Home » Media / Tech »Opinie » Citesti:

Senzațional! Diaconescu-OTV cât p-aci să fie membru CNA

Brindusa Armanca martie 27, 2012 Media / Tech, Opinie
3 comentarii 2,298 Vizualizari

Zilele trecute CNA a aplicat postului OTV o sancțiune aspră, după mai multe sancțiuni date cu milă, cum ar fi o somaţie publică, o amendă de 5 000 de lei, una de 10 000 de lei, una de 50 000 de lei, două de 100 000 de lei și una dublă mai recentă: i-a întrerupt emisia timp de 3 ore în intervalul 18-21 pentru publicitatea politică deșănțată practicată de candidatul la toate funcțiile importante în stat, Dan Diaconescu, nu de mult văzut cu cătușe trendy pe la ”mititica”, pentru șantaj și înșelăciune. Întreruperi ale postului cu pricina au mai fost, de câte 10 minute prin octombrie trecut și în ianuarie 2012, una de 3 ore în octombrie 2007, sau o sancțiune de retragere a licenței în 2002, când toată suflarea susținătoare a democrației și a libertății presei s-a revoltat (inclusiv subsemnata), solidarizându-se cu victima Dan Diaconescu, căruia tocmai i se luase tribuna. Cu scuzele de rigoare și cu cenușă în cap, e de recunoscut că măsura de atunci a CNA fusese legală și necesară, iar militantismul pro-OTV se arată acum a fi fost de un idealism juvenil. Revenirea OTV după 18 luni de absență în aprilie 2004, sub altă firmă dar cu și mai rele năravuri, a contagiat  mass-media de boala numită ”otevizare”, sub privirea  inhibată a doctorului CNA. Diaconescu a devenit nabab, ridicând șantajul la rang de artă, s-a lansat în politică pentru a-i reprezenta pe amărâți din avionul personal sau din Bentley-ul de la scară. Art.95 din Legea Audiovizualului, prin care Consiliul poate cere retragerea licenței audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media pentru incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă, pentru incitarea explicită la violenţă publică, la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat sau la acţiuni teroriste, nu pare să reprezinte leac pentru o televiziune în plină propagandă electorală, încurajată de niște îndoielnice sondaje. Dar poate o doză de șoc, cum totuși ar fi retragerea licenței, este terapia potrivită.

Dar iată, senzațional, ce dezvăluie arhivele, mai ales când memoria slăbește sub avalanșa de întâmplări, lupte la baionetă, permutări, mezalianțe, relații la cuțite urmate de împăcări ipocrite, răzbunări de operetă sau pupicuri dulci de pe scena politico-mediatică de la noi: în 2002 n-a lipsit mult ca Dan Diaconescu să devină membru CNA, la propunerea PRM.  Prietenul de nădejde Vadim Tudor cerea astfel senatorilor și deputaților o recunoaștere a faptului că ridicarea licenței era un abuz. N-a ieșit pasiența, relațiile s-au stricat, iar lichelele politico-mediatice s-au spurcat în mod public la nesfârșit. În 2010 Vadim Tudor reclama OTV la CNA pentru publicitatea electorală prematură adaugând câteva vorbe de duh de genul ”Mie îmi este milă de Dan Diaconescu, dar rar am văzut un om atât de murdar. Nu am nevoie de postul lui de televiziune şi, dacă vrea politică, îi dau politică să se sature, nu este posibil să mintă în halul ăsta…”, iar în 2012 același Vadim semna pompos în Tricolorul, cu toate  titlurile pe care electoratul naiv i le-a cadorisit, un comunicat de război către ”pușlamaua nespălată” și ”puradelul pușcăriabil” Dan Diaconescu, dat în judecată pentru calomnie și difuzare de informații mincinoase: ”Făcătura lui de partid, PP-DD, n-a depăşit niciodată 6%, dar e umflat cu pompa tocmai de ciocoii pofticioşi, cu care pretinde că se luptă”. În fine, ”Totul are o limită, chiar şi în abjecţie!”, mai zice  pe drept cuvânt Tribunul, omițând să și-l aplice șieși.

Multe ar fi de descâlcit, dacă CNA, ANAF și Parchetul ar vrea, la acest canal toxic, cu patronat ambiguu înregistrat în paradisul fiscal cipriot, vândut și revândut prin tranzacții care aduc a spălare serioasă de bani, având în spate un cocktail de nume vecine cu infracțiunea ca Sorin Ovidiu Vântu, Ion Dumitru Relu sau Petromservice, sau doar bizare cum ar fi cel al lui Cosmin Gușă și cu două cereri de insolvență la ușă. Dar asta numai dacă CNA, ANAF și Parchetul ar vrea. Că de putut, ar putea.

Articol publicat și în revista 22

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.roCurrently there are "3 comments" on this Article:

 1. valeriu spune:

  Dar sustinerea lui Basescu la presedentie

 2. Senzational- Diaconescu-OTV cat p-aci sa fie membru CNA – Contributors…

  “Dar iată, senzaţional, ce dezvăluie arhivele, mai ales când memoria slăbeşte sub avalanşa de întâmplări, lupte la baionetă, permutări, mezalianţe, relaţii la cuţite urmate de împăcări ipocrite, răzbunări de operetă sau pupicuri dulci de pe scena poli…

 3. G spune:

  D-na Armanca, ati citit cu atentie ce tot scriu Diaconescu sau Barbu pe tablele din studioul tv.in timpul emisiunilor lor si ati vizionat cu atentie, si fara sa fiti sub influienta faptului ca toti cei pro Diaconescu sint timpiti (stiu ca se scrie sunt, si cu i din a, dar eu nu recunosc acest lucru) sint
  inculti, etc. ati stat sa va ginditi cu rigoare ca tot ce se spune despre jaful din tara este adevarat?
  Ati fost prin tara in excursii, ati vazut macar din mersul masinii. trecind prin zonele industriale
  ale oraselor, in ce stare jalnica au ajuns, intreprinderi care cindva produceau asa cum era atunci.
  Aceste fabrici se spune ca erau nerentabile, dar va spune un om cu experienta de peste 40 de ani petrecuti pe cimpia muncii, ca era posibil sa se modernizeze si sa devina rentabile unele fabrici, altele sa se conserve pentru vremuri mai bune, nu trebuia nimic darimat.
  In orice caz, de jaful national trebuie sa raspunda vinovatii, si asta vrea Diaconescu si Barbu, si cred ca si multi romani.
  Va spun imi vine sa pui mina pe mitraliera cind vad colegi de munca fosti specialisti in meseria lor cum vind la taraba zarzavaturi.(om cu facultate specialist in roti dintate)Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Brindusa Armanca


Brindusa Armanca

Jurnalistă, profesor universitar, a făcut parte din redacţiile prestigioase de la Radio Europa liberă, Expres sau Ziua şi a condus mai mulţi ani studioul regional de la Timi... Citeste mai departe


E randul tau

Nu stiu ce sa spun despre toate aceste practici, dar pot sa spun urmatoarele cu siguranta. Astazi am...

de: Transalpinarum

la "Desantul chinez"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

ianuarie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)