Home » Opinie » Citesti:

Căderea în derizoriu ca mod de guvernare

Mircea Morariu august 26, 2018 Opinie
12 comentarii 2,059 Vizualizari

Halucinant de-a dreptul inventarul aberațiilor ce le-au ieșit pe gură pesedeilor de felurite calibre în cursul săptămânii ce se încheie.
Festivalul zicerilor care îi plasează pe comunicatorii și vorbeții principalului partid aflat la guvernare în rândul persoanelor care prezintă semnele unor clare și îngrijorătoare tulburări comportamentale, îngrijorătoare fiindcă respectivii fac legi, iau decizii de importanță capitală, împart bugete, au în pix viitorul țării, a fost deschis de consilierul pe probleme economice al premierului Darius Vâlcov.
Insul acesta, un om al subteranei, al afacerilor murdare, care are în portofoliu o condamnare la opt ani de închisoare, a îndrugat, în compania, cu acceptul și încurajarea lui Bogdan Chirieac, precupețul de presă care în urmă cu câțiva ani s-a folosit de editorialele publicate în ziarul Gândul spre a face reclamă produselor vândute de firmele proprii, o interminabilă listă de verzi și uscate. De la faptul că i s-ar fi propus să intre în solda KGB-ului până la identificarea maladivă a ilustrei lui persoane cu o reîncarnare contemporană a celebrul Propriscin al lui Gogol.Căci numai o stare clinică asemănătoare funcționarului minuscul care ajunge să se viseze Regele Spaniei ar putea fi de natură să explice delirul presupusei ofertei ce i s-ar fi făcut cândva domnului Vâlcov de a prelua funcția de prim-ministru. Și cu toate că există dovezi irefutabile că delirantul în cauză și-a ascuns tablourile și lingourile de aur prin cavouri, PSD-ului îi încredințează infractorului în cauză misiunea de a elabora bugetul țării. De a fi un prim-ministru de umbră, menit să suplineaacă incapacitatea profesională și intelectuală clare ale premierului în funcție, doamna Viorica Vasilica Dăncilă.
A urmat delirul de la Antena 3, în compania altui mercenar de presă pe nume Alessandra Stoicescu, a președintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care, cum bine declara vineri la Sibiu președintele Klaus Iohannis, probează toate “fricile și obsesiile unui dictator”. Toate nuanțărie și retractările încercate în orele și zilele următoare de fostul repetent de la Politehnica bucureșteană nu au făcut decât să îi întărească jalnica ipostază de om ridicol, înspăimântat, suspicios, speriat de perspectiva pierderii puterii și de aceea a celulei de la Jilava.
Declarații iresponsabile, unele de natură să provoace conflicte diplomatice (au protestat în consecință Amabasada Israelului ca și cea a Germaniei), au făcut și o seamă pitecantropi politici de genul Liviu Marian Pop, Nicolae Bacalbașa și Lia Olguța Vasilescu. Aceasta din urmă spunând, în cel mai iresponsabil mod cu putință, că președintele României nu ar avea îndreptățirea morală să vorbească despre despre gazarea la care PSD-ul, cu incalificabila, mizerabila complicitate a Jandarmeriei, a supus populația cu ocazia mitingului de vineri, 10 august, având în vedere minoritatea etnică din care face parte. Urmând logica bolnavă a doamnei Vasilescu, nici ilustrissima ei persoană nu ar avea dreptul să facă politică. De ce? Pentru simplul motiv că este olteancă. Iar oltean a fost și Nicolae Ceaușescu.
Cinstea recitalului final din festivalul neghiobiilor de tot felul prin care s-au ilustrat în săptămâna ce se sfârșește astăzi reprezentanții PSD i-a revenit aceluiași viitor purtător de cătușe pe nume Darius Vâlcov. Am în vedere când spun asta pretinsele dezvăluiri referitoare la un alt protocol secret de colaborare între SRI și Ministerul public. Care ar fi ajuns pe căi oculte în posesia d-lui Vâlcov.
Faptele enumerate mai sus arată că alunecarea în derizoriu, în vorbe de clacă, în afirmații iresponsabile care pun în pericol securitatea națională arată modul în care înțelege să exercite guvernarea PSD în colaborare cu ALDE.
Numai că derizoriul acesta înseamnă parte a unui plan mai amplu prin care infractorul Dragnea și complicii domniei-sale vor să se înstăpânească peste ultimele patru instituții de importanță națională care au izbutit să își păstreze independența. E vorba despre Președinție, Serviciul Român de Informații, Procuratură și Banca Națională. Săptămânile ce urmează vor fi unele de importanță capitală. În decursul lor se joacă soarta țării. Statutul european al României.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , , , , , , , ,Currently there are "12 comments" on this Article:

 1. Dan Plesoianu spune:

  Din pacate, trebuie sa stiti ca Procuratura, cel putin, nu si-a pastrat independenta, pentru ca nu a avut-o niciodata. Intr-o problema personala, legata de retrocedari falsificate de terenuri, si, ca rezultat, de fraude cu fonduri europene, procurorii DNA, atit din Bucuresti, cit si din Craiova, au favorizat infractorii, si infractiunile, facind anchete false si rechizitorii frauduloase. Acest lucru, la mai multe niveluri in teritoriu, nu se putea intimpla decit daca procurorii respectivi erau obedienti unui aceleuiasi ordin comun, venit sau de la procurorul sef, sau de la conducerea unei institutie asemanatoare, deci a SRI, sau, mai credibil, de la amindoua.

 2. Adrian spune:

  《Pesedei》?! De ce nu fesenei, pedei, pecerei, dacă-i pe-așa. Uselei, tehnocrăței. Pentru a n-a oară, psd este partidul “istoric” care s-a dat, pe față, cu fesenismul.

  • Gabriel Deliu spune:

   Care e problema dumneavoastră?

  • Mitzu Beciuklistu` spune:

   NU, Adrian! PSD e ultima masca sub care se ascunde partidul lui Stalin. Primul lui nume oficial a fost partidul muncitoresc romin. Cu î. Nu mai enumar multiplele măști cu care a încercat să păcălească Istoria adevărată. Să spuneți, că PSD a preluat fesenismul e, ori încercare de manipulare, ori pură imbecilitate. Pînă și ultima mască tot prin furt și-a pus-o: bătrînul Sergiu Cunescu, din naivitatea senectuții, si-a “unificat” partidul cu ultima variantă a partidului originar bolsevic, mascat în ceaușism, revenit la bolsevism cu mască perestoikistă: PSDR. Din generoasele promisiuni date lui Cunescu vedem ce s-a ales. Oricum bătrînul, adevărat social-democrat, a murit anonim, fără să simtă pe propria-i piele rezultatele neghiobiei făcute: aia de a crede, că s-a născut, vreodată, un comunist cinstit. Ăla a făcut pușcărie sub comuniști și le-a vîndut, tot lor, un nume sub care păcălesc, încontinuare, Istoria.

 3. Dan Nicolescu spune:

  Soarta Romaniei s-a jucat de mult .
  Nu va spune nimic, tacerea aproape absoluta a Uniunii Europene , intreruota doar de niste mirieli de catel in lant ale unor ambasade ?
  Nu va spune niimic faptul ca de aproape 30 de ani, capitalul american este inexistent in Romania ? Ce conteaza cele citeva zeci de milioane de dolari cheltuite la Deveselu si Kogalniceanu, in bugetul militar american ?
  Pe cind un nou referendum in Romania ? Nu cel cu lozinca ” Fara penali in functii poblice” care de fapt nu intereseaza pe nimeni din masa votantilor si nici pe niciunul din politicieni, ci cel din Transilvania, , pentru autonomie sau si mai rau !
  Manevra germano-franceza- maghiara va fi de a muta frontiera NATO si UE pe Carpti, cu Transilvania autonoma, nu cu o iluzorie autonomie secuiasca care are nemultumi pe foarte multi in UK, Spania, Franta, Italia, etc.

  • Andrei spune:

   Marea ciudatenie a ultimilor ani: nu facem autostrazi care sa treaca peste Carpati. Se face pana la Tg. Mures si de la Tg. Neamt. Guvernul Ciolos a demarat construirea segmentului Pitesti-Sibiu, guvernele PSD au blocat-o. se vorbeste despre Comarnic -Brasov dar nu s-a sapat nici macar o groapa! Aici eu vad mai degraba politica Rusiei de a tine izolata regiunea extracarpatica si de a tine dezvoltarea economico-sociala cat mai departe de granitele sale. Zone tampon de saracie, asta este mostenirea lui Ilici Iliescu.

 4. L2 spune:

  @Dan Nicolescu: …nu va spune nimic tacerea aproape absoluta a Rusiei, intreripta doar de niste laude in Sputnik? Nu va spune nimic ca de 30 de ani capitalul rus e inexistent in Romania? Ce conteaza cele cateva zeci de milioane din Lukoil? Pe cand un referendum in Romania legat de Moldova si Dobrogea, pentru autonomie sau si mai rau? Manevra Rusa va fi de a muta frontiera pentru a aduce Marea Neagra la statutul “lac rusesc”…
  Vedeti, se poate spune oricum orice. Haideti sa ne revenim si sa comentam la subiect…

 5. Dan Plesoianu spune:

  Precizare: ar trebui sa fie eliminata uriasa confuzie conform careia Ceausescu a fost oltean. Nu stiu daca oltenii sint mai breji decit oamenii din alte regiuni, dar trebuie stabilit un adevar istoric: oltenii sint populatia dintre Olt, Dunare si Cerna, si munti. Ceausescu era din judetul Olt, dar din Scornicesti, adica din Muntenia. In interbelic, judetul Olt se afla doar in Muntenia, si avea granita la Olt, iar peste Olt era judetul Romanati. Deci Ceausescu nu are nici o legatura cu Oltenia !

 6. victor L spune:

  “Căderea în derizoriu ca mod de guvernare”. Total de acord.
  Dar va mai dau un exemplu de cadere in derizoriu: a protestelor.
  “În urma protestelor anunțate, cununia religioasă a fiului lui Liviu Dragnea nu va mai avea loc în Biserica Sfântul Elefterie din Capitală, așa cum era stabilită până în urmă cu puțin timp, ci în altă parte, noul loc unde va avea loc ceremonia religioasă nefiind făcut public, informează Mediafax.”
  Daaa, si noaptea, in fata dormitorului, trebuie protestat. Sa nu procreeze :P

 7. Mike spune:

  @ Dan Nicolescu este si el o fiinta umana? Poate, insa dupa ultimul comentariu se pare ca nu.

 8. Radu Sorin B spune:

  Bravo, Mircea; din nou absolut corect și spus tranșant.

 9. Cornelia Neagu spune:

  Constitutia garanteaza dreptul la petitie.
  Din acest motiv orice plangere penala este primita, inregistrata si se deschide dosar penal.
  Existenta unui dosar penal pe numele unei persoane nu inseamna ca acea persoana este vinovata.
  *
  Un penal (criminal, pedofil, violator, corupt, hot, etc.) crede ca sunt vinovati (fata de EL)
  - politistii (pentru ca l-au cercetat),
  - procurorii (pentru ca l-au acuzat in instanta)
  - judecatorii (pentru ca l-au condamnat)
  si face plangeri penale impotriva acestora, acuzandu-i ca au incalcat Legea privind corectitudinea obtinerii si administrarii probelor, ca i-au fost incalcate dtepturile, etc.
  Fiecare plangere inseamna un dosar penal.
  Dar nu orice dosar penal se incheie cu o vinovatie.
  *
  Numarul dosarelor penale nu spune nimic despre numarul vinovatilor.Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Mircea Morariu


Mircea Morariu

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facult... Citeste mai departe


E randul tau

Mi-a plăcut foarte mult acest interviu. (Am şi cumpărat astăzi cartea, deşi o aveam în englez...

de: Szilágyi N. Sándor

la " Iși iau animalele la revedere? Fac cimpanzeii politică? Interviu cu Carmen Strungaru, etolog, despre inteligența animalelor "

Carti recomandate de Contributors.ro

DEMOCRAȚIA SUB ASEDIU ROMÂNIA ÎN CONTEXT REGIONAL

Carte recomandată de contributors.ro

Cauta articole

octombrie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)