Home » Media / Tech »Opinie » Citesti:

CNA pedepsit că a îndrăznit…

Brindusa Armanca decembrie 5, 2012 Media / Tech, Opinie
2 comentarii 885 Vizualizari

Consiliul Național al Audiovizualului este supus de câteva luni la presiuni aducătoare de vești rele, într-o analogie perfectă cu violul puterii USL-iste asupra ICR-ului, IICCMER-ului, Avocatului Poporului, precum și cu tentativele repetate de abuz asupra Curții Constituționale, justiței ș.a.m.d. Și s-a întâmplat: guvernul a ouat peste noapte Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, care slăbește competențele singurei autorități publice autonome autorizate să sancționeze derapajele din audiovizual. Politizarea în sine a CNA prin desemnarea politică a membrilor săi, majoritatea de 6 voturi la 5 prin care s-au protejat până acum interesele trustului Intact și s-au relativizat încălcările flagrante ale OTV nu mai sunt considerate suficiente, iar faptul că i s-au aplicat sancțiuni chiar trustului privilegiat trece drept o îndrăzneală de neiertat: cum adică să plătească tata Felix amenzi pentru că Antenele l-au arătat pe fostul premier cu fundul gol sau fiindcă varsă zilnic lături în capul adversarilor politici ai USL? ”CNA riscă să se transforme în garant al intereselor trustului Intact. Mă bazez pe documente oficiale, vă pot prezenta o propunere venită de la Atena Group în 30 ianuarie 2012. Toate propunerile neincluse în decizia adoptată atunci de CNA se regăsesc în ordonanță”, a declarat Narcisa Iorga într-o conferință de presă. OUG rezolvă problema și mai mult decât atât. Sancțiunile nu vor mai fi efective decât după ce se pronunță instanța (adică după vreo doi ani), cabliștii vor fi siliți să preia programele în ordinea audienței, publicitarilor li se schimbă regulile cum ar fi cea de rebate, se impun condiții tehnice de calitate a semnalului neincuse în Legea Audiovizualului, totul pe șest, fără consultarea CNA, fără dezbatere publică, fără transparență. Și fără nicio urgență. Cinci membri ai CNA, Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Mircea Deaca și Valentin Jucan s-au adresat Comisiei Europene pentru a semnala acest nou abuz al guvernului Ponta, arătând că se aduc importante prejudicii industriei în condițiile încălcării a două directive europene. Executând o nouă piruetă oportunistă, președintele CNA o dă la întors: „Este o ordonanță în favoarea media”, afirmă acum public Răsvan Popescu, după ce în primul moment s-a arătat îngrijorat de unele prevederi ale ordonanței și un pic șifonat de neconsultarea legală a CNA. Iar premierul Ponta spune că ordonanța deja aprobată în ședința de guvern din 27 noiembrie a fost dată la coafat și la avizat pe la ministerele de resort abia după aprobare. Atunci ce s-o fi aprobat? Aberații. Ce e de făcut? Dacă societatea civilă, piața, organismele europene nu strigă suficient de tare, nu rămâne nimic de făcut: Avocatul Poporului, singurul care ar putea ataca OUG este anihilat, iar acest guvern ilegitim care excelează în nerușinare nu se va sinchisi că este acuzat de dispreț pentru lege. Să conteze, poate, sancțiunea votului?

Articol apărut și în Opinia Veche

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.roCurrently there are "2 comments" on this Article:

  1. nedumerit spune:

    adica, daca un post TV da filme XXX sau arata la ora copiilor funduri goale, sau face publicitate pt. alcool, tigari, droguri nu mai poate fi suspendat IMEDIAT de CNA? Mare po rc esti Ponta!

  2. cobra spune:

    Bine zis cu ouatul, dat trebuie menţionat de forma O.U.-at (sic!). Cine se ocupă cu ouatul? Păsăretul… Ăsta este USL-ul. Un păsăret.Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Brindusa Armanca


Brindusa Armanca

Jurnalistă, profesor universitar, a făcut parte din redacţiile prestigioase de la Radio Europa liberă, Expres sau Ziua şi a condus mai mulţi ani studioul regional de la Timi... Citeste mai departe


E randul tau

O inițiativă excelentă, pe care o salut cu prietenie: publicarea, sub semnătura ministrului de E...

de: Dorin Popescu

la "Ucraina și valorile creștine din Europa"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

martie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)