joi, martie 28, 2024

Soarta premierului la mana ministrului Andronescu

Cruda fuse soarta ministrului Ecaterina Andronescu. Ea insasi acuzata de incompatibilitate de catre ANI, acuzatie confirmata de prima instanta, Ecaterina Andronescu trebuie sa decida acum daca isi executa, sau nu, seful. Pe Victor Ponta, premierul Romaniei.

Referitor la plagiatul lui Victor Ponta avem decizia Consiliului National de Etica, semnata de un vicepresedinte si fara cvorum, prin demisia  a 3-4 membri, in frunte cu presedintele, care socoate doctoratul premierului pur ca spuma marii, pe baza referatului lui Gheorghita Mateut, omul de casa al PSD. Si alte doua decizii, ale vechiului CNATDCU, format din academicieni si cercetatori cu certa valoare internationala, si acum Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, decizie reconfirmata de Senatul Universitatii, care cere ministrului Andronescu sa ia masurile ce se impun. Adica retragerea doctoratului lui Ponta.

Iata ce spune Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti:

„Lectura atenta a celor 432 de pagini permite observarea in numeroase ocazii a unor pasaje frecvente si abundente, imprumutate de la alti autori, fara nici o trimitere la original.”

„Prin urmare, lectura tezei domnului Victor Ponta supusa expertizei noastre a facut sa apara, de o maniera clara si indiscutabila, numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind un plagiat vadit.”

„Totuşi, acest mod de a proceda nu se datorează necunoaşterii regulilor, din moment ce numeroase citate sunt perfect formalizate. Aceasta demonstrează în mod vădit că autorul cunoaşte regulile academice, pe care le transgresează în perfectă cunoştinţă de cauză”.

Ultima observatie a expertilor care au analizat teza de doctorat a premierului arunca in aer si scuza acestuia ca in 1999 n-a respectat regulile din 2012. Ba le-a respectat, doar in cateva randuri, deci avea cunostinta de ele. In grosul cazurilor nu le-a respectat.

Au fost copiate 2450 de randuri, adica 98 de pagini. Clar ca lumina zilei.

Cand toata lumea, cu exceptia celor alesi si platiti special sa te albeasca, iti spune ca esti plagiator, ce faci? Un normal, cu scaun la cap, s-ar ascunde in gaura de sarpe, pana uita lumea de tine. Nu e cazul lui Victor Ponta, care te prosteste in fata si in ciuda tuturor evidentelor iti spune ca este  curat ca spuma laptelui.

Ca acesti experti in stiinte juridice, de la Universitatea din Bucuresti, sunt si ei intoxicati de opozitia paracioasa, pusi de Basescu si PDL sa-l denigreze. Tot ce este impotriva lui Victor Ponta reprezinta atacuri politice. Faina treaba, poti face orice, sub astfel de acoperire. Numai ca la procuratura si la tribunal nu prea tine cu atacurile astea politice.

Ce va face ministrul Educatiei cu plagiatul lui Victor Ponta, la pachet cu plagiatele multiple ale dlui Ioan Mang?

Probabil va spera ca timpul sa astearna tacerea si uitarea, speranta desarta, ca vine campania electorala si plagiatele PSD vor fi pe buzele tuturor. Acestea si, din cate aud, si altele, aflate in pregatire pentru campanie.

Ecaterina Andronescu nu mai are mult pana la pensie, dar isi permite sa-si intunece o cariera intreaga actionand in cardasie cu doi plagiatori? Si, peste ani, istoria academica sa retina despre domnia sa, in primul rand faptul ca a spalat doi hoti intelectuali, stampilati ca atare de intreaga comunitate academica  interna si externa?

Aceasta este dilema ministrului Andronescu. Probabil va face urechea surda si-i va ierta, poate cu o mica mustrare sau observatie.

Mai are insa de rezolvat o problema, care se poate intoarce ca un bumerang sa-i explodeze in fata.

Ambii plagiatori au incasat bani de pe urma plagiatelor respective. Cel putin Victor Ponta a avut in permanenta salariul crescut cu 25%, supliment datorat diplomei de doctorat. N-ar trebui sa dea banii inapoi?

Daca cei prejudiciati se indreapta impotriva ministerului sa-si recupereze paguba, ce va face ministrul, va da banii din buzunar?

La fel de importanta este imaginea publica, mai ales externa, a premierului Ponta. Il lasa si nervii, cum s-a vazut la sedinta de guvern.

Sa-ti spuna o lume intreaga ca esti plagiator, adica hot,  iar tu sa nu recunosti, pe baza deciziei unei comisii politice, numite special sa te spele de plagiat, iata o situatie demna de un ridicol deplin.

Si cum toate drumurile la Bruxelles i-au cam fost inchise premierului Ponta,  de vina sunt paraciosii Monica Macovei, Theodor Stolojan-bolnavul inchipuit, si alti cetateni cazuti in sadismul parei la Inalta Poarta, acuza echivalenta cu a-i face prosti (a cata oara), pe Barroso, Reding, Merkel si alti oficiali, care se lasa prostiti de alde PDL si Basescu.

Un lucru trebuie sa stie Victor Ponta. Toate aceste gafe si comportamente „fanariotice” se contabilizeaza si vor fi folosite in campania electorala la foc automat.

Cum le va raspunde Victor Ponta? Pe baza deciziei Consiliului de Etica, ignorand alte doua comisii independente si de departe prestigioase?

Nu merge. Iar dna Ecaterina Andronescu sa se pregateasca si dansa sa raspunda de ce ascunde sub birou hotii intelectuale.

Distribuie acest articol

47 COMENTARII

  1. Domnule Vlaston !
    ma nedumeriti cu lipsa dumneavoastra de informatie in ultimul timp, dificila avand in vedere ca sunteti presedintele EDU_CER !!! Mai intai afirmati ca daomna Andronescu ,,minte’ cand afirma ca bacalaureat diferentiat exista si in Franta (v-am demonstrat la postarea respectiva ca exista !) acum afirmati ca sporul salarial (suspendat de cativa ani buni ) pentru doctorat era de 25% din salariu ?! Nu, domnule presedinte, era de 15% ,25% din salariu ca spor este reprezentat doar de gradatia de merit !

      • Cu regret trebuie sa va spun ca ,cel slab(nu prost !) informat sunteti dumneavoastra ! In ce v-am trimis eu apare clar ,,bacalaureatul profesional” inFfranta, inclusiv faptul ca 22% dintre absolventii francezi dau acest tip ;plus ca, si la noi, din moment ce vor fi doua tipuri de bacalaureat ,este tot ,,diferentiat” nu-i asa ?
        Cat priveste sporul de doctorat, cuantumul a fost acelasi peste tot 15% si in invatamant si la functionari publici ;sotul meu este inalt functionar public si a avut in subordine functionari publici cu doctorat, mi-a confirmat procentul de 15% si pentru functionari. Imi cer scuze ca am dreptate dar, de regula, sunt chiar foarte bine informata inainte de a posta intr-un spatiu public.

    • Si cu ce schimba asta fondul problemei, dle Loda? Bacalaureatul diferentiat in Franta nu a fost decis incalcandu-se legea (care impune sa se faca modificari, doar cu un an inainte), asa, doar pentru a face sa creasca un procent de promovare dezastruos. Din faptul ca a luat 15 la suta in loc de 25 la suta nu se poate deduce concluzia ca Ponta nu a luat abuziv acesti bani.
      Stiu o anecdota cu un hot de gaini care seamana cu felul in care luati dvs. apararea altui hot de gaini. Acela spune ca in prilmul rand nu a furat el gaina care i se pune in cont si in al doilea rand ca gaina a fost asa de batrana ca nici nu a putut-o manca. E mai prudent sa-l lasati pe hot sa se apare singur, nu credeti?

      • Stimata doamna :
        1.Din punctul meu de vedere, cu o experienta de 36 de ani in invatamantul liceal, introducerea bacalureatului profesional este un lucru bun pentru ca permite, chiar cu anumite restrictii, incheierea unui ciclu de invatamant si pentru elevii mai putin performanti.O sa spuneti ca nu toti elevii trebuie sa termine liceul si sa-l absolve, am sa va raspund ca este mult mai bine sa-i avem pe tineri in scoala si nu pe strazi pana la 18 ani; de altfel exista state in care invatamantul de 12 ani este obligatoriu tocmai din aceste considerente.
        Deci, daca eu consider, in virtutea unei expereinte didactice care totusi insumeaza ceva ani, ca masura este buna, ce facem ? O introducem din acest an sau o blamam pentru ca nu s-a luat cu o luna mai devreme incat sa se incadreze perfect in limita legii? Probabil este vorba de noua lege, cea ,,asumata’ extrem de democratic, fiindca vechea lege nu permitea schimbari in examene doar cu sase luni inainte de bacalaureat .
        2.Sunt doamna, nu domn.
        3.Nimic din postarea mea nu se raporta la Ponta, deci chiar nu inteleg de ce-i deturnati sensul si mai si exemplificati cu o povestioara de gradinita care nu are nimic in comun cu ce am comunicat eu domnului Vlaston.

        • Doamna Loda,

          deturnati sensibil discutia. Nimeni nu a zis sa nu stea copiii 12 clase in scoala, sa stea, dar nu vad de ce e musai sa ia bacalaureatul??? Sa fie numai unul si sa-l ia doar cei care merita, aici e problema. Cu doua bacalaureate, mie personal mi se pare un soi de incercare de egalizare a celor merituosi cu cei puturosi, adica fix ca pe vremea comunismului.

          • domnule Popescu :
            ,, mie personal mi se pare un soi de incercare de egalizare a celor merituosi cu cei puturosi, ”
            Tocmai ca NU este si NU poate fi o egalizare intre o diploma care iti da dreptul sa-ti continui studiile la nivel superior ,universitate(bacalaureatul traditional, care se mentine) si o diploma care atesta doar ca ai facut liceul si te-ai specializat intr-un domeniu anume in care, daca doresti si ai unde, te poti angaja. Este foarte clar si foarte simplu.
            Nu este nici o discrimnare, fiindca nimeni nu-ti interzice daca ulterior doresti, sa dai si balaclaureatul care sa-ti permita sa ai acces la o facultate, daca bineinteles, ai chef sa inveti si sa transpiri pentru acesta.

            • Doamna Loda, dv nu stiati ca se elibereaza diploma de absolvire a liceului, fara promovarea bac-ului? Cu diploma respectiva te poti duce frumusel sa te angajeze cine vrea (daca vrea). Daca spuneti ca sinteti in invatamint, mergeti si intrebati secretara din scoala unde activati.

              Diploma aia exact asta face: arata ca ai trecut pe la scoala si ai absolvit 12 clase.

        • Si va mai spun un lucru, ca si eu am o varsta si ma pricep la siretenia ministresei. Acel bacalaureat „light” o sa fie mai mult decat suficient sa se inscrie la o universitate, in asa fel incat mafia universitara sa nu dea faliment. Pentru ca asta e scopul ascuns,sa nu le scada clientela.

          • Astfel incat mafia universitara sa nu dea faliment?!
            Puah! Si cand se vand produse la subpret nu e tot o varianta ca mafia comerciala sa nu dea faliment? Sau cand sponsorizam cu vreun program guvernamental, gen Rabla, vanzarea de masini noi-noute, nu e tot un siretlic prin care „mafia” lobby-ista isi prelungeste existenta?! Sau cand preferam compromisul marfilor de provenienta asiatica, foarte asemanatoare cu cea nordatlantica, nu e acelasi lucru? Unde e atunci granita intre morala acceptabila a comersantului si cea care nu poate fi acceptata.
            Daca mafia aia universitara instruieste doar pentru bani pe oricine, va sfarsi oricum, dar deocamdata ea nu face decat sa foloseasca niste resurse financiare care prisosesc si sa le returneze pe alte cai in consum. Si ar putea totodata, folosind aceste resurse, sa se perfectioneze si sa devina un concurent viabil pentru invatamantul patronat de stat. Dorinta de a pastra monopolul in acest domeniu, nu prea e de dreapta, nu?! Pana la urma, la fel au procedat si regii asflatului: fara primele contracte cu statul nu si-ar fi putut pune pe picioare baza tehnica, mijloacele fixe si puterea economica actuala, cu care sa castige pe drept licitatii de profil.

            Nu e corect sa ataci un sistem exclusiv pentru efectele secundare pe care le-ar putea produce. Nu stiu cat de bun poate fi sau nu un bacalaureat light, dar ofera un scop si celor care nu se cred suficient pregatiti pentru unul heavy. Am asa o vaga convingere ca daca acest tip de bacalaureat ar fi fost propus de vreun agreat al portocaliilor, alta ar fi fost parerea dumneavoastra. Si ati fi gasit o sumedenie de argumente in favoarea sa.

            • Hantzy, de fapt ce combati tu, ca nu-mi dau seama, pe mine, ca cica as fi portocaliu? Ma faci sa rad. Pai, ce eu am zis ceva de invatamantul privat, c-ar fi mafiot? Nu, tot sistemul e unul mafiot, mai ales cel de stat, cel care consuma o gramada de resurse cu rezultat care tinde inspre zero.

              Citez „Daca mafia aia universitara instruieste doar pentru bani pe oricine, ” esti haios, astia nu instruiesc pe nimeni, profesorii nu vin la ore, nici chiar la examene, isi plaseaza assistentii, si chiar daca ar veni, tot degeaba, pentru ca ei insusi nu fac doua paralele, binenteles cu exceptiile de rigoare, care din pacate sunt minoritare.

              Dar ce poti sa astepti de la o ministreasa habotnica si batucita pe creier, ea insasi sefa mafiei din universitatea tehnica.

            • Spusesem si „… va sfarsi oricum”
              Nu e grija guvernului sa regleze piata din bransa prin limitarea candidatilor. Dar este grija guvernului de a oferi o a doua sansa celor care merita. Depinde foarte mult cum o face. Aici se poate discuta.

              Nu am insinuat ca ai fi dumneata portocaliu.

        • O fi povestea de gradinita, dar abordarea dumneavoastra e de copil mic, care crede ca schimband discutia schimba fondul problemei …sau de politician …sau eventual de postac platit … sau de „analist” politic. Care din cele trei (n.a) variante va este familiara ?

          PS Dar ca sa fiti consecventa in loc de raspuns la intrebare spuneti ca am folosit prea mult „…sau”. Sau mai bine nu spuneti nimic. Din fericire IQ-ul mediu al unui cititor pe contributors e suficient de ridicat ca sa nu „muste” asa usor.

      • Sistemul francez e o porcarie incurcata, ca tot ce fac francezii care vor sa fie altfel ca ceilalti.

        Sistemul anglo-american e simplu sau al nordicilor si ar trebui urmat.

        Bac-ul profesional e o porcarie marca Abramburica care si-a plagiat si ea teza, vezi marturia prof. Toma de la Nasul Tv, care o stie de o viata.

        Trebuie facuta separatie intre tampiti si lenesi si destepti si harnici. Cine ia Bac-ul il ia si intra la facultate, cine nu, la muls vaci.

        Bac-ul profesional e cerut de Spiru Haret, catalin Croitoru, Petre Filip si lati escroci din Parlament care vor apoi sa-i primeasca la universitatile lor si pe astia cu pseudo-Bac., poate dupa o mica diferenta.

      • „…gaina a fost asa de batrana ca nici nu a putut-o manca.”

        Prost e hotul din cazul relatat de dvs. Va citez din lucrarea mea „The Joy of Cooking” ,vol.2 (cartonat) ,la pag.86:

        „Gaina batrana fierbe repede si face zeama buna –trebuie doar adaugat morcov tanar !”

      • Ar mai fi o varianta: slugile se grabesc sa arate ca nu exista paguba, iar hotul se grabeste sa spuna ca nu exista semnatura sa pe nicaieri

  2. Stimate Domnule Vlaston, am o IMENSA NEDUMERIRE; cica, „DEMNITARII” nu se supun regulilor, a se citi, comisiiilor, procedurilor obisnuite? CUM ADICA, daca nenea Ponta este menistru :) el este mai presus de lege? Ce este aici, ICCJ unde trebuie judecati piratmentarii?
    Va rugam foarte mult sa ne explice cineva si noua profanilor cum devine chestia cu comisie speciala pentru „demnitari” (gretoasa contradictie dintre realitate si cuvint in Romania!). Nea Ponta (cu calitati de portar furacios, atit ii era scris sa fie daca se nastea intr-o tara normala si nu intr-una, precum se vede, indelung nenorocita de comunism) SI-A SCRIS TEZA IN CALITATE DE DEMNITAR????
    Va rugam sa ne mai spuneti daca mai exista vreo tara din lume unde SA SE INGHITA RAHATUL ASTA!!!!!

  3. Stimate Domnule Vlaston, sa ne explice si noua profanilor cineva, cum devine chestia cu COMISIE SPECIALA PENTRU DEMNITARI!!! Mai exista vreo ABERATIE ca asta undeva in lume, mai inghite lumea asa un RAHAT?!!!
    Intelegem ca piratmentarii sint judecati numai de ICCJ, dar si in cazul lucrarilor extrase din hazanaua doctoratelor domnilor??? Chiar si acilea au statut special minca-i-ar boala?
    va rugam sa ne spuna cineva! Nea Ponta si-a copiat teza in calitate de ‘DEMNITAR”? (apropo, dureroasa si flagranta contradictie intre pomposenia cuvintului si jegul pe care incearca sa-l acopere in ROMANIA, tara, precum se vede, INDELUNG NENOROCITA DE COMUNISM!).

  4. Domnule Vlaston, ca tot vorbiti de alegeri si de tarele USL-ului, eu cred ca, din pacate, singura opozitie o va avea USL-ul din partea unui electorat anume. Atata cat va fi – 10%, 20% – este un semn bun, desi va fi putin vizibil. Nici o sansa de la dreapta romaneasca, care deja face politica obisnuita pe Dambovita, cu spatele la natiune. Stiu ca faceti parte din aceasta politica si ca nu va place sa auziti, dar trebuie spus foarte clar acest lucru. Absenteismul va fi probabil urias la aceste alegeri.

  5. Eu nu inteleg de ce se produce un fel de scurt-circuit logic in capul unor oameni altfel destul de ok, cand vine vb de plagiatul lui Ponta (ca de fals in declaratii prin arogarea unor distinctii academice care nu exista vad ca nu se mai pomeneste!).

    Omul asta a plagiat grosolan. Punct. Poate sa faca ce vrea, poate sa acuze tot universul ca ii sta impotriva, nu poate sterge faptul in sine. Ceea ce e a facut se numeste furt intelectual si il descalifica pt orice functie publica. E ghinionul lui ca nu si-a scris doctoratul acum 20-30 de ani cand era mai greu de comparat, mai greu de cercetat si confirmat. Dar asta nu schimba ceea ce a facut.

    Apararea domnului asa zis procuror depaseste orice imaginatie.

    1. Ne ia pe toti de prosti – functioneaza pana la un punct.
    2. Face pe prostul – ii iese excelent
    3. „Daca si altii au facut, am facut si eu” / „De ce n-ati zis si de plagiatul luio X, lui Y, lui Z, de la partidul advers?!??!?” – parca asta schimba cu ceva datele problemei
    4. E o facatura politica, spiritul lui Basescu a scris cu mana mea, n-am fost de fata cand s-a intamplat plagiatul, doar Basescu, stapanul universului a putut sa „coaca” asa ceva. – Ridicol, de o mie de ori
    5. „Ei si ce daca am plagiat?! Asta nu inseamna nimic, eu sunt om politic nu academician”

    Ultima opinie e impartasita, din pacate, de o mare masa de alegatori, care inca il considera pe Mr. Ponta eligibil pt vreo functie de reprezentare. Se pare ca opinia publica europeana e de alta parere.

    Ceea ce ramane surpinzator este puterea dansului de a trece peste orice regula si orice bun simt, doar pt a tine de putere. Mie asta mi se pare mai periculos decat orice altceva. Dar in final, ce sa te astepti de la cineva care fura public munca altora?!

  6. „Ecaterina Andronescu nu mai are mult pana la pensie”
    Mai are foarte mult: dupa ce articolul 289 din LEN a fost modificat prin celebra OUG21/2012, poti sa stai si pana la 90 de ani… Probabil ca ati vrut sa spuneti ca nu mai are mult pana implineste 65 de ani: e cu totul altceva…

  7. Nu e cazul sa-i acordati credit d-nei Andronescu. E suficient sa vedeti ce colegi are pe la facultatea de chimie si cate procese de plagiat au la randul lor pe rol. Din fericire pentru ei, cred ca nu in tara, doar in strainatate, asa ca aici se pot face in continuare ca ploua.
    De altfel d-na Andronescu nu stiu sa fi protestat in vreun fel cand dl. Mang a ajuns sef cu educatia in PSD. Cine se aseamana…

    • Nu e frumos ca in spatele unui nickname sa aruncati insulte la adresa cadrelor de la facultatea de chimie. Puteti sa oferiti macar un singur exemplu de speta pe rol (in RO sau aiurea) pentru plagiat la facultatea de chimie ? De ce moderatorul permite astfel de innuendo ?

  8. Deci dl premier Ponta Victor poate sa stea linistit la locul lui, nu ii retrage nimeni titlul, atat de muncit, de doctor.

    • Este ca a invatat de la Basescu?! Si asta ca sef de stat se afla la mana unui subaltern al sau, sef de scarbiciu al aceluiasi stat.

      • @Zgarbeata ce umor a avut sceneta aceea de unde vine numele, umor care s-a transmis si postarii Dvs. :).
        @ah -a; Basescu nu este doctor, nu a plagiat. A muncit pe mare, nu ca tovii din piratment, in locuri caldute, toata viata. De fapt s-a vazut; HOTII TIN CU HOTII si nu exista onoare intre HOTI.

        • hotia imbraca multe forme: poate fi plagiat, poate fi conflict de interese, poate fi evaziune si bisnita, poate fi secatuirea resurselor sau mijloacelor fixe ale unei comunitati in interes de clan sau grup. Si te scoate un alt hot … parca asa spuneai.
          Cand n-a incendiat a si muncit, exact ca si celalalt cand n-a copiat.

          • Domnule(doamna, domnisoara, etc) AHA
            Am mai citit legende cu incendiatul, insa pana nu se constata, printr-o ancheta penala sau de oricare ar fi ea acesta fapta, va rog sa nu mai raspanditi petarde de acestea prin spatiul internautic.Puteti sa le povestiti copiilor, nepotilor, sau pe banca in parc daca doriti sa fiti senzational ca DD.
            Asadar va rog sa nu confuzionati poporul intrucat ezista o mare diferenta intre modelul dvs,dl Ponta si dusmanul dvs ,d-l Basescu.Primul a fost dovedit ca hot, celalalt e subiect de legende(pana la dovedirea faptei, evident daca exista).
            Si s-o luam acum si pe ocolite, asa cum va place.In orice tara exista o sumedenie de infractori.Sunteti de acord ca in cazul in care va fi iertat idolul dvs, justitia sa ii ierte pe toti hotii-de exemplu?

            • Domnule (doamna domnisoara sau ce-oi mai fi) SilviaM,
              eu n-am idoli intre politicieni, si chiar de-as avea, tot nu doresc sa fie iertati infractorii. Absolut niciunul dintre ei.
              Apropo de infractiuni si infractori. E iliescu infractor? A furat revolutia, a chemat minerii? Ca n-a fost inca dovedit, deci astea sunt povesti. Puteti sa le povestiti copiilor, nepotilor, sau pe banca in parc daca doriti sa fiti senzational ca DD.

          • Numai ca unele sunt dovedite recent prin zeci de comitii si comitete, iar altele sunt vorbe aruncate la „misto” si nedemonstrate inca, nu-i vorba ca nu sunt adevarate. Faceau baietii bisnita pe vapoare ca asa-i invata statul. „Stapanul invata sluga hoata” zice proverbul…

            CAt despre clanuri, interese etc, ce vorbim noi acilea? Numai oranjgutanii au facut sau fac, uslasii nu? Pune mana si intreaba ce se intampla zilele astea prin targuri, ce functii se mai negociaza, cam in ce conditii si care e tainul… Ai sa fii surprins ca la astia noi le-a revenit „foamea” de cateva ori mai puternic decat acum cateva luni. Nu cedeaza nimic, nu lasa nimic si vor si parte din ce faci tu, independent de ei!

            Studiaza, cerceteaza, citeste printre randuri si dupa aia da-ti cu aha-ul p’acilea…

            • Nu te supara, te certi cu aha ca sa-i dai dreptate?! Nu tocmai ea spusese ca a avut de la cine invata novicele hot?!
              La vremea cand s-a desfiintat parchetul si aparu departamentul exista si o expertiza, dar se mai facu o comitie care – ce sa vezi? – gasi ca nu e prejudiciu. Exact asa cum CNE gasi ca nu e plagiat, desi ambele se vad cu ochiul liber. Iar daca seful departamentului alese sa ignore o anumita comitie, tot astfel si sinistra va alege sa ignore si ea pe una. Ghici ghicitoarea mea!

  9. Titlul nemeritat de doctor i-a adus lui Ponta nu doar un spor la salar, ci si intrarea in magistratura fara concurs. Asa a ajuns „domnia sa” procuror. Miza este deci si mai mare…

    • Cu tot respectul, dar gresiti.In magistratura a ajuns doar promovand examenul de licenta-proba teoretica-cu 6 si ceva, dar luand nota maxima la disertatie…
      Doctoratul l-a propulsat in avocatura, pentru ca acolo, daca esti tip cu relatii pot castiga un milon de euro lunar, ceea ce in magistratura e nitel mai greu daca vrei sa nu ajungi in puscarie…
      Doamna Andronescu, reprezentanta de seama a pseudoinvatamantului romanesc nu va dispune retragerea doctoratului acestui ilustru si meritoriu concetatean.
      Omul nu a fost doar functionar public, din cate m-am informat ESTE cadru universitar.La Facultatea de Drept, Univ. Romano-Americana, constituind un adevarat model pentru studentii sai, viitori magistrati, avocati, etc.
      Statul de drept a incaput pe maini bune.

      • Multumesc pentru corectie, aveti dreptate, m-am grabit, despre intrarea in barou era vorba. Vroiam sa subliniez ca titlul nemeritat de doctor in drept i-a adus lui Victor Ponta ceva mai mult decat acel spor la salar, l-a ajutat sa scurtcircuiteze cateva etape deloc facile in parcursul sau profesional. Asa ca simpla renuntare la titlul de doctor pe care Ponta a oferit-o de ochii lumii, pe motiv ca oricum nu e interesat de o cariera academica (ceea ce se pare ca e un alt fals) nu e nici pe departe suficienta pentru a corecta aceasta problema.

    • Foarte buna observatie si foarte bun articol.

      De altfel, nu-mi pare rau de saracuta Andronescu; daca esti pus in functie pe merit nici nu s-ar pune problema sa scapi pe unul sau altul, in schimb cand esti pus in functie pe influenta politica atfel sta treaba… acum vom afla daca dansa este acolo pt ca ar fi un bun profesionist.

  10. Domnul Razvan „Toma” Orasanu, se aude? E gaura destul de mare? Intra degetul? Trei experti in drept, intre care doi profesori universitari in Franta, „baieti de baieti”, va sunt de ajuns?

  11. Indiferent ce va decide o comisie, plagiatul exista din momentul in care a fost consatat de lumea stiintifica in domeniul respectiv.

    O decizie administrativa nu schimba nimic, deoarece credibilitatea stiintifica este data de recunoastere, nicidecum de decizii administrative.

    Nu poti decide ptrintr-un act administrativ ca unul e un om de stiinta de geniu sau ca altul este un plagiator.

    Altfel spus, cine credeti ca va cita din opera lui Ponta?! Si daca nu il va cita nimeni, ce importanta are ca e doctor?!

    Exista si in acest moment 2 categorii de doctori in Ro:
    a) de hartie (aia care au luat un doctorat, dar se ocupa de cu totul altceva)
    b) de cariera (la care doctoratul e doar o faza a pregatirii profesionale).

    Nu e nevoie de „diferentierea” prin lege a acestor 2 categorii de doctorate, oricine recunoaste usor un doctor din ce categorie face parte.

  12. Ponta si Andronescu (cea responsabila cu ascunderea gunoiului sub pres) au ajuns mai penibili decat Elena Ceausescu. Aceasta macar nu a avut o teza copiata. A avut intr-adrevar o teza scrisa de altii. Imi aduc aminte in 1991, cum Andronescu, pe atunci pro-decan la Chimie se zbatea de ceasul mortii sa arda diploma de doctor data de Politehnica/Chimie si semnata de decanul Rosca ca sa astupe un rahat la fel de mare. De la Andronescu nu te poti astepta la o conduita stiintifica atata timp cat toate tezele conduse de ea sunt plagiate. Si asta se face cu consimtanamtul sau direct. La fel si la proiectele de dimploma, le da studentilor proiecte vechi din care sa copieze. Adica un fel de plagiat din tata in fiu infinit. Niste ziaristi pot dovedi tot ce spun in 3 zile. Numai sa vrea.

  13. A avut efect asupra lui Ponta!!!

    PM plagiator nu s-a putut abtine astazi de a nu sari la gatul a doi oameni: Monica Macovei si Theodor Stolojan. Probabil era marcat…Tensiunea creste… Se retrage in Delta, dar…

    Cat despre doamna Ministru-gospodina – cred ca se va „sparge in mii de cioburi” precum sefu!

    SIncer imi doresc ca acest guvern sa paraseasca mai repede locul!
    Ajunge!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Stefan Vlaston
Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro