vineri, septembrie 22, 2023

2018 –Un an nesperat de bun pentru Dragnea și cum nu se poate mai prost pentru țară

Joi seara preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, inculpatul de rang înalt Dragnea Nicolae Liviu, a avut o apariţie viforoasă la postul de televiziune aflat în proprietatea famigliei Voiculescu.
Dragnea a profitat de timpul de emisie cu generozitate pus la dispoziție de pestilențiala Antena 3 spre a lua în răspăr, dar și a amenința pe toată lumea. Furiei dezlănțuite, care foarte adesea m-a dus cu gândul că președintele PSD are urgent nevoie de asistență medicală de maximă calificare, ocărilor, jignirilor, avertismentelor, amenințărilor în cascadă care nu au făcut decât să mai confirme încă o dată că dl. Dragnea reprezintă un caz clinic și că social-democrații români sunt gazdele și sponsorii unui festival al demenței în toată regula nu i-a scăpat aproape nimeni. De la președintele Iohannis la fostul prim-ministru Dacian Ciolos , de la procurorii DNA şi DIICOT la multinaționalele pe care dl. Dragnea le prezintă în cel mai anti-european și mincinos mod cu putință drept inamicul public nr. 1 al țării, de la presa care încă rezistă, refuzând să-i facă sus-numitului ticăloasele jocuri, la prea-plecatul Tudorel Toader pe care Dragnea ar vrea să îl vadă târându-se în fața lui în genunchi de-a dreptul, șoptindu-i “mulțumesc că mă lași să mă umilesc în fața ta, stăpâne!”
Pe tot parcursul apariției lui televizate de joia trecută, Dragnea s-a comportat asemenea unui ins cum nu se poate mai stăpân pe situație. Nu-i vorbă, a avut grijă să îi ridice moralul sondajul de opinie ticluit în folosul mai-marelui social-democraților din România de institutul Avangarde, al sociologului Marius Pieleanu. Cunoscut drept om de casă și agent de influență al PSD.
Cum să nu tuni și să nu fulgeri, cum să nu ameninți pe toată lumea când dl. Pieleanu a avut grijă să spună că la viitoarele europarlamentare PSD ar lua vreo 33-34 % din voturi? Ori că la prezidențialele de la finele lui 2019 PSD ar trebui să obțină 40% din sufragii. Și că sigur le va obține dacă îl va avea drept candidat pe dl. Dragnea Liviu Nicolae Liviu, care se bucură de o încredere în creștere din partea populației. Generos, că doar nu degeaba este plătit să facă propagandă prin intermediul ghișeului de plăți care funcționează în incintaTVR, acolo unde casieră principală este d-na Doina Gradea, dl. Pieleanu ne dă asigurări că dl. Dragnea ar beneficia de vreo 20 de procente în încrederea populației. Alte sondaje de abia dacă îi dau președintelui PSD 7%. Iar ieri Dragnea a mers şi mai departe. Blochează, în chip iresponsabil, publicarea unui decret prezidențial în Monitorul Oficial. Aflat în subordinea Guvernului.
E foarte posibil ca dl. Dragnea să mai fi câștigat câteva procente -și acelea din partea electoratului naționalist, needucat, ușor manipulabil care crede că Dragnea face bine punând hăitașii pe bănci și pe multinaționale. Însă de la 7 la 20 de procente e totuși cale lungă pe care nici măcar un Luceafăr, așa cum vrea dl. Pieleanu să ni-l prezinte pe dl. Dragnea, nu poate chiar atât de repede să o parcurgă.
Dincolo de toate acestea, nu pot să nu admit că dl. Liviu Nicolae Dragnea are toate motivele să fie mulțumit de sine. A supraviețuit unui an politic dificil, în cursul căruia a avut de-a face cu cele mai proeminente contestări din interiorul propriului partid. Este încă liber, deși în vară a fost condamnat , în primă instanță, la 3, 6 ani de închisoare. Este, pe mai departe, președintele Camerei Deputaților, cu toate că, în urmă cu o lună, era pe punctul să piardă prețioasa demnitate. Prin scula numită Toader Tudorel a scăpat de ghimpele numit Laura Codruța Kövesi și, pesemne, tot aceeași sculă, dacă nu vrea să fie aruncată la lada de gunoi, adică exact acolo unde îi este, de fapt, locul, va trebui să ducă la îndeplinire ordinele referitoare la modificarea celor două Coduri.
2018 se termină nesperat de bine pentru dl. Liviu Dragnea.Pentru aceasta a plătit un preț imens întreaga Românie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în ziua în care se vor opera deconturile finale. Ce se întâmplă însă în zilele acestui sfârșit de an când Dragnea încalcă grav Constituția seamănă teribil a lovitură de stat. Dragnea se comportă de parcă ar fi o combinație între Petru Groza și Gheorghe Gheorghiu-Dej.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. Ce nu inteleg eu este ca toate legile noastre, de la Constitutie incepand, sunt formulate astfel incat sa fie cat mai interpretabile. Ce inseamna de fapt pasajul din Constitutie (unde apare de multe ori) ” in afara de cazurile exceptionale” ? Nimeni, nicaieri nu defineste aceste cazuri exceptionale sau cine decide daca un caz este exceptional sau nu. Deci, nu poti sa te miri de situatia politica actuala, care seamana cu jocurile din curtea gradinitei: Ba Tu!

  • Nu apar perfectiunea Constitutiei: are chipul si asemanarea parintilor sai, Iliescu si Iorgovan.
   Dar ” in afara de cazurile exceptionale” se lamureste prin legi.
   Daca Constitutia ar trebui sa lamureasca toate aspectele, nu ar mai fi nevoie de Legi si Coduri.

   • Avem o Constituție rezonabilă!
    Sunt multe țări care trăiesc bine merci după constituții cu mult, mult mai vechi!
    Problema este că acest act fundamental nu este respectat!
    Multe din legile care ni se dau încalcă flagrant Constituția!
    Prin text de lege se fac segregări, se stabilesc categorii de cetățeni care sunt ”mai egali” decât alții și au drepturi sau obligații diferite în locuri în care ar trebui să primească pe baza aceluiași ”cântar constituțional”!

 2. „Dragnea Nicolae Liviu, a avut o apariţie viforoasă la postul de televiziune aflat în proprietatea famigliei Voiculescu”

  Încet, cu dificultate…în fine, specialiștii noștri în politici publice încep să admită că dl Dragnea, ori dl Tăriceanu etc. sunt creația cleptocraților, asemenea celor dinaintea domniilor-lor, ori conducătorilor politici ai României de după domniile-lor.

  Dacă oligarhii vor investi suficient pentru ca în fruntea camerei Deputaților, a Senatului, ori a Guvernului șamd. să fie aleasă/numită o maimuță, apoi prin manipulare cu ajutorul mass-media și cu sprijinul „javrelor” care-i slujesc pe „porci” vor determina cetățenii să susțină un astfel de demers. PSD rămâne formațiunea politică preferată a românilor. Poate că specialiștii noștri în politici publice vor dori să se întrebe și de ce se întâmplă așa.

  P.S.Vă rog nu vă amăgiți că PSD a pierdut procente în sondajele de opinie. Îndrăznesc să recomand celor care se bucură de „prăbușirea” PSD să discute direct cu oamenii simpli din mediul rural.

 3. buna ziua,
  felicitari pentru consecventa si spirit de observatie/analiza ( comparabile cu ale d-lui prof. Stanomir). Intr-adevar, albirea acestui penal cu acte a ocupat toata mass-media din ultimii 2 ani, in loc sa citim despre proiecte de dezvoltare de care avem atata nevoie (nu mai dau exemple, ca n-as avea loc pe o pagina); eu cred ca trebuie sa cam terminam cu constatările, si sa analizam:
  1- metodele prin care ci-u-ma ro-si-e condusa de o clica de penali cu acte au (a)dus tara in anii 50: schimbarea factorilor decizionali cu alții in al caror cv scrie obligatoriu doar studii pe sărite, furaciuni si slugărnicie; schimbarea cu dedicație a legislației (cum a făcut si ”profesorul” mafiot ”bunga-bunga” când s-a văzut prim-ministru); desconsiderarea unor angajamente internationale ale statului ;
  2- cum să luptam (civilizat) impotriva unor penali cu acte ajunși în funcții de decizie , care reduc orizontul economic al acestei tări doar la perpetuarea lor in funcții ?

  Cei care inca mai suporta regimul anilor 50 (cu exceptia deportarilor…asta mai lipsea ! dar oare plecarea oamenilor calificati din tara nu seamana cu o auto-deportare ?? ) re-instaurat de acesti penali fără orizont si care incearca sa-si faca datoria onest (dar oricum fara speranțe ) au nevoie aceste sfaturi ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro