luni, august 2, 2021

Țepari din dragoste de… țară

Ne-au otrăvit zilnic. De ani de zile. Cu dragostea lor de țară, de neam. Ne-au vrut binele. Din 1990 încoace, o lungă perioadă, ei sunt aceiași binefăcători. Au statul pe mână, îi consumă resursele, îl anemiază prin incompetență și lipsă de onestitate și ne pun mereu în față tricolorul și iia. Ca să nu mai vedem ce e dincolo. O țară extraordinară, cu mulți oameni cărora demult timp le-au interzis s-o iubească cinstit, să-și pună mintea în folosul ei, să nu le fie jenă, când îi trec granițele, să spună că sunt cetățeni români. Chiar dacă sunt și maghiari, și turci, și tătari, și…Ba, tocmai pentru că sunt ceea ce sunt, aici, în România.
Sunt condamnați penal. Mulți. Și îi vedem, în continuare, conducând țara. Țepuind-o. Afaceri peste afaceri. Anchete peste anchete care nu mai prididesc să ne arate coșmarul unei posibile disoluții: o țară țepuită din interior. Ei/ele clonează fără niciun efort, sute, mii de exemplare, comandamente  de țepari care, veseli, dezinvolt, cu mintea locuită de necunoscuți, au instituit în ani o lume românească paralelă. Sugând, în continuare, ugerul tot mai uscat al naționalism socialist ante’89. O lume românească unde cinstea, corectitudinea, încrederea, respectul, responsabilitatea sunt cele cinci valori care îl au în față pe NU. Cu țeapa pre țeapă călcând, ei și ele au dezvoltat sub-cultura negativă a acestor valori. Și acum predică litania „statului paralel”. Ca să înțeleagă cei/cele care i-au votat că vor să facă bine, dar nu sunt lăsați. Și oricine se opune, scoate la iveală furturile, sunt „statul paralel”.
Vor să facă o Românie cum n-a mai fost, dar să ne lase cu Europa lor, ăștia care știu ce înseamnă civilizația. Ăștia care fac școală ca lumea, vorbesc corect românește, gândesc cu mintea lor, își iau doctoratul muncind la el ani de zile, ăștia care nu trebuie să ajungă să conducă. Spun ei, Ei/Ele care conduc statul. Și nu de ieri de azi. Și ca să-și limpezească mintea unde locuiesc necunoscuți, s-au dus la băi. Necunoscuții din mintea lor sunt vinovații. Nu ei, nu ele.
Reacția ministrului Justiției la citirea Raportului de țară (MCV) privind partea cu Justiția în România trădează, încă odată, politica românească à la Cațavencu. Ce vrea Europa asta când noi vrem progresu’ țărișoarei noastre? Dublul discurs al politicianismului dâmbovițean transpiră urât, murdărind speranța în corectitudine și deciziile cinstite. Să ai condamnați penal definitiv la conducerea țării și, în general, în funcții publice, ce spune asta despre România? Spune-așa:

Caţavencu: (întrerupându-l lătrător) Nu voi, stimabile, să ştiu de Europa d-tale, eu voi să ştiu de România mea şi numai de România… Progresul, stimabile, progresul! În zadar, veniţi cu gogoriţe, cu invenţiuni antipatriotice, cu Europa, ca să amăgiţi opinia publică…

Farfuridi: (şi mai înţepat) Dă-mi voie… Mi se pare că altcineva amăgeşte opinia publică…

Caţavencu: Nu voi să ştiu de ce zici d-ta.

Brânzovenescu: Fireşte că nu vrei să ştii… nu-ţi vine la socoteală…

Caţavencu: (şi mai lătrător) Să-şi vază de trebile ei Europa. Noi ne amestecăm în trebile ei? Nu… N-are prin urmare dreptul să se amestece într-ale noastre… D-ta eşti advocat, eşti confrate cu mine…”

(pentru curioși: Caragiale, „O scrisoare pierdută”)

Atât i-a dus capul. La Băile Herculane. Un joc periculos, o demonstrație de forță, provocată de partid prin aceste mitinguri cu tema „România”. Dacă electoratul partidului simțea că trebuie apărat programul de guvernare, putea ieși liniștit la mitinguri de susținere. Îi împunge acum partidul ca să se vadă susținerea.Ce partid a mai făcut asta în ultima vreme? Invenția cu „statul paralel” e supozitorul dat propriului electorat. Agresat deja de scumpiri, va ieși la mitinguri să se ușureze. Să poată da vina, dar nu pe cei pe care i-au votat. E aici, din partea acestora, o lipsă de bărbăție în a asuma responsabilitatea deciziilor luate. Și de onoare. Gândirea de la băi are un trist (re)nume în istorie. Inclusiv în România.
Mitinguri cu tema „România”! E încă un semnal al tentativei de izolare a țării, al retragerii în naționalismul perdant.
Să-i numim țepari de țară. Țepari din dragoste de țară.
Începe o iarnă fierbinte.
Articol aprut pe blogul autorului

Distribuie acest articol

11 COMENTARII

 1. Nimic nu e pierdut definitiv. Democrația e un melc, merge încet dar oferă opțiunea spre mai bine. Democrația e în responsabilitatea celor mulți, nu e numai în mâna acelora care pretind azi a fi „majoritari (țărișoara, plânsete..)“. Absența la vot în decembrie 2016 e o tragedie. Cetățenii scârbiți de penali, scârbiți de membrii de partid mârșavi, pe drept acuzați de autor, au resignat?

  … „…. Au statul pe mână, îi consumă resursele, îl anemiază prin incompetență și lipsă de onestitate….. Sunt condamnați penal. Mulți. Și îi vedem, în continuare, conducând țara. Țepuind-o. Afaceri peste afaceri. Anchete peste anchete care nu mai prididesc să ne arate coșmarul unei posibile disoluții: o țară țepuită din interior….. „…

  Opoziția are drepturi și obligații. Opozitia are acum timp să-și formuleze opțiunile pentru alegerile 2019 Parlamentul UE, pentru prezidențiale 2019, pentru parlamentare 2021. Libertatea e câștigată 1989 cu un preț mare. Democrația nu trebuie disprețuită din cauza eșecurilor din perioada de tranziție 1990-2017 prea lungă. Democrația tânară românească are ca partener loial o Uniune Europeană care respectă afacerile interne ale României, fără intervenții nedorite. Democrația tânără românească e sprijinită de UE prin subvenții directe nerambursabile. Ce e de dorit?Ce mai lipșeste? Care soluții?

  Descentralizarea a cale pentru o eficientă mai mare, cu responsabilitatea locală ma bine definită, cu o administrație numeric mai mică și mai bine plătită? Restructurarea e o metodă în democrație pentru a deschide posibilități noi, pentru a separa și înlocui pe penali din unele „posturi“.
  Deci descentralizare ca o opțiune în dezbaterile publice 2017-2019-2021?

  • Citez: “Absenţa la vot în 2016 e o tragedie”

   Dezvolt:
   În cele ce urmează, majoritatte / minoritate se referă
   – la electorat,
   – la numărul de voturi exprimate,
   – la numărul de parlamentari.

   MAJORITATEA din electorat care NU A VOTAT a ajutat o MINORITATE din electorat (votanţii PSD) să determine rezultatul votului şi anume câştigarea alegerilor de către PSD, dar nu oricum, ci cu o majoritate din numărul de voturi exprimate.

   Majoritatea de voturi implică o majoritate foarte confortabilă a numărului de parlamentari PSD şi ALDE. În aceste condiţii majoritatea parlamentară poate vota orice legi, întrucât parlamentarii din opoziţie (chiar împreună) formează întotdeauna o minoritate (care nu poate influenţa votul, deci legile trec).
   ………………….

   Mentalitate de hoţ:
   PSD a fost votat pentru a realiza un program PENTRU ALEGĂTORI (pe care l-a prezentat alegătorilor).
   După vot, PSD + ALDE pretind (cred?) că au dreptul să voteze ORICE, să facă ORICE, chiar în afara programului pentru care au fost votaţi. Să-şi rezolve problemele personale (chiar în detrimentul problemelor societăţii).

 2. E dat dracu’ nenea Iancu…

  E ceva ce nu merge in tara asta? E vreun politician mai neghiob, mai ticalos, mai caraghios? E vreun amploaiat mai lichea sau mai slugarnic? Ai vreo „dama bine” in politica, vreun hot patentat care in da inainte cu „tarisoara lui” in timp ce fura pe rupe din judet sau vreunul care comenteaza politica fara sa inteleaga nimic? Pile, relatii, concursuri aranjate? Pedagogi de scoala noua? Arivisti grotesti?

  Cauti in alea cateva piese mari si late de teatru si in cartulia aia cat unghia numita „Momente si schite” si imposibil sa nu gasesti ceva care sa se potriveasca manusa.

  Si asta la mai bine de 100 de ani de cand au fost scrise chestiile astea. Nenea Iancu imi pare acum un Nostradamus roman.

 3. Excelent articol!
  In psihanaliza freudiana, reuniunea PSD de la Herculane (! :D ), se numeste lapsus revelator!
  Alegerea acestei statiuni, simbol al ruinei care a devenit Romania, agresata, dezmembrata si supta cu aviditate de o „elita” hamesita, este adevaratul mesaj invocat, fara voia lor, de capii PSD, intorsi la locul crimei.
  Este un auto-denunt subliminal de o sinceritate destabilizanta, dar nu mai putin clar (ca asa lucreaza subconstientul : la obiect, si extrem de precis!), pe care romanii, indiferent de preferintele lor partizane, trebuie sa-l auda!
  Daca aleg sa-si astupe urechile si sa-si intoarca privirile, nu vor face decat sa amane inevitabila implozie a pseudo-democratiei noastre locale, datorata preaplinului de prostie si furaciune…

 4. Cu tot respectul cuvenit autorului pentru excelentul articol, ar mai fi o corectura:
  – Nu din 1990 incoace, ci din 1945 s-au instalat si dezvoltat continuu aceiasi „binefacatori”.. de fapt de atunci se tot alege non-schimbarea. Observati teama hidrei de noile generatii, incercarile legislative de obstructionare a noilor generatii catre varful justitiei si nu numai

  • Asa este, numai ca in perioada 1945 – 1990 acesta era specificul regimului totalitar comunist, oficial, asumat si practic nedisimulat, in timp ce dupa 1990 regimul se pare ca se numeste democrat…aici e teapa istorica!

  • Absolut! De aceea, cred ca numai o scoatere in afara legii a acestui partid toxic, devenit fetid in ultimii 30 de ani, poate da sansa Romaniei s-o ia de la zero. Altfel, miroase Tara a mort.

 5. Totalitarismul s-a practicat încă dinainte de 1945, probabil dintotdeauna din istorie. O fi avut sorginte orientală dar l-au adoptat valahii și moldavii.
  Problema individului în fața incetinelii democrației e scurtimea vieții lui.

 6. Evident (exista riscul sa) ma repet, dar exista si realitatea unui tip de discurs autist in lumea critica din Romania.

  Spus pe scurt: nu inteleg sinteza; sa lasam detaliile (A a spus/facut B, hai sa ne bagam sa discutam idioteniile A vs B); unde este esenta? Care este mesajul? Care este urmarea? Care sunt urmatoarele N (N>>1) mutari inainte? Am impresia, de fapt din ’90 incoace, ca toti cei (relativ) bine intentionati in RO sunt intr-o completa reluare, gen bunicile mele (sau ale lor, whatever); se plang, se vaicaresc, dar refuza structural sa inteleaga ca joaca un joc dur cu un adversar antrenat. Si cand pierd, evident, se vaircaresc ca vai, situatia, problema, deontologia [insert your neologism here]. Who the [ABCD] cares? Rezultatele conteaza. Nu vaicareala. Scuze ptr mesajul putin brutal, dar, daca (a) vrem sa invingem o echipa fotbal de cocalari si (b) nu putem schimba din pix regulile (ce frumos ar fi), hm, poate ar fi bine sa invatam ce inseamna ‘aia’ tactica (let alone strategy). Nu sa ne vaicarim ca Gogutza ne-a tras un shut in posterior. Ca nu (mai) exista tovarasa mediatoare.

  In detaliu: [NB: analiza asta e mai mult pentru mine]

  „Ne-au otrăvit zilnic. De ani de zile. Cu dragostea lor de țară, de neam. Ne-au vrut binele. Din 1990 încoace, o lungă perioadă, ei sunt aceiași binefăcători. Au statul pe mână, îi consumă resursele, îl anemiază prin incompetență și lipsă de onestitate și ne pun mereu în față tricolorul și iia. Ca să nu mai vedem ce e dincolo. O țară extraordinară, cu mulți oameni cărora demult timp le-au interzis s-o iubească cinstit, să-și pună mintea în folosul ei, să nu le fie jenă, când îi trec granițele, să spună că sunt cetățeni români. Chiar dacă sunt și maghiari, și turci, și tătari, și…Ba, tocmai pentru că sunt ceea ce sunt, aici, în România.”

  So, what? Si ce-i cu asta, ce e nou pe frontul de vest? Cui va plangeti dle autor? Useless. Actionati. Ca daca nu, tot acest articol e reactiv, nu proactiv (adica, dansii despre care vorbiti sunt oricum 1..2 mutari in fata, si tot articolul, no disrespect meant, e o vaicareala [scuze ptr repetarea acestui cuvant])

  „Sunt condamnați penal. Mulți. Și îi vedem, în continuare, conducând țara. Țepuind-o. Afaceri peste afaceri. Anchete peste anchete care nu mai prididesc să ne arate coșmarul unei posibile disoluții: o țară țepuită din interior. Ei/ele clonează fără niciun efort, sute, mii de exemplare, comandamente de țepari care, veseli, dezinvolt, cu mintea locuită de necunoscuți, au instituit în ani o lume românească paralelă. Sugând, în continuare, ugerul tot mai uscat al naționalism socialist ante’89. O lume românească unde cinstea, corectitudinea, încrederea, respectul, responsabilitatea sunt cele cinci valori care îl au în față pe NU.”

  Asa, si, e vreo surpriza? Pentru cei care probabil citesc acest articol, informatiile astea sunt la fel de evidente ca si 1+1=2. Si conversely, pentru cei care nu citesc/inteleg, informatiile astea sunt la fel de opace ca ecuatiile Navier-Stokes, sau whatever. Care este, ma intreb, finalitatea? Nu ca nu sunt de acord, dar vad acelasi pattern din ’90 incoace: oamenii inteligenti se vaita ca lumea nu e ‘fair’. Big news. Dar aceiasi oameni, si-au pus vreodata intrebarea ca chestia asta e structurala, si ca probabil o solutie eficienta exista in alta zona decat vaitatul? Care zona? OK, aici devemin putin mai riscanti, discutam probabil/poate de chestii extreme care, din motive legale, prefer sa nu le numesc. Dar… de dragul intrebarii, ma intreb: daca in anii ’90, unii din dragii nostri conlocuitori, ar fi suferit, evident intamplator, accidente mortale, asa in serie (statistica), mai recidivau urmatorii? Sigur, sigur, nu insinuez nimic. Doar propun o ipoteza. Egala cu aia in care daca romanii in anii ’50 ar fi avut [organe genitale] suficiente ca sa elimine, prin… diverse mijloace, diversi conducatori iubiti. Sau in aii ’60. You see the point. Nuu, era prea periculos, whatever, era mai simplu sa stam (stati) la coada si barfa si o cafelutza/nechezol si sa va vaicariti (eu aveam 1..2 ani in perioada aia) ca vaaaaai ce greeeeu e. Dar evident, sa puna unul mana pe o bara, grenada, etc, era… ooh, complicat, dureros. Mda. Unii au facut asta in lume. Altii, nu. Asta e.

  „Cu țeapa pre țeapă călcând, ei și ele au dezvoltat sub-cultura negativă a acestor valori. Și acum predică litania „statului paralel”. Ca să înțeleagă cei/cele care i-au votat că vor să facă bine, dar nu sunt lăsați. Și oricine se opune, scoate la iveală furturile, sunt „statul paralel”.”
  Metafora apropos de teapa e usor grobiana. Inteleg ideea, dar e usor insultatoare. Care e point-ul vs analogia la Cristos?

  „Vor să facă o Românie cum n-a mai fost, dar să ne lase cu Europa lor, ăștia care știu ce înseamnă civilizația. Ăștia care fac școală ca lumea, vorbesc corect românește, gândesc cu mintea lor, își iau doctoratul muncind la el ani de zile, ăștia care nu trebuie să ajungă să conducă.”
  Errata: Nu VOR sa faca, ii LASATI voi, aia care mai aveti drept de vot (si inca mai locuiti in RO) sa o faca. Stiu, easy talking, ce usor e sa vorbesti din exterior. Nu. Exsta o alegere care trebuie sa o faci, nu sa ci cu anusul in +2 luntri: (a) ori ramai acolo, si fight to the end (inclusiv diversele proiectile care isi au si ele uzul lor), ori (b) pleaca si nu te mai vaita, e o alegere [ca mine de ex]; ori (c) accepta ca nu vrei nici (a) nici (b) dar nu te mai vaita, Conditia umana.

  „Spun ei, Ei/Ele care conduc statul. Și nu de ieri de azi. Și ca să-și limpezească mintea unde locuiesc necunoscuți, s-au dus la băi. Necunoscuții din mintea lor sunt vinovații. Nu ei, nu ele.”

  Da, si e vreo surpriza aici? E ceva care nu stiam? Sau, din nou, ne vaicarim gen generatiile ’50 ca nu vin anglo-americanii sa ‘rezolve totul’, dar nici noi [adica voi] nu facem nimic care ne [va] scoate din zona aia caldutza de confort?

  „Să ai condamnați penal definitiv la conducerea țării și, în general, în funcții publice, ce spune asta despre România? Spune-așa: „Caţavencu: (întrerupându-l lătrător) Nu voi, stimabile, să ştiu de Europa d-tale, eu voi să ştiu de România mea şi numai de România… Progresul, stimabile, progresul! În zadar, veniţi cu gogoriţe, cu invenţiuni antipatriotice, cu Europa, ca să amăgiţi opinia publică… etc”

  Da, si? E asta, dupa 20+ de ani de aceleasi sabloane, vreo surpriza? E reactia asta, dupa 20+ de ani de aceleasi fel de reactii POST-FACTUM, utila? Oamenilor, ce vreti? Sa _obtineti_ dreptate, sau sa vi se _dea_ dreptate? Daca e a doua, ma rog, la coada, ca la Ceausescu, ni se da, se baga, etc. Daca e prima, well, luati-va destinul in mana, care poate sa implice pierderi masive, in toate sensurile cuvantului (si nu ma refer ca se raceste cozonacelul dvs de Paste, etc, ma refer ca poate unul, altul, moare). Ah, nu sunteti de acord? Atunci, cred ca dvs nu ati inteles regulile jocului.

  „Agresat deja de scumpiri, va ieși la mitinguri să se ușureze. Să poată da vina, dar nu pe cei pe care i-au votat. E aici, din partea acestora, o lipsă de bărbăție în a asuma responsabilitatea deciziilor luate. Și de onoare. Gândirea de la băi are un trist (re)nume în istorie. Inclusiv în România. Mitinguri cu tema „România”! E încă un semnal al tentativei de izolare a țării, al retragerii în naționalismul perdant.
  Să-i numim țepari de țară. Țepari din dragoste de țară. ”

  Mda. Jalnic. Nu ma refer la autorul articolului, ce scrie el e corect absolut. Ma refer la naivitatea celor care (ca si autorul, scuze pentru confuzie) vor sa fie si cu dansa-n-transa si cu sufeltul in rai. Chiar nu va dati seama? Daca vreti/vrem sa rezolvam problema asta (e clar care e), atunci mijloacele implica putina forta curatitoarte, nu gargaieli pe Facebook plus oh vai de ce incalca ei legea. Stiu, este riscant: cand sari peste limitele legale, riscul de excese este enorm.

  Fine. Dar: Ce aveti [nu avem, aveti] a pierde prin a miza totul? Sau.. cozonacelul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Marian Popescu
Marian Popescu este profesor al Universității din București, expert independent în comunicare, artele spectacolului și politici culturale.

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Orfani de știință

Undeva în Transilvania. Masca obligatorie pe stradă și în instituțiile publice. Unitatea militară, la intrare. În uniforme și în civil, un grup...

Locomotive Diesel-electrice realizate la Craiova sub licenţă elveţiană şi exportate în Republica Populară Polonă (1)

O analiză referitoare la achiziţionarea unei licenţe de fabricaţie ar putea stârni discuţii în contradictoriu între inginerii români. Unii dintre ei pot...

Mixul energetic al agromerărilor urbane

În orice metropolă consumul de energie este diversificat și în creștere prin mărirea acesteia ca arie geografica, în...

Așa grăit-a Cîțu

Poate ar fi mai rațional ca Primul Ministru să pună capăt banilor risipiți pe nu-știu-câte instituții (începînd cu Ministerul) menit(e) a se ocupa de cercetare (pe mentenanța cărora și pe banii de salarii ale personalului se duc sume masive de la buget) și să organizeze anual un concurs de proiecte, cu jurizare internațională, ai căror câștigători să beneficieze și de o minimă vizibilitate (grație subvențiilor de la guvern pentru diverse televiziuni, deja alocate).

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro