Home » Opinie » Citesti:

Complotul ticluit de Liviu Nicolae Dragnea și consultanții plătiți ai domniei sale

Mircea Morariu august 23, 2018 Opinie
13 comentarii 3,041 Vizualizari

Am căzut și eu în păcatul ca în comentariul publicat azi pe blogurile adevărul.ro să fac bășcălia cuvenită pe seama delirului la care s-a dedat marți seara la Antena 3 președintele PSD, dl. Liviu Dragnea. Care, preț de aproape două ore, a debitat verzi și uscate, aberații, basme, brașoave, povești de adormit copii, istorioare despre cum prețioasa ființă a domniei-sale a scăpat cu viață dintr-un atentat pus la cale și comanditat de George Soros în persoană.
Întreg recitalul domnului Dragnea, o evoluție care ar trebui să îi pună serios pe gânduri nu doar pe membrii PSD, ci și pe medicii de la spitalul Obregia ca și pe doamna Alina Mungiu-Pippidi, care în tinerețe a fost doctor la Socola, așadar are niscaiva cunoștințe în domeniul psihiatriei, s-a consumat cu acordul, cu complicitatea și cu tăcerile vinovate ale moderatoarei Alessandra Stoicescu. Care nu a moderat de fapt nimic, ci s-a uitat topită de admirație, fie ea mimată sau reală, după părerea mea mai degrabă jucată, și aceasta de bună voie sau din ordinul lui Dan Voiculescu, la James Bond-ul de Teleorman care îi stătea în față.
Timp de o sută de minute, atât cât a durat ceea ce a adus pe ecranele televizoarele oficina de dezinformare a securistului Dan Voiculescu, doamna Stoicescu nu a făcut decât să stimuleze și să acompanieze clovneria ieftină a șefului social-democraților români. Nici un moment respectiva doamnă insă nu i-a cerut invitatului ei care s-a purtat acolo ca la el acasă, asemenea cuiva obișnuit să facă și să impună regulile discuției, nici cea mai mică dovadă că povestea cu asasinatul pus la cale în camerele de la Athénée Palace ar avea măcar un minim sâmbure de adevăr și că ar putea fi în vreun fel probată.
Chiar în timpul în care scriu acest comentariu am intrat în posesia cifrelor referitoarea la audiența de care a avut parte emisiunea la care s-a dat în spectacol dl. Dragnea. Medii. Dezamăgitoare atât pmtru Dragnea și consilierii săi cât și pentru doamna Stoicescu. Ele nu fac decât să reflecte cât de prost cunosc strategii de imagine israelieni plătiți de Dragnea, Liviu Nicolae Dragnea nivelul de inteligență al telespectatorului român. Cât despre inteligența d-lui Dragnea și aceea a doamnei Stoicescu- Dumnezeu cu mila!
În fapt, toate năzdrăvăniile la care s-a dedat președintele Camerei Deputaților, toate bazaconiile ce i-au ieșit pe gură, de la povestea cu condamnările comandate la urzelile președintelui Iohannis care vrea răul românilor, continuând cu patimile lui Dâncu și actele de trădare săvârșite de ambasadorul României în SUA, dl. George Maior, de la binefacerile pesediste concretizate în măriri de pensii și salarii spulberate de inflația galopantă despre care Dragnea nu a scos nici cea mai mică vorbuliță până la mega-istoria cu asasinii și camerele de la Athénée Palace care le-ar provoca un hohot imens de râs și de dispreț autorilor de romane polițiste, de la Agatha Christie la Rodica Ojog -Brașoveanu, de la Gaston Leroux la John Le Carré, au fost o mare, o imensă manipulare. Dar și o aruncare în derizoriu a instituțiilor Statului de drept. De la Procuratură și Justiție la Serviciile Secrete, de la Președinție la Parlament.
Dragnea și consilierii săi evrei au urzit planul de a lansa în eter o sumedenie de piste false. Tot atâtea inventate teme de discuție de natură să facă uitate acțiunile odioase și ilegale ale Jandarmeriei, acțiuni organizate și puse în practică eminamente în folosul puterii PSD-ALDE, istoria caschetelor cu numere camuflate, bazaconiile debitate de duetul Marius Militaru- Georgian Enache, minciunile în cascadă scoase pe gură de ministrul Carmen Dan, moartea suspectă a protestatarului din Teleorman pe care vrea să o ascundă doctorul Raed Arafat care și el, din cine stie ce motive, și-a dat, în ultimele zile, cinstea pe rușine.
Sigur, Dragnea poate fi lesne comparat cu I.V. Stalin și cu obiceiul acestuia de a inventa comploturi. Numai că președintele PSD a pus la cale și transpus în operă un complot împotriva fundamentelor Statului român. Și pentru asta numitul Dragnea Nicolae Liviu trebuie să plătească.

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , , , , , , ,Currently there are "13 comments" on this Article:

 1. Andrei spune:

  Corect. De fapt complotul a avut ca rezultat aducerea galeriilor care asculta de patronii de cluburi (PSD) si a altor asistati sociali, care au timp sa mearga la sali de sport pe banii de asistat. Si scopul final a fost compromiterea partidelor de opozitie si a romanilor din afara tarii care au participat la aceasta manifestatie si care au naivitatea ca se poate face ceva in tara asta. Compromiterea #rezist, a altor astfel de asociatii civice.

  • crs spune:

   rusia este singura tara care are tot interesul sa mentina Romania intr-o stare de debilitate, voita chiar de propria cetateni, desigur prin inducerea de minciuni zilnice ce dau nastere la “frustrari”. Se speculeaza intens coarda dragostei pentru lucruri debile, si prinde de minune.

 2. crs spune:

  Nimeni nu are interes in balacareala asta decat rusia.

 3. Red spune:

  Așa este. Toți au luat-o ca petardă lansată de un șmenar, însă este mai mult decât atât, cred eu: este o acțiune dintr-o serie. Modul în care se succed declarații aberante ale lui Daea (Auschwitz…), Carmen Dan (minciuni dezarticulate despre 10 august), Pop (țările occidentale sunt gândaci care invadează România …), date din prostie sau la sfat, contribuie la șubrezirea, insecurizarea și împuțirea spațiului public. De asemenea, este foarte posibil ca în spatele lui Daddy să stea cu sfaturi oameni care știu ce înseamnă show într-o țară din lumea a treia. Dar vedeți că în punctul acesta nevralgic (consilierii evrei – dumneavoastră ați zis-o, nu eu!), nimeni din opoziție nu apasă. Pentru că și ei sunt pioni mici (părere personală) ai unor alți jucători mondialiști (nu neapărat evrei). De-aceea, nu sunt de acord cu dstră: Liviu Nicolae Dragnea nu va plăti, pentru că miza nu este structurarea statului după niște valori înalte, ci ocuparea teritoriului, sau mai pe scurt, mălaiul. Se bat două găști de golani (sau sunt puse să se bată) pentru că lipsesc bărbații de onoare.
  Putem înțelege ce zice / face Dragnea e de-ajuns să ne-amintim de o vorbă de-a lui Talleyrand: “La politique ce n’est qu’une certaine façon d’agiter le peuple avant de s’en servir.”

 4. smaranda spune:

  Orice om politic ajuns intr-o functie are ceva de spus relevant, semnificativ celor care asculta. Daca nu o face si te intrebi de ce spune prostii, adica prosteste auditoriul se trag citeva concluzii:
  Omul este bolnav grav, poate demult si nu asa evident, dar acuma pune in pericol prin deciziile lui controversate sau pagubitoare existenta statului . Daca se da in stamba deliberat, cu scopuri mai mult sau mai putin clare, in lumina declaratiilor facute in public (si faci abstractie de sanatatea lui mintala) apoi juridic este incompetent sa ocupe o functie publica.
  O societate sanatoasa, normala are mecanisme de debarcare la asemenea specimene. Daca nu o face, si te intrebi cum de este suportat de populatie, de membrii propriului partid si in ultimul rind de el insusi, atunci avem o problema grava. Specimenul face acuze cu subiect si predicat si cei acuzati tac. De ce?

  • crs spune:

   Pentru ca dementul este un sacal viclean: stie ca, daca aia raspund, ii poate acuza de si mai si. La plesneala, dar acuzatii. Si-apoi, misiunea lui in slujba tzarului e sa-mproaste venin si sa creeze lipsa de incredere.
   Totusi, in alte tari, chiar din vestul Europei, era lichidat de mult.
   La noi e util.

 5. MIHAI spune:

  desi detest teoriile conspirationiste, pe Dragnea il cred in stare de orice.
  O ipoteza: ceea ce face acum nu este decat pregatirea terenului pentru inscenarea unei tentative de asasinat in perioada urmatoare. Omul simte ca i se apropie condamnarea si are nevoie sa creeze un soc, o emotie publica puternica, ceva gen “sinuciderea” lui Adrian Nastase, dar mult mai dramatic. Se va lasa cu spital, cu lacrimi, cu isterie, cu suspans de cateva zile – scapa sau nu scapa? – antenele si fanii lobotomizati vor urla infierand asasinii si fiarele de la #rezist si multi-nationalele, desi evident nu va fi identificat nici un atentator. La final, vestea buna: Dragnea isi revine, e bine!
  Dar pana atunci, in atmosfera de soc si groaza, se vor face presiuni pentru OUG si cine stie ce altceva ar putea sa mai urmeze. Daddy va aparea la tv imbracat in pulover, cu vreo mana bandajata , palid si slabit. Va vorbi dramatic, cu vocea tremurata, auto-martirizandu-se. Va fi vedeta momentului, martirul Romaniei si guru-ul PSD, iar cine nu va executa emiterea OUG va fi tratat fara mila, in asemenea momente de rascruce pentru tara!
  Crede cineva ca scenariul de mai sus e prea mult? Omul a spus-o singur : voi merge pana la capat si nu vreau sa ies din scena ca prostul. Mi se pare perfect plauzibil.

 6. A o critica şi pe manipulatoarea de la A3, mai rar. Se subînţelege, de regulă, că electoratul are suficientă gândire critică. În realitate, multă lume nu face deosebire între cum arată când gândeşte Mugur Ciuvică şi cum Gabriel Liiceanu. Mai rău încă, dacă te uiţi pe Facebook la ce mai Friends din opoziţie şi din mişcarea civică au vocile puterii, nu mai ai nimic de comentat.

 7. Cap de Locuitor spune:

  Daca Dragnea (echipa) a investigat opinia publica si daca au aflat ca bazaconiile astea prind la popor, atunci e nenorocire.

 8. amicu spune:

  Ce-mi place mirarea asta: cum, psd lucreaza pentru Rusia?! Nu mi-as fi inchipuit.

 9. Alex spune:

  > consilierii săi evrei

  As zice mai degraba “israelieni”.

 10. Isobar spune:

  “Numai că președintele PSD a pus la cale și transpus în operă un complot împotriva fundamentelor Statului român.
  Și pentru asta numitul Dragnea Nicolae Liviu trebuie să plătească. ”

  Intrebarea este cand si cine va putea sa il oblige sa plateasca ?
  Se pare ca are aliati foarte puternici si multi bani !!!.

 11. Radu Sorin B spune:

  Perfect puse punctele pe i-uri, Mircea. (Ți-o spune fostul dascăl de la Cluj și apoi coleg cu care t-ai întâlnit ultima dată la o avansare la Timișoara și cu care te mai certai pe forumul Adevărul, îndeosebi în legătură cu fostul președinte.)Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Mircea Morariu


Mircea Morariu

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facult... Citeste mai departe


E randul tau

Vedeti ca o parte din analiza dvs. se face pe Nota de informare generica din site (de fapt cred ca e...

de: Bogdan Manolea

la "Câteva considerații referitoare la votul diasporei din noiembrie 2019"

Carti recomandate de Contributors.ro

DEMOCRAȚIA SUB ASEDIU ROMÂNIA ÎN CONTEXT REGIONAL

Carte recomandată de contributors.ro

Cauta articole

septembrie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)