marți, martie 19, 2024

PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate

Ce rămâne după primul CExN al PSD prezidat de noul șef interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, CExN desfășurat miercurea trecută?
Ce rămâne cu adevărat în afară de cancanurile legate de discuțiile de cafenea prilejuite de apariția cu pieptănătura modificată a d-nei Viorica Vasilica Dăncilă și de văicărelile și presupunerile legate de situația financiară încurcată în care se află PSD după alegerile pentru europarlametare și prezidențiale?
E de notat în primul rând că această primă ședință s-a desfășurat la foarte puține ore după ce parlamentarii partidului au votat și nu oricum, ci chiar cu entuziasm și exemplară mobilizare, abrogarea Legii recursului compnsatoriu. Aceea în virtutea căreia, în urma voinței interesate și a dispozițiilor exprese ale banditului calificat Liviu Nicolae Dragnea, mii de pușcăriași au ieșit din închisoare, au recidivat, au furat, violat, omorât și apoi s-au întors în locul din care au plecat.
Cine plătește pentru toate aceste aberații și rele făcute românilor? Conducerea PSD, guvernele succesive ale acestuia? Fostul ministru de Justiție, nesimțitul profesor universitar Tudorel Toader care scrie acum scrisori lacrimogene, mincinoase, descalificante Comisiei de la Veneția și aspiră la un nou mandat de rector al Universității ieșene pe care a dezonorat-o? Indivizii Dragnea, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae și alți juriști cu studii aproximative care au făcut ce le-a trecut prin tărtăcuța lor de bandiți și de mișei? De diplomați universitari făcuți la apelul de seară? Partidul în ansamblul lui pentru vina impardonabilă de a admite și de a se complace în situația de a avea în frunte un nemernic, un hoț la drumul mare?
Plătesc ALDE și Tăriceanu care astăzi se comportă de parcă ar fi fost spălați, curățați, uscați la Nufărul numai pentru faptul că au trădat și au sărit la timp din barca intrată evident la apă?
Cred că o astfel de întrebare trebuia să i se pună în mod obligatoriu d-lui Marcel Ciolacu ieșit la declarații, în chip de împăciutorist șef, și care a încercat să pună batista pe țambal spunând că PSD a plătit deja zdravăn pentru greșelile comise. Nu, domnule Ciolacu, PSD a plătit puțin, insuficient și mai trebuie să curgă multă apă pe Dâmbovița sau chiar de la Nisa până la Tisa, cum spunea zilele trecute complet aiurea primarul Iașului, până să emiteți pretenții de onorabilitate.
CExN de miercurea trecută nu a luat nici o măsură cât de cât notabilă. S-a făcut doar că îl săpunește, așa ca la PCR, pe iresponsabilul din Giurgiu pe nume Niculae Bădălău, deși firesc era să îl excludă. Nu, dl Ciolacu a spus că atâta vreme cât el va fi președinte interimar nimeni nu va fi exclus din PSD la ordinul conducerii superioare, iar d-na Viorica Dăncilă chiar l-a apărat pe Bădălău în calitatea ei de femeie, de mamă iubitoare că doar nu degeaba i-a calificat ea, cu gurița ei, pe diasporeni drept “ăștia”.
Miercurea trecută la PSD a avut loc o ședință aparent complet lipsită de însemnătate. Doar aparent. Ea a dovedit că în mentalitate, în realitate și în fapte PSD nu s-a schimbat, nu se va schimba și nici nu poate să se schimbe. Tocmai de aceea toate actele lui aparent de bunăvoință, de smerenie, de pocăință trebuie privite cu prudență maximă.
Pentru simplul motiv că PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Dar cine se astepta la ceva notabil din partea unui PSD care nu stie incotro se duce ci isi doreste doar sa supravietuiasca momentelor grele de acum iar apoi sa incerce sa-i prosteasca pe romani exagerand neimplinirile inerente ale guvernarii liberale si vopsind aceiasi mizerabila lozinca : „Vedeti ? Vedeti ca tot noi suntem mai buni”?

  2. „Ce rămâne cu adevărat în afară de cancanurile legate de discuțiile de cafenea …?”

    ADN-ul PSD este foarte puțin modificat față de cel al PCR, din care descinde, prin urmare, a căuta urme de sinceritate pe-acolo este pierdere de timp.

    Dar, în urma ședințelor acestora de bilanț ale PSD rămâne ceva mai mult. Anume, sunt relevate sumele de milioane de euro, vreo 15 la vedere, datorate diverșilor furnizori de felurite servicii. O parte însemnată sunt datorați „badi-gardului” lui Frank Timiș! Apropiat de P Popoviciu și D Dobrescu, respectiv Grupul [oligarhic] de la Monaco. Vreo 6 (șase) milioane de euro! Care vor fi plătiți în cele din urmă din banii noștri, conform Legii nr. 334/2006.

    Așadar, sunt bun de plată, iar cleptocrația va fura și pe această cale din puținul meu.

  3. Felicitari pentru aceasta analiza de finete. Dar credeti ca in alte partide este altceva ?!Totul porneste de la educatie care include corectitudine, ordine in gandire si lucruri, disciplina prin reguli aplicate, respect si empatie fata de semeni, aplicare catre munca si buna pregatire in orice meserie ori profesie. Dar de fapt ce vedem in mai toate partidele din aceste lucruri, mai sunt si mici exceptii dar nu acestea ne dau imaginea partidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro