Home » Cultura » Citesti:

România, ianuarie 2014. Despre zăpezi,cenzură şi ipocrizie

Ioan Stanomir ianuarie 30, 2014 Cultura
5 comentarii 1,275 Vizualizari

În România politicienii nu plagiază. În România cei condamnaţi acceptă cu seninătate deciziile  justiţiei. În România banii publici sunt alocaţi transparent, pe baza unui algoritm inatacabil. În România legile sunt aplicate cu fermitate, iar parlamentarii lucrează la ameliorarea lor, zi de zi. În România, iarna este un anotimp al bucuriilor şi al emoţiilor: primarul general  al Bucureştiului este veselul Moş Crăciun ce aduce vestea minunată a  eliminării troienelor de pe trotuare, în vreme ce ministrul marilor proiecte  anunţă victoriile repurtate de harnicii săi colegi social- liberali.

În România, ţara celor care se trag din cei mai drepţi şi mai viteji dintre traci, există o mână de oameni ce veghează ca puritatea acestei naţiuni legendare să nu fie pângărite.  Aleşi după cele mai severe criterii,  membrii  CNC stau de pază la hotare, spre a opri  pătrunderea viciului şi a pornografiei. De aceea, cum se şi se cuvine, accesul tututor românilor la ultima creaţie de artă degenerată a lui Lars von Trier a fost interzis. Noi, românii,  nu avem nimic în comun cu acestă suită de imagini dezgustătoare şi oribile. Noi sprijinim creaţia educativă şi ocrotim somnul tihnit al copiilor noştri.

În patria  trustului Intact şi a defunctului OTV , este firesc ca Lars von Trier să fie alungat din cinematografe. Ipocrizia noastră este rafinată şi elegantă. Întorcând ochii de la vulgaritatea care ne înneacă, cotidian, parizitând  şi jefuind comunitatea de cetăţeni, statul nostru are răgazul de a se delecta cu actele de  cenzură. România anului  2014 nu este copleşită doar de nămeţii ce par eterni. Ea se sufocă sub povara minciunii şi turpitudinii.

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.roCurrently there are "5 comments" on this Article:

 1. rt spune:

  Domnule Stanomir, arta trebuie sa fie oglinda vietii si sa nu precupeteasca nici un efort pentru a reflecta intocmai realizarile dar si aspectele care lasa de dorit ale oamenilor muncii din uzine si de pe ogoare, din universitati si laboratoare. Ea trebuie sa ilustreze nazuinta oamenilor muncii si a conducatorilor lor spre frumos si mai bine.
  Nu va lasati influentat de cei ce propovaduiesc arta decadenta si burgheza. Ei nu doresc decit sa perverteasca mintile fragede ale tineretului nostru si sa-i curme violent avintul spre construirea noii societati care sta sa se nasca. Noi toti, condusi de organele statului, trebuie sa fim o pavaza impotriva unor astfel de atacuri mirsave si josnice. Vigilenta nu trebuie sa ne scada nici o clipa pentru ca hidra burgheza are multe capete.

 2. mircea spune:

  Deci dl Procuror Ponta spune ca daca cel care a fost plagiat nu depune plingere, inseamna ca nu a fost plagiat. Deci, logic, eu daca fur de la vecinul iar vecinul nu depune plingere din varii motive, eu sint om cinstit. Oare in cazul crimelor unde mortul nu mai poate oricum depune plingere, cum ramine cu cinstea?

  • victor/victoria spune:

   Pai, ramane cum a stabilit plagiatorul Ponta: mortii nu depun plangere, deci nu a plagiat sau omorat pe nimeni. Simplu! Nu stiu ce e asa de greu! :)

  • Razvan spune:

   ca la viol… daca nu e plangere nu e nici viol
   sau daca victima accepta nu e viol e plagiat consensual :-)Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Ioan Stanomir


Ioan Stanomir

Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional. Citeste mai departe


E randul tau

Faptul că 24 de mii de oameni au citit articolul face să merite efortul de a-l fi scris și apoi n...

de: Luminita Marcu

la "Ne mândrim de Centenar cu dr. Paulescu, părintele rasismului ştiinţific şi lider de partid fascist: prostie guvernamentală sau ceva mai grav?"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Noi    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)