marți, martie 19, 2024

Călin Popescu-Tăriceanu- nepotul lui Decebal Sp. Necșulescu

S-a întâmplat ceea ce cam toată lumea se aștepta să se întâmple. PSD nici măcar nu se mai gândește să aibă candidat comun la prezidențiale cu falimentarul ALDE. La ce bun să își unească sărăcia proprie, zestrea electorală pe zi ce trece tot mai pauperă cu aceea a unui partid fără doctrină (ALDE e și conservator, și liberal, și reformator, e chiar mai capricios și mai imprevizibil decât prognoza meteo) care la alegerile europarlamentare din mai s-a dovedit incapabil să atingă un amărât de prag electoral de 5%?
Chiar dacă doamna Viorica Dăncilă încă mai declară, dar numai atunci când e întrebată, trasă de limbă, pusă într-o situație delicată, niciodată din proprie inițiativă, că măsurătorile partidului continuă totuși să ia în calcul opțiunea pentru dl. Călin Popescu-Tăriceanu, este deja mai mult ca sigur că în ziua de 3 august, cea în care PSD își va desemna candidatul la prezidențiale, numele președintelui ALDE de abia dacă va figura la categoria și alții. Iar acesta dă semne că s-a obișnuit deja cu ideea și își va încerca norocul de unul singur. Încurajat, probabil, și de faptul că sondajul CURS, cel mai recent ieșit pe piață, îl creditează cu un surprinzător procent de 21%, mult, nesperat de mult față de ceea ce s-a învrednicit nevolnicul ALDE să obțină la scrutinul din 26 mai. Dl. Tăriceanu și-a confirmat astfel porecla de Răsuceanu, făcând uitată zicerea din seara umilinței supreme, atunci când i-a ieșit pe gura de vechi mincinos profesionist din politica românească, “în acest moment, candidatura la prezidențiale nu intră în discuție”
Ce face pentru moment dl. Călin Popescu-Tăriceanu? Încearcă să ne convingă, mai corect spus, să ne mintă ce președinte bun ar putea el să fie. Sperând că astfel va putea face uitată lamentabila lui prestație în calitate de prim-ministru. Oare nu închipuita prea-înțeleapta și țanțoșa lui persoană mereu umflată în pene, necondiționat încântată de sine și de felul în care siluiește el limba română ne asigura prin 2008 că nici măcar nu poate fi vorba despre eventualitatea ca România să fie lovită de criză Se mai iluzionează dl. Călin Anton Popescu-Tăriceanu că am uitat cât de prost și-a îndeplinit misiunea de președinte al Senatului și de câte ori a vorbit împotriva aspirațiilor de integrare europeană ale României. Se gândește să se alieze cu Pro România a celuilalt mare speculant politic, Victor Viorel Ponta. Cel puțin așa a pretins duminica trecută la Antena 3, consilierul lui, dl. Cătălin Harnagea. Le bate obrazul pesediștilor din conducere repetând, pecum o moară stricată, că el și nu altcineva ar fi preferatul electoratului de stânga. El care până mai ieri se prezenta drept liberalul pur- sânge.Trecând de la liberalii bătrâni la cei tineri, revenind la matcă, plecând iar, creând partide de buzunar pe care mai apoi le vindea la preț bun cu bunul lui prieten și tovarăș de negoț politic, Dinu Patriciu. Mai crede dl. Tăriceanu că românii ar avea memorie scurtă și că ar fi uitat deja nu doar constanta lui atitudine anti-europeană, ci și lașitatea de care a dat dovadă atunci când s-a pus problema de a-i fi ridicată imunitatea parlamentară astfel încât justiția să se pronunțe în privința acuzațiilor de corupție ce i-au fost aduse de DNA. Decapitează conducerile acelor filiale care au obținut rezultate proaste la europarlamentare, caută țapi ispășitori pentru înfrângere, fără a scoate o vorbuliță despre vinile lui deloc puține. Se comportă precum un celebru personaj din celebra piesă …Escu de Tudor Mușatescu.Dl. Călin Popescu –Tăriceanu este un Decebal Sp. Necșulescu cu talent actoricesc zero.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. lui cpt i se potriveste ca o manusa zicala: prostul, daca nu-i fudul, parca nu e prost destul

    (prostul fiind cel care nu poate evalua corect realitatea)

    o figura jalnica !

    p.s. faptul ca Harnagea ii este consilier, spune multe

  2. Altul care demisionează în cinci minute, cheamă lumea la referendum dimineața, seara le spune să stea acasă, după care suferă de o lovitură de stat dată de 7 milioane de oameni. De supărare pleacă pe mare a doua zi, a treia zi se întoarce și își face partid ca să se bage deputat, deși zicea că niciodată, ca fost președinte, nu poate poate accepta ceva mai jos de prim ministru. Pînă la urmă trebuie văzut dacă ajunge și Tăriceanu ca el, pe post de entertainer tv între emisiunile cu vedete și dive ca alde(sic!) Cruduța și Beanca.

    • Va raspund doar dvs, nu am ce comenta privitor la articol, sunt de mult lamurit.
      Imi pare bine ca nu l-ati numit pe cel de pe mare. Dl Tariceanu are, ca mai toti politicienii, pacatele lui. Dar pacatele au gravitati si motivari diferite. Eu zic ca putem sa-l comparam doar cu cei din categoria sa, categorie fara nici un fel de legatura cu cel de pe mare sau cu „divele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro