Home » Fără categorie » Citesti:

Cine va arunca prima mână de țărână peste sicriul PSD?

Mircea Morariu septembrie 13, 2019 Fără categorie
Deocamdata nu sunt comentarii 378 Vizualizari

Privind și comentând pe cât îmi stă în putință cu atenție și obiectivitate maxime ceea ce se întâmplă pe scena politică românească, am tot mai accentuata impresie că doamna Viorica Vasilica Dăncilă este din ce în ce mai aptă spre a se înscrie fără probleme la oricare școală doctorală.
Sus-numita a dovedit cu vârf și îndesat, aproape zilnic, din 27 mai încoace, că deține toate aptitudinile posibile în vederea redactării fără probleme a unei teze despre cât de lipsit de orice urmă moralitate, de defectiv de o minimă și elementară doză de bun simț, de respect față de electorat, politicianul român de astăzi. Ar putea-o face fructificând la maximum faptele și experiența proprie.
După ce s-a lepădat fără să-i pese de cadavrul politic al lui Liviu Nicolae Dragnea, infractorul fără sprijinul căruia fosta gospodină cu pretenții de cadru didactic la un amărât, năpăstuit liceu industrial din Videle, d-na Dăncilă a profitat de toate oportunitățile posibile spre a-și întări poziția în partid. A dobândit și a acumulat cu o repeziciune remarcabilă funcții. Și a făcut-o nu oricum, ci tenace, probând aptitudini de carnasieră flămândă. Iar acum este gata să facă orice doar ca să le păstreze. A încălcat și încalcă zilnic legi, cutume, de bun simț nici nu poate fi vorba. Își bate joc în văzul lumii de tot ceea ce înseamnă Constituție. Una spune azi și alta mâine. Minte cu o ușurință aiuritoare. Își schimbă intențiile și practica politică cu aceeași frecvență cu care își schimbă broșele. Își bate joc fără să-i pese de țară, o tranzacționează cam tot la fel cum le vinde posturi guvernamentale iluzorii trădătorilor de joasă speță de genul Cupa, Gavrilescu, Băișanu, recrutați din pe zi ce trece tot mai minusculul și destructuratul ALDE. Se prezintă în fața lumii și trimite la Cotroceni inacceptabile propuneri de remaniere, în disprețul articolului 85 din Legea fundamentală a țării. E gata să sacrifice ceea ce a mai rămas încă nefăcut praf din sistemul național de educație plănuind să o numească în postul de ministru pe o individă oarecare cu numele Gavrilă, în fapt o insipidă ce nu s-a făcut remarcată decât prin traseism politic. În fruntea Internelor, transformat de Carmen Dan din minister într-un club de întâlnire al interlopilor, voia să plaseze un imoral care s-a pensionat , fiindcă o lege strâmbă i-o permite, la doar 39 de ani. Aceeași V. V. Dăncilă mai are și neobrăzarea crasă de a pretinde că numai ea și semi-analfabeții din PSD ce încă fac zid în jurul ei doar fiindcă astfel ar mai putea deține o vreme privilegii și funcții, ar avea capacitatea să salveze România de la dezastrul cu minuție pregătit din ianuarie 2017 încoace de guvernarea PSD-ALDE.
Nu m-a mirat defel să aud în cursul zilei de miercuri că doamna Dăncilă s-a răzgândit și a schimbat cu de la sine putere, în cel mai bun caz cu acordul a încă doi-trei acoliți, ceea ce tot ea anunțase că a hotărât CExN al PSD desfășurat cu doar o zi înainte. Mi s-a părut a se situa perfect în matricea înșelăciunii ridicată la rang de politică de stat de PSD decizia de a mai trage de timp și de a nu onora promisiunea prezentării și obținerii validării parlamentare a noii formule guvernamentale. Doamna Dăncilă, la fel ca Lady Macbeth, tremurând la ideea că se apropie ora scadenței pe care vrea cu orice preț să o amâne. Fiindcă doar atât mai poate. Doamna Dăncilă se străduiește să ignore realitatea simplă că orice zi de amânare nu înseamnă decât un nou cui în sicriul PSD. Dar și faptul că și ea însăși este încă de pe acum un cadavru politic.
PSD miroase deja urât. Pute cumplit, asemenea unui cadavru în descompunere. Groapa îi este deja pregătită. Nu mai rămâne decât să se stabilească cine va arunca peste sicriul cu pricina prima mână de țărână. Nu se pune însă problema ca cineva să spună „Dumnezeu să-l ierte!”. Pentru simplul motiv că PSD s-a dovedit din 2017 încoace, indiferent că a fost condus de Dragnea sau de V.V. Dăncilă, partidul fără nici un Dumnezeu.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , , ,

Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Mircea Morariu


Mircea Morariu

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facult... Citeste mai departe


Carte recomandata

E randul tau

@adrian - trebuie neapărat să-ți spun un secret, acum, cât nu ne aude nimeni: numai progresimea ...

de: Harald

la "Din nou, despre sfidarea consensului științific: Cum a fost descoperit craterul de impact Chicxulub și, implicit, extincția non-darwiniană a dinozaurilor și altor specii"

Carti recomandate de Contributors.ro

DEMOCRAȚIA SUB ASEDIU ROMÂNIA ÎN CONTEXT REGIONAL

Carte recomandată de contributors.ro

Cauta articole

februarie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Ian    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)