Home » Opinie » Citesti:

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE și infracțiunile ei cu premeditare

Mircea Morariu decembrie 11, 2017 Opinie
8 comentarii 1,884 Vizualizari

Grupul infracțional PSD-ALDE, constituit în urma deturnării esenței votului popular din 11 decembrie 2016, vot ce i-a încredințat puterea se pregătește să dea în aceste zile votul final legilor justiției. În așa fel modificate încât să legalizeze infracțiunile în cascadă ale celor care îl compun și să le scape de dosare, de iminența pușcăriei îndeosebi pe căpeteniile Dragnea și Tăriceanu.
Ei, în principal zișii lor comunicatori- Manda, Olguța Vasilescu, Andronescu, Ștefănescu, Dobre, Nicolicea, Șerban Nicolae, Pleșoianu- și lista e departe de a fi completă- plus imensa mașinărie de propagandă ce le stă în spatere- adică posturi de televiziune precum “Antena 3”, „România tv’, Tvr 1 cu abjecta sa emisiune „România 9”, ziariști tincturați penal de genul Roșca- Stănescu, Mihaiu, Andronic sau Bogdan Chirieac, condeieri versați în mercenariat, așa cum sunt Cristoiu, Nistorescu, tot mai discreditatul grup de la “Cațavencii” din care, hélas, face parte și Mircea Dinescu, depun noi eforturi disperate spre a-i discredita pe cei ce protestează la adresa acestei imense, ticăloase operațiuni al cărei principal scop este dinamitarea din temelii a Statului de drept în România.
Ni se tot repetă până la sațietate că nu prea știm exact ce se votează și că suntem nemulțumiți, că ne exercităm dreptul de a protesta doar ca să nu-i lăsăm să își îndeplinească pretinsa lor misiune istorică pe parlamentarii majorității.
Atâta doar că acești paarlamentari, partidele pe care le reprezintă suferă de o imensă criză de credibilitate. Au un uriaș deficit de moralitate, vizibil ca atare încă din 1990, accentuat odată cu noua preluare a puterii și cu adoptarea la adăpostul nopții a Ordonanței 13/2017.
Nu pot să cred în buna credință, în dorința de legiferare onestă a cuiva care prin ceea ce face zilnic, la adăpostul imunității și privilegiilor parlamentare, încalcă prevederilor unor legi deja intrate în vigoare. Așa cum este, de pildă, încălcarea frauduloasă a prevederilor Legii 85/2016. Cea care prevedea rambursarea etapizată a sumelor de bani pierdute de profesori cu ocazia tăierilor salariale operate în 2010 de guvernarea Băsescu-Boc.
Fostul ministru al Educației, astăzi președinta Comisiei de specialitate din Senat, d-na Ecaterina Andronescu, se tot bate cu cărămida în piept că s-ar fi aflat la originea adoptării legii cu pricina. Foarte bine. Bravo ei, glorie eternă! Numai că doamna Andronescu uită, interesat, desigur, că la finele lui 2016, la scurtă vreme după promulgare, guvernul condus de dl. Dacian Cioloș a făcut eforturi (financiare și nu numai) în vederea respectării prevederilor legale. Deși nici dl. Cioloș, nici ministrul de atunci al Educației, dl. Mircea Dumitru, nu aveau interese electorale. În vreme ce guvernul Tudose pe care-l susține din răsputeri n-o face. Deși se laudă cu creștere economică excepțională.
Doamna Ecaterina Andronescu&co au votat proiectul de buget pe 2016 propus de guvernul condus de marele erou de “Țiganiadă” pe numele lui Sorin Grindeanu, deși era perfect avertizată că nu sunt asigurate fonduri în vederea aplicării prevederilor legale. S-a pus așadar de o infracțiunea cu premeditare.
“Lasă că banii vor veni la rectificare!”, m-a asigurat telefonic în luna februarie doamna Andronescu. N-au venit și uite așa guvernul condus de dl. Mihai Tudose, cu agramatul Liviu Pop, ministru al Educației, insul care a trimis Departamentul pe care îl conduce în derizoriu, se pregătește să încheie anul demonstrând că legile sunt făcute în România știindu-se că pot fi încălcate.
Fie și numai în virtutea acestui detaliu am dreptul să-mi reafirm totala neîncredere în guvernarea PSD-ALDE, în majoritatea ei parlamentară și în capacitatea sa de a face legi oneste. E oare atât de greu de înțeles că cine nu respectă legile existente nu are dreptul moral să legifereze?

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , , , , , , ,Currently there are "8 comments" on this Article:

 1. migus spune:

  Situatia de la noi este descrisa de Economist in ultimul numar aproape intr-o oglinda perfecta; inlocuiti DNA/NABU, limba si numele oligarhilor cu cleptocratii nostri etc. Restul e identic, proceduri in cartea KGB a coruptiei si dezinformatiei tariilor satelite…

  “UKRAINE is in turmoil—again. Protesters are blocking streets and chanting Bandu het! (“Bandits out!”).

  Ukraine’s squabbling elites take little responsibility for their state, uniting only to battle the civil activists and independent institutions that threaten their oligopoly. The most critical battle is around the National Anti-Corruption Bureau (NABU), the sole credible institution that pressure from civil society and Western backers has brought into being.

  Both the EU and the American government issued strongly worded statements. “These actions appear to be part of an effort to undermine independent anti-corruption institutions that the United States and others have helped support,” the State Department said. The ruling coalition responded with contempt, crippling NABU by removing its main political backer, the head of the parliament’s anti-corruption committee, from his post. It also tried to push through a law to remove NABU’s independence, but backed down in the face of protests from civil-society activists and the IMF, which funds Ukraine’s debt.

  The oligarchs are confident that America lacks the will to back up its rhetoric.

  Mr Putin must be enjoying the show.”
  https://www.economist.com/news/europe/21732145-local-graft-and-foreign-indifference-are-betraying-promise-maidan-revolution-west

 2. marian spune:

  D-le profesor, din politețe si dorința de a scrie corect faceți totuși niște greșeli pe care pesediștii amintiți în articol nu le merită: le scrieți numele cu litere mari, folosiți apelative protocolare….păi cu ăștia nu merge așa domnule, lor trebuie să le vorbești pe limba lor comunistă, din lemn, să îi alergăm cu pietre…numai așa vom speria nițel ciuma roșie…păi androneasca, stefănescu, dorneanu, nicolicea, nicolae, iordache, ponta și alte prammatii merita politețe ???

 3. Kurt spune:

  Citesc nemultumirea autorului ca îndemn către societatea civică de a participa activ la treburile publice ale țării.

  …. „… am dreptul să-mi reafirm totala neîncredere în guvernarea PSD-ALDE, în majoritatea ei parlamentară și în capacitatea sa de a face legi oneste. E oare atât de greu de înțeles că cine nu respectă legile existente nu are dreptul moral să legifereze? … „…..

  1) Nu mai e cazul ca cei de sus să decidă fiecare amănunt în țară. Trecutul e trecut, mentalitatea a rămas aceiași la mulți. Așteptăm liniștit câteva generații până când „biologic“ trecutul nu mai e nici măcar amintire?

  2) Tradiția seculară dâmbovițeană 1859- 1869- 1881- 1918- 1939 cu „budgetar“ ca țelul tineretului e o moștenire greu de schimbat. Dezastruos se manifestă azi moștenirea din anii de dictatură 1945-1989 naționalcomunistă și sovietică. Exterminarea „burgheziei“, a antreprenorilor, a intreprinderilor private a schimbat radical și necruțător toate societatea civică. Cea ce deplânge autorul este „continuitatea“ acestei „clase“ de membri de partid. Cum scăpăm de ei? De unde vin alții?

  3) Schimbarea lentă în societatea civică 1990- 2007- 2017 prelungește perioada de tranziție de la dictatura cu „partid unic“ (sa fim UNITI trâmbitează cine până azi?) la o democrație pluralistă autentică. Cum se ajunge în societatea civică la structuri noi, la o opinie publică puternică care e în stare să controleze guvernul dâmbovițean?

  4) Aderarea 2007 la UE a schimbat situatia exterioară de izolare a țării. O parte din legile, normele, principiile UE sunt azi valabile, în vigoare în Romania. E așa? Parlamentarii în PE parlamentul European sunt conectați cu sfera publică din țară? Cine?

  5) Telurile sunt cunoscute, strada a formulat în ianuarie 2017 în spațiul public ce vrea și ce nu vrea. Cum se poate realiza? Societatea civică orientată mai mult spre „budgetari“ și pensionari are ca rezultat majoritatea parlamentară din decembrie 2016. Cum se poate organiza cât mai curând o nouă majoritate în opinia publică? Democrația are regulile ei, indiferent dacă cei din guvernul dâmbovițean sunt buni sau mișei.

  6) O privire peste gard la cei din vest cu o societate civică care cunoaște 73 de ani de pace, cu locuitori multumiți de viața lor, ne poate arăta o cale spre o ieșire mai rapidă din „decalajul Istoric“ și tradiția „mitologică mioritică“?
  Performanța economică în vest e diferită la partenerii UE occidentali, dar mult mai bună decât în România de azi. Cum se poate imbunătăți performanța în economie, intreprinderi, instituții de cercetare din țară?
  Compentența în intreprinderile private din vest este un criteriu de selectare și necesar pentru performanța pe timp mai lung. Cum se face selectarea în domeniul învățământului & sănătății, în domeniul public din țară? Ce e de constatat 1990- 2007- 2017?
  Responsabilitatea la intreprinderile private din vest asigură câștig sau pierderi până la insolvență. Antreprenori care actionează iresponsabili nu au succes mult timp, dispar.
  Concurența obligă intreprinderile (excepție monopolurile) din vest la optimizare, performanță și inovație. Cred că concurenta e motorul dezvoltării societăților occidentale în ansamblu (Calvinismul e detectat de unii occidentali ca motor al dezvoltării) . Inovațiile sunt riscul sau câștigul inovatorilor. De ce Silicon Valley / SUA e un model cu succese în inovație? Ce a adus succesul formidabil în scurt timp pentru: Microsoft, Apple, Google, Facebook, Twitter, Amazon, IBM, etc.?

  7) Cum se pregăteste țara în era digitală pentru a face parte din lumea inovatoare, cu locuitori care trăiesc în bunăstare, prosperitate și belșug?
  Cu „tovarășii“ de ieri în guvernul dâmbovițean de azi? Cu „proiecte de țară“ orientate înapoi spre intreprinderi monopoliste de stat?

  Cine scrie?

 4. Cornelia Neagu spune:

  “Dormi liniştit, FNI lucrează pentru tine”, suna o reclamă anii trecuţi.
  … Şi fondul de investiţii FNI a “lucrat” nederanjat de nimeni, a furat banii depunătorilor creduli.

  În prezent, politicienii pretind că nu sunt lăsaţi să lucreze, de către cei care ies în stradă.
  Numai că ei au fost aleşi ca să lucreze în folosul românilor, iar ei, în mod organizat, acţionează în interes propriu, încălcând legi existente şi votând legi care să-i apere de justiţia care i-ar putea pedepsi pentru ceea ce fac. Este normal să se protesteze împotriva încălcării legii.

  DE REŢINUT:
  Drepturile NU sunt nelimitate, în exercitarea drepturilor există şi OBLIGAŢII, care trebuie să fie respectate.

  * Am dreptul să circul cu maşina proprie pe orice şosea. Este subînţeles că am şi OBLIGAŢIA de a circula pe partea dreaptă a drumului. Nu am dreptul să circul pe stânga drumului.

  * Politicienii bat câmpii:
  - Se afirmă că Parlamentul are dreptul să voteze legi. Da, are dreptul să voteze legi – dar OBLIGATORIU în interesul poporului. Parlamentul nu are dreptul să dea legi în interesul unor persoane, unor grupuri, etc.
  - Se mai spune că guvernul are dreptul să dea ordonanţe. Ceea ce este subînţeles (şi nu se spune) este că parlamentul are dreptul să dea ordonanţe cu respectarea OBLIGATORIE a LEGII, în INTERESUL CETĂŢENILOR. Guvernul nu are dreptul să încalce legea nici în conţinutul şi nici în procedurile de emitere a unor ordonanţe sau hotărâri.

  Cei care alcătuiesc Grupul Infracţionl Organizat (GIO) ne mint în faţă că drepturilo LOR sunt nelimitate, că atunci când, prin alegeri, li s-a dat dreptul să administreze ţara, li s-a dat şi dreptul să facă ORICE.
  Mentalitate de hoţ

  O experienţă:
  Când am plecat de acasă am lăsat cheia unor vecini, ca să-mi ude florile. Ei au luat ce le-a plăcut. Descopăr din când în când că îmi mai lipseşte câte ceva.
  Vecini!

 5. Adrian spune:

  Legea 85/2016 spune practic mai mult, de pildă că parlamentul constată oficial că magistrații au avut tot soiul de păreri divergente pe acea temă, sau că guvernul (Tăriceanu, Boc șamd prin ordonanțe de urgență) au refuzat legea 221/2008 și cele subsecvente. Revenind la aplicarea legii, este o chestiune care (din păcate) ține (ilegal) doar de economiști, așa că revenim la legea salarizării unitare în care un contabil -șef la o școală are salariu mai mare ca al unui profesor cu gr. I- nimic supărător dacă și-ar asuma și aceste încălcări ale legii.

 6. G.A. spune:

  Nu știu în ce măsură Mircea Dinescu face parte din grupul Cațavencii… Mai scrie și el câte o cimilitură săptămânală, dar nu cred că-l puteți categorisi așa ușor… Măcar pentru ce-a făcut în lunile de dinainte de decembrie 1989 … C-a ajuns boier și c-are suflet cam slav, este o cu totul altă poveste.
  Că grupul Cațavencii o cam ia razna (articole pro-Gabriel Resources, pro-Duda etc.), este adevărat. Însă foamea și coloana vertebrală slabă aproape c-au decimat presa în România.

 7. Ar spune:

  Ecaterina Andronescu se află la originea distrugerii sistemului educativ, nicidecum la ceva constructiv.Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Mircea Morariu


Mircea Morariu

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facult... Citeste mai departe


E randul tau

Vorbeam dimineata cu un coleg turc care imi spunea ca a inceput sa-i fie frica sa se intoarca acasa ...

de: r2

la "Complicata primăvară europeană şi capcanele dorinţei de schimbare politică"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

martie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)