Home » Opinie » Citesti:

Între Teodor Meleșcanu și Alina Gorghiu

Mircea Morariu ianuarie 29, 2020 Opinie
3 comentarii 1,342 Vizualizari

Este de așteptat ca liberalii, ca și toate celelalte partide parlamentare situate de aceeași parte a baricadei, să profite de primele zile ale noii sesiuni parlamentare, zile ce presupun, între altele, și realegerea feluritelor foruri de conducere ale celor Camere (vicepreședinți, sefi ai comisiilor) spre a forța rezolvarea “problemei Meleșcanu”.
E vorba despre îndepărtarea din postul de președinte al Senatului a bătrânului diplomat bănuit a fi cu epoleți pe umeri, epoleții fiind dobândiți încă din Epoca de Aur. Pe care există dovezi irefutabile că dl. Meleșcanu a slujit-o cu devotament până la capăt. De unde și răsplata pe care i-au rezervat-o imediat după revenirea în țară dl. Ion Iliescu și puterea cripto-comunistă de la București. Adică indivizii vinovați de furtul criminal al Revoluției anti-comuniste.
Dl. Meleșcanu a declarat la foarte puține minute după ce Decizia Curții Constituționale a afirmat fără putință de tăgadă că respectivul a dobândit ilicit, cu complicitatea frauduloasă a PSD, această ultimă funcție din mult prea îndelungata lui carieră ( evit să folosesc cuvântul demnitate deoarece numai de demnitate nu poate fi vorba în cazul cu pricina) că nu își va prezenta demisia decât după ce va vedea Motivarea Curții și Decizia publicată în Monitorul Oficial. Toate declarațiile ulterioare ale acestui ins evident fără coloană vertebrală nu au făcut decât să o întărească pe prima și să dovedească de câtă lipsă de bun simt este capabilă respectiva relicvă a naționalism-comunismului ceaușist. Care asemenea ofițerilor din fosta Securitate declară că și-a făcut cinstit datoria și s-a pus astfel în slujba țării sale. Și tot asemenea ofițerilor din aparatul de forță al socialismului dinastic, dl. Teodor Meleșcanu se bucură de pensie specială cu multe, foarte zerouri pe care o consideră a fi pe deplin meritată.
Teoretic, îndepărtarea de la șefia Senatului a d-lui Teodor Meleșcanu, înainte ca insul cu pricina să catadicsească să își dea demisia, nu ar trebui să le pună mari probleme liberalilor. Aparent dl. Meleșcanu a rămas de unul singur. PSD, cu al cărui sprijin s-a ales în toamnă dl. Meleșcanu președinte al Camerei Superioare a Parlamentului, s-ar putea să opteze pentru temporizarea punerii în practică a acestei obligatorii operațiuni de igienizare morală doar spre a-și arăta mușchii. Altminteri, la mijlocul săptămânii trecute, președintele interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, a spus că în nici un caz PSD nu va susține realegerea în funcție a d-lui Teodor Meleșcanu, cel puțin cinci dintre social-democrații așa-zis de frunte anunțându-și dorința de a dobândi poziția de al doilea om în Stat.
Nu știu care va fi opțiunea PSD, pe cine vor trimite social-democrații în luptă, însă opțiunea PNL, adică doamna Alina Gorghiu, mi se pare una nu doar riscantă, ci și complet nepotrivită. Ea nu face decât să arate cât de puternică este în partid vocea președintelui Iohannis a cărui pupilă/pilă este, indubitabil, doamna Gorghiu și pe ce nisipuri mișcătoare evoluează dl. Ludovic Orban.
Reamintesc că tot dl. Iohannis a impus-o drept președintă a PNL pe doamna Gorghiu după înlăturarea din funcție a d-lui Crin Antonescu și după alegerea d-lui Iohannis însuși în funcția de președinte al României. Nepriceperea politică a doamnei Gorghiu a avut drept rezultat dublul dezastru electoral înregistrat de PNL în cursul anului 2016. Atât la alegerilor locale cât și la cele parlamentare. În mod firesc, după astfel de isprăvi cum nu se poate mai costisitoare doamna Gorghiu ar fi trebuit să ia o lungă pauză. Nici vorbă despre asta. Alina Gorghiu a pierdut lupta din toamnă cu dl. Meleșcanu, iar acum PNL o retrimite la război, crezând că în Parlament lucrurile stau ca la Loto-Pronosport și se desfășoară pe sistemul Mai trage o dată!. Din păcate, același lucru este crezut și de dl. Iohannis. Or, dacă doamna Gorghiu pierde și de această dată, e clar. PNL are o problemă. A cărei rezolvare nu stă în realizarea visului cu alegerile anticipate.
Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , , , ,Currently there are "3 comments" on this Article:

 1. Constantin spune:

  “…în Parlament lucrurile stau ca la Loto-Pronosport și se desfășoară pe sistemul Mai trage o dată!.”

  Deși dl M Ciolacu, prietenul teroristului Ommar Hassan și băgătorul de râmă în ac al domnului Liviu Dragnea, Președinte al Camerei Deputaților, cel care ocupă a treia funcție în statul român, spune că dl T Meleșcanu nu va fi susținut de PSD, dl Meleșcanu are, cred eu, mari șanse să fie câștigătorul principiului “Mai trage o daă!” . :-)

 2. victor L spune:

  Adica din lac in put?
  Daca opozitia nu are altceva mai bun decit pe Alinuta, favorita Presedinterlui, atunci vom avansa pina la gernunchiul broastei :D

 3. George spune:

  Mă tem că aveți dreptate!Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Mircea Morariu


Mircea Morariu

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facult... Citeste mai departe


Carte recomandata

E randul tau

@adrian - trebuie neapărat să-ți spun un secret, acum, cât nu ne aude nimeni: numai progresimea ...

de: Harald

la "Din nou, despre sfidarea consensului științific: Cum a fost descoperit craterul de impact Chicxulub și, implicit, extincția non-darwiniană a dinozaurilor și altor specii"

Carti recomandate de Contributors.ro

DEMOCRAȚIA SUB ASEDIU ROMÂNIA ÎN CONTEXT REGIONAL

Carte recomandată de contributors.ro

Cauta articole

februarie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Ian    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)