Home » Analize »Economie »Financiar »Opinie » Citesti:

Despre ANAF cu “drag”!

Beatrice Ambro octombrie 10, 2013 Analize, Economie, Financiar, Opinie
20 comentarii 7,518 Vizualizari

Motto: ”Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.”  Feodor Mihailovici Dostoievski

Poate vor exista printre voi unii care vor spune ca titlul este prea dur, dar aceasta este realitatea.

Auzim in fiecare zi despre obiective strategice, macroeconomie, crestere economica, reducerea evaziunii fiscale, cresterea gradului de colectare a impozitelor si taxelor, etc.

Toate acestea sunt vorbe goale atata timp cat baza piramidei finantelor publice din Romania este putreda, asa incat tot ce se construieste pe ea este sortit esecului.

Nu va voi spune ca avem un Cod Fiscal care se schimba atat de des incat e greu sa tinem pasul cu el. Nu va voi spune ca modificarile aduse Codului Fiscal sunt de cele mai multe ori facute doar pentru a aduce bani la buget, fara sa existe previziuni privind impactul in mediul economic.

Nu va voi spune nimic din toate acestea. Astazi…..

Va voi povesti azi ceva aparent insignifiant pentru cei care traiesc “in lumea lor nemuritoare si rece”, dar extrem de dureros pentru majoritatea contribuabililor care au avut proasta inspiratie sa isi faca o firma.

Este vorba despre dispretul si bataia de joc cu care isi trateaza ANAF contribuabilii. Orice contribuabil care interactioneaza cu ANAF are parte la un moment dat de acest tratament, pentru ca asa functioneaza sistemul.

Sa spunem ca infiintam o societate comerciala cu sediul in sectorul 5, Bucuresti si la un moment dat avem proasta inspiratie sa-i mutam sediul in sectorul 6. De aici incepe calvarul. Conform legii societatea comerciala este obligata sa depuna o declaratie – formular 050, prin care sa notifice ANAF mutarea sediului.

Odata inregistrata declaratia te astepti ca lucrurile sa decurga normal, pentru suntem in epoca internetului si a comunicarii rapide.

Gresit !

ANAF nu a ajuns in anul 2013, cand orice om stie sa foloseasca internetul si scanerul. Ei sunt inca in secolul 19, cel mult 20. Comunicarea intre administratiile de sector parca se face cu “porumbelul” pentru ca altfel nu se poate explica “rapiditatea” cu care se misca lucrurile.

Poate cei care nu au o firma nu inteleg care este supararea mea. Sa va explic : pana se transfera fizic dosarul contribuabilului la administratia financiara de care apartine noul sediu, firma este fantoma !

Sediul social este cel declarat la ONRC dar toate declaratiile si modificarile facute la ANAF se fac la administratia financiara de care apartine sediul vechi, pana se emite decizia de mutare a sediului.

Uneori operatiunea de mutare dureaza luni de zile, de parca cineva ar duce cate o hartie din dosar in fiecare zi, pana la terminarea lor. La administratia financiara nu au auzit de scaner si email.

Si pentru ca asta era prea putin, sa nu cumva sa incercati sa deveniti platitori de TVA prin optiune in perioada in care sunteti “intre sectoare”, pentru ca veti constata cum va este aruncat dosarul de la un sector la altul de parca frige.

Niciunul dintre inspectorii ANAF de la cele doua sectoare nu isi asuma raspunderea sa duca la capat procedura de verificare in vederea inregistrarii ca platitor de TVA. In timpul asta societatea pierde bani si clienti. Nu va mai spun de drumurile facute la administratie si de timpul pierdut. Si daca vreti sa mutati sediul firmei dintr-un judet in altul trebuie sa va inarmati cu multa rabdare.

Concluzii :

1. Administratiile financiare sunt “populate” de functionari publici care nu stiu ce au de facut si care se ascund in spatele unor teancuri de hartii pentru a nu raspunde pentru faptele lor.

2. Comunicarea intre administratiile financiare de sector si nu numai, este dificila si extrem de inceata.

3. Legislatia fiscala este aplicata dupa ureche, fiecare administratie de sector interpretand altfel legea. Codul fiscal este interpretat diferit in sectorul 5 si in sectorul 6 ! Si in tara se intampla la fel.

4. Sistemul informatic al ANAF este ineficient si prost structurat.

5. Birocratia este la rang de arta in ANAF.

6. Mult discutata simplificare privind sistemul de declaratii fiscale este o mare minciuna. Avem cel mai stufos sistem declarativ fiscal din Europa. Avem cele mai multe taxe ca numar, aproximativ 300.

Asadar, domnilor politicieni, domnule ministru al finantelor publice, nu mai vorbiti de macroeconomie si reducerea evaziunii fiscale. Sistemul fiscal din Romania asa cum este el construit din anii 1990 incoace este cel care intretine evaziunea fiscala. Nu am loc aici pentru o “radiografie” completa a sistemului fiscal din Romania, dar o voi face intr-o zi.

Coborati cu picioarele pe pamant domnilor, pana nu e prea tarziu si nu vor mai fi contribuabili care sa va plateasca salariile !


Nota editor: acest articol face parte dintr-o serie de texte dedicate de autoare disfunctionalitatilor ANAF. Textele vor aparea in fiecare miercuri.

______________________

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre:Currently there are "20 comments" on this Article:

 1. Diana spune:

  Aveti mare dreptate. Am incercati sa schimb aceasta situatie, in sensul bun si am fost data afara ca fiind incompetenta. Nu a existat nicio abatere, nu au gasit nimic si atunci am fost supusa la examene. Nu am avut nicio sansa. Totul a fost doar PILE evindente, …. dar nimeni nu a observat acest lucru……
  Toata birocratia aceasta este facuta cu un scop. ” Dragii” guvernanti isi doresc sa fie inconjurati de astfel de oameni doar pentru a nu mai deslusi nimeni, pe moment, ce este acolo.
  Traim intr-o tara a pilelor.
  In ANAF nu exista performanta, nu exista dezvoltare.

  • DanielS spune:

   Aici va inselati: “Dragii guvernanti isi doresc sa fie inconjurati de astfel de oameni doar pentru a nu mai deslusi nimeni”.

   Functionarii isi doresc mai mult decit politicienii sa creeze haos. Birocratia functionareasca reprezinta un sistem MULT mai puternic decit clasa politica. Haitele de functionari influenteaza cu usurinta politicienii, care la rindul lor sint adesea incompetenti, lenesi intelectual si rau intentionati.

   Nu le iau apararea politicienilor. Dar eventuala cinste si vointa politica nu ar fi suficiente pentru a schimba sistemul greoi. Este necesara o munca titanica pentru un asemenea deziderat. Sau mai degraba, sistemul si mentalitatile se vor schimba lent, odata cu intreaga societate.

   Atentie la descentralizarea care se proiecteaza chiar acum de catre guvern! Urmeaza o schimbare majora, cel mai probabil benefica pentru functionarea institutiilor locale.

 2. Adrian spune:

  Poveste.

  În data de 19.02.2013 cetăţeanul Gheorghe primeşte prin poştă un plic ce conţinea un “Proces verbal de constatare a contravenţiei”, datat 11.02.2013. Cetăţeanul Gheorghe circulase, în date de 23.12.2012, pe un drum naţional, fără a deţine rovinetă valabilă. Procesul verbal menţionează că

  “În cazul în care contravenientul achită amenda în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării prezentului PVCC şi a înştiinţării de plată, poate achita numai jumătate din minimul amenzii (…)”

  De aici începe povestea.

  Cetăţeanul Gheorghe se duce la BCR şi plăteşte, conform instrucţiunilor din PVCC, o anumită sumă în numerar (jumătate din cuantumull amenzii), în contul DRDP. La bancă nu i se cere nici un document justificativ cu excepţia datelor personale şi a numărului şi datei procesului verbal. Ordinul de încasare emis de bancă conţine datele de identificare ale cetăţeanului Gheorghe (inclusiv CNP) şi la explicaţii numărul PVCC.

  A doua oprire este la Trezorerie. Aici i se spune că nu poate plăti jumătate din sumă dacă nu dovedeşte că se încadrează în cele 48 de ore! Gheorghe este din start un evazionist, un hoţ, unul care vrea să tragă statul în piept. Dovada pe care trebuie să o aducă: plicul în care a fost transmis PVCC. Exact: plicul pentru a verifica data poştei. Gheorghe se duce acasă după plic şi revine la Trezorerie. De astă dată i se spune că trebuia să aducă şi copii după PVCC şi …plic! În final, lui Gheorghe i se încasează cei 12,5 lei. Gheorghe a învăţat cu această ocazie că, în România, plicul este document justificativ.

  Statul are voie să întocmească un PVCC în mai mult de 30 de zile, să îl livreze în mai mult de 7 zile. Gheorghe în schimb, are dreptul doar la 48 de ore!

  Pe Chitanţa de încasare emisă de Trezorerie sunt înscrise datele de identificare ale lui Gheorghe (inclusiv CNP) iar la explicaţii numărul procesului verbal. Gheorghe nu foloseşte internet bankingul pentru astfel de plăţi pentru că, din experienţe anterioare, statul are nevoie de ştampila băncii pe documentele de plată!

  Plata fiind rezolvată, Gheorghe trebuie să facă acum copii după PVCC şi documentele de plată şi să le transmită în termen de 15 zile către CESTRIN Bucureşti – Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (“Contravenientul are obligaţia să trimită la unitatea emitentă“).

  Cetăţeanul Gheorghe a plătit ce a avut de plătit. Şi-a făcut datoria faţă de statul roman, pentru că a greşit. Gheorghe are însă alte “dureri”: trebuie să dovedească unei instituţii a statului că a plătit o sumă de bani unei alte instituţii a statului! Gheorghe se întreabă de ce nu pot cele două instituţii să facă acest lucru? La ce foloseşte atunci CNP şi numărul procesului verbal?

  Dacă 6.5 miliarde de euro cheltuiţi în 10 ani cu “informatizarea” nu pot rezolva o astfel de problemă “cosmică”, de cîţi bani va mai fi nevoie?

 3. Robert Mihai Vlajoaga spune:

  Din punctul meu de vedere concluziile sunt prea bune…
  1. Administratiile financiare sunt MULT PREA “populate” ….
  2. Comunicarea intre administratiile financiare de sector NU EXISTA !!!
  3. Legislatia fiscala este aplicata dupa ureche REZULTAND CORUPTIE
  4. CARE SISTEM INFORMATIC :???
  5. Birocratia este la rang de arta in ANAF.
  6. Simplicare ? La 2-3 luni mai apare cate o declaratie.

 4. Mircea Paul Vasiliu VASILIU MIRCEA PAUL spune:

  NU AȚI ÎNȚELES ESENȚA PROBLEMEI !

  Scopul principal al administrației de stat comuniste NU era rezolvarea problemelor ci terorizarea cetățenilor. Începînd cu miliția și terminînd cu Sanepidul TOȚI te plimbau prin ghișee și birouri, paragrafe și adeverințe, mutre scîrbite și obrăznicii, pînă vedeai orizontul. Dacă din treaba asta le mai și pica ceva, cu atît mai bine pentru ei și atît mai rău pentru tine. De altfel Soljenițîn explică foarte bine întreaga ticăloșie.

  Deoarece a nu munci și a fi obraznic este mult mai ușor decît invers, funcționarii actuali duc mai departe cu maxim entuziasm „învățăturile lui Lenin” (chiar dacă nu conștientizeză). Cum politicienii provin TOȚI din același putred aparat, povestea a împlinit (deja) aproape UN SFERT DE SECO.

  Nealterată.

 5. Cateluu spune:

  Confuzia si dezordinea din codul fiscal sunt doar aparente. O intreaga fauna de profitori traiesc de pe urma ambiguitatilor, contradictiilor, sau pur si simplu schimbarilor in ritm ametitor din lege.
  Eu sunt convins ca nu e rezultatul prostiei si incompetentei legislatorilor, ci treaba e bine pusa la punct pentru a servi interesele parazitilor.

  • eu******* spune:

   Asa cred – ca modul de functionare al ANAF-ului este rezultatul intereselor.
   Modul de a face bani al ANAF-ului este de a strange sume mai mici sau mai mari de la micii contribuabili – dar cei mari sunt feriti si protejati – exista dosare mari si grele in care nu se urmaresc incasarile. Asa scapa evaziunile si astia cu 2 capre si 2 boi sunt urmariti si plimbati prin z locuri… Asa este in tenis!!!

   Lipseste preocuparea de a informa in timp util cetatenii referitor la obligatiile lor, de a desfasura actiuni de prevenire a erorilor. Poate gresesc si ma corecteaza altii.Cu multimiri anticipate pentru corectarea eventualelor erori.

 6. Moldovan Nicoleta Daniela spune:

  De la un sector la altul, cel putin fizic, drumul este mult mai lung decat de la un birou la altul in cadrul aceleiasi institutii (a se citi aceeasi cladire!). Si totusi, dupa ce ca esti amendat pe nedrept de multe ori, nenorocitul de PV nu ajunge de la organul care te sanctioneaza la fisa pe platitor. Rezultatul? Ca un bun contribuabil platesti amenda, banii ajung in fisa … ghici unde? … pe suprasolviri :)) ca nu au ce debit sa stinga. Si va mai mirati de altele? Nici daca intoarcem pe dos ANAF-ul nu vom reusi sa-i convingem ca sunt FUNCTIONARI PUBLICI si ca lucreaza in slujba noastra. Sunt si eu foarte revoltata, va sustin!

 7. claudiu spune:

  Sa-i spuna cineva lucrurile astea si la consultanta de la Oxford a lui Ponta, care tot apare cu sfaturi pe internet.

 8. elena spune:

  Cred că s-ar putea scrie multe despre drăgălăşeniile ANAF-ului, ale instituţiilor statului în general.

  Ce îmi aduc aminte chiar acum e ce i s-a întâmplat unei cunoştinţe cu o firmă suspendată.
  Îi mersese până la un punct, când a văzut că pierde a considerat mai convenabil s-o închidă. Dar se gândise că poate vin vremuri mai bune şi nu voia să mai treacă prin toată actăraia deschiderii unei firme noi, aşa că a suspendat-o.
  Anul ăsta când s-a dus să-şi prelungească suspendarea a avut două surprize plăcute.

  Prima a fost că mai trebuia să depună nişte declaraţii. Cu zero. Statul consideră că nu poate să te lipsească de plăcerea de a mai duce/trimite nişte declaraţii chiar dacă tu insişti să nu mai ai activitate productivă de nici un fel. Şi, bineînţeles, nici contabil. Asta s-a rezolvat cât de cât, rugându-şi nişte cunoştinţe să-i scrie respectivele declaraţii.

  A doua surpriză a fost că-i lipsea o declaraţie din 2007. Sau cel puţin aşa considera doamna de la ghişeu.
  Faptul că fusese verificat, răs-verificat şi declarat ok d.p.d.v fiscal când ceruse suspendarea părea să nu aibă nici o relevanţă.
  Aici nu prea avea ce să facă decât să plătească cuminte amenda. Chiar dacă şi-ar fi găsit contabilul de acum trei ani, sunt prea puţine şanse, cu o legislaţie care se schimbă ca ciorapii să mai îşi dea seama cineva dacă declaraţiile sunt toate sau nu.

  Şi ăsta nu-i un caz izolat. Tactica asta “acu ne-am dat seama că lipseşte un act / o sumă de pe la o mie nouă sute, toamna” e destul de frecventă.
  Şi în imensa majoritate a cazurilor oamenii plătesc. Fiindcă penalităţile nu-s aşa de mari încât să te revolţi şi fiindcă nici măcar cei care au lucrat în perioada respectivă nu-s în stare să-şi mai dea seama ce a fost atunci, chiar dacă-s convinşi că au făcut totul corect. Asta în cazul în care nu s-au schimbat contabilii de trei ori până s-au sesizat autorităţile.

  Staul pare că vrea să ai neapărat activitate la negru. Altfel nu-mi explic schimbările dese, năucitoare ale legislaţiei, ambiguităţile, revelaţiile peste şapte ani, hărţuirile în general. Sau normele de aplicare care contrazic textul legii şi programul informatic care se bate cap în cap cu normele.

 9. antoanet spune:

  Totusi ,trebuie sa recunoasc ca,suntem niste adevarati eroi cei care mai detinem firme.
  iti trebuie un curaj nebun sa rezisti tuturor atacurilor birocratice ale ANAF-LUI ,dar cui ne putem plange?Inghitim in sec,trec anii noi imbatranim ,ne imbolnavim si totul ptr.a putea duce un trai linistit si decent.
  Mentalitea acesta este tipic comunista ,de cum am intrat in ANAF suntem siguri niste infractori.
  Da dominilor ,suntem infractori ptr.ca DIN BANII NOSTRI AVETI MASINI,BIROURI SECRETARE,LAPTOPURI,TABLETE ETC.Din munca noastra cea de toate zilele,banii nostri sunt impartiti dupa bunul vostru plac.ABSOLUT NICIODATA NU AM AUZIT SA INTERESEZE VREO DATA PE CINEVA CARE VINE IN CONTOL (IN AFARA DE AMENDA +SPAGA AFERENTA )
  DACA NE POT PUNE LA DISPOZITIE DOCUMENTATIA NECESARA PTR.A FI TOTUL OK.
  ANAFUL CREDETI-MA NE URASTE CU ADEVARAT.SUNTEM DIN START INFRACTORI,DOVADA
  ESTE SI CODUL FISCAL STUFOS ,CARE SE SCHIMBA DE LA O ZI LA ALTA.SUNTEM INFRACTORI PTR.CA,DEDEUCEM INTEGRAL MOTORINA,ACI ESTE MARE EVAZIUNE DIN BONURILE DE BENIZINA,
  In toti acesti ani,mi-am pierdud definitiv speranta ca,in aceasta tara se va mai putea schimba ceva.Regretul meu se inndreapta catre tineri care vin din spate,ptr,ca ei nu vor s se mai sacrifice.

 10. Rlobespierre spune:

  Sa dau un exemplu Kafkian:

  Firma de apartament, clasa mijlocie cum ar fi, An de an depune declaratiile si plateste impozite. In actele proprii e la zi cu platile pana la ultimul leu.

  In 2011 surpriza: firma primeste somatie de plata: x zeci de mii de lei restante la TVA contributii sociale si impozit pe profit, plus penalizari. Contabilul ramane masca, isi revine si se duce la administratie sa ceara lamuriri. Lamuriri canci: aveti de plata si atat. Omul insista, cere fisa fiscala si istoricul. Dupa luni de zile le obtine. Le studiaza (unele vechi de 10 ani, cine dracu isi mai aminteste ce s-a intamplat acum 10 ani?) si spre lauda lui gaseste eroarea: in 2005 cand s-au schimbat banii administratia financiara a preluat vechile declaratii (in lei vechi) in nouls sistem informatic si pe una a dublat-o. Adica a inregistrat o datorie la buget de doua ori, exclusiv din propria vina. Intre timp conturile firmei erau poprite de 6 luni de zile si activitatea suspendata. Buun. Acum vine insa surpriza:

  Firma face sesizare la administratie in care le arata cum si unde au gresit. Administratia admite greseala (evidenta) dar refuza sa isi modifice inregistrarile pentru ca greseala (PROPRIE) e din 2005 si s-a prescris termenul de modificare. Chestie care cand am auzit-o pur si simplu m-a lasat fara cuvinte.

  Sincer eu nu platesc taxe. Nici macar un leu. Dimpotriva. (prin dimpotriva inteleg ceva ce nu doresc sa detaliez). Si cand aud lucruri din astea imi reamintesc de ce am acest “comportament fiscal”….

 11. El spune:

  Draga Beatrice,
  Analiza exista.Intocmita de institutii serioase( Banca Mondiala).

  la pagina 71 ( plata taxelor in Romania).
  http://www.doingbusiness.org/~/media/giawb/doing%20business/documents/profiles/country/ROM.pdf

  dupa parerea mea, ar trebui citita de catre guvern in fiecare zi .
  nu cred ca au vazut-o vreodata, cu toate ca la negocierile cu fondul ,BM sau EU sunt sigur ca participantii au luat decizii in baza unor analize asemanatoare.

  suntem ultimii in clasament. rusinos si trist.

  exista in pagina 71 o fraza care sintetizeaza foarte bine situatia din Romania:
  “Taxes are essential. They fund the public amenities, infrastructure and services that are crucial for a properly functioning economy.
  But the level of tax rates needs to be carefully chosen—and needless complexity in tax rules avoided. According to Doing Business data, in economies where it is more difficult and costly to pay taxes, larger shares of economic activity end up in the informal sector — where businesses pay no taxes at all. ”

  Taxele sunt esentiale.Taxele finanteaza fondurile publice,infrastructura si serviciile , care sunt cruciale pentru o functionare corespunzatoare a economiei.
  Dar nivelul taxelor trebui ales cu grija – si complexitatea inutila in legislatia taxelor trebuie evitata.Conform Doing Business , in economiile unde este dificil si scump sa fie platite taxele, bucati mari din economie sfarsesc in partea subterana – unde afacerile nu platesc taxe deloc.

  Tot efortul tau ,Beatrice, ar putea ajuta. Mergi inainte cu initiativa ta.
  Succes.

 12. ANDREI spune:

  Maica-mea lucreaza la Administratia Financiara si va spun din surse sigure ca la ANAF sunt 3-6 oameni care se ocupa de sute mii de dosare. E LIPSA DE PERSONAL !!!!

  • miki spune:

   Din cauza a ceea ce se intampla in Romania tot mai multi romani pleaca departe. ‘Toate valorile’ raman in tara pentru ca mai au destul de ‘strans’ de la noi, cei care luptam si incercam sa supravietuim.
   Am multe exemple avute in timp cu institutiile statului. In schimb acum ma confrunt cu o situatie fara iesire. Lucrez intr-o companie transferata la Mari Contribuabili Bucuresti din cauza conditiilor pe care le-a indeplinit si care acum nu si-ar fi dorit niciodata. De cand am fost transferati la ANAF Bucuresti in fisa platitor nimic nu mai este reconciliat. In institutia respectiva nu avem cu cine sa discutam si suntem plimbati de la un functionar la altul. Avem de recuperat de la Sanatate din CM peste 36000 RON si de cel putin 3 ani nu se rezolva nimic. Depunem dosar de recuperat in fiecare luna si suntem mereu informati ca inca nu ne pot da nici un raspuns. De ce? Pentru a se prescrie termenul si a nu mai recupera nimic.
   Avem de-a face peste tot cu angajati ale Administratiilor si Institutiilor pusi in slujba cetatenilor pe considerente politice sau PILE, care considera ca muncesc prea mult pentru salariilor lor si care nici decum ca sunt platiti din banii nostri si asta trebuie sa faca, sa munceasca pentru noi.
   Imi doresc ca intr-o zi sa apuc sa traiesc intr-o Romanie demna de noi toti.
   Mult succces!

 13. contabil spune:

  Nu stiu daca s-a primit si la voi, insa pe la Gorj mai toate firmele au primit o hartie “strange” de la ANAF, cum ca firma va fi supusa unei analize de risc.

  • Adelin spune:

   Mda, si eu am primit aceasta hartie …. si inca nu stim ce inseamna, de fapt inca ne intrebam ce vrea sa insemne ….

 14. iulia spune:

  am avut aceeasi problema cu un mic “bonus”: am primit plicul ca sediul a fost mutat la sectorul 1, am inceput sa anunt toti clientii/providerii de noile date de facturare, contabilul a inceput sa depuna declaratiile la sectorul 1 si peste 6 luni de zile aflu ca de fapt nu se mutase decat dosarul fizic, nu si baza de date si ni s-a anulat codul TVA + inregistrarea in ROI … nu puteti sa va inchipuiti de cate ori m-au trimis de la ANAF la ANAF … si asa cum ati spus si in post … nu vorbeau la telefon intre ele sa se inteleaga … au spus ca ei nu folosesc decat “adrese”.

  Au recunoscut ca este o “eroare materiala…” dar a trebuit sa fac nenumarate drumuri sa tot semnez decizii de corectare etc…..

 15. calin spune:

  Am primit aceeasi scrisoare ciudata, am cautat si rascautat pe site-ul anaf si mfinante unde nu scrie nimic despre asa ceva. Mai mult in finalul scrisorii se precizeaza ca “Prin intermediul site-ului nostru web puteti selecta optiunea de a ne contacta….” iar adresa specificata in coltul dreapta jos http://www.mfinante.gv.ro, tastati si vedeti ca nu exista nu cu .gv in nici un caz.
  Pe langa ca singurul lucru clar este ca nu e clar nimic, este o amenintare pe care o primesc aproape toate firmele (chiar daca au probleme sau nu).
  Este cu adevarat o amenintare si nu stiu cine putea aproba asemenea porcarie si normal ar trebui sa intre sub incidenta legii penale, sau poate azi-maine ne trezim cu scrisori de genul “sunteti suspect de omor calificat si sunteti pasibil de 20 de ani de detentie” :)

  Sa auzim numai de bine

 16. George spune:

  Eu intai am crezut ca hartia aia cu “analiza de risc” (primita de mine azi 21.10.2013 ) e o tzeapa noua imaginata de unii pe tipicul metodei “accidentul”. Am crezut ca poate e un phishing banal in care tzeparii iti cer la un moment dat datele cardului etc, Site-ul dat acolo (www.mfinante.gv.ro) nici nu exista… Apoi am inteles ca au primit-o si altii si este posibil sa fie chiar de la ANAF, Pe bune, sa fie hartia asta stupida chiar de la Anaf ????
  Eu imi platesc absolut constiincios toate impozitele pe firma (de 15 ani !!!) si ma simt absolut jignit sa primesc asemenea amenintari….
  Sincer astept o explicatie de la ANAF (daca e trimisa de niste tepari sau daca chiar o minte bolnava de acolo a putut concepe un asemenea text…) .Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Beatrice Ambro


Beatrice Ambro

Expert contabil autorizat CECCAR. Practica contabilitatea de 17 ani. Din anul 2010 a infiintat impreuna cu mai multi colegi Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor d... Citeste mai departe


Lansare carte

Sâmbătă, 23 noiembrie, se lansează noul volum al profesorului Constantin Crânganu. Amanunte, aici.

E randul tau

Salut acest articol, și îl felicit pe autor. Problema prezentată de dânsul este cum nu se poate ...

de: Bradut Bolos

la "De ce legislația din România încă lasă mult de dorit?"

Carti recomandate de Contributors.ro

DEMOCRAȚIA SUB ASEDIU ROMÂNIA ÎN CONTEXT REGIONAL

Carte recomandată de contributors.ro

Cauta articole

decembrie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Noi    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)