Home » Opinie » Citesti:

Pe mâna cui a fost dat bugetul României!

Mircea Morariu aprilie 26, 2018 Opinie
1 comentariu 847 Vizualizari

Au făcut furori pe la televiziuni și pe internet câteva instantanee de la întâlnirea dintre premierul Viorica Vasilica Dăncilă și câțiva dintre importanți manageri de spitale din România. O întâlnire altminteri cum nu se poate mai inutilă fiindcă doamna prim-ministru a ascultat întocmai lecția pe care i-a predat-o una dintre subordonatele domniei-sale, complet necalificată pentru domeniul pe care îl adminstrează, însă, din câte se pare, cu mare influență și trecere pe lângă președintele PSD, dl. Liviu Dragnea.
Carevasăzică, doamna Lia Olguța Vasilescu nu admite în ruptul capului că a făcut o Lege a salarizării proastă, că decizia creșterii salariilor în sectorul sanitar nu e fundamentată pe calcule bine făcute, că buzunarele bugetului României sunt, din pricina politicilor aventuriste, arbitrare ale Guvernului PSD-ALDE tot mai goale și că oricât s-ar îndatora pe piața externă Executivul tot nu pot fi puse în aplicare promisiunjile care s-au dovedit brașoave ale așa-zisului Program de guvernare.
D-na Olguța, un etalon de tupeism și proastă creștere, de dispreț față de orice urmă de bune practici, s-a lepădat de responsabilități, a spus că rezolvarea unor situații aberante ar cădea în sarcina ministrului Sănătății, d-na Sorina Pintea (formidabil cum în numai câteva zile praful și pulberea s-au ales din imaginea relativ bună de care s-a bucurat fostul manager al Spitalului județean din Baia Mare), iar doamna Pintea a aruncat pisica neagră în curtea directorilor de spitale. Cu toate acestea, realitatea rămâne aceeași. Sunt angajați din sănătate ale căror salarii în loc să crească scad vertiginos. Chiar mai grav decât atunci când au fost tăiate de regimul Băsescu- Boc. Carevasăzică, praful și pulbererea s-au ales și din promisiunea electorală a PSD că nici o leafă nu va mai scădea câtă vreme partidul d-lui Dragnea se va afla la guvernare.
În fotografia cu pricina a atras atenția poziția indecentă în care a fost surprinsă ministrul Muncii și Justiției Sociale, d-na Lia Olguța Vasilescu, Care apare imortalizată ori de parcă ar fi ajuns la al cincilea rând de votcă, ori de parcă ar fi un fel de Vassa Jeleznova a Executivului.
Însă mai mult decât postura total neconformă felului în care ar trebui să se prezinte în spațiul public un ministru din Guvernul României, ceea ce revoltă în instantaneele cu pricina este că la prezidiu îl zărim pe pușcăriabilul Darius Vâlcov. Insul condamnat în primă instanță pentru jaf, pentru furt, pentru hoție la 8 ani de închisoare și menținut în funcție de consilier cu mare importanță de premierul Viorica Vasilica Dăncilă. Aceasta fiindcă așa i-a ordonat doamnei prim-ministru președintele Partidului, cel care se poartă cu ea precum Pygmalion cu Galateea. Însă nici de acum cu aceleași rezultate pe care le-a avut asupra Elizei Doolittle întâlnirea ei cu profesorul Higgins fiindcă doamna Dăncilă tot prost vorbește.
Se sparie gândul- vorba cronicarului- că un astfel de ins precum numitul, penalul Vâlcov Darius, socotit de alt penal, adică chiar de numitul Dragnea Nicolae Liviu „un om de o valoare rară” a ajuns să planifice și să decidă cum se cheltuiesc banii românilor. Că el chivernisește produsul muncii noastre, taxele și impozitele pe care le plătesc cetățenii care nu au lingouri de aur, tablouri pe care le ascund prin cimitire și cavouri. Grotescă, scandaloasă realitate care spune multe despre valoarea morală a celor care conduc România astăzi. Despre mocirla în care se complace astăzi PSD.

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , , , , ,Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. Bobby spune:

    PSD-ul ar trebui scos în afara legii și întreaga conducere băgată la închisoare pe ani grei. Dragnea, Dăncilă, Tudorel Toader și alții la fel de toxici pentru România ar trebui gratulați cu o condamnare la muncă silnică pe viață și confiscarea tuturor bunurilor și averii dobândite. Din nefericire, asta nu se va întâmpla și prăbușirea României într-o hazna infectă și adâncă nu este decât o chestiune de timp.Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Mircea Morariu


Mircea Morariu

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facult... Citeste mai departe


E randul tau

Ar fi fost frumos sa fie actiuni coordonate, eventual in aliante. Ma intreb daca era posibil, nu sti...

de: Dan Musat

la "China, SUA și «războiul comercial» Game of Loans și Marele Salt tehnologic"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

mai 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)