marți, martie 19, 2024

Cine a crezut vreodată că PSD se schimbă ori că ar putea să facă asta ?

Atât președintele Klaus Iohannis cât și premierul Viorica Vasilica Dăncilă se vor afla săptămâna viitoare în vizite în SUA. Și unul, și celălalt vor încerca să livreze poporului iluzia că România mai are politică externă.
Aceasta în pofida faptului că doamna Dăncilă atât în vremea cât era ghidată de infractorul Liviu Nicolae Dragnea dar și după, când, de fapt, în PSD nu s-a întâmplat nimic pentru simplul motiv că respectivul partid este nereformabil a făcut tot ceea ce a putut ca s-o torpileze. Iată, președintele Iohannis se duce la deschiderea lucrărilor Adunării generale a Națiunilor Unite acolo unde România ar fi putut deține un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate dacă ar fi avut sprijinul țărilor arabe. Nu l-a avut din cauza năzbâtiilor debitate de așa zisa șefă a Guvernului (care Guvern că uite-l, nu e!!!????) în privința mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
Oricum, pentru a nu le strica nici doamnei Dăncilă, nici d-lui Iohannis sejurul, CCR a adoptat miercuri o hotărâre care le dă câte o jumătate de dreptate amândurora. Președintele avea obligația să numească interimarii, nu însă și pe cei propuși a fi membri plini ai Executivului. Fiecare dintre părțile beligerante și-a prezentat partea de înfrângere drept victorie, în cel mai tipic mod românesc posibil. Încă o ocazie ca la PSD să își scoată coarnele juriștii cu studii la facultăți particulare și la fără frecvență Șerban Nicolae și Florin Iordache. Acesta din urmă oferindu-ne și un original număr de stand up comedy când a fost întrebat asupra mazilirii pe care i-o pregătește CExN al partidului doamnei Ana Birchall despre care s-a inventat, așa, ca în anii 50, că e deviaționistă și că s-ar afla în solda Statelor Unite, Numai fiindcă s-a situat de partea celor care susțin desființarea grabnică a Secției speciale. Aceea unde ar trebui să fie instalată gestapovista Adina Florea pe care o susține reîntruchiparea Alexandrei Sidorovici, nimeni alta decât gureșa, voluntara doamnă Lia Savonea.
Ce ne-a comunicat doamna Dăncilă înainte de a da fuguța acasă și a-și pregăti bagajul de călătorie? Că se va prezenta când vor vrea mușchii ei și ai partidului în fața Parlamentului spre a obține votul pentru formula remaniată a guvernului. Nu înainte ca Opoziția să își foloseacă unicul glonț acela reprezentat de moțiunea de cenzură. Pe care PNL promite că o va depune totuși săptămâna viitoare. Că nu o susține pe d-na Laura Codruța Kövesi pentru postul de procuror șef european, deși cu doar câteva zile înainte aceeași doamnă Dăncilă i-a beștelit pe cei care ar îndrăzni să nu o voteze pe paukerița Rovana Plumb pentru postul de comisar european. Numai că, iată, doamna Kövesi și-a adjudecat postul în vreme ce doamnei Plumb i se cere să își clarifice declarația de avere. Respectiva având și probleme cu justiția, deși le-a negat sperând că pe la Bruxelles și Strasbourg nu se știe nimic despre afacerea Belina.
După cum lesne se vede, dubla măsura și minciuna sunt reguli de bază ale conduitei PSD. Iar cine a sperat că după 26 mai 2019 se va întâmpla ceva bun cu partidul în chestiune are acum ocazia să constate că s-a înșelat amarnic.
În fine, doamna Dăncilă a spus scurt pe doi ceea ce anunțase cu câteva ore înainte numărul comic al resuscitatului domn Florin Iordache. Nu va fi nici o ordonanță vizând desființarea Secției speciale, iar doamna Birchall este concediată.
Pare-se că săptămâna viitoare va fi una relativ calmă. Atâta doar că este vorba despre o liniște numai aparentă, liniștea de dinaintea furtunii. Mai grav e că ea îi costă direct pe toți românii. Pentru simplul motiv că țara a ajuns să nu mai fie guvernată. Iar responsabilitatea derivei, după cum se vede, nu și-o asumă nimeni.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

  1. Doar autorul articolului stie ca psd nu s-a reformat si ca nu poate fi reformat ?
    Doar autorul articolului stie ca psd este un grup infractional organizat ?
    Statele Unite nu stiu ?
    UE nu stie ?
    De ce SUA nu-i retrage viza Docilei ?
    De ce socialistii din UE nu ii dau afara din grupul lor pe psd-isti ?
    De ce autoritatile UE mai stau de vorba cu guvernul Docilei, pana nu se conformeaza si nu aplica solicitarile GRECO, Comisiei de la Venetia, MCV ?
    Alegerile euro-parlamentare nu au fost castigate de psd. De ce guvernul propune un membru psd pentru functia de comisar european ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro