marți, martie 19, 2024

Victimizarea infractorului Nicolae Popa și dedesubturile sale

Totul a început la câteva zile după punerea în aplicare a sentinței prin care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare pentru fapte comise în perioada în care s-a aflat în fruntea bucatelor și a condus în chip autocratic țara din poziția de premier.
Invitată la Antena 3, acolo unde începuse să-și facă veacul și unde era primită cu temenele care o făceau să se umfle-n pene și chiar să creadă că ar avea dreptul să se prezinte drept arbitru moral, d-na Lucia Hossu-Longin și-a folosit notorietatea, atâta câtă e sau cât a mai rămas după ce realizarea Memorialului durerii, spre a promite că obligatoriu va realiza o nouă serie ai cărei protagoniști ar fi urmat să fie „victimele abuzurilor judiciare” din vremea regimului Băsescu. Cap de listă ar fi trebuit să fie- ați ghicit, desigur!- nimeni altul decât dl. Adrian Năstase.
Sincer să fiu, credeam, în sfânta mea naivitate, că totul se va mărgini la glumele pe seama năstrușniciei ideii fostei realizatoare de la TVR. Am crezut greșit. Iată, ideea d-nei Hossu a dat roade, victimă se consideră nu doar dl. Năstase, ci și fostul ministru de Externe, Adrian Severin, condamnat pentru o mită zdravănă. Iar conducerea PSD, cea care îl are în frunte pe condamnatul penal Liviu Nicolae Dragnea, are neobrăzarea de a spune că procurorii ar fi declanșat o adevărată prigoană împotriva unor vârfuri ale partidului. Pare-se că nu mai e mult și atât de inventiva doamnă Ecaterina Andronescu care, după ce și-a realizat visul de a redeveni ministru al Educației, scoate zilnic pe gură câte o năstrușnicie pe care, după ce vede că e groasă, o neagă acoperindu-se de ridicol, va edicta ca elevii să-și folosească timpul din Săptămâna altfel spre a vizita locurile unde și-au săvârșit detenția câteva dintre căpeteniile partidului.
Antena 3, una dintre principalele oficine de propagandă ale PSD, și, reamintesc, locul în care d-na Lucia Hossu Longin a debitat enormitatea care a făcut-o definitiv de râs, a declanșat de miercurea trecută încoace, de când Secția de anchetare a faptelor magistraților și procuroarea Adina Florea, odraslă de consilier pesedist din Constanța, acolo unde au furat în voie șefii tăticului Florea, adică bandiții Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, a primit ordinul de a-i bloca d-nei Laura Codruța Kövesi obținerea postului de procuror șef european, face din Nicolae Popa, hoțul de la FNI, o victimă. Și Gâdea, și Badea, și Adrian Ursu, și Oana Zamfir, și Alessandra Stoicescu, și alți falși jurnaliști de aceeași teapă, și simbriașii de la luju.ro care tot pe banii lui Dan Voiculescu dau neobosiți și mincinoși din gură, uitând să spună că brigandul din care ei au primit ordin de zi pe unitate să facă o victimă a regimului Băsescu și a Laurei Codruța Kövesi a înșelat, jefuit, păgubit nici mai mult, nici mai puțin decât 300.000 de români.
Seară de seară, pe la posturile de casă ale alianței PSD-ALDE se perindă guriști care trebuie să îndeplinească prioritatea numărul 1 a celor două partide.Nu, nu programul de guvernare, nu creșterea sănătoasă a economiei, nu prosperitatea populației, nu conservarea orientării pro-europene a țării. Ci blocarea candidaturii d-nei Kövesi. Care dacă, Doamne ferește!, va ajunge procuror european anti-fraudă mai mult ca sigur nu va ignora dedesubturile afacerii urât mirositoare Tel Drum. Aceea în care este până la gât băgată famiglia lui Liviu Nicolae Dragnea.

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro