Home » Fără categorie » Citesti:

Spaimele puterii de la București

Mircea Morariu martie 1, 2019 Fără categorie
2 comentarii 1,465 Vizualizari

Cum s-ar putea explica imensul val de ură, avalanșa de calomnii, de vorbe grele pe care vârfuri ale guvernării PSD-ALDE, reprezentanți cu mare expunere mediatică ai celor două partide, semnificativi, dar și penibili vectori de imagine ai PSD pe care îi școlesc consultanți israelieni și atât de veninoasa insă cu numele de Alexandrescu Anca, l-au vărsat asupra doamnei Laura Codruța Kὄvesi?
Cum oare nu le-a fost rușine nu unor Neica-Nimeni, nu unor compromiși pe viață așa cum sunt fostul ministru al Educației, agramatul incurabil Liviu Marian Pop, fostul șofer al banditului la drumul mare Cătălin Voicu, Șerban Nicolae,sau analfabetei funcționale cu veleități de cleptomană pe nume Maria Grapini, ci unor inși care până mai ieri își conservau măcar o brumă de onorabilitate, așa cum sunt azi dezgustătorii Renate Weber sau Varujan Vosganian, să scornească atâtea ticăloșii doar spre a le face pe plac șefilor lor de partid? Adică inșilor cu mari probleme penale Liviu Nicolae Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.
Cum au putut oare doamna Weber sau domnul Vosganian șterge cu buretele cu atâta ușurință peste tot ceea ce, mult-puțin, au făcut bun în viață și să treacă fără urmă de regret în categoria estropiaților moral, intelectual și național? Pentru ce sau pentru cât au făcut-o?
Unica explicație pentru toate acestea este puternicul, răscolitorul sentiment de frică pe care toți cei afiliați arcului guvernamental îl încearcă la gândul că doamna Laura Codruța Kὄvesi ar putea ajunge într-un post din care le-ar putea lesne dovedi ticăloșia, afacerile necurate, faptul că și-au băgat până la coate mâna în bani europeni, așa cum indubitabil a făcut-o președintele social-democraților români.
Dacă le-a fost relativ ușor guvernanților corupți din Capitala României să o înlăture din funcția de procuror șef al DNA, pe d-na Laura Codruța Kὄveși, fiindcă au avut de partea lor un ministru al Justiției și un președinte al Curții Constituționale defectivi de coloană vertebrală, nu același lucru se va petrece în cazul în care respectiva doamnă va fi declarată câștigătoarea unui concurs la care s-a prezentat cu o demnitate exemplară.
Cine și-a sacrificat marți seară câteva ore din viață pentru a urmări transmisia audierilor din Parlamentul European a văzut nu doar cât de stăpână pe meserie este doamna Kὄvesi, ci și cât de informați sunt parlamentarii europeni asupra tot ceea ce se întâmplă în neregulă în România de când guvernarea PSD-ALDE a preluat puterea și a declanșaț, în folosul a una sau două persoane care se identifică cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, asaltul împotriva justiției.
Avem, cred, toate indiciile, avem deopotrivă întreaga îndreptățire, să spunem că politicienii coruptei până în măduva oaselor puteri de la București se așteptau ca toate minciunile lor să fie spulberate marți una câte una. Se așteptau și se temeau de asta. Așa că au ordonat Televiziunii publice să nu transmită audierea, ci doar să organizeze ședințe de înfierare publică a Laurei Codruța Kὄvesi, a Parlamentului european, a Uniunii Europene în atât de nemernica emisiune România 9 a încă și mai nemernicului realizator Ionuț Cristache (producător: Livia Șerban Iancu). Iar șefii atât de compromisei instituții din Calea Dorobanți 191 au dus la îndeplinire ordinul.
Nu cred că cineva ar putea să anticipeze cu precizie care vor fi rezultatele negocierilor de pe urma cărora, în cursul lunii martie, se va hotârî cine va fi câștigătorul concursului. Cu toate că știu că istoria nu se repetă, aș lua în calcul ipoteza ca faptele să ia o întorsătura similară celei care a condus la alegerea cardinalului polonez Carol Vojtyla ca Papă. Și numai pentru faptul că d-na Laura Codruța Kὄvesi provine dintr-un Est european (România, Bulgaria, Ungaria, Polonia) care a devenit o mare problemă pentru Uniunea Europeană. Care pune sub semnul întrebării Uniunea Europeană însăși.
Americanii au o vorbă pe care am citat-o adesea în comentariile mele- “Nimic nu e gata până nu e gata”. Până la decizia finală, românii cinstiți au toate motivele să aștepte cu încredere votul. Iar necinstiții să completeze și să facă urzeli. Mergând chiar până la inculparea d-nei Kὄvesi.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , , , , ,Currently there are "2 comments" on this Article:

  1. calin spune:

    “fiindcă au avut de partea lor un ministru al Justiției și un președinte al Curții Constituționale defectivi de coloană vertebrală”

    Sa nu uitam un presedinte lipsit de coloana vertebrala :(

  2. Cap de Locuitor spune:

    Johannis nu cred ca e corupt sau ca n-are coloana vertebrala.

    Cred, mai curind, ca n-are vlaga, e ca o baterie consumata.Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Mircea Morariu


Mircea Morariu

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facult... Citeste mai departe


E randul tau

Vedeti ca o parte din analiza dvs. se face pe Nota de informare generica din site (de fapt cred ca e...

de: Bogdan Manolea

la "Câteva considerații referitoare la votul diasporei din noiembrie 2019"

Carti recomandate de Contributors.ro

DEMOCRAȚIA SUB ASEDIU ROMÂNIA ÎN CONTEXT REGIONAL

Carte recomandată de contributors.ro

Cauta articole

septembrie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)