Home » Opinie » Citesti:

Încă o dată, hoțul strigă hoții

Mircea Morariu august 8, 2018 Opinie
Deocamdata nu sunt comentarii 602 Vizualizari

Un întreg circ mediatic și acțiunile mai mult decât disproporționate care au pus în cea mai proastă lumină Poliția Română, când, de fapt, oalele sparte ar trebui să fie plătite de incapabilul ministru Dan Carmen și de cel care a inventat-o, penalul Dragnea Nicolae Liviu. Plus tot ceea ce au mai instrumentat Puterea și presa aservită acesteia în jurul afacerii cu plăcuțele de înmatriculare ale automobilului Audi, proprietate personală a unui român stabilit în Suedia, pe nume Răzvan Ștefănescu.
Iresponsabilul articol al lui Ion Cristoiu Afacerea MU(I)E PSD – un exercițiu de calibrare pentru adevăratele diversiuni care vor urma (Cristoiu are și el probleme cu limba română și gramatica), publicat la data de 6 august pe cristoiublog, dar și în imundul Evenimentul zilei, organul de presă al penalilor, al amicilor acestora (de aici și caraghiosul omagiu adus duminica trecută ministrului Tudorel/ Tâlhărel Toader), aflat, pare-se mai curând de ochii lumii, în proprietate insului cu condicuță cu numele de Andronic Dan.
Abracadabrantul text Ce propune “libertatea de expresie” tefelistă pentru protestul din 10 august- obținerea de arme , ocuparea, sediilor PSD-ALDE, incendierea Palatului Victoria, blocarea circulației în București, o însăilare de cuvinte absolut dementă a unui anume Traian Horia de la Londra, găzduită cu suspectă magnanimitate de același cristoiublog, la data de 4 august. Producția unui ins a cărui minte este și astăzi bântuită de nostalgia și modelul mineriadelor ordonate și plănuite în detaliu de FSN, adică exact strămoșul PSD-ului de astăzi. Reamintesc că mineriadele au fost create de părintele PSD, Iliescu Ion, spre a legitima puterea pretinșilor emanați ai Revoluției a căror unică preocupare era menținerea țării în zona comunistoidă. Exact ceea ce dorește astăzi Liviu Dragnea, sperând că astfel va scăpa de iminența întâlnirii pentru ani mulți cu pușcăria.
Ofensatoarea, descalificanta compunere Această mahala nu reprezintă diaspora scornită de mintea și de conștiința tot mai puțin curată a zisei politoloage Alina Mungiu-Pippidi, publicată la data de 3 august de mânjitul Cotidian al lui Cornel Nistorescu și, din păcate, și de blogurile adevărul.ro . Doamna Mungiu a recidivat marți, 7 august, pe aceleași bloguri adevărul, iar textul domniei-sale, jignitor, murdar, bălos, se lăfăie acolo, în pofida așa-numitului Cod de bune practici al platformei, cod care este încălcat cu nerușinare de doamna Alina Mungiu, fără nici o jenă și în văzul lumii.
Toate fandările, gândirile și răzgândirile drept-credincioasei pe banii Primăriei Capitalei Gabriela Firea legate de autorizarea mitingului din 10 august. Care la această oră nu prea mai știm dacă se va ține sau nu.
Am enumerat mai sus doar câteva momente dintr- un întreg complex de fapte de natură să ne ducă cu gândul la realitatea că România s-a întors nu doar la începutul anilor 90, ci chiar în 1946-1947. Anii în care comuniștii români se pregăteau să preia puterea și să instituie dictatura, așa cum sunt tot mai multe indicii că intenționează să facă PSD-ul și tot mai tulburatul său președinte Liviu Nicolae Dragnea.
Asistăm în zilele din urmă la o vastă operațiune de spălare pe creier a populației. Văzând că nu a obținut rezultatele scontate prin complexa operațiune denumită când Binomul, când Statul paralel, când Statul subteran, coaliția PSD-ALDE vrea să își dubleze acțiunile, terfelind în toate felurile românii din străinătate. Pe care îi prezintă drept lumpendiasporă, drept oameni cu minte și instrucție puțină, drept infractori de drept comun ori drept anarhiști aflați în solda serviciilor secrete, la rându-le perfect controlate și aservite Klaus Iohannis. Asistăm la o imensă manipulare și dezinformare, la o dezbinare anti-națională plănuită de Dragnea&co cu unicul scop de a-și salva pielea. Aici se află adevărata trădare națională.
Încă o dată, hoțul strigă hoții.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , , , ,

Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Mircea Morariu


Mircea Morariu

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facult... Citeste mai departe


E randul tau

Vorbeam dimineata cu un coleg turc care imi spunea ca a inceput sa-i fie frica sa se intoarca acasa ...

de: r2

la "Complicata primăvară europeană şi capcanele dorinţei de schimbare politică"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

martie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)