Home » Educatie » Citesti:

Plagiatori, dormiți în pace! Ministrul Liviu Pop lucrează pentru voi!

Stefan Vlaston iunie 9, 2012 Educatie
51 comentarii 6,556 Vizualizari

UPDATE 3 Rog cititorii care au informatii privind noii membri ai Consiliului de Etica sa mi le comunice, eventual la adresa vlaston @ yahoo.com

UPDATE2 http://www.monitoruloficial.ro/RO/article–e-Monitor–339.html

Noul OM modifica   Art. 9. — CNECSDTI este format din 9 membri, numiți prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului.

Art 10 (1)Membrii CNECSDTI  sunt persoane cu activitate recunoscută în domeniul edicatiei si/sau cercetării-dezvoltării .

(2) CNECSDTI este sprijinit in activitatea sa de catre specialisti in domeniul juridic, numiti prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.

Art. 11 Inlocuirea membrilor CNECSDTI se realizeaza prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.

UPDATE Un cititor imi semnaleaza articolele din OM prin care a fost numit, in 2011, Consiliul de Etica

Art. 9. — CNECSDTI este format din 11 membri, numiți prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului pentru un mandat de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit o singură dată.
Art. 10. — Membrii CNECSDTI pot fi din țară sau din străinătate și sunt persoane cu activitate recunoscută în domeniul cercetării-dezvoltării și/sau specialiști în domeniul juridic și în domeniul eticii cercetării și științei.

Noul OM

După schimbarea rapidă a șefului ANCS, (Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică), Dragos Ciuparu, un cunoscut cercetător, cu o carte de vizită internațională impresionantă (indice Hirsch 22) cu specialistul în cazane de abur Tudor Prisecaru  (indice Hirsch 2), a venit rândul Consiliului National  de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice si Inovării, (CNECȘDTI) pe scurt, Consiliul de Etică.

De ce s-a mișcat ministrul așa repede? Ați ghicit. Pentru că pe 15 iunie fusese convocat la Comisia de Etica  dl Ioan Mang, celebrul ministru plagiator, de care a aflat nu numai o țară întreagă, dar și o lume întreagă.

Vechiul Consiliu de Etică chiar își făcea treaba. Iată componența sa, cu felicitările de rigoare.

1. Constanța Ganea, de la UMF Carol Davila, Bucuresti, președintă,

2. Mihaela Baibarac, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, INCDFM București, Măgurele

3.  Doina Balahur Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași

4. Titus Beu Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca

5. Liliana Brăescu Universitatea de Vest, Timișoara

6. Cristinel Diaconu Centrul pentru Fizica Particulelor, Marsilia, Franța

7. Marius Echim Institutul de Științe Spațiale, București

8. Lucian Nastasă-Kovács Institutul de istorie „George Barițiu”, Cluj-Napoca

9. Mihai Netea Universitatea Radboud, Nijmegen, Olanda

10. Bogdan Olaru Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zane”, Iași

11. Rodica Potolea, Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca

Acest Consiliu a judecat și a dat 14 Hotărâri in cazuri de plagiat sesizate, din noiembrie 2011. Adică n-a stat degeaba. (aici)

Iată, de exemplu, Hotărârea 220/02 martie 2012

Ptr. Prof. Dr. Vasile Liviu Andrei, prof la Univ. Aurel Vlaicu, Arad:

 1. Retragerea titlului de profesor universitar
 2. Desfacerea disciplinara a contractului de muncă incheiat cu univ. Aurel Vlaicu, Arad
 3. Suspendarea pe o perioada de trei a dreptului de a  inscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii superioare, ori a unei functii de conducere, de indrumare si comtrol, sau ca membru in comisii de concurs.

Prof. Dr. Lizica Mihut, rectorul universitatii: avertisment scris

Este   doar un exemplu. O altă decizie, atacată în justiție, prin care recomanda desfacerea contractului de munca si retragerea titlurilor academice d-nei Ionescu Daniela Smaranda, care nu e alta decat sotia vicepresedintelui sindicatului Alma Mater, actualmente consilier din umbra al ministrului sindicalist Liviu Pop, a atras ura oficialilor impotriva acestei comisii. Se  impunea o schimbare rapida, pana e sindicatul la putere.

Așa că s-a auzit strigătul de luptă: plagiatori din toate universitățile, uniți-vă! Și s-au unit.

Rezultatul, o nouă comisie a Consiliului de Etică, moșită prin OM 4393/08.06.2012, apărută in MO 385/08/06/2012.

Observați urgența, OM a fost tipărit în ziua în care a fost emis! N-am avut rabdare să compar cele două ordine, acesta și 5735/2011, care stabilesc cadrul și modul de organizare ale Consiliului de Etica, în trecut și în prezent. Las plăcerea cititorilor mai avizati să le compare. M-am uitat, însă, la componența noului Consiliu de Etică:

 1. Presedinte, Teodor Petrescu, de la, ati ghicit,  Politehnica Bucuresti.
 2. Vicepresedinte, Virgil Muraru de la Institutul de Cercetari Masini si Instalatii pt. Agricultura
 3. Romiță Iucu, Univ. Bucuresti
 4. Doru Vladimir Puscasu, CEPROCIM
 5. Nicolae Burnete, Univ. Tehnica Cluj
 6. Mihai Vladimirescu, Univ. Craiova
 7. Petru Andea, Univ, Politehnica Timisoara
 8. Victor Stoica, UMF Carol Davila, Bucuresti
 9. Horia Iovu, Univ. Politehnica Bucuresti

10.Florin Ionescu, Steinbeis University, Berlin

11.Paul Dobrescu, SNSPA

Astept comentarii de la cititori asupra acestor personaje și explicațiile ministrului Pop asupra motivelor pentru care a schimbat întregul Consiliu de Etică. N-a lăsat macar unu, de sămânță. Sau poate ne explică dl premier Victor Ponta, dacă aceasta este sarcina ministrului Pop.

De remarcat ca, până în prezent, toate numirile de: Secretar de Stat la Inv. Superior, Gigel Paraschiv,  (specialist în aparate de muls), de la, ati ghicit, Politehnica Bucuresti,  sef la ANCS, Tudor Prisecaru (specialist in cazane) și seful  Consiliului de Etica sunt  de la, ați ghicit, Politehnica Bucuresti, adica garantat Andronescu. Să fie primiti!

Este de presupus că, în afară de dosarul dlui Ioan Mang, erau finalizate sau aproape de finalizare multe alte dosare, grenade cu fitilul aprins sub scaunele unor universitari. Trebuiau dezamorsate de urgență.

S-a rezolvat, cu ajutorul ministrului Liviu Pop, al cărui rol este acum mai clar: să anihileze toate entitățile de evaluare și control în învățământul superior, rămase de la veche guvernare. Mai sunt câteva, se vor rezolva si acestea în curând. Pe lângă rezolvarea cerințelor sindicale, de genul strângerii cotizațiilor.

Și cînd te gândești că șeful ministrului Pop, dl premier Victor Ponta, a zis că le taie „degetelele” dacă-i prinde cu șmecherii. Mai grave decât albirea fostului ministru Mang, despre care Victor Ponta a spus că e nevinovat până în ultima clipă, care să fie? Hoțiile, furturile din bani publici, sunt echivalente, pentru că universitarii „spălați” de păcatele plagiatului vor încasa în continuare venituri nemeritate, furate din bugetul public.

Ei cu șmecheriile, noi cu votul, la toamnă. Care pe care!

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.roCurrently there are "51 comments" on this Article:

 1. CMC spune:

  Restauratia apare acolo unde nu s-a taiat de la radacina, imediat, atunci cand s-a putut. In 6 luni de la LEN se putea face curatenie.
  Cand am spus ca Funeriu a fost groparul reformei, exact la asta m-am referit.Funeriu nu a reusit intr-un an jumate sa numeasca un amarat de Consiliul de Etica universitara, nu a reusit sa dea tarii nici un habilitat, nu a desfiintat nici o universitate de stat, a incalcat propria LEN (dand locuri la master si doctorat universitatilor de mana a III, desi aveau mastere acreditate in categoria B si C).
  Nu a facut ce trebuia sa faca si s-a lasat vrajit de aparatul din minister, care visa doar restauratia, tradand in acelasi timp si ONG-urile care l-au sprijinit neconditionat (Ad Astra si educer) si pe cei care i-au scris Legea Educatiei (de exemplu Mircea Miclea).
  Nu numai ca nu a crescut masa critica, dar a distrus-o si pe cea care se formase inainte de el.
  Vom avea doar ce meritam.

  • Thirring spune:

   Evident, Funeriu este vinovat pentru faptul ca invatamintul superior romanesc
   este plin de mediocritati si oameni fara coloana vertebrala care nu iau niciodata
   pozitie dar sint foarte vocali pe bloguri. Citi universitari si cercetatori au protestat
   cind in fruntea ANCS a fost numit o persoana care este o nulitate stiintifica? Citi
   universitari vor protesta daca noul Consiliu de Etica il curata pe Mang? Cred ca stim
   cu totii raspunsurile.

  • Stefan Andrei spune:

   100% de acord. Funeriu este groparul reformei concepute si sustinute de alte persoane, pe care a si ciuntit-o dupa ce a fost lasat de capul lui. Din prea multa infatuare combinata cu un tip de obedienta si credulitate.

   • dodu spune:

    Vezi, de-asta nu-i bine cu suta de dimineata! nu mai stii ce scrii… :P
    Am o nedumerire, daca Funeriu e “groparul reformei”, cum i-ati cataloga d-vs pe marii specialisti in educatie a USL-ului Andronica si Marga? Din cate tin eu minte “reforma” a inceput in ’92… Ca sa nu vorbesc de actualul “interimar”…

 2. Codru Vrabie spune:

  eu cred ca un ministru interimar nu are drept de dispozitie, ci doar de administrare–adica nu are dreptul de-a face astfel de numiri in functie decat un ministru “plin”… ordinul de numire poate fi atacat in contencios administrativ, iar justitia se va pronunta ;)

 3. Preda Paul spune:

  A apărut relatarea hotnews, unde sunt date informații despre membrii noului
  Consiliu Național de Etică:
  Ministrul Educatiei a schimbat componenta Consiliului National de Etica, ce se ocupa de verificarea acuzatiilor de plagiat in cazul Ioan Mang
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12478085-ministrul-educatiei-schimbat-componenta-consiliului-national-etica-ocupa-verificarea-acuzatiilor-plagiat-cazul-ioan-mang.htm

 4. kalinix spune:

  Oridunl este ilegal: conform regulamentului de organizare si functionare al Consiliului de etica, mandatul pentru care sunt numiti membrii consiliului este de 4 ani. Singura modalitate de schimbare a unui membru este atunci cand acesta nu-si indeplineste sarcinile din cadrul consiliului. Mai mult, ministrul poate doar propune revocarea unuia din membri, aceasta propunere fiind analizata de catre ceilalti membri ai consiliului.

  Art. 9. — CNECSDTI este format din 11 membri, numiți prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului pentru un mandat de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit o singură dată.

  Art. 12. — (1) În cazul în care un membru al CNECSDTI încalcă normele etice sau de deontologie profesională ori nu se implică, în mod sistematic, în activitățile consiliului, acesta poate fi revocat din calitatea de membru al CNECSDTI.
  (2) Se consideră că un membru nu se implică, în mod sistematic, în activitățile CNECSDTI, în următoarele cazuri:
  a) nu participă, fizic sau prin teleconferință, la mai mult de 50% din ședințele din decursul a 6 luni consecutive;
  b) în cazul votului prin mijloace electronice, nu își exprimă opțiunea pentru mai mult de 25% din hotărârile supuse votului în decursul a 6 luni consecutive;
  c) în alte cazuri stabilite prin regulamentul intern de funcționare.
  (3) Procedura de revocare se desfășoară după cum urmează:
  a) unul sau mai mulți dintre membrii CNECSDTI ori ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului sau președintele ANCS solicită declanșarea procedurii de revocare;
  b) revocarea se confirmă prin votul secret al majorității absolute a membrilor CNECSDTI;
  c) în cazul în care revocarea nu se confirmă conform prevederilor lit. b), procedura de revocare încetează;
  d) în cazul în care revocarea nu a fost solicitată de către ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului, revocarea se aprobă de către acesta.

  CAPITOLUL VI
  Sancțiuni
  Art. 37. — Pentru nerespectarea atribuțiilor, competențelor și obligațiilor stabilite prin prezentul regulament, membrii CNECSDTI, evaluatorii, membrii panelurilor, ai comisiilor sau grupurilor de lucru constituite de CNECSDTI răspund disciplinar, contravențional și penal, în condițiile legii.
  Art. 38. — Membrii CNECSDTI, membrii comisiilor sau grupurilor de lucru constituite de CNECSDTI se sancționează în conformitate cu prevederile generale ale legislației în vigoare.
  Art. 39. — Procedura de sancționare disciplinară a membrilor CNECSDTI se desfășoară de către o comisie de disciplină numită prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului. Pentru evaluatori, membrii panelurilor, ai comisiilor sau ai grupurilor de lucru constituite de CNECSDTI, sancționarea disciplinară se desfășoară de către o comisie numită prin hotărâre a CNECSDTI, sancțiunea fiind aplicată prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului.

  Sa ne demonstreze domnul ministru ca membrii consiliului au incalcat normele deontologice si ca trebuie schimbati!
  Este incredibil cu cat tupeu USLAsii (A-ul de la sfarsit nu este intamplator – prietenii stiu de ce!) isi bat joc de noi. Sa fi ajuns foamea in fabricile de diplome chiar asa de mare, incat sa provoace o asemenea disperare?
  P.S. Din cate stiu eu tovarasul Pop este interimar, nu?

 5. Petre Truica spune:

  Noi cu votul la toamna…..

  care noi? Astia care suntem pe aici? Suntem foarte putini.

  Domnule, in tara asta s-a tras cu arma in oameni, au murit 1200, au fost batuti si raniti alte sute si populatia tot cu astia voteaza. Mai rau, nici nu ai cu cine sa votezi, toate variantele sunt creatii tot ale securitatii.

  E o problema cu poporul asta, cat a mai ramas in tara. Iar baietii astia se bazeaza pe prostime si asistati sociali, care-s majoritatea.

  Si din partea pdl nu am auzit proteste, normal, le convine ca si ei predau la Dimitrie Cantemir.

  Nu se va intampla nimic la toamna, vor fi la putere tot Iliescu, Nastase, Ponta & comp

 6. Stimate domnule Vlaston,

  Am citit lista noilor numiti si cred ca acela care, “cu voia ministrului Pop”, este ultimul pe lista nu e Paul Bobrescu, ci Paul Dobrescu, profesor la SNSPA, nu stiu daca inca rector. Am avut ocazia sa scriu inca din anii 80 despre dl Dobrescu, intr-un articol transmis la “Europa Libera”. Era vorba de cartea sa despre tehnocratie, o critica a acestei directii din gandirea politica occidentala in momentul in care amatorismul cel mai feroce distrugea economia, invatamantul, stiinta si cultura romaneasca. Atunci cand asteptai sa fie elogiat rolul expertilor, dl Dobrescu se situa pe pozitia opusa. Activist ideologic el insusi, lua partea activistilor ideologici in ceea ce sovietologia a numit conflictul dintre “red” si “expert”.

  Veti spune, poate, ce conteaza? Poate ca dl Dobrescu era doar un cercetator la Centrul de Sociologie al Academiei de Stiinte Sociale si Politice. Nu, domnia sa era pe atunci redactor, cred ca si de sectie la revista “Era Socialista” organ teoretic si pollitic al CC al PCR. Era membru al nomenklaturii ideologice. Daca s-ar fi adoptat Legea Lustratiei, dl Dobrescu ar fi fost lustrabil, ca activist platit in aparatul ideologic de varf al PCR.

  Este interesant ca pe CV-ul sau nu apare afilierea cu “Era Socialista”, ca si cum dl Dobrescu s-ar fi nascut profesional in anii 90. N-am observat pe CV nici faptul ca a fost la un moment dat, daca nu ma insel, consilier al presedintelui Ion Iliescu.

  Nu vreau sa se deduca din cele scrise aici ca dl Dobrescu nu ar fi un profesor competent. Poate ca este. Vreau doar sa spun ca acest CV este incomplet, ca nu mentioneaza functia avuta la “Era Socialista”s i, eventual, articolele scrise in acea publicatie care, oricum am privi lucrurile, nu era doar o revista studenteasca. Pentru cititorii mai tineri, precizez ca “Wea Socialista” (fosta “Lupta de clasa”, era tribuna de unde se dadea linia partidului in chestiunile teoretice esentiale. Dl Dobrescu a fost un ideolog al PCR, este un fapt. A scris ce dorea partidul si a fost rasplatit pentru aceste servicii. Precizez ca nu am scris in viata mea in revista aceea, nici articole nici recenzii..

  http://doctorat.snspa.ro/profesori/paul-dobrescu

  Ganduri bune.

 7. Corectez, in ultimul paragraf, randul al patrulea, “Era Socialista”

 8. Gogu Bosorogu spune:

  Eu v-am spus inca demult sa contactati IEEE…
  http://www.ieee.org/publications_standards/publications/rights/plagiarism.html
  Gasiti o adresa de email mai sus. Eu am scris atunci, cand cu dl Mang, dar nu am primit nici un raspuns. Nici nu stiu daca au primit emailul meu… Cel mai bine ar fi sa gasiti un membru IEEE, eventual ceva mai priceput in algoritmi (eu sunt chimist, nu le am cu algoritmii de criptare), al carui email sa nu treaca neobservat. Mai multi ar fi si mai bine. Eu nu am asemenea cunostine, ca daca aveam, le spuneam eu sa scrie. Poate se gaseste p-aici careva… Ideea e ca daca se apuca aia sa faca valuri, o sa fie mai greu de musamalizat. De ex aia il pot exclude pe Mang din IEEE, chestie care greu se poate trece cu vederea.
  Imi dau si eu cu parerea…

 9. punk spune:

  Pot să schimbe oamenii până le sar capacele de la SUV-uri. Acolo e plagiat indiferent ce zice comisia respectivă, decizia comisiei se reflectă asupra comisiei însăși, a ministerului și a guvernului. Că soții Mang sunt eliminați din Universitate acum sau mai târziu e o chestiune de gust; eu aș prefera mai târziu, să tragă cât mai adânc în noroiului lor și o serie de Popi, Ponți, Prisecari, Petrești și alți indivizi al căror nume începe cu litera fatidică P.

 10. Stefan Andrei spune:

  Era normal sa-i schimbe pe toti fiindca sunt functii politice! V-ati fi asteptat la altceva?! Nu exista decat o solutie, lupta! Trebuie sa ramanem pe baricadele eticii si competentei si sa strigam! Felicitari domnului Vlaston! Sper ca vor fi din ce in ce mai multe voci care sa strige: nu mai vrem impostori! Va fi greu fiindca sistemul este plin de ei, dar nu se poate altfel.

  • Stefan Andrei spune:

   Poate ca ar putea fi utila constituirea unei retele de sprijin pentru un Consiliu de Etica competent si dincolo de orice suspiciune, formata din personalitati cu prestigiu profesional si etic, din tara si strainatate, romani si straini. Toti cei care sunt interesati si care cunosc astfel de personalitati ii pot contacta, explica situatia si ii pot ruga, daca au aceasta disponibilitate, sa ia atitudine. Este o idee!

 11. kinn spune:

  Intr-adevar, mizerabil. Pop isi da arama pe fata. Trebuie presat su luptat, cum zicea cineva mai sus.

  O intrebare: de unde aveti Art.11

  “Art. 11 Inlocuirea membrilor CNECSDTI se realizeaza prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului”

  ca in link-ul trimis de Emil Stoica textul articolului pare a fi altul?

 12. Ioan S spune:

  Stimate Domnule Vlaston.

  Sa vedem si partea pozitiva a lucrurilor : caloriferistul lui Preda a evoluat in specialist in cazane.

  Deci, evolutie.

 13. AdmuS spune:

  Acest interimar Liviu Pop nenoroceste la propriu invatamintul romanesc, intorcind din drum ceea ce incepuse sa se schimbe in bine prin noua lege a invatamintului si asezarea acestuia pe baze de merit si corectitudine.
  Cit de bine se pricep unii sa distruga viitorul acestei tari!

 14. costel spune:

  Toate magariile care se petrec in sistemul educational,se fac cu acordul cadrelor care muncesc in sector.Toti liderii de sindicat din invatamint pe care i-am vazut in acesti ani declara ca sunt trimisi si vorbesc in numele celor din sistemul de educatie.Daca profesorii au putut sa fie de acord,ca atitia ani sistemul de invatamint sa fie cel mai slab din Europa,daca au refuzat modernizarea lui,asa cum s-a stabilit de catre Comisia prezidentiala,formata din cei mai buni specialisti din sistemul educational,inseamna ca nu-i nici o speranta.

 15. [...] in articolele domnilor Vlaston si Tismaneanu. Uncategorized [...]

 16. Gigel spune:

  Cazul “Mang” este doar 1 pe ordinea de zi. Sunt si “situatiile speciale” mentionate mai sus

 17. Dogaru spune:

  Un prof plagiator foloseste adesea materialul plagiat de doua ori: 1) pentru a publica o lucrare intr-o revista de specialitate; 2) pentru a intocmi raportul final al unui proiect de cercetare finantat de bugetul statului. Deci, dubla frauda! In aldoilea caz este vorba (oare?) de o fapta penala care ar putea fi adusa in atentia justitiei de organismul care asigura finantarea. In primul caz, se poate sesiza Editura care a publicat materialul original si care are dreptul de a interveni in justitie pentru incalcarea dreptului de proprietate intelectuala.

 18. Svejk spune:

  NU trebuie sa ne limitam doar la votul din toamna! Pana atunci, se vor mai naste monstrii in somnul verii! Iar Pontocratii vor intelege ca forta noastra de reactie e zero! Ii vor indesa pe pensionari cu pachetele cu faina si ulei, iar in toamna, niste voturi ratacite impotriva lor nu se vor cunoaste!
  Trebuie sa reactionam acum: cand a fost semnalat plagiatul lui Mang, au fost trimise scrisori de protest semnate de ong-uri si oameni de marca din invatamantul si din cultura romaneasca.
  Putem face acelasi lucru si acum, semnaland abuzul acestui ministru nu doar printr-un comentariu pe hotnews, ci intr-o scrisoare deschisa adresata lui Ponta si lui Pop insusi!

 19. marcel spune:

  Abia asteptati sa gaseasca cineva cev a rau la oamenii astia, este?

  Aflati ca dl. prof. T. Petrescu mi-a fost profesor la facultate si este un tip foarte instruit si capabil.

  Va orbeste dragostea verzui-portocalie judecata rationala.

  • Dar vechiul Consiliu de ce a fost schimbat? Ce-a facut?

   • mad spune:

    Daca un ministru interimar ( o tempora ! ) emite un OM care se ” clatina constitutional” de ce nu este atacat , inclusiv , sau mai ales de cei inlocuiti. D-le profesor,Dvs. puteti face ,poate nu direct ,acest lucru.Si multe altele !!!

  • cititor9 spune:

   Noul consiliu poate fi de buna credinta, problema e de principiu. De ce s-au schmbat cei vechi chiar suntandu-le mandatul. Acest simplu fapt genereaza suspiciuni. Ca sa nu mai spunem de afirmatia lui Ponta care, cand cu plagiatul lui Mang, a spus ca Mang va fi judecat de un Consiliu numit de Funeriu si el are dubii ca vor fi corecti.
   Faptul ca i-a schimbat in proportie de 100% e un alt argument in defavoarea lui Pop&Ponta. Probabil ca nu se va schimba nimic in ceea ce priveste numirile, dar daca acest Consiliu va face ce trebuie ramane de vazut. Stiind care e traditia romaneasca, e de asteptat sa musamalizeze toate eventualele reclamatii. Ca sa nu mai spun de traditia PSD in domeniu.
   Pana la urma in societatea romaneasca sunt 2 curente inegale: unii care vor modernizare si altii care se uita mai degraba in trecut sau la est. Problema e ca cei care vor modernizare nu sunt totdeauna competenti, iar cei care nu vor sunt majoritari… Nu ca cei din urma ar fi mai competenti. Faptul ca avem atatia doctori in diverse discipline e o dovada ca lucrurile au mers foarte prost.

  • cititor spune:

   Din pacate, in mediul academic valoarea unui profesor sau a unui cercetator nu se estimeaza pe baza amintirilor noastre frumoase din facultate, ci cu ajutorul unor indicatori de performanta, asemanatori celor din UE sau SUA. Un profesor de 67 de ani, oricat de bun a fost candva, e greu de crezut ca face fata cerintelor actuale. Presedintele unei astfel de comisii trebuie sa fie un exemplu de integritate morala si profesionala, trebuie sa indeplineasca standardele titlului de profesor universitar. Mai mult de atat, domnia sa a ajuns deja, si chiar a depasit, varsta pensionarii.

 20. Adina spune:

  Hehe, tot ii bine – puteau sa-l numeasca pe Mang in comisie :)))

 21. Dinu spune:

  Schimbarea asta este clar politica, asa cum au fost toate schimbarile facute pana acum. Schimbarea in sine nu e o problema ci oamenii care au venit. In sensul calitatii lor stiintifice si de ce nu morale!
  In acest sens update-ul 3 al autorului articolului devine ridicol: se cer informatii despre acesti oameni, desi, cand scrii un articol despre un subiect se presupune ca subiectul si personajele iti sunt cunoscute.
  Deci, despre ce vorbim noi aici? Ce deranjeaza: schimbarea in sine sau calitatea oamenilor despre care, repet, se presupune ca v-ati informat inainte de a scrie articolul?
  In fine, este de sperat ca nu ne vom trezi cu alti mangi si mange ( apropo: vechiul consiliu de ce nu a transat mai repede problema plagiatului lui mang ca timp a fost si la ce valva s-a facut trebuia facut ceva concret imediat, nimeni nu s-ar fi opus, dimpotriva!).

  • anonim spune:

   Ceea ce deranjeaza este schimbarea unei comisii care facea exemplar o munca de asanare extrem de delicata (instructiva lectura deciziilor de pana acum; felicitari dlui Vlaston ca a pus link-ul cuvenit in articol). Si o facea fara sa tina seama de politica, dupa cum o dovedeste declararea ca plagiator a prefectului PDL de Gorj, cand PDL domina guvernul. Aici este porcaria. Cand ceva functioneaza bine, neaparat trebuie desfiintat pentru ca lichelele (in acest caz, plagiatorii si nulitatile) sa prospere.

 22. Preda Paul spune:

  Informații despre Andea Petru:
  http://www.aos.ro/CV_ANDEA.pdf

 23. F. Ioncioaia spune:

  Domnule Vlaston,
  Cred ca este momentul pentru o mobilizare serioasa a celor care sustin reforma, fie si incompleta, a dlui Funeriu. O lista cu semnaturi, un protest public. Orice. Sindicalistul comunal pare sa nu aiba nici un fel de scrupule.

 24. Petre Truica spune:

  Reforma???????????

  dupa alegerile de azi si dupa cele de la toamna puneti-va problema daca va mai exista site-ul asta!!!

  epoca Nastase se intoarce si va fi mult mmai dur, pentru ca au plecat din tara nucleul dur de la Revolutie, au ramas asistatii social, pensionarii si bugetarii, cei mai incompetenti dintre ei.

 25. Preda Paul spune:

  Ordinul Nr.4393 din 08.06.2012
  privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării
  ACT EMIS DE: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului și Sportului
  ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 385 din 08 iunie 2012
  http://www.legex.ro/Ordin-4393-2012-120819.aspx

 26. [...] spre exemplu restaurarea dijmuirii profesorilor în favoarea sindicatelor, eliminarea unei întregi Comisii de etică ce ar fi putut să dea un verdict onest, dar împotriva unuia din gașcă, sau mici decizii [...]Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Stefan Vlaston


Stefan Vlaston

Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educat... Citeste mai departe


E randul tau

O poveste mai lungă de la Moş Crăciun despre generalul Marin Dragnea: După doar două zile de l...

de: Petre Opris

la "O primă și imensă ticăloșie a noului ministru al Culturii"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

ianuarie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)