sâmbătă, decembrie 7, 2024

25 mai 2014: ascensiunea PSD trebuie oprită

De pe ziduri şi de pe clădiri, chipul mândru de a fi a român al lui Victor Ponta străluceşte imperturbabil, anunţând o eră a împlinirilor şi a demnităţii naţionale. Campania pentru alegerile europene a devenit preludiul celei prezidenţiale. Victor Ponta este PSD, iar PSD este Victor Ponta. Identitatea simbolică este marcată repetat şi obsesiv.

Şi poate că întreaga semnificaţie a votului din 25 mai 2014 se reduce la raportarea la această prezenţă ubicuă şi agresivă. Dincolo de temele europene ( absente), dincolo de dezbateri ( precare),dincolo de goliciunea programelor electorale însele, se află realitatea unui PSD pregătit să extindă, progresiv şi implacabil, propria sa versiune coruptă şi malformată de guvernare a României. În clipele în care Victor Ponta işi proclamă, sfidător şi entuziast, sprijinul pentru Radu Mazăre, se poate întrevedea însuşi viitorul acestei ţări. Ca o comunitate dominată de sărăcie şi demagogie, supusă bunului-plac al celor care înţeleg să acţioneze discreţionar,precum stăpâni de drept divin ai oraşelor şi judeţelor noastre. În momentele în care un primar general al Bucureştiului asemenea lui Sorin Oprescu este cauţionat de Victor Ponta, ar merita să ne aducem aminte de capacitatea domnului Oprescu de a fi un sârguincios şi eficient demolator al patrimoniului nostru urban.

S-a invocat, în aceste zile, scenariul insurecţional al unui boicot care să afecteze scrutinul din 25 mai 2014. Ce poate aduce, în termeni reali, în România de acum, o asemenea strategie, al cărei impact nu ar fi decât unul neglijabil? Pentru talentatul domn Dragnea şi maşinăria sa verificată în referendumul din 2012, gestul de retragere nu poate fi decât ocazia de a creşte scorul aceluiaşi PSD. Orice similitudine cu vara lui 2012 este înşelătoare- în acel caz, boicotul viza atingerea unui obiectiv identificat cu precizie, invalidarea. Acum , în mai 2014, el este lipsit de eficicacitate şi producător de efecte perverse.

A fi prezent la vot şi a bloca, prin votul nostru, ascensiunea PSD; o conduită care nu înseamnă cauţionarea neconvingătoarei opoziţii politice de astăzi, ci rezistenţa faţă de avansul unui partid ostil ideii înseşi de “domnie a legii”. Prin buletinul de vot, putem apăra acele institituţii pe care un PSD hegemonic le va anihila. Fără iluzii şi fără speranţe deşarte, să privim, lucid, contextul în care votul nostru este acordat. Limitarea ponderii electorale a PSD este unica miză realistă care poate mobiliza energiile celor devotaţi statului de drept.

Viitorul prezidenţial de la finele anului acesta depinde de gestionarea alegerilor care vin. O patrie în care egalitatea în faţa legii este subminată nu mai este o patrie, ci o închisoare în care cu toţii suntem supuşi arbitrariului celor care ne guvernează. În pofida a toate şi a toţi, pe 25 mai 2014 ascensiunea PSD trebuie oprită.

Distribuie acest articol

114 COMENTARII

    • Stimate Domnule Brägärea,
      Din nefericire trebuie sä vä contrazic.,
      Domnul Simion este exemplu cel mai concludent., cine poate sti cind el se va trezi. ???
      O Zi pläcutä.

      • Aritmetica isi spune cuvantul.
        Invingatorul – persoana cu cele mai multe voturi – culege totul.
        Ce Dumnezeu, vreti sa ne prostituam toti, psihic ? Nu ne ajunge cat ne-a fost pervertit sufletul? Mai vreti sa ne si mintim singuri, numai pentru implinirea unei jumatati de ideal stanomirist (doar partea cu promovarea celorlalti; pt. oprirea PSD sunt si eu de acord, dar nu am ce sa pun in loc)?

        • Sunt de accord – mi se pare ca votul dat de frica unui altui rau, mai mare, seamana cu manatul de vite: biciul e PSD-ul si birjarul/vacarul e „opozitia”.
          Birjarul nu considera ca trebuie sa faca ceva ca sa convinga calul sa il urmeze – oricat de urat, de … birjareste s-ar purta, cat si-ar bate joc de el, are biciul – de care animalul se teme mai tare.
          Cam in cheia asta vad eu, de obicei, indemnurile – „Votati cu noi, ca altfel … vine PSD-ul” – vad asta ca pe cel mai mare semn de dispret; ei stiu ca stim; ca sunt lepre si ei, ca fac porcarii, ca au foaaaarte multi corupti, ca parlamentari ai lor voteaza cu PSD-ul cand vine vorba de legi care sa sapte justitia etc. Ca majoritatea nu I-am vota cu prea multa incredere, (spre deosebire de electoratul PSD, PP-DD, etc. care are minte putina si merge la vot din tot sufletul) E ca si cum s-ar uita la noi si-ar zice : „si ce daca stii, crezi ca asta iti da drepturi ? tot vita esti, misca la vot ca vine PSD-ul”.
          Stiu asta, si, totusi, am cedat si eu – am fost si am votat PDL la parlamenteare, cu toate nemultumirile legate de ei. Am reactionat la teama de PSD.
          Stiti ceva ? Nu mai cred ca merita. Eu o sa merg la vot, pentru ca am gasit niste candidaturi noi intr-un partid, dar altfel …. „piara oamenii cu toti, s-ar naste iarasi oameni” – foarte bine, sa vina PSD-ul, daca opozitia nu poate scoate o oferta care sa fie destul de convingatoare in sine, nu sa se astepte sa ne incolonam ca animalele, de frica PSD-ului. Sa castige aia, sa distruga tot si sa dea tara rusilor. Daca se ajunge acolo, mai exista si alte tari in care se poate trai – chiar nu suntem vite, sa ne lasam manati cu biciul.
          Eu o sa merg la vot sa votez cu PER – pentru ca e Nasul acolo si adduce si niste oameni noi. Nu sunt de accord cu tot, dar … imi place principiul (sa le aratam ca pot patrunde, in parlament, oameni nepromovati de securisti) l – cand vorbesc de votat din convingere, nu ma refer la adulatie si a fi complet de accord cu un partid / candidat; nu sunt o idealista care cere totul sau nimic; dar m-am saturat sa votez lepre care isi bat joc pe fata, convinsi ca oricum pot aduna destule voturi din firca.
          Nu ma mai intereseaza, de ceva vreme, nici tipul de gandire „dar nu are sanse, e un vot irosit, iti dai votul PSD-ului” – dupa cum am zis, daca teama de PSD e singurul mod in care poate supravietui opozitia, nu merita sa supravietuiasca.
          Repet, daca e asa … foarte bine, sa iasa PSD-ul cu 100% si sa-i aduca pe rusi. Sa devina o teocratie (si asa sunt habotnici cu duiumul in tara asta, biserica face campanie pt PSD etc.), sa se reintroduca slavona, sa vina Putin … nu mai conteaza. Sa se aleaga apele, ce s-o mai lungim atat.

  1. Ascensiunea PSD poate fi oprita prin cat mai multe voturi date celorlalti candidati (partide sau candidati independenti).

    NOTA: Fiecare vot acordat altui candidat este (indirect) impotriva PSD (pentru ca micsoreaza procentul PSD).
    Explicatie:

    Aritmetic: Sa comparam deimpartitul, impartitorul si catul urmatoarelor doua impartiri:
    12 : 4 = 3
    12 : 6 = 2. Sa observam ca impartirile au acelasi deimpartit (12) dar ca a doua impartire, care are impartitorul mai mare (6 este mai mare decat 4) are catul mai mic:(2 este mai mic decat 3).
    Regula: Daca deimpartitul ramane acelasi, marind impartitorul se micsoreaza catul.

    Electoral: Dupa alegeri, procentul se calculeaza impartind numarul de voturi favorabile la numarul total de voturi exprimate.
    Este evident ca daca numarul de voturi exprimate (impartitorul) creste, atunci procentul (catul impartirii) scade.

    Exercitiu:
    Sa presupunem ca pentru PSD vor vota 3 milioane de alegatori.
    Urmarim, in impartirile care urmeaza, cum se micsoreaza rezultatul scrutinului in procente, atunci cand numarul total al voturilor creste:

    I. Daca numarul total de voturi este de 3 milioane, procentul PSD este
    de 3 (milioane voturi favorabile) : 3 (milioane numar total de voturi) = 1 = 100/100 = 100%. Deci PSD ia toate locurile in parlament.

    II. Daca voteaza in total 6 milioane, procentul PSD este
    de 3 (milioane voturi favorabile) : 6 (milioane numar total de de voturi) = 0,50 = 50/100 = 50%. Deci PSD ia jumatate din locuri.

    III. Daca voteaza in total 10 milioane de persoane, procentul PSD va fi
    de 3 (milioane voturi favorabile) : 10 (milioane numar total de voturi) = 0,30 = 30/100 = 30%. In acest caz PSD ia numai 30% din locuri.

    Asadar prezenta mare la vot scade procentul PSD (si creste procentul celorlalti candidati).

    • Nu e neaparat aritmetica simpla, mai ales acum. Vor fi si multe partide mici, cel mai probabil nu vor intra in parlament asa ca la redistribuire PSD va mai castiga niste procente acolo. Dar per ansamblu logica e buna, cu cat mai mare prezenta la vot, cu atat mai bine. Pentru democratie.

    • Pentru Cornelia Neagu :

      Ascensiunea psd poate fi oprita doar prin acordarea a cit mai multe voturi acelor candidati din alte partide care, in mod sigur, nu se vor alatura ulterior psd, care nu vor adera la Grupul Infractional Organizat, deci nu trebuia acordat niciun vot pnl, pp-dd-otv sau partidelor in care exista multi hoti, corupti, infractori, informatori, repetenti, plagiatori, nulitati si lichele. Pentru a-si pastra libertatea si averile, acestia se vor alatura oricind psd-ului care a dovedit ca ii protejeaza pe infractori, a dovedit ca este dispus sa cumpere parlamentari fara caracter, fara scrupule.

      • @ Pentru Cornelia Neagu
        .
        Vad ca suntem de acord ca (va citez): ” Ascensiunea PSD poate fi oprita prin acordarea a cat mai multe voturi acelor candidati din alte partide…”.
        De acord si cu completarea dumneavoastra (citez din nou): „acelor candidati din alte partide care, in mod sigur, nu se vor alatura ulterior PSD…”.

        Lista candidatilor este lunga, cred ca avem de unde alege.

  2. sigur,trebuie sa fitzi optimist ! altfel….
    o comunitate construita cu valori comuniste care este acceptata intr o lume democrata, dar concurentziala si care in loc sa fie ajutata sa gindeasca conform mileniului 3,a fost manipulata incontinuare folosind acelashi limbaj ,cu care anterior,in anii comunismului,a fost educata.
    ruminului mindru ,care shtie ca el este de 2000 ani aci stapin,unii ii arata oglinda.ashtia sint dushmanii natziei.ruminul adus din casele de chirpici in blocurile comuniste unde avea cel putin apa rece la robinet este pe veci recunoscator comunistilor;unde mai pui ca comunistii aceshtia sint consatenii lor,sint dintre ei;cum sa nu i aleaga?UE ptr ei sint imperialishtii de ieri, care le sug singele si le fura tzarishoara

  3. Sa mergem la vot ca sa votam pe cine? Am mai spus-o, nu e nici o deosebire intre abramburica garantata vanghele si baconschi garantat nutzi ex-cocos. Ca sa nu mai vorbesc de caraghiosii „pitici” mru, neamtzu, pavelescu (imi pare rau doar de Monica Macovei, dar cum votul e pe liste de partid nu voi vota). O prezenta sub 25% va insemna delegitimarea actualei clase politice si legitimarea miscarilor de strada anti-sistemul ticalosit, la limita chiar si a manifestarilor mai „muschiuloase” determinate de prapastia de neastupat politicieni – populatie. Batalia se va da la prezidentiale si daca opozitia nu intelege dupa dusul rece ce-l va primi pe 25 mai sa prezinte un candidat unic NOU, nemanjit pana acum in latrina actualelor partide, rrrrominika va avea ceea ce i se cuvine.

    • observ ca pentru tine nimeni nu este bun/acceptabil.
      Probabil cind scrii ori privesti intr-o oglinda ori ai fotografia ta in fata.
      Dece iti spui @ lucid? nu cumva echivalezi cuvintul cu @ confuz?

  4. Prea tarziu!
    Trebuia sa avertizati in anii guvernarii PDL-Traian Basescu, lor de datoram faptul ca ne-am „pricopsit” cu PSDul lui Ponta pentru multi ani de-acum incolo !!!

    • Fals !
      Uriașul PSD de acum se datorează masivei migrații de la PDL, PPDD și chiar PNL la PSD.

      Se mai datorează și Alianței Electorale a PSD cu PUNR, PNL și PC care a dat impresia că are forța de a-l demite pe Traian Băsescu. Pretextul demiterii a fost ”încălcarea Constituției”. Curtea Constituțională a infirmat pretextul dar USL nu I-a respectat decizia.
      Adevăratul motiv a fost decizia Președintelui de a elibera Justiția de patronajul oamenilor politici.
      Astfel au intrat la pușcărie indivizi care se foloseau de pozițiile înalte în stat pentru a se îmbogăți prin corupție. Asta I-a unit pe toți penalii din politică și I-a adus sub ”umbrella protectoare” a celui care le-a promis că-i va salva.

      Forța USL s-a văzut la alegerile parlamentare din 2012: la Senat = 4.344.288 voturi (23,58% din numărul total de alegători de pe Listele Electorale) iar la Camera Deputaților = 4.457.526 voturi (24,19%).
      De ce are o majoritate copleșitoare PSD astăzi și dictează în Prlament ?
      Pentru că la vot s-au prezentat doar 7.694.180 de români din care 7.409.626 au votat correct.
      Astfel USL a obținut majoritatea: la Camera Deputatilor = 60,15% iar la Senat = 58,74%.
      (Sursa: http://www.becparlamentare2012.ro/rezultate%20finale.html)

      Și după alegeri migrația către PSD a continuat astfel încât astăzi PSD are o majoritate apropiată de 70% in ambele camere. De aceea și-a permis să atace Justiția prin modificarea unor legi esențiale în statul de drept. Vezi ”Marțea Neagră”.

      Încă nu au reușit să preia contolul total asupra Justiției pentru că există un Președinte care se opune.
      PSD se află într-o continua campanie electorală din 2011. Următorul obiectiv este Președinte PSD !
      Un președinte PSD va permite un asalt total asupra Justiției și sugrumarea independenței presei libere care a mai rămas. Deja se pregătesc să reducă numărul de ore la TVR. Mulți profesioniști de la PRO TV s-au transferat la Antene.

      România va fi la cheremul baronilor PSD ! Exact ca pe vremea lui Ceaușescu

      Asta vrei, Costică ?
      Dacă nu vrei asta atunci du-te la vot și dă UN VOT ANTI-PSD !

      • NU, NU vreau deloc Ponta si PSD la guvernare, va fi un dezastru pentru inca muuulti ani pentru Romania, numai ca intrebarea mea este: de ce iese la vot electorat de PSD(victoria PSD este inevitabila, din pacate pentru Romania) si NU iese la vot electorat satul de PSD ?!
        Electoratul sarac si needucat al PSD o sa ne pricopseasca iar cu Ponta si compania corupta PSDiista, in schimb majoritatea celor satui si care NU vor sa auda de PSD nu iese la vot, asa cum sunt eu, eu NU am cu cine sa votez, PNL m-a dezamagit prin alianta contra naturii cu PSD, de PDL m-am lamurit cat a guvernat, PMP e un PDL „nou”, adica aceeasi Marie cu alta palarie… ce sa votez ?!
        Sa trimit la Brusselles pe venituri de 1 milion de Euro/5 ani niste neveste, fiice sau clienti de partide, ca ce altceva sunt, ce altceva au facut, cu exceptia Monicai Macovei, care chiar FACE ceva pentru Romania ?!!
        Mi-e sila.

        • La Europarlamentare votezi direct oameni.
          Chiar dacă acești candidați sunt pe o Listă de Partid ei sunt de fapt reprezentanți ai românilor în Parlamentul European deci nu vorbim despre Partide ci chiar despre curente politice, putem vota acești candidați,
          de ex.:

          Monica Macovei – actual europarlamentar (a cărei contribuție la reformarea Justiției alături de Daniel Morar este esențială)

          sau nume mai noi, necompromise încă din punct de vedere politic:

          Mihai Răzvan Ungureanu – fost Prim Ministru o scurtă perioadă. În timpul scurtei sale guvernări s-a dat alarma la toate partidele pentru că nu a mai permis drenarea finanțelor în interes partinic; astfel au reușit să treacă o moțiune de cenzură.

          • MRU pe care sincer l-am apreciat pana a intrat in politica, inseamna sa schimbam aroganta lui Traian Basescu cu aroganta lui MRU!

      • Cine o prefera pe MONICA MACOVEI sa voteze PDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Doar asa se vor asigura ca macar EA va intra in P.E.Oricum nu vor intra toti cei de pe lista!!!

    • Buna asta. Se vede ca si-a facut tot soiul de discipoli Khrushchev. Demonizati-i pe Basescu, udrea, cocos, pe cine vreti voi, e dreptul la libera exprimare si opinie. Dar sa dai vina pe ei pentru ca a ajuns PSD unde a ajuns, e manipulare.

      • Daca tu numesti asta manipulare, raspunde la intrebarea mea initiala: de ce iese la vot electoratul sarac si needucat care voteaza PSD(si care ne va „pricopsi” cu PSD!) si de ce NU iese la vot electoratul satul de PSD ?!!!
        De ce NU iese la vor electoratul care apreciaza „mareata” guvernare PDLista a lui Traian Basescu?!

        • Pentru costica :

          De ce nu vine o parte a electoratului la vot ?
          Pentru ca o parte a electoratului a fost, pur si simplu, indobitocita de campania mizerabila de minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari, inscenari si manipulari dusa de infractorii din usl, pentru ca ei confunda efectele crizei economice mondiale, cu efectele Guvernarii Boc, pentru ca unii au fost pacaliti sa nu vina la vot, pentru ca ca toti politicienii sunt la fel de corupti.
          Nu poti compara un partid in care doar citiva sunt acuzati ca ar fi furat zeci sau sute de mii de euro, cu usl, in care exista de citeva sute de ori mai multi corupti, care au furat de citeva mii de ori mai mult, si impotriva carora exista mii de dovezi zdrobitoare, sute de dosare penale grele si zeci de procese pe rol, dar pe care justitia noastra corupta le tergiverseaza de ani de zile.
          PDL-ul nu s-a constituit in grup infractional organizat, nu a dat o lovitura de stat, nu a fraudat alegerile si referendumul, nu a obstructionat justitia, nu a blocat reformele si legile anticoruptie, nu i-a aprat pe coruptii din rindurile sale, dimpotriva, a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei.
          Cauzele insuccesului Fortelor (cu adevarat) Democratice in alegeri sunt foarte simple.
          In parlament exista o majoritate formata din corupti si infractori.
          Acestia, dupa ce au furat miliarde de euro, cu spectrul puscriei in spate, si-au permis cele mai perfomante mijloace de propaganda, dezinformare, intoxica si manipulare, si-au permis cele mai performante metode de fraudare a alegerilor.
          De ani de zile, infractorii care au devalizat tara, au declansat o campanie mizerabila de minciuni, calomnii si dezinformari impotriva tuturor oamenilor corecti, cinstiti, competenti, incoruptibili, care au incercat sa se lupte cu mafia.
          De ani de zile, televiziunile si trusturile de presa ale infractorilor ii ataca in cel mai abject mod pe toti oamenii cinstiti si competenti care li se opun.
          Daca CNA-ul si-ar fi facut datoria si ar fi inchis Latrinele TV ale mogulilor infractori, nu ar mai fi avut cine indobitoci electoratul.
          Daca Justitia si-ar fi facut datoria si i-ar fi arestat pe marii corupti si marii infractori, care au devalizat tara, si le-ar fi confiscat integral averile, nu ar mai fi avut cine finanta si organizat indobitocirea electoratului, nu ar mai fi avut cine finanta si organiza fraudarea masiva a alegerilor si referendumului. De fapt, referendumul nici nu ar mai fi avut loc.

          • Generalizarea asta suna la fel cu PDL=USL=aceeasi mizerie!
            Nu e asa, sunt oameni cu capul pe umeri care au realizat demult mizeriile cu care Antena 3 intoxica zi de zi si nu mai stau dupa Antena 3 ca sa-si formeze o opinie despre clasa politica romanesca, degeaba aruncati toate nereusitele partidelor de drepata sau anti-PSD pe intoxicarile Antenei 3.
            Cu ce mai poate convinge azi PDLul dupa „mareata” guvernare care le-a adus atata „bine” romanilor ?!(„Sa traiti bine” a fost sloganul cu care Basescu si PDLul au castigat in 2008- si cat „bine” le-au adus romanilor, nu-i asa ?!!!)
            Cu ce poate convinge PMP, cu mai mult de jumate din PDLul anterior aflat la guvernare?!
            Cu ce mai poate convinge PNL dupa alianta contra naturii cu PSDul lui Ponta, ba mai mult dupa maretele esecuri cu Dan Radu Rusanu la ASF, Ramona Manescu la MT legata de tragedia din Apuseni plus Radu Stroe si restul liberalilor plini de bube si ei ?!
            Nu-ti trebuie nici Antena 3 nici nimic ca sa vezi ca nu ai cu cine vota.
            Eu nu voi da votul meu sa trimit la Brusselles pe venituri de 30 000 Euro/luna nici un candidat, pentru ca am vazut ce „activitate” care ne-a dat efectiv pe spate au avut EBA(o adevarat rusine pentru Romania, de fiecare data cand a deschis gura!!!!!!), Daciana Sarbu(asta abia morfoleste cuvintele de parca ii este frica sa vorbeasca!), cealalta nevasta de mare politician adica Adina Valean(intrebare: aceste doamne ar fi ajuns ele la Brusselles daca nu erau sotii sau fiice de politicieni?!!! NU.), e clar cata influenta au aceste persoane la Brusselles, catalogate de presa europeana drept nepotisme romanesti la PE!!!
            Asa-i toata clasa politica romanesca: o adevarata fauna, o adunatura clientelara de corupti, incompetenti si ipocriti.

            • Pentru costica :

              Confunzi efectele crizei economice mondiale, cu efectele Guvernarii Boc.
              Ai auzit de criza economica mondiala ? Ai aflat ca toate tarile au fost obligate sa adopte masuri dure de austeritate pentru a isi din criza, pentru a iesi din recesiune ?
              Presedintele nu a promis nimanui ca va trai bine.
              Sa traiti bine este un salut, la fel cum este Noroc bun, Vint la pupa, Sanatate.
              Presedintele si PDL-ul au salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati.
              Presedintele si PDL-ul au scos tara din recesiune si au readus-o pe crestere economica.
              Presedintele si PDL-ul au limitat, au atenuat si au redus la minimum posibil, efectele crizei economice mondiale, asupra tarii.
              Presedintele si PDL-ul au declansat si au sustinut lupta impotriva coruptiei.
              Ca sa scape de puscarie, cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi si cele mai mari lichele s-au coalizat impotriva Presedintelui si au declansat o campanie mizerabila de dezinformare si manipulare a persoanelor cu un IQ foarte redus.
              Presedintele a ramas acum sigurul sprijin al democratiei si al statului de drept.
              Presedintele trebuie sa fie sustinut de toata lumea in lupta impotriva mafiei.

  5. Ceea ce m-a suparat pe mine personal a fost eliminarea diasporei de la votul pentru alegeri europene. Au lasat centre de votare numai in orasele mari americane unde sunt consulate.

    Asta e primul an cu alegeri in care nu exista un centru de votare in Phoenix, Arizona, unde locuiesc intre 40,000-60,000 de romani.

    M-as fi dus la votare (cum am tot fost in ultimii cinci ani de cand am avut acces usor la o sectie de votare), insa nu pot sa conduc vreo 800 km dus/intors la Los Angeles numai ca sa votez la consulat.

    Si ma indoiesc ca situatia se va schimba pentru alegerile prezidentiale. Ar trebui pus presiune pe MAE sa reinfiinteze centrele de votare pentru diaspora pierdute.

    • Dl. Gafencu, sunt peste 900 KM dus-intors intre Los Angeles si Phoenix. Cred ca veti intra in Cartea Recordurilor daca veti face drumul pentru a vota asa politicieni romani.

      Realistic, nu exista bani pentru sectii de votare si consulate in fiecare oras american. Ar trebui introdus votul prin corespondenta dar asta implica schimbarea legislatiei. Toata clasa politica fuge de asa ceva.

      • Nu prea inteleg afirmatia. Chiar si la varful crizei economice, in 2010, a existat o sectie de votare in Phoenix.

        Daca atunci s-au gasit bani pentru a lasa diaspora sa voteze, de ce nu se gasesc acum, cand economia Romaniei e mult mai bune?

        Cred ca argumentatia e in alta parte, si o actiune trebuie luata.

        Diaspora nu voteaza traditional cu PSD. Taind-o de la vot, PSD nu face altceva decat sa isi ridice procentele electorale dupa alegeri.

        Daca vad ca nu se reinfiinteaza sectiile de vot anulate in diaspora pentru alegerile prezidentiale din toamna, asta e motivul sigur.

        • Nu prea inteleg afirmatia. Chiar si la varful crizei economice, in 2010, a existat o sectie de votare in Phoenix.
          Daca atunci s-au gasit bani pentru a lasa diaspora sa voteze, de ce nu se gasesc acum, cand economia Romaniei e mult mai bune?

          Cred ca argumentatia e in alta parte, si o actiune trebuie luata.

          Pentru că banii sunt folosiți în alte scopuri… trebuie plătite ajutoarele sociale, salariile de la intreprinderile falimentare de stat, trebuie împârțite sacoșe electorale, trebuie construite parcuri de agrement la țară, trebuie semnate contracte cu companii private-căpușă, salariile grase pentru directorii de la agentiile guvernamentale, etc.

          Diaspora nu voteaza traditional cu PSD. Taind-o de la vot, PSD nu face altceva decat sa isi ridice procentele electorale dupa alegeri.
          Adevărat ce spuneți, în 2009 80% din românii din SUA au votat cu Traian Băsescu. De atunci, privind din perspectiva evoluției scenei politice, lucrurile s-au mai schimbat, nu în sensul că votanții s-ar îndrepta spre PSD, ci faptul că i-a ajuns lehamitea de politicianismul din România. Sus-semnatul included.

          Daca vad ca nu se reinfiinteaza sectiile de vot anulate in diaspora pentru alegerile prezidentiale din toamna, asta e motivul sigur.
          Posibil. Dacă veniți la L.A. vă recomand să zburați, Consulatul României e relativ aproape de LAX. Altfel aveți de condus peste 900 KM și va trebui să tăiați zona metro L.A. de-a curmezișul de doua ori. Ceva îmi spune că nu vă place să stați blocat în trafic. Cu bine.

    • Aveti dreptate domnule.In Austria citesc ieri (14 mai), un anunt (in Limba Romana),cum cetatenii Romani pot vota in Wien in mai multe locuri,cum isi vor exprima votul aceia din afara capitalei ? (Salzburg ,Gmund, o importanta comunitate Romaneasca,etc). Votul prin corespondenta sau On Line de ce nu este valabil ?

  6. „ascensiunea PSD trebuie oprită” :) De ce ? ca sa faca loc ascensiunii PDL ? Sau caricaturilor alorlalte, gen Neamtu, MRU etc ? Nici macar nu mai e vorba de raul cel mai mic… Toate sunt la fel de rele :) Chiar nu realizati cat de patetici sunteti ? :)

    • PATÉTIC, -Ă, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoționează, impresionează, înduioșează; plin de emfază, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inervează mușchii oblici ai ochiului.

      Asta pe langa faptul ca trebuie sa incerci macar sa iti pui creierul la contributie si sa iti dai seama ca nu e totul la fel.

    • „Chiar” nu realizam ! Ne puteti lumina in necunoasterea noastra ? Asa putem si noi sa ne luminam de la lumina luminatiei voastre.

    • Ca să nu fim patetici după tine înseamnă să acceptam partidul unic PSD !

      Cât despre aprecierile tale: sunt tendențioase !
      Conform ultimilor sondaje: PDL scade, PNL scade doar PSD crește.
      După tine Ponta este Comandantul Suprem, nu ?
      Toți ceilalți sunt caricaturi…

    • @Incomod..
      Da, trebuie oprita ascensiunea PSD.
      Da, si restul partidelor fura
      Dar..PSD ne duce in „lumina ce vine de la rasarit”, in timp ce restul partidelor doar fura bani…PSD si fura bani, dar ne si scoate (daca poate) din UE si din lumea civilizata.

  7. Soluția „răului mic” a eșuat. Nu duce nicăieri, a fost testată în ultimii 24 de ani de zeci de ori. S-a trăit cu speranța și s-a murit cu regretul. Da, Traian Băsescu a demarat procesul de reformă în justiție, continuat de d-na Macovei, proces care sub presiunea partenerilor occidentali a început să dea roade. Mergând mai departe, doctrina Băsescu în ansamblu ei (cea a confruntării politice directe, a berbecilor care se dau cap în cap, a limbajului de mahala, a podurilor arse și eliminării adversarilor) a avut efect invers… radicalizarea PSD, PNL, generarea unui haos „perfect” pe scena politică care nu a dus și nu va duce la nimic. Priviți detașat la ieșirile publice ale oamenilor politici… totul seamănă cu un reality tv show, țara e guvernată din studiourile de televiziune. În fiecare zi există o conferință de presă. Purtătorii de cuvânt au dispărut, națiunii i se adresează de fiecare dată prim-ministrul sau președintele. Este un bâlci general, un side-show care distrage o țară întreagă. Totul este arestat de aceste caractere care nu mai pot fi luate în serios.

    Pentru a ieși din această groapă, e nevoie de oameni noi… Forța Civică oferă alternativa. E o grupare construită din temelie și cu ai cărei candidați merită votat pe 25 Mai. Atenție, nu există garanții, dar oamenii decenți sunt preferabili în locul papagalilor, penalilor și scandalagiilor actuali care și-au confirmat incompetența cu brio.

    Nu mai judecați pe cei care optează pe neparticipare la vot. E o formă de protest pe care o au la îndemână și pe care o pot exersa. Sunt liberi să aleagă ce doresc. Paharul s-a umplut pentru mulți. E timpul ca cei care s-au săturat de mahalaua întreținută de Băsescu și Ponta să fie reprezentați.

    • Serios? Chiar nicaieri? Ne aflam in aceeasi situatie politica si sociala ca in 1990?

      Interesant… Atunci de ce votam pe 25 mai la europarlamentare?

      • @Andrei – din punct de vedere politic e chiar mai rău pentru că niciun proiect politic (asociație sau coaliție politică) nu a funcționat și nu a trecut testul timpului. Viața politică e viciată, nu există echilibru și mesaj politic, ci exclusiv scandal. În anii ’90 mai existau repere și mai ales speranță. Azi lumea este chemată să voteze din frică.
        Nu știu de ce votați la prlamentare, pentru că eu nu am auzit pe niciun candidat explicând publicului ce va face când va ajunge in PE. Totul gravitează în jurul scandalului de mahala Ponta-Băsescu, scandal care este întrețâinut cu bună știință.

        • Pe site-ul ziarului Gândul găsiți înregistrări video dintr-o confruntare directă între Grapini, Ungureanu, Marinescu, Preda și Muraru. Publicul votează online- ultima oară când am verificat, Grapini era cap de pluton, cu Ungureanu pe locul 2.

    • Miscarea asta cu neprezentarea la vot este de fapt o manevră de intoxicare moșită în laboratoarele PSD. Este limpede că este în interesul lor să nu se prezinte lumea la vot. Dacă numărul de voturi și structura de la viitoarele prezidențiale vor fi similar celor de la Parlamentarele din 2012 atunci PSD va da președintele.
      http://www.becparlamentare2012.ro/rezultate%20finale.html)

      Știm cu toții ce înseamnă Președinte PSD !

    • „…neparticipare la vot. E o formă de protest pe care o au la îndemână și pe care o pot exersa” – ca si votul alb, abtinerea este o forma de protest mult prea subtila pentru Ro de azi, adica total ineficienta, in cazul in care cei care o practica, si-ar dori astfel vreo schimbare…!?
      „Sunt liberi să aleagă ce doresc.” – este adevarat in absolut, dar in realitatea romaneasca, neparticiparea la vot subintelege adeziunea tacita la castigatorii alegerilor!

    • @ Lupul Monarhist

      La o sedinta de bloc, in care presedintele vrea sa supuna la vot marirea salariului lui de 10 ori, nu participi in semn de protest? Cui foloseste protestul? Nu cumva chiar presedintelui, care isi va mari salariul din banii tuturor?

      Analog, neparticiparea la votul din 2014 serveste partidului cel mai puternic. Simplu.

      • D-na Neagu:

        :-) Una este ședința la bloc și alta este alegerea parlamentară. Dacă în cazul primei sunt oarecum constrâns de protocolul de guvernare al clâdirii sau asociației de locatori să particip și să îmi spun părerea, în cel de-al doilea caz am libertatea de a NU vota. Eu înțeleg ce spuneți că neparticiparea la vot favorizează cel mai mare partid, în esență PSD. Nu e neapărat problema celui care nu votează, ci a politicienilor care au eșuat să finalizeze ce au promis, să aducă reforma. Acei politicieni transmit acum să-i votăm că altfel vine prăpăd. Bun, bun, dar stimabilii de ei ce au făcut când au avut pâinea si cuțitul în mână?

        Mesajul meu a fost urmâtorul:

        1. cine vrea să voteze, să voteze FC. Este o formațiune nouă și o posibilă învestiție pentru viitor. Fără garanții!
        2. cine nu vrea să voteze, la fel de bine, oamenii nu trebuie judecați pentru că în ultimii 25 de ani au fost mințiți si umiliți de toate partidele care s-au perindat la putere. A fost o bătaie de joc generală față de cetățean.

        Nu pasați esecul politicienilor „de dreapta” drept responsabilitate a celor care nu votează. E un mesaj jalnic. Cu bine.

        • @Lupul Monarhist

          Situatiile sunt similare.
          Si la bloc aveti libertatea de a NU vota. Si apoi aveti „libertatea” de a baga mana in buzunar si de a plati ce au hotarat altii – si pentru dumneavoastra.

          Intre timp (asa cum am vazut un caz), puteti sa va laudati cu palma pe care le-ati dat-o conducatorilor blocului, aratandu-le, prin absenta, dispretul si lipsa dumneavoastra de consideratie fata de ei si de sedintele lor. Sa se invete minte!

    • Dacă soluția asta a eșuat și nu duce nicăieri, de ce ai astăzi avioane de luptă F-18 la Câmpia Turzii? De ce ai trupe americane la Kogălniceanu? De ce poți merge și poți lucra oriunde în Europa, de la Viena până la Rotterdam? Pentru că soluția asta a eșuat?! Așa zici tu, străine? :P

  8. Pe mine nu m-ati convins, in plus mesajul mi se pare jalnic. Sa votam, desi nu ne place nimeni, doar pentru ca PSD sa nu ajunga, bla, bla. Legitimandu-i , prin vot, pe „ailalti”, care nu ne plac nici ei. Este absurd, o logica stramba, disperata aproape. Bazata pe ura si nu pe constructie. La fel ca logica stramba a „lor”. bazata tot pe ura, pe jaful unei parti a populatiei in favoara alteia, dar mai ales a lor etc.
    Eu unul nu mai merg de foarte mult timp la vot. Am incercat sa fiu activ intr-o constructie politica noua… oh, ce dezamagire, oportunistismul este un sport national. Nu mai pun botu` inca odata, pe cuvinte mari si goale, pentru nimic in lume. Daca o sa apara ceva nou, fara statutele alea infioratoare, cu disciplina de partid, pumnul in gura sau „dictatura” majoritatii, daca o sa poti sa fii altfel decat „jupanul”, daca „jupanul” va putea fi dat jos, din interior, prin votul online , sa zicem, al celor care gandesc la fel, daca o sa se discute probleme economice, solutii, pe cifre. si nu doar abureli electorale …o utopie, nu? Toti „jupanii” tin cu dintii de scaune, dezgustator.
    Mi-ar placea sa vad o participare de 10%, sa zicem..ar fi o palma data tuturor, asa cum merita. Sau si mai bine as intoduce o alta optiune, prin lege, pe buletinul de vot. Aceea cu „nu-mi place de nicicare”. Sa fim numrati si noi, cei care am vota, dar nu avem cu cine. Ce partid are sange sa propuna as ceva?

    • „Les absents ont toujours tort”, adica absentii sunt intotdeauna de vina, este o realitate verificata in fiecare zi!
      Nu e mereu just, deseori se foloseste abuziv doar pentru disculparea adevaratilor vinovati, doar ca nu este mai putin REAL ca asa stau lucrurile!
      Va inteleg lehamitea, dezgustul fata de modul de exersare al politicii romanesti, si faptul ca nu doriti sa va asociati cu cei pe care-i dispretuiti! Este o atitudine pe care o respect, dar cu a carei manifestari concrete in cazul dvs, auto-excluderea (!) din procesul de decizie, nu mai sunt de acord!
      Cornelia Neagu, 14.05 la 20:07, a explicat foarte clar care sunt consecintele nocive ale refuzului de a vota!
      Daca va este indiferent cine castiga, abtineti-va cu curaj (!), daca nu, votati cu oricine in afara de PSD, ca sa va dati o sansa de „altceva”, si in acelasi timp sa dati un exemplu de civism copiilor dvs!

      • Doamna, nu va suparati, nu pot sa votez, asa, din ura, de scarba, fara sa am o cat de mica afinitate cu „ala” pe care pun stampila. Chiar nu pot…
        Cum se face diferenta intre un vot pe bune, si unul de scarba? Vor fi asumate la fel.
        Ceva nu merge, trebuie gasita alta solutie, asa nu mai scapam in veci de „ei”.
        Eu va inteleg logica, faceti cum credeti ca e mai bine…dar incercati sa o intelegeti si dvs pe a noastra.
        Este ca in casnicie, nu-ti alegi sotia/sotul pentru ca e mai putin urata ca urata satului, ci pentru ca e frumoasa, nu?

        • Nu, nu e ca în căsnicie. E ca atunci când vrei să-ți urci fiica sau soția într-un taxi: chiar dacă nu-ți place șoferul nici unuia din cele 7-8 taxiuri, pe unul dintre ele va trebui să-l alegi, pentru că nu poate ajunge pe jos la aeroport. Și-atunci îl alegi pe cel cu care ar avea mai multe șanse să ajungă în siguranță, dar tot te uiți cât de cât la fețele lor. Nu o pui să urce la întâmplare în oricare din taxiuri, că ar putea nimeri exact în ăla care a luat-o pe tânăra japoneză de la Otopeni. Cam asta-i.

          • Exact pe dos. Daca stiu (doar noi stim de ce nu ne plac cei pe care refuzam sa-i votam, nu este o impresie, ca nu ne place fata lor, dar poate sunt baieti buni…phaa) ca soferul este hot sau violator, sau orice altceva, pai domnule draga, v-ati urca fata intr-un asemenea taxi? Ai?
            Eu nu, chiar cu riscul sa piarda avionul, fie caut alt taxi, fie o duc eu cu masina…fie nu o mai duc deloc, riscurile fiind prea mari. Ce este mai importanta, cursa aia sau viata ei?
            Daca nimeni nu-si va mai urca fiicele in taxiuri dubioase, pana la urma aia dau faliment, nu?

            • Cu tot respectul datorat unui contributor,
              exemplele indicate( taxi,avion,casnicie) par usor imprastiate. :)
              Le-as restrange la ceva mai apropiat de realitate.

              Sa presupunem printr-un extrem absurd ( scenariu 1) ca nu voteaza nimeni.Toata lumea este profund suparata si nu merge la vot nimeni. Ce se intampla? Pot ramine lucrurile asa? Vine un politican mesianic sa ne scape? Nu cred. Fizica spune ca nu apar asa deodata.Probabil procesul electoral va fi continuat pina ajungem in alt scenariu (ca mai jos).

              Sa presupunem la fel de absurd ca merg toti la vot, (scenariu 2) si pe toti ii intereseaza cine este cel care va fi ales .Ce se intampla? S-ar schimba ceva , din moment ce votatul este din aceeasi veche si cunoscuta multime de politicieni ? Poate ca rezultatul ar reflecta cu mai mare acuratețe dorința(proiectia) electoratului.Rezultatul ar reflecta cu precizie foarte mare valoarea „de piata” a politicienilor.

              Sa presupunem ca merg la vot doar 25-30%(scenariu 3).Rezultatul ar fi trucat.Neprezentarea la vot face ca tacutii( neprezentatii) sa lase ca politicieni cu o valoarea de piata mai mica( mai putin valorosi ) sa acceada in functii la care in mod normal nu ar avea cum sa ajunga.

              Sa ne uitam imprejur un pic.
              Cum credeti ca au ajuns la putere actualii guvernanti? Cu cate procente?
              Sunt ei reprezentativi , au asa mare valoare „de piata”?
              ( sa nu uitam ce ispravi au facut in 2 ani de guvernare).

              Si cateva remarci:
              Cum masori valoarea de piata a unui politician? Cum ii masori performantele?
              Sunt discutate corect performantele politicienilor in campania actuala?
              Exista o reteta pentru asa ceva?

            • Cu astfel de mentalitate s-a ajuns…exact aici!
              Logic deci, daca va convine, continuati la fel, iar daca nu, schimbati ceva…decizia va apartine!?
              Cat despre riscuri in general vs controlul (iluzoriu!) oricarei situatii, cred ca cei care refuza sa-si asume vreun risc…risca deja prea mult!

            • Exemplele au un numitor comun: libertatea de a a alege. Pot sa alegi sa…nu alegi, nu? Fie ca esti comod, fie ca nu te intereseaza, fie ca nu-ti place de nimeni…poate esti un ciufut incorigibil. OK, e treaba ta..dar cand jumatate, sa zicem, din populatie e cu toane…parca e altceva, Pe la 70% trebuie sa te duci sa te culci.
              Referitor la scenarii, de ce nu luati in calcul unul si mai simplu: introducerea pe buletinul de vot si a optiunii „nu va vreau pe nicicare”, varianta soft a unui alt posibil text. :roll
              Si sa fim numarati. Daca suntem majoritari, sa nu trimitem pe nimeni, sau sa trimitem la intamplare, in baza unei „tombole”, sau sa-i trimitem, dar fara salarii…ca nu merita.
              Ei, vedeti cate variante exista?

    • Cine se asteapta la inorogi roz in politica greseste. Este o asumptie gresita.

      Sa nu votezi este un lux. Este ca si cum iti este foame de cazi din picioare, dar nu mananci pentru ca ai de ales intre ceafa de porc si mici stricati. Mananci ceafa si arunci micii.

      Mie mi-ar placea sa vad o participare responsabila, nepatimasa, cerebrala. Asta ar fi o palma mult mai dureroasa.

      Sa ne inchipuim pentru o clipa mirarea unui baron local care dupa ce a carat galeti, zahar si ulei vede ca schema nu a iesit. O palma mult mai dura…

    • @ Mircea M

      Puterea poporului stă in vot. Un vot singur nu este puternic, dar o mulţime mare de voturi este foarte puternică.

      IMPORTANT:
      1) O mulţime mare de voturi acordate altor candidaţi (alţii decât PSD) dezavantajează PSD.
      2) PSD urmăreşte ca voturile să nu ajungă la ceilalţi candidaţi, de aceea PSD, prin manipulare, îndeamnă alegătorii
      – fie să voteze PSD,
      – fie să absenteze,
      – fie să meargă la vot şi să–şi anuleze voturile,
      toate aceste trei variante fiind în avantajul PSD.

      Explic:
      Presupunem că la fiecare 100 de persoane, 30 de persoane votează (sigur) PSD (electoratul fidel). (NOTĂ: Rezultă că prezenţa la vot de 30% este asigurată, să visăm la o prezenţă mai mică nu corespunde realităţii).

      Oricare cetăţean, care nu face parte dintre cei 30 alegători fideli ai PSD, are patru (4) opţiuni:

      * OPŢIUNEA I:
      Cetăţeanul merge la vot şi votează un alt candidat (în afară de PSD). Deci creşte numărul voturilor celorlalţi candidaţi.
      Rezultat: Dezavantaj PSD.

      De exemplu: Dacă din 100 de persoane
      30 de persoane votează PSD şi restul de 70 de persoane votează alţi candidaţi, ceilalţi candidaţi au, împreună, mai multe voturi decât PSD.
      Dacă, în particular, candidatul X primeşte 50 din cele 70 de voturi, atunci candidatul X are mai multe voturi (50) decât PSD (30).

      * OPŢIUNEA II:
      Cetăţeanul merge la vot şi votează PSD.
      Rezultat: Numărul de voturi pentru PSD creşte.
      Avantaj PSD.

      * OPŢIUNEA III:
      Cetăţeanul nu merge la vot.
      Dar PSD are asigurat un număr de 30 de voturi. Cu cât mai mulţi dintre ceilalţi 70 de cetăţeni vor fi absenţi, cu atât procentul PSD va fi mai mare. Dacă prezenţi la vot vor fi numai cei 30 de fideli, procentul va fi 100%.
      Concluzie: Absenţa de la vot este avantaj pentru PSD.

      OPŢIUNEA IV:
      Cetăţeanul merge la vot şi anulează buletinul de vot (vot nul). Cu alte cuvinte, se abţine să voteze pe cineva, nu votează pe nimeni.
      Dar PSD este votat de cei 30 de fideli. Cum voturile nule nu se iau în calcul la stabilirea rezultatului fiecărui candidat (NOTĂ: voturile nule contează numai în statistica privind prezenţa la vot, nu şi la rezultatul votului), oricât de multe voturi nule ar fi, ele nu contează la rezultatul votului.
      Concluzie: Voturile nule sunt în avantajul PSD.

      Aşadar afirmaţiile: „Nu merg la vot”, ori „Mă duc la vot ca să-mi anulez votul”, oricare ar fi motivele ataşate lor (lehamitea, nu am pe cine, etc.), arată faptul că cei care fac aceste afirmaţii susţin (conştient sau nu) PSD (ale cărui acţiuni împotriva legii sunt cunoscute).

  9. Cu ceva timp in urma (1-2 luni) eram 100% sigur ca voi boicota din nou alegerile, din cauza urmatoarelor :
    – participind la vot doar validezi democratic inscaunarea unei haite de hoti
    – partidele sunt intre anumite limite facute din aceeasi plamadeala – hoti, corupti, securisti, baroni locali
    – oferta spectrului politic din RO este cenusiu-incerta, se propaga persoane, nu platforme
    – nici un partid nu este capabil sa obtina o majoritate care sa ii dea instrumentele sa schimbe ceva in bine (si nici un partid nu are acest interes, de a schimba ceva in bine – sunt doar niste haite de sacali si hiene flaminde)
    Urmarind evolutia pe plan intern si extern, am decis totusi sa merg la vot si in 25 mai, si in toamna, conform urmatoarelor argumente:
    – PSD nu are voie sa fie lasat liber si singur pe scena politica europeana
    – PSD prin ADN-ul sau si cei aflati acum la butoane in acest partid ar fi in stare (la extrema) sa provoace iesirea RO din UE si NATO
    – PSD si Ponta au si testat „momeala” investitiilor chineze, in ideea de „nu ne trebuie fondurile UE, ne dau chinezii bani”.
    – PSD – dintre toatele celelalte partide – este o organizatie mafiota, condusa ideologic de Iliescu, protocomunista, pro-sovietica, cu legaturi de afaceri si ADN ideologice cu estul lui Putin
    – PSD are cel mai mult de pierdut in cazul in care RO devine cu adevarat un stat de drept – baronii intra in puscarii, afacerile banoase de milioane si miliarde nu mai curg asa ca pe vremurile bune a lui Nastase
    – PSD nu are o pozitia clara si neechivoca fata de Rusia, situatia din Ucraina si Putin
    – ortodocsia militanta si national – socialista cu discurs anti-european, fundamentalist rominesc este in crestere
    – personaje gen Voiculescu , Dragnea isi extind caracatita mediatica si influenta la nivelul intim, profund a societatii
    Nemergind la vot las locul liber celor 3-4 milioane de votanti pauperi, dependenti, inculti, neinformati si indobitociti ai PSD, care pot propulsa din nou la conducerea RO PSD-ul – care este urmasul FSN-ului!
    Din pacate nu exsiat optiunea de „vot alb” – adica sa am casuta de vot unde sa stampilez ” nici unul din cei propusi” si sa fie si numarate si calculate ca valide cind se publica rezultatele.
    Voi vota un partid politic oarecare, cu toata scirba, dezgustul si lipsa de asteptari ce o am de la ei, dar in nici un caz PSD-ul ..si nu voi lasa locul meu de vot liber pentru ceva baba cretinoida sau nea neica Gigel cumparati cu un pui, o galeata sau o promisiune.

    • Prin mesajul scris dovediți că sunteți la fel de incult din punct de vedere civic, cel puțin, ca și cei pe care îi considerați a fi votanții PSD. Așa că nu văd de ce vă considerați mai bun și nici de ce partidul pe care îl votați ar fi mai bun, din moment ce e votat de astfel de oameni. Ba chiar exact asta e problema că, din păcate, fiind noi toți aproximativ destul de inculți, nu avem cum să avem reprezentanți mai de soi. Pentru că, chiar dacă ne batem cu pumnul în piept că nu e așa, ei chiar ne reprezintă.

      • De ce il critici pe Alex ? Nu poti merge sa votezi usl-ul in liniste? Parerea exprimata de Alex este foarte corecta. Daca erau mai multi care gandeau la fel, astazi nu aveam usl-ul cu 80% in parlament. Dvs. sunteti in eroare deoarece preferati sa muriti de foame decat sa mancati ceva ce nu respecta toate normele de igiena. Eu unul vreau sa traiesc. Acest rationament simplu a fost inteles pana si de spalatii pe creier ai A3. „Desteptii” sensibili cu „naturelul” stau acasa si apoi au pretentia sa fie ascultati. In Germania majoritatea votantilor o reprezinta pensionarii. Ce fac politicienii? Politici pentru pensionari. La noi asistatii sunt majoritari la vot. Ghici ce politici vor face „emanatii”? Ar trebui ca patronii sa-si oblige salariatii sa voteze partide de dreapta deoarece painea lor depinde de asta. Daca lucrezi in domeniul privat si votezi aiurea sau deloc nu trebuie sa te miri ca ti-ai pierdut locul de munca. Libertatea votului nu exista, totul este manat de interese. Asistatii au inteles de mult treaba asta. Primesc galeti sau hrana. Macar raman cu astea. „Desteptii” nu se aleg cu nimic. Ba mai mult, platesc din banii lor galetile si toate celelalte. Acestea fiind spuse, daca stai pe forum si sa te crezi destept in mod sigur nu esti. (Valabil si pentru mine… :-)

        • „Ar trebui ca patronii sa-si oblige salariatii sa voteze partide de dreapta „. A fost o discuţie pe tema asta când cu referendumul de acum doi ani. Nici nu vă puteţi închipui cât vânt în pânze daţi pesedeului cu astfel de idioţenii. Nici nu vă puteţi închipui.

        • Îl critic dintr-un motiv foarte simplu, pentru că nu are dreptate. Așa cum nu ai nici tu. Cum cred că oricum habar nu ai ce este „dreapta” sau „stânga” și cum se aplică ele la noi. Ca idee, știi că PDL și Traian Băsescu au trecut la PPE pentru motivul, exprimat clar de Traian Băsescu că ”acum popularii sunt cei mai puternici la nivel european” iar înainte de asta erau în internaționala socialistă unde au blocat accesul PDSR, pe vremea aia? Și că ambele partide sunt, de fapt, urmașe ale FSN? Și ar mai fi lucruri de spus dar chiar nu are rost când tu, ca așa zis votant de dreapta și cu binele, le știi pe toate.
          Întâmplător, eu nu votez PSD. Dar asta e altă poveste

          • Pe acest site lumea civilizata se dueleaza cu idei si nu cu persoane. Unii nu inteleg asta lucru, ceea ce e demonstrat si de dvs. Nu aveti de unde sti ce am sau ce nu am eu habar. In plus, adevarul are mai multe aspecte, care dezbatute ajuta la apropierea de adevarul absolut. Nu va obositi sa-mi raspundeti.

            • Cred că, din păcate, e o foarte mare diferență între mesajul acesta și primul. Cred că merită să le analizați.Și, mai mult, tocmai că se presupune că ar fi vorba despre argumente mă gândesc că aprecieri depreciative la adresa celor care votează altfel decât ne place nouă nu se încadrează la argumente într-o dezbatere între oameni ce se pretind civilizați. Mai ales că, dacă v-ați gândi să analizați validitatea acelor argumente cred că veți avea ceva surprize. Și mi-am permis să fac afirmația referitoare la necunoașterea conceptelor de stânga și de dreapta bazându-mă pe mesajul dumneavoastră.

            • Așa, că poate ajută, aici e o sintetiză grafică foarte bună a ce sunt stânga și dreapta, în general. http://www.informationisbeautiful.net/visualizations/left-vs-right-world/
              Discuția despre ce este în România este însă mai complicată dar să o lăsăm,
              Apoi, un lucru pe care probabil nu îl știți, votul nu este o decizie rațională, oricât ne-ar plăcea nouă să credem asta. Este o decizie pur emoțională pe care însă, încercăm să o explicăm rațional. Ar fi și o discuție și despre ce înseamnă o alegere rațională dar deja ne lungim.

  10. nu inteleg de ce comenteaza politica astia care nu merg la vot.
    nu e fotbal, sa „dai o palma” nationalei ca nu alearga, lasandu-i sa joace fara spectatori, politicienii au obrazul gros (chiar si in elvetia sunt injurati politicienii).
    PSD e anti DNA (care lucreaza bine, cat mai poate), mesajul e foarte corect, un vot anti PSD este pro stat de drept (mai ales la prezidentiale), nu e nici o ura, e pragmatic (ok, nu Vadim si alti nebuni, cine i-o vota pe astia? chiar, titlul putea fi „anulati votul nebunilor si inconstientilor”)

    • Stau si eu si intreb, cum e mai bine:
      diversitate in opinii si convergenta in actiune sau convergenta in opinii si diversitate in actiune?

      Eu unul as merge pe prima varianta, a doua imi suna a comunism.
      Asa ca nu au decat sa-si exprime opiniile toti, abia avem mai multe puncte de vedere pe care sa le bagam intr-o analiza, in mod cert e mai folositor democratiei. A cere sa taca unora sau altora (indiferent de motiv, in cazul asta doar din cauza ca nu voteaza) nu e o idee buna.

      Ce iarasi nu e bine si vad ca la noi se practica la greu e diversitatea in opinii si diversitatea in actiune. Abordarea asta trebuie schimbata, altminteri va fi foarte greu sa progresam (daca nu imposibil).

  11. Postacii de partid debiteaza peste tot ca prin neparticipare la vot in realitate ai vota pesedeul. Dar niciunul nu sufla o vorba despre caraghiosii „pitici” mru, neamtzu, pavelescu, radu morar et co care netrecand pragul de 5% le dau pe tava la modul cel mai direct voturile pesedeului. Cum poate cineva vota astfel de iresponsabili (ca nu-i cred totusi „cartitze” pesediste)? Daca totzi acesti caraghiosi plus ‘telectualii lu’ nutzi ex-cocos ar fi facut minimumul lucru de bun simtz de a produce o lista comuna (de la leberalii lui kkrau nici o pretentie) atunci ar fi fost indreptatitzi ei si postacii lor sa se zburleasca la „inconstientzii” care nu vor vota. Dar asa….Da Doamne romanului mintea cea de pe urma….dupa 25 mai!

  12. Nu voi spune nimic nici de raul cel mai mic si nici de „comunisti”, „fascisti” si alti „-isti” care se bat pe electorat la acert moment.

    Voi spune doar ca toata aceasta tevatura afecteaza enorm calitatea reprezentarii politice.
    Eu sunt in favoarea unui regim politic reprezentativ si din nefericire acest regim este tot mai in suferinta. Nu politicienii sunt de vina sau nu numai ei ci societatea in primul rand si apoi canalele media (suna asa de bine aici cuvantul „canal”) care favorizeaza un populism care macina ca o boala cronica natura regimului nostru reprezentativ.

    Noi voi cauta sa conving pe nimeni sa voteze sau sa nu voteze ci voi cauta sa conving oamenii sa voteze conform principiilor lor, conform intereselor lor, conform constiintei lor. Sa stie ca cei care castiga alegerile sunt rezultatul alegerii lor.

    Era daunazi o gluma pe net care zicea „nu critica alegerile sotiei pentru ca tu esti una dintre aceste alegeri”, slaba gluma dar potrivita in acest caz al reprezentarii. Pana nu vom inceta sa votam vorbe si pana nu vom incepe sa votam fapte nu avem prea multe sperante. Sta pisica nauca in coada cum se duc mai nou bataliile politice pe facebook sau pe tweeter. Este o rusine.

    Interesul meu este incetarea acestui climat populist imbecil, a smecheriei de mahala, a grobianismului si a impertinentei. Daca batalia politica se poarta in noroi eu zic sa ii lasam sa se complaca acolo in noroi si noi sa ne mutam intr’un spatiu mai curat si mai civilizat. Macar pentru copiii nostri asta.

    Sfarsitul acestei epoci noroioase nu va fi unul civilizat ci va fi traumatic. Poporul va trebui sa invete pe propria piele ca politica nu este precum fotbalul sau talkshow-rile de scandal. Iar „pe propria” piele nu este o metafora. Vom trebui sa reinvatam ce inseamna respectul social, pentru ca fara el nu exista reprezentare.

    Sunt ceea ce respect si votez ceea ce respect !

    In rest e doar un derbi steaua dinamo (sau care vreti dumneavoastra) cu violentele si injuraturile cu care ne’au obisnuit. Eu nu ma duc la meci, nu urmaresc meciuri si nu vorbesc despre meciuri din principiu. Nu voi impiedica pe nimeni sa o faca doar sa nu ma obliga sa ascult si eu.

  13. Instinctele unei persoane oneste ii spun sa nu mearga la vot, penalizind astfel intreaga clasa politica. Rationament corect , just, demn si perfect argumentabil.
    Dar..nu intotdeauna instinctul este calea corecta.
    Din pacate nu avem posibilitatea de a vota „in alb” sau cum vreti sa ii spuneti – adica sa punem stampila pe o casuta separata marcata cu ceva de genul „nici unul din cei propusi”, si mai ales nici nu se cuantifica/numara/prezinta voturile „moarte”.
    Astfel „majoritatea tacuta” da o lectie gunoaielor din partide, dar e o lectie muta, adresata unor urechi surde.
    Vad postat pe aici „inca o revolutie”. DA! de acord…majoritatea tacuta poate face o revolutie. Dar…chiar o face? Acu de curind Ponta insusi in intelepciunea guvernului lui PSD a scumpit benzina…cu inca o acciza cica pt infrastuctura, sau poate cica pt pensii si salarii ….ministrii si ministrele pontoase se cam contraziceau. Am vazut 100 000 de oameni in strada? 50 000 ? 10 000? 1000? NU, stimata majoritate tacuta care va suiti pe valul indignarii voastre……..deci cine cu cine si pentru cine si pentru ce face revolutie?
    Deci majoritatea tacuta (nevotantii) nu fac nici macar un protest ca li se creste iar pretul benzinei…d-apoi o revolutie anti – partide si pentru statul de drept si europenizarea si modernizarea patriei….
    Simplificind enorm…da, alegem in 25 mai raul mai mic, fiindca PSD nu e doar „raul mai mare”…e raul suprem.
    PNL PDL PMP sunt o apa si un pamint? da, corect…toti fura, toti is niste jeguri, buni de bagat in puscarie pentru delicte si infractiuni de drept comun (furt, delapidare, spalare de bani, coruptie, trafic de influenta, etc etc etc).
    PSD-ul a fost, este si va fi (ca urmas al FSN-ului iliescian) atit un partid plin de infractori de drept comun (baroni, corupti, interlopi, etc), cit si un pericol politic la destinul european si pentru aliantele antlantice ale Romaniei. Ei nu doar fura un teren, o flota, o functie, o sinecura – ei ar da miine cu bucurie Romania pe miinile rusilor, aparind-o asftel de putreda Europa capitalista, homosexuala si liberalista ……..(vezi afisele lor in care ne „apara” )
    PSD in Romania nu este un „partid socialist” asa cum si Germania, Anglia si Franta au propriile partide socialiste …este emanatia PCR-ului in tot si in toate, creatia de laborator a serviciilor KGB si generatorul primar al situatiei in care astazi se afla Romania, in pericol de a fi condusa de aceeasi politruci securisti si nomenclaturisti ce o stapineau si inainte de 1989.
    PSD are un imens interes sa nu se consolideze (asa cum sunt ele) institutii adevarate ale statului de drept.
    PSD nu are un interes de a dezvolta infrastructura, comertul, intreprinzatorii
    PSD este o ciuma rosie impletita cu o structura de tip mafiot.
    PNL PDL PMP si care mai misuna pe la alegerile astea pe panouri si in buletine de vot – da, ok, vor fura, vor minti..dar intr-un stat de drept vor mai si plati cu ani de puscarie….si electoral la urmatoarele tururi de alegeri.
    Trebuie mers la vot, cu toata scirba si dezgustul posibil.Nu conteaza ca sunt N partide mici si alti marunti independenti..cu cit vor fi mai multe voci din partea RO in PE cu atit ii va fi mai greu PSD-ului sa isi impuna politica anti-europeana, pro-sovietica si destructiva. In plus…is se mai clatina la plagiator siguranta de a fi el Presidente supremo din toamna.
    Din pacate nu putem vota in asa fel incit sa dispara PSD-ul de tot, sa intre Iliescu in pirniaie si sa restauram monarhia…dar ceva putem face, sa nu le lasam lor t FSN_PDSR_PSD toata scena politica..

  14. Patriotism mare dlor. Patrihotism mare cu adevarat . Acum cu Mihai Viteazu si maine cine stie cu Jean Moscopol, ca si nu era doar mandru dar isi si canta mandria :

    https://www.youtube.com/watch?v=tZjVlMvvsO8

    In plus si cu daciana care dacica cum este ea si asa cum spune cineva, baiat destept:

    „Agamita Dandanache si familia sa au avut colej de la pashopt…Daciana Sarbu era europarlamentar din stadiul de embrion.”

    :)

  15. Imi asum greseala, mersi pentru corectare. Am cazut si eu in capcana americanismelor :) Ma indoiesc sincer insa ca nu ati inteles ce-am vrut sa spun :) Si tocmai fiindca imi folosesc creierul, imi dau seama ca TOTUL e la fel… In momentul de fata, asistam la o lupta intre bande mafiote, in timp ce pe margine chibiteaza borfasi mai marunti care spera sa ia locul celor mari si ne asigura ca atunci cand se vor face ei mari totul va fi bine si frumos :) Facand abstractie de de postacii care combat in interes de servici si macar contra cost, aveam de-a face in rest cu o mentalitate de suporteri de stadion sau de box, cum preferati, care-si sustin echipa favorita sau luptatorul favorit. pana la moarte :) Echipa favorita ragaie in fa diez si trage flatulente roz cu miros de levantica, in timp ce in echipa adversa sunt niste bestii canibale si urat mirositoare… :) Jalnic de data asta :)

  16. Pentru toti care spun ca PSD-ul ne scoate din UE si NATO: pana una-alta, pe timpul guvernarii PSD s-a intrat in NATO si s-a aprobat acceptarea in UE, asa ca lasati-o mai moale cu astfel de argumente bune doar pt inapoiati.

    • ASDF,

      Hai sa iti dau eu un argument pertinent de ce PSD de data asta ar indeptarta Romania de Europa.

      Ei nu au stiut exact in ce se baga cand au intrat in NATO si UE. Credeau ca pot sa spolieze banii europeni si sa faca ce vor la ei acasa, unde pot splia banii publici fara masura, dupa exemplul fratilor lor din Grecia.

      Or, participarea la UE si NATO inseamna stat de drept si eliminarea coruptiei mari sau limitarea ei drastica.

      Doar atunci cand DNA a inceput a strange baronii in inchisoare a inceput marea vanzoleala si reorientarea Romaniei catre est. PSD vrea sa scape de UE luand bani de la China. Dca nu era criza din Ucraina, Rusia ar fi fost pe langa China cel mai bun prieten.

      Fii sigur ca daca pretul baronilor de a scapa de condamnari este iesirea din UE, exact asta o sa se intample.

      • „Fii sigur ca daca pretul baronilor de a scapa de condamnari este iesirea din UE, exact asta o sa se intample.”

        Wrong. Isi vor pierde si viata in acest proces, va dati seama, nu-i asa? Pentru ca nu o sa-i poata minti all the time …

    • ”Minți ca o gazetă socialistă” :P

      Pe 13 decembrie 1999, când România a fost acceptată printre țările candidate la aderarea la Uniunea Europeană, nu PSD se afla la guvernare. Mai mult decât atât, în 2001, deși România era deja acceptată, eliminarea vizelor a mai fost amânată cu încă 10 luni, tocmai pentru că PSD câștigase alegerile, iar Adrian Năstase fusese numit prim-ministru.

      Povești din astea spune-le celor care s-au născut după 2000 :P

    • Cât despre aderarea la NATO, bazele au fost puse în 1997, când tot așa, PSD nu se afla la guvernare:

      February 1997 – Romanian President Emil Constantinescu meets the members of the North Atlantic Council and NATO Secretary General Javier Solana in Brussels. On this occasion, he reasserts Romania’s firm desire to join NATO.

      April 1997 – The Romanian Parliament unanimously approves a message addressed at the Madrid Summit to the 16 NATO members, requesting support for a decision in favour of Romania’s NATO membership.

      July 1997 – NATO holds its „enlargement” summit in Madrid; the Alliance decides to invite the Czech Republic, Hungary and Poland to join the Alliance; the final communiqué confirms that the process of enlargement continues; the text nominates Romania among the candidate countries which have made significant progress in fulfilling the NATO membership criteria.

      Singurul merit al PSD-ului condus de Adrian Năstase a fost că nu a deturnat România de pe drumul aderării la NATO și UE, dar asta numai pentru că a descoperit că dorința lui de îmbogățire personală se poate realiza mai bine în direcția asta, nu de altceva.

      • Asta am zis si eu, amice. Nu ca PSD ne-a bagat in NATO si UE, ci ca a contribuit la fel ca toti ceilalti, fara opozitie sau variante alternative.

        Asa ca inventati, va rog, alt motiv pentru care trebuie votati prietenii lui Basescu. Poate va apucati si voi sa deveniti partide serioase, cu o oferta politica reala, nu doar „astia ne scot din NATO” si „vin rusii si mogulii”.

        • Da, a contribuit cu 2 miliarde date pe o autostrada inexistenta. Bechtel. Nastase isi atingea obiectivele politice amanetind tara.

  17. În cercul meu de prieteni PSD n-a fost nicicând o opțiune. Dar putschul eșuat al lui Pontaceov și Antonșvili a produs mari tensiuni. În tentativa de a scăpa neamul de cumplitul tiran și dictator Băsescu, Antonșvili a devenit el însuși captiv. Altfel ar fi fost cred astăzi cel mai bine plasat candidat al dreptei. În fine, mulți liberali confundă doctrina politică cu slana. Colaborarea cu PSD-ul face foarte puțin credibilă o critică a unui candidat liberal în disputa cu guevarriștii de Curtea Veche. Pentru mine, Iohannis rămâne așa un fel de marea speranță alba- văd însă că sondajele îl dau drept cât se poate de viabil. Cred că Iohannis, ca surogat al lui Carol I, ar fi bun dacă ni l-ar băga cineva pe gât cu forța- nu-l văd rezistând la barajul de katiușe cu rahat și mititei venind de la adversar. Nu prea îl văd nici pe Ungureanu, dar l-aș vota. Filmulețul In Bluges, nu m-a convins.

  18. Ca sa citez (nu se stie exact din cine):
    „The Only Thing Necessary for the Triumph of Evil is that Good Men Do Nothing”

    Cam despre asta e vorba.

    P.S. @lucid, n-ai decat sa ne faci postaci daca de atat esti in stare. Cert e ca neparticiparea la vot inseamna vot pentru psd. Matematic. Implacabil.

  19. Da-i cu votul pentru „raul cel mai mic”. Ei bine, aveti onoarea, eu ma voi duce (maxim) sa-mi anulez votul.

    „Raul cel mai mic” n-a facut nimic pentru a-mi merita votul. Hai ura si la gara, sa va crape societatea bazata pe habarnism si grobianism. Dupa aia putem vorbi de o constructie, dar pina atunci …

    O tot dati inainte cu consecintele negative ale preluarii puterii totale de catre PSD. So what? E democratie? Da. PSD-ul isi reprezinta electoratul? Da, as spune perfect chiar! O sa o ia electoratul botulist in freza? Obviously! Si daca PSD-ul sare calul rau de tot? Ei bine, nu o poate face decit in niste limite, altfel EU ii da peste bot. Si daca o sa o faca totusi? No problem, emigram si restul sa vad pe cine mai impoziteaza idiotii.

    Partea de dreapta mai bine s-ar concentra sa faca o constructie viabila (si reala). Acest ciclu electoral e pierdut pentru ei. Au fost la putere, lumea inca nu a uitat ceea ce (nu) pot face, ne-au demonstrat competenta lor extraordinara. Au merite (vezi justitia, care mai misca cit-de-cit) dar si multe (foarte multe) de reprosat.
    Apropos, e de observat ca succesele (era sa zic succesurile) sint punctuale din motive de omul-care-sfinteste-locul (MMacovei, DFuneriu, etc) si NU SINT INSTITUTIONALE – ei au facut citiva pasi mici si foarte mici, dar au conservat sistemul in toata splendoarea lui.

    Si ca sa va fie clar, in opinia mea FC (securistii noi) nu reprezinta o solutie, cum nu reprezinta o solutie NR (din multe pct de vedere), ce sa mai vb de noul pdl, rebotezat PMP.

    Prin urmare, adresez un cinstit „sictir” intregii clase politice. Adieu!

  20. Cred că cei care susţin că nu se duc la vot pentru că „nu au cu cine vota” sunt nişte indolenţi incapabili de a ieşi din paradigma „ori Băsescu ori Ponta”. Stimabililor, la fiecare scrutin au existat candidaţi independenţi neafiliaţi cu niciun partid, la fel este cazul şi acum. Simplul fapt că vă e lene să îi căutaţi şi să aflaţi informaţii despre ei şi despre programul lor nu înseamnă că opţiunile nu există.

    Votul meu se va duce fie către Peter Costea, fie către Adrian Toader, candidaţi independenţi.

    Mulţi îmi spun că votul meu este irosit, că oricum candidaţii independenţi au parte de procente foarte mici. Eu spun că din contră, după un astfel de vot sunt mulţumit, pentru că nu am votat un rău mai mic, ci pe cineva care are potenţialul de a face…bine.

    De asemenea, din punctul meu de vedere, cine nu se duce la vot nu are dreptul de a comenta la deciziile celor care în final câştigă lupta electorală pentru că absenţa de la scrutin reprezintă acceptarea fără rezerve a deciziilor luate în lipsa lor.

    • Ia te uite, am trait sa imi spuna ‘miezulcarpatin’ indolent. Ha ha. Isi mai da cu parerea si despre drepturile mele „cine nu se duce la vot nu are dreptul de a comenta”.

      Ba am tot dreptul de a comenta, indiferent de ce iti inchipui tu. Fuga, fuga, voteaza cu cioara vopsita numita PDL (partid de extractie fesenista), FC (noii securisti), NR (tea party cu accente dimbovitene).

      Sau, in cazul tau: Peter Costea (valori de conserva) sau http://adriantoader.eu/

      Citat: „Sunt primul băiat al familiei creștin-ortodoxe de muncitori Toader Costică și Florica-Ileana, născut în orașul Medgidia în 1956 aprile 20.” Eh, tipul asta m-a pierdut din start cu „din viaţă, cu viaţă, pentru viaţă.”” Have it your way, sir, vote for this peasant.

  21. De Gaulle zicea ca Franta e greu guvernabila din cauza prea multelor brânzeturi. Noi n-avem chiar atâtea doar căciula si opinia. Bref :
    – nu sint 1000 de candidați viabili electoral ai dreptei, ci 3 cel mult. Trebuie simplificata ecuatia.
    – am văzut postări care spuneau dreapta = justiție – performanța economică (relativ la ultimii ani).
    PSD=? Chiar presupunând ca-si descoperă niște genii in economie. Deci fără justiție, dar prosperi. Da-o dracu’ dă chioamba cu balanta ei cu tot. O sa fie un hibrid între Guatemala si Norvegia , da ? Ponta, proaspăt ales, relaxat, curtat de antene, își ia aerul de jeune cadre dynamique si spune ca un businessman cu cheag : răspund la toate întrebările doar nu va pot spune cum am realizat primul milion de locuri de munca.
    – Unde da interviu Antenescu dupa ce e scăpat sau grațiat ? Întreb si eu, la Antena 3 ? Nu este un fel de conflict de interese, nu risca sa fie arătat cu degetul de ANI ?
    – Chiar nu pricep de ce statul acasă in loc de vot e mai bun. O sa le arătăm ca ii disprețuim. Credeți ca nu stiu ? Credeți ca le pasa ?
    – Am priceput ca dreapta e praf si trebuie sa se reorganizeze. Chiar ma întrebam, din pura curiozitate, dacă exista o monitorizare medicală, menită sa verifice semnele vitale. Iaca, domnul Blaga, șef de partid de centru dreapta, mai este in viața ? Nu e totuși de preferat ca aceasta reorganizare sa se facă concomitent cu o reprezentare la putere ? E mai bine in bălării , cum zic anglofonii ? „Au rătăcit prin deșert si s-au redescoperit”. Ieșiți din insolație bre ! Deshidratati, ce sa mai rataceasca ?
    – in 45, Churchill a pierdut alegerile. Si oricum, nu era niscaiva Mircea Diaconu. Soția lui a vrut sa-l consoleze si i-a spus ca poate este o binecuvântare deghizata.” Al naibii de bine deghizata !”

  22. Nu cred ca trebuie oprita vreo ascensiune a vreounui partid, asta inseamna sa le dai importanta, sa te consumi intr-un proces inutil doar pentru ca niste oameni vor sa fie gratulati cu atentie si sa-si dea importanta la scena publica in timp ce isi vad de interesele proprii. Nu vad de ce interesele proprii ale unor oameni sau grupuri de oameni trebuie sa fie legitimate de un grup de alti oameni si apoi impuse altor oameni care nu le dau importanta doar pentru ca acelasi grup de oameni promoveaza aceasta tiranie organizata, zilnic, prin mijloace de propaganda.

  23. Fac din nou acest comentariu: băgați la cap ce a zis maestrul Cristoiu aici: http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-1089335.html

    Ascensiunea PSD nu poate fi oprită decât prin apariția unui concurent real la stânga sa!

    Ce-i de făcut în caz contrar? Nimic! PSD e singur, dreapta e divizată!

    Băsescu a încercat ceva cu UNPR-ul, dar nu a reușit spargerea PSD pentru că ruperea UNPR a fost artificială. Niște fripturiști au fugit dintr-un partid de fripturiști. Când friptura s-a terminat, fripturiștii au revenit la vechii tovarăși.

    Dreapta ar trebui să găsească niște parteneri, sau măcar un partener, la stânga PSD, și să-i folosească pe ăștia ca berbece de asalt. Chiar și din zona neocomunistă! Fără jenă! Fără milă! Sunt destui care urăsc PSD-ul, cum s-a văzut și din această campanie electorală. Dacă oamenii simpli ar avea o alternativă reală la stânga PSD, PSD ar pierde cel puțin 10% din electoratul său pentru că mulți oameni de stânga votează cu PSD din inerție, pentru că nu au cu cine altcineva. Gândiți-vă serios la această posibilitate fiindcă timpul trece!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Ioan Stanomir
Ioan Stanomir
Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro