Home » Reactie rapida »Societate/Life » Citesti:

Propaganda ceauşistă reluată în forţă de mass-media dîmboviţeană

Marius Mioc noiembrie 11, 2013 Reactie rapida, Societate/Life
3 comentarii 1,380 Vizualizari

“Am găsit banii lui Ceauşescu. Wow biz rescrie istoria” este anunţul făcut de televiziunea Kanal D, pentru emisiunea Wowbiz a lui Mădălin Ionescu. Pe saitul “Starea naţiunii” se anunţă în titlul unei ştiri că s-au găsit 50 miliarde euro în contul secret al soţilor Ceauşescu, iar în textul ştirii se spune că un oarecare Ştefan Stroie a descoperit că în banca canadiană “Royal Bank” sînt 100 miliarde euro rămaşi de la Ceauşescu.

Adică: am făcut investigaţii serioase, am descoperit conturile lui Ceauşescu, dar nu ştim dacă e vorba de 50 sau 100 miliarde euro, de parcă diferenţa de 50 miliarde euro între cele 2 variante e un mizilic. Relevant, pentru nivelul jurnalismului de pe malurile Dîmboviţei, că în titlul ştirii se vorbeşte despre 50 miliarde euro, în textul ei de 100 miliarde euro, dar jurnaliştii respectivi (Ştefan Stroie şi Mădălin Ionescu) îşi păstrează credibilitatea, găsesc fraieri care să creadă că totul se bizuie pe anchete serioase, nu pe născociri scoase din burtă. Ăsta-i nivelul publicului dîmboviţean! Faptul că în 1989 moneda euro nici măcar nu exista, deci dacă Ceauşescu chiar ar fi deschis vreun cont bancar, l-ar fi făcut în dolari americani (moneda internaţională principală din acea vreme) sau eventual dolari canadieni (dat fiind că banca e din Canada), nu-l observă nimeni.

În comunicatul FSN despre procesul Ceauşescu (linc) transmis în decembrie 1989 de TVR s-a vorbit despre “fonduri de peste 1 miliard de dolari depuse la bănci străine” (deşi în cadrul procesului această sumă nu fusese pomenită). S-au făcut tot felul de anchete dar banii nu au fost găsiţi. Acum însă, aceşti 1 miliard de dolari au devenit 50 sau 100 (nu se ştie precis) miliarde euro. Minciunile de azi sînt mai mari decît cele din 1989. Totul face parte din operaţiunea de propagandă ceauşistă “imensa avere pe care patriotul Nicolae Ceauşescu a lăsat-o poporului român”.

Cîtă avere avea România în 1989 se vedea cu ochiul liber: mizeria generalizată, cozile la prăvălii pentru cele mai simple alimente. Dar acum, mai ales pentru tineretul care nu cunoaşte vremurile acelea, s-a declanşat o propagandă care vorbeşte despre imensele bogăţii de care România ar fi dispus în 1989 şi care ar fi dispărut datorită revoluţiei – motiv de învinuire a revoluţionarilor. Nu e nevoie de nici un fel de dovezi, simpla repetare a unor minciuni e destul să convingă, după cum spunea şi părintele propagandiştilor, domnul Goebbells. Jurnalişti şi instituţii mass-media din Bucureşti cîştigă audienţă, faimă şi bani colportînd minciuni şi falsificînd istoria. Se pare că, pentru publicul românesc, o minciună e cu atît mai de succes cu cît e mai gogonată. Dacă Ştefan Stroie anunţa presei că a descoperit 3 milioane dolari depuşi de Ceauşescu în vreun cont canadian nu-l băga nimeni în seamă, dar dacă a anunţat 100 miliarde euro are şanse să devină erou naţional. Şi dacă nu se vor găsi banii ăştia, o să se spună că nemernicii care vor să facă pierdută urma banilor sînt de vină, ăia mint ca să pună mîna pe bani, iar Stroie tot erou naţional va fi considerat.

Mai citeşte:
Previziune din 1994: Dacă anumite condiţii sînt îndeplinite, calea spre reabilitarea ceauşismului e deschisă în România. Ion Cristoiu şi raportul SRI despre revoluţie
Propagandă în ziarul “Adevărul”: eroul Ceauşescu a împiedicat alipirea Deltei la URSS
Nou episod de propagandă ceauşistă în “Adevărul”
Nouă aberaţie în cadrul campaniei de reabilitare a lui Ceauşescu: Acesta ar fi vrut să ridice o statuie mareşalului Antonescu
“Să plece tăticu’, vrem să vină Nicu!”, sau noi minciuni în ziarul Adevărul
Securitatea lui Ceauşescu şi Basarabia. Activitatea lui Ion Stănescu, fondatorul “unităţii anti-KGB” a securităţii
Din nou despre Ion Stănescu, fondatorul “unităţii anti-KGB” a securităţii
Valentin Ceauşescu, viitorul preşedinte al României?
Răstălmăcirile lui Larry Watts şi răstălmăcirile altora despre Larry Watts
Mircea Munteanu: Noi dovezi despre criza din 1989 din România. Ministerul de Externe al RSR: “În cazul în care veţi fi întrebaţi (repetăm: numai în cazul în care veţi fi întrebaţi) în legătură cu aşa-zisele evenimente de la Timişoara, răspundeţi cu toată claritatea că nu aveţi cunoştiinţă despre aşa ceva”
Propaganda ceauşistă deplînge “propaganda neagră” împotriva lui Ceauşescu din 1989
Execuţia Ceauşeştilor anunţată la TVR (video)

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.roCurrently there are "3 comments" on this Article:

  1. Petre Opris Petre Opriş spune:

    Domnule Mioc, nu este prima dată când realizatorul emisiunii respective oferă “gunoi senzaţionalist” în mass-media. Probabil că se apropie concedierea sa de la postul Kanal D.

    • mariusmioc spune:

      M-aş mira ca respectivul să fie concediat. După cîte cunosc eu moravurile din mass-media bucureşteană, omul are toate şansele să-şi consolideze faima de luptător pentru adevăr şi dreptate.Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Marius Mioc


Marius Mioc

Scriitor. In decembrie 1989 a participat la revoluţie. Prezent în 16 decembrie 1989 în mulţimea de lîngă casa pastorului Laszlo Tokes. Arestat în noaptea de 16/17 decembrie ... Citeste mai departe


E randul tau

O poveste mai lungă de la Moş Crăciun despre generalul Marin Dragnea: După doar două zile de l...

de: Petre Opris

la "O primă și imensă ticăloșie a noului ministru al Culturii"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

ianuarie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)