luni, martie 24, 2025

7 evenimente din săptămâna ce se încheie și unul anunțat de săptămâna viitoare

Numai că nu ar fi fost cum nu se poate mai bogată în evenimente nu s-ar putea spune despre săptămână ce se încheie.  Iată o selecție a câtorva dintre ele.

1.Parlamentul României a adoptat Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021, buget despre care unii economiști  susțin că ar însemna dacă nu chiar o revoluție,  măcar un semnificativ pas înainte de vreme ce se fundamentează pe stimularea investițiilor și nu eminamente pe promovarea consumului, așa cum era cazul în anii anteriori. Premierul Cîțu e mândru nevoie fără și că Bugetul a trecut fără nici un amendament. Să înțelegem oare că e unul prefect, infailibil ? Vom vedea. Mai rămâne de văzut și dacă investițiile promise se vor traduce în fapte căci din anul 2021 au trecut deja două luni ceea ce nu e nicidecum puțin, așa după cum a pretins vicepremierul Kelemen Hunor.  Care iarăși se dovedește a fi un mare expert în a găsi tot felul de scuze. Indiferent pentru ce și pentru cine ar fi cel cu care se însoțește. Au, desigur, dreptate cei ce susțin că nu e vorba despre un buget de austeritate, însă nu poți să nu observi cât de penibil a putut să fie premierul Florin Cîțu în clipa în care i-a ieșit pe gură gugumănia că ar crește pensiile sau că bugetul ar fi bun și pentru cei ce nu au avut noroc în viață. Adică pentru morți.  A început oare dl. Cîțu să scrie umor negru pe seama românilor? Vrea să se înscrie în Uniunea Scriitorilor?  

2. Întâmplările tragice de la Onești i-au mai relevat o dată cetățeanului român că Statul căruia îi plătește nenumărate impozite și taxe este incapabil să îi asigure o minimă protecție. Am văzut pe ecranele feluritelor televiziuni noian de șefi și de șefuleți din Poliția română bâlbându-i-se în a oferi explicații pentru faptul clar ca lumina zilei că subordonații lor și structurile pe care le conduc sunt incapabili să rezolve crize. Că, deși despre individul care a luat viața a doi muncitori erau noian de informații că ar fi de ani buni certat cu legea, că în pofida faptului că se știa că are la activ patru condamnări penale, că existau vecini care și-au făcut curaj și au declarat că Gheorghe Moroșan era cunoscut drept o ființă violentă, Poliția a acționat complet neprofesionist și ceea ce ar fi trebuit să fie o operațiune de salvare  s-a transformat într-un carnagiu. S-a dovedit astfel că în intervalul scurs de la întâmplările de la Caracal și cele ce au îndoliat Oneștiul Poliția Română nu s-a reformat defel, că doar elanurile sindicaliste și pretențiile financiare ale așa-zișilor oameni ai legii sunt în creștere.

3. Tribunalul București a decis clasarea definitivă a incidentelor violente din seara zilei de 10 august 2018. Carevasăzică,  ar putea scăpa nepedepsiți nu numai fostul premier Viorica Vasilica Dăncilă, fostul ministru de Interne Carmen Dan, fostul președinte al PSD Liviu Nicolae Dragnea, ci și mulți, prea mulți dintre foștii și actualii șefi ai Jandarmeriei. Demiși de formă și reinstalați hotește, tiptil în posturi. Pe la colțuri se vorbește că verdictul dat de o judecătoare pe nume  Miheț, verdict în urma căreia este respinsă cererea DIICOT de redeschidere a dosarului, este chiar opera sau comanda politică a actualei coaliții care nu dorește să aibă probleme cu una dintre principalele instituții de forță ale Statului român-Jandarmeria. De al cărei sprijin s-ar putea să aibă nevoie și actuala guvernare având în vedere că sunt indicii că lunile și anii ce vin s-ar putea caracteriza și printr-o creștere semnificativă a tulburărilor sociale. Oricum ar fi, Statul de drept iese încă o dată cumplit de șifonat din afacerea de la Onești. Cui îi pasă? Politicienilor care au ajuns să se certe și pe tema asta? Asistăm deja la o o dispută fără menajamente între președintele Klaus Iohannis și Alianța USR-PLUS care nu mi se pare a fi defel de bun augur. Și nici în litera și spiritul Constituției. Judecătorilor care, la adăpostul inamovilibității și al separației puterilor în Stat, cred că le-ar fi îngăduit orice și că nici o hotărâre luată de ei nu trebuie nici măcar comentată cu atât mai puțin contestată? Deocamdată avem de-a face doar de o ciondăneală de prost gust. Care nu are cum să îi satisfacă pe cei cărora  puterea de la acea vreme și Jandarmeria mereu aceeași le-au dat  gaze.

4. Marți a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare d-na Elena Udrea, ex- coana Joițica sau ex doamna Elena Lupescu a regimului patronat de  fostul președinte Traian Băsescu. Fost ministru și fost consilier prezidențial, fostă starletă și muză a PDL-ului (oare teologul Teodor Baconsky îi mai amintește cum îi înălța respectivei doamne ode), partid în multe privințe regăsibil în PNL-ul de azi. 5 ani ar urma să stea la umbră, departe de grijile lumii de afară și Ioana Băsescu, fiica celui care preț de 10 ani s-a autoprezentat drept campion al luptei anti-corupție. A scăpat ca prin minune (deși unii spun că iertarea a venit ca urmare a colaborării cu autoritățile cărora le-a dat toate informațiile de care acestea aveau nevoie) fostul consultant politic Dan Andronic, actualul patron și director al cotidianului Evenimentul zilei.  Cert e că doamna Udrea a redevenit vedetă media pentru o zi, că i-a fost chiar îngăduit să o blesteme pe la felurite televiziuni pe judecătoarea care a dat verdictul. Doamna Udrea s-a putut da public lovită în aripă și la TVR, loc în care pentru câteva minute i-a ținut isonul mega-jurnalistul Ionuț Cristache. Care s-a răzgândit instantaneu după ce frâiele dezbaterii au fost preluate de dl. Cornel Nistorescu.

Sunt indicii că vor urma și alte condamnări, socotelile d-nei Udrea, poate că și cele ale d-nei Ioanei Băsescu cu justiția fiind departe de a se fi încheiat. Se va ajunge oare și la fostul președinte? Cel pe care l-am auzit în urmă cu câteva luni declarând că de ani buni el și familia lui ar fi victima unor vendette. Din partea cui? A foștilor lui tovarăși de afaceri bănuite a fi necurate, nemulțumiți de felul în care s-a făcut împărțeala și au știut să se salveze la timp? Care  nu au mâncat  usturoi și cărora nici gura nu le miroase? Doar dă/dau din casă. Cum-necum, dl. Băsescu suferă o nouă și gravă lovitură de imagine. De pe urma căreia sper să se dezvrăjit definitiv cei ce vreme de 10 ani i-au adus acestui mare Păcălici omagii. Numai că prea mulți omagiatori sunt încă în funcții de decizie. Și nu roșesc la gândul că i-au adus d-lui Băsescu omagii.

5. Conducerea Universității din București a dat dovadă de o fermitate admirabilă. Nu a cedat neumăratelor presiuni și a validat decizia Decanatului Facultății de Drept, decizie vizând exmatricularea celor 45 de studenți care au vrut să ia un examen copiind. Foarte bine.  Facultățile de Drept de la UBB din Cluj, de la Iași, de la Universitatea de Vest din Timișoara și de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și-au exprimat solidaritatea cu hotărârea luată la București. Universitatea bucureșteană nu a cedat nici presiunilor exercitate de organizațiile studențești. A ignorat milogelile și amenințările de toate felurile ale acestora, la fel cum a făcut și cu presiunile politice. Dintre care cea mai jenantă a fost aceea a Organizației de Tineret a USR.  Pe care aș fi vrut să o văd amendată de conducerea partidului care pare să fi uitat de tot ceea ce propovăduit până s-a văzut cu sacii în căruță. Cred că, dincolo de faptul că decizia are valoarea ei, ea trebuie să fie semnul că studenții au drepturi, dar au și obligații. Pe care au cam început să le cam uite în vremuri de pandemie. Socotind că singurul birou cu adevărat util dintr-o instituție de învățământ superior e cel la care își depun dosarul de înscriere și la care, trei, patru sau cinci ani mai târziu se adresează ân vederea eliberării diplomei.

6. Directoarea Operei Române din Iași, d-na Beatrice Rancea, a avut parte de vizitele procurorilor. La ora la care scriu, doamna manager se află sub control judiciar. Favorizată atât de PSD fiindcă a știut să îi trimită pe artiști să îi cânte serenade fostului primar PSD al Iașilor, azi pușcăriașul Gheorghe Nichita, cât și de liberali care au primit-o în partid cu brațele deschise, deși despre integritatea ei se vorbeau deja multem  doamna Rancea este un pernicios exemplu de supraviețuire în funcții de conducere în cultură prin crasa măsluire a meritelor. Prin protecție de pile politice. Actualul ministru al Culturii, fostul otevist, insipidul Bogdan Gheorghiu, care are doar meritul de a fi protejatul baronului pedelisto-penelist sucevean Gheorghe Flutur, avea toate motivele și temeiurile legale să o demită mai demult pe insa care s-a făcut remarcată la conducerea Operei din Iași doar prin numărul mare de abuzuri, de procese pierdute și prin umilirea artiștilor ce au avut curajul să o conteste. Nu a făcut-o căci doamna Rancea a avut sprijinul partidului. Suspendarea contractului de management intervenită de abia miercuri este tardivă și spune multe despre cât de multă lipsă de inițiativă și cât de puțin curaj are dl. ministru. 

E clar pentru oricine că dl. Gheorgiu nu este decât o biată, o sărmană păpușă penelistă. O păpușă fără valoare, una de câlți. Precum  aceea pe care culturnicul șef al României o ținea bucuros în mâini la încheierea dezbaterilor parlamentare asupra bugetului. Ocazie pentru mine să îmi amintesc că dl. Gheorghiu încă există. Fără a face nimic semnificativ pentru cultura română. Cu care, de altminteri, nu are nici o legătură.

7. Junele Andrei Șelaru a revenit în atenția publică. De data aceasta nu în chip de geniu, de model, de reformator precoce al învățământului românesc, de nou, dar benefic Makarenko, ci de beneficiar al unei consistente amenzi de 15.000 de lei pentru nerespectarea  legilor valabile în timpul stării de alertă.  De abia ieșitul din adolescență Selly, un enfan terrible în fața căruia se extaziau ziariști dintre cei mai serioși, și-a dovedit și vidul, și demagogia, și ipocrizia. Treaba lui. Numai că de aceleași metehne s-a dovedit că suferă și presa română. Chiar și aceea care se pretinde a fi una quality.  

8. Că nimic nu se schimbă cu adevărat, că depolitizarea este doar o vorbă goală în România par a o dovedi zvonurile referitoare la împărțeala politică a funcțiilor de conducere din TVR și Radio România. Tot politicianist se va adjudeca, se zice,  și funcția de Avocat al Poporului, în cazul în care dl. Ludovic Orban va reuși să își țină promisiunea că o va disloca din funcție pe d-na Renate Weber. Dacă la ora actuală pare-se că șefia TVR, a SRR și a Agerpres pare-se că au fost împărțite, iar la împărțeală nu a contat defel ideea de competență, ci doar satisfacerea intereselor și a poftelor politice, în cazul debarcării și al găsirii unui succesor pentru d-na Renate Weber lucrurilor par mult mai complicate. Sunt mai mult ca sigur că pe fir va intra și Curtea Constituțională. Care știm ce hram poartă. E și ea profund politizată.

Distribuie acest articol

12 COMENTARII

  1. doar decat atat: dl FV Catu a declarat in media ca bugetul se va inchide pe 1 deficit intre 7 – 7.1 %; dupa negocieri politice (ce-or fi alea?!) PM a venit cu 1 nou deficit de… 7.16 % cifra care iese din intervalul anuntat &-i grotesca in sine; 7.16 plain, no shit?!

  2. Luând-o metodic :)

    1º Domnul Cîțu e un economist bunicel, care-nvață din mers cum e cu politica.
    Apreciez apetitul pentru rock al domniei sale, cu atât mai mult cu cât adversarii săi sunt pe manele..

    2º Pitiți prin birouri sau în mașina parcată strategic, trag la aghioase în așteptarea lefii și a sporurilor obținute luptând la baionetă, cu ecusonul de sindicalist în pieptul de aramă..

    3º E ca la efectul gazelor de seră. Se cumpără certificate verzi și..

    4º Revăd scene din Iliada.. Acum, e drept că Elena a provocat războiul, dar fără vrăjile zeilor, ce șanse-ar fi avut …?

    5º Băieții ăștia au rămas din păcate la „Ani de liceu”..

    6º „Così fan tutte”, dar decât USL, mai bine PDL..

    7º No comment

    8º Tvr și Radio România nu vor fi-n veci echidistante atâta timp cât se hrănesc de la buget, deși difuzează și ei reclame cât cuprinde.
    Și totuși parc-ar fi nevoie de fețe noi și colo și dincolo.
    Până când, de exemplu, o pesedistă mult prea învechită ca Ruxandra Săraru, se va mai da în stambă la radioul național ?

    PS : e limpede că nu-l aveți la inimă pe marinar și vă-nțeleg, nici eu nu pot să-l înghit pe Milică Cuzache..
    Însă după cum spunea chiar CTP (uitând că-l urăște pe Băse..), pe politicieni în general și pe președinte în special, nu trebuie să-i iubești. Îi alegi sau nu, cu mintea și judecând la rece.

    Considerând varianta rațională ca fiind cea corectă, nu putem să nu recunoaștem că Băsescu a fost util la vremea lui și a avut ghinionul să prindă criza din 2008-2009..
    Mai țineți minte ce foarfeci mari erau pe afișele USL-ului ..?

    S-a dezis de DNA dar i-a dat avânt atunci când avea nevoie.
    Fără asta nici Dragnea, nici Năstase, nici alți grei, n-ar fi trecut pe la beciul domnesc..

    A ținut PSD-ul 10 ani departe de portofelul național și știm ce-nseamnă asta.
    Partidul ăsta e ca o femeie cheltuitoare. Îți ruinează conturile dacă-i dai pe mână cardurile.

    Privind retrospectiv, nu i-aș prefera astăzi nici pe învinșii lui (Oprescu, Geoană sau Năstase), nici pe urmașii lor (Ponta, Dragnea sau Dăncilă..)

  3. Realitatea este cea prezentata. Schimbarea asteptata nu s-a produs, prin alegeri,rotirea unor personaje – cu capacitati intelectuale echivalente- nu aduce nimic nou. Tardiv apar confirmari [ tov Petrov, reflex Pavlov, cu
    o parte din colaboratori], respectiv tendinta – CLARA- de a tratata evenimentele din 10 august 2018, sinonim
    cu evenimentele anului 1989,1990, inclusiv mineriadele….
    Speranta de mai bine nu trebuie abandonata chiar daca realitatea -de moment- ne contrazice…

  4. După deziluzia produsă de dl Iohannis care scoate castane din foc cu mâna domnului Stelian Ion ce ne-ar mai rămâne nouă de făcut? Păi în stradă s-a ieșit pe timp îndelungat. De votat ne-am exprimat dorințele. Acum mingea e numai la ei, la politicieni. Dacă vor să facă REFORMĂ numai ei o pot realiza. E greu, dar dacă vrei cu adevărat poți să te și sacrifici pentru pălmașul obidit și umilit. Mă tem, însă, că și conducătorii de azi au băut multă apă după un Năstase, Băsescu sau Dragnea. Și mă tem să nu fiu mafaldă. Mă tem.

  5. Ma întristează sa constat ca sunt multi nostalgici ai „dancismului liviu-dragnist”.

    Criticile la adresa actualei coaliții de guvernare se aseamănă cu aberațiile „perfecționiste” cu care a fost permanent atacată CDR.

    Sigur ca nu-s perfecti, cum nici guvernanții PD-L n-au fost. Dar, pentru obiectivitate si credibilitatea mesajului, este nevoie sa fie recunoscute eforturile lor in directia consolidării statului de drept si a democrației in România. Si ca, fara acele eforturi, spre exemplu, nici dl A Nastase, ori V Hrebenciuc, dar nici M Basescu, E Udrea, sau I Basescu nu ar fi fost vreodată condamnați .

    Asadar, este vremea înlăturării guvernării cleptocratice transpartinice care a capturat statul de 31 de ani. Am fost furați destul! Asa imperfecți cum sunt ,

    Președintele Republicii si actuala guvernare au nevoie de sprijin in vederea încheierii perioadei de tranziție postcomuniste in România. Daca PSD ar fi înfăptuit-o, pe ei ar fi trebuit sa-i sprijinim, sau pe oricine altcineva.

    • Nu credeti ca este timpul sa intelegeti ati votat entuziastic pe aceia care sunt de fapt parte a problemei si nu a solutiei?
      https://www.mediafax.ro/social/comentariu-adrian-onciu-sa-se-faca-dreptate-a-ordonat-primul-schior-al-tarii-bine-infipt-in-saua-justitiei-19944883
      In orice democratie politicul trebuie sa se fereasca de orice fel de ingerinta in probleme de justitie. Este aplicabil ministrului de justitie, prim ministrului, sefului statului – ORICUI!

      • @Durak _ „In orice democratie politicul trebuie sa se fereasca de orice fel de ingerinta in probleme de justitie.”

        Așa-i, numai că „justițiarii” patriei noastre s-au dus fix în brațele politicienilor și a infractorilor coordonați de către aceștia – nu precum într-o democrație, ceea ce România nu este, ci asemănător cu guvernările cleptocratice, ori formele lor particulare, oligarhiile din Rusia, R Moldova șamd.

        Tocmai acesta este motivul pentru care Președintele a cerut specialiștilor opinii cu privire la deciziile justiției române în favoarea infractorilor, nu a victimelor: independența justiției.

        …Independență pentru care judecătorii au pensii speciale, au venituri mult peste media națională și incomparabil mai mari decât imensa majoritate a salariaților români, dintre care o treime sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

        Dar, oare cât ar trebui să fie veniturile unui magistrat pentru ca să nu fie influențat de șpăgile de sute de milioane de dolari, cât s-au dat în cazul Microsoft, spre exemplu?! Cinci zeci de mii, o sută de mii de dolari pe lună? …Iar includerea lor în „casta superioară” a societății românești de către guvernarea cleptocratică securisto-comunistă (cea care a capturat statul de 31 de ani, fără să conteze cine a fost votat de către cetățeni, cu entuziasm, ori fără) a fost inevitabilă. Cristian Panait a arătat alternativa.

        PSD – care doar ce-a plecat de la guvernare, după ce a mers cu interlopii tocmiți de dl Codrin Ștefănescu pe la instanțe pentru a-și apăra membrii infractori – este doar exponentul cel mai relevant al marionetelor cleptocrației aflate pe scena politică românească. „Problema” la care vă referiți este, după cum am scris și probabil nu ați citit, transpartinică. Președintele Republicii doar le spune hoților că nu se mai poate continua astfel, indiferent dacă are în vedere „porcii”, sau „javrele” care-i slujesc. În sens orwellian, desigur.

      • @durak :
        Nu-i asa ca ar fi bine ca, dupa ce mafia psd si-a infiltrat oameni in justie, dupa ce are controlul la CCR, la CSM, la Sectia Speciala, la Inspectia Judiciara, partial la ICCJ, partial la Curtile de Apel, partial la Judecatorii, acum nimeni sa nu mai aiba dreptul sa se amestece in justitie ?
        Dimpotriva, politicul, ministrul justitiei, primul ministru, presedintele trebuie sa se implice si sa-i revoce pe judecatorii corupti sau santajabili, infiltrati de mafia psd in fruntea justitiei.

  6. @m. m. :
    4. Fostul presedinte nu a vrajit pe nimeni.
    Fostul presedinte a fost votat si sustinut atunci cand a avut dreptate, atunci cand a promovat lupta impotriva coruptiei, atunci cand a asimilat in CSAT coruptia, cu atacul asupra sigurantei nationale, ca atunci cand a propus si a sustinut in functii importante persoane cinstite, corecte, competente, incoruptibile si nesantajabile (L. C. Kovesi, Monica Macovei, Emil Boc etc), atunci cand nu a blocat trimiterea in judecata a unor mari corupti si mari infractori, care au devalizat tara.
    Atunci cand nu a avut dreptate, cei care l-au sustinut l-au criticat, iar in final l-au abandonat.

    • Ce luptă împotriva corupției? Băsescu a păcălit o națiune. E un corupt până în măduva oaselor. Nu a avut nici cel mai mic scrupul. Și-a trimis la înaintare fiicele.S-a folosit de oameni (cazul Monica Iacob-Ridzi_. Ne-a mințit cu condamnarea comunismului. Al cărui instrument a fost. Dovadă numele de cod Petrov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

Un nou volum semnat de Mihai Maci. Îl puteți achiziționa de aici

Un nou volum semnat de Mihai Maci. Îl puteți achiziționa de aici

Foarte rar mi-a fost dat sa citesc o carte atat de neinduratoare cu realitatea imediata, in acelasi timp atat de logica si de riguroasa in demonstratii. Da, Mihai Maci n-are solutii pentru impostura generalizata din sistemul universitar romanesc sau din cercetare; dar o vaneaza splendid si necrutator in toate cotloanele unde se ascunde si o fotografiaza impecabil, aratandu-i originile si semnificatia sociala. Da, recunoaste ca nu stie cum ar trebui recuplata cultura de invatamant, nu mai spera ca s-ar putea ingradi dezastrele produse limbii romane de utilizarea device-urilor digitale, nu poate decat consemna declinul ireversibil al culturii inalte, dar si al satului traditional si al „familiei traditionale”: dar cat de magistral si, mai ales, lipsit de complezenta sentimentala completeaza fisele sociologice ale principalelor mutatii sociale si culturale din ultimele decenii! Ce-i de facut, totusi? Atata (si e deja mult), crede el: sa privim drept in ochi dezastrul si sa-i punem interogatiile esentiale: „Inainte de-a da raspunsuri, se cuvine sa punem intrebarile”. – Andrei Cornea

Carti

Cărți noi

Noțiunea de cumpănă, care dă titlul acestui volum, nu doar că surprinde natura momentului geopolitic internațional, dar sugerează și o posibilă soluție pentru România. Cumpăna nu este doar o etapă de tranziție, ci un punct critic în care direcțiile asumate astăzi vor determina ireversibil poziția țării în arhitectura globală a puterii. După trei decenii de integrare euro-atlantică, în care viitorul părea stabil și previzibil, realitățile internaționale s-au schimbat rapid, iar ordinea liberală care a definit ultimele decenii este acum contestată. Această contestare vine atât din exterior, prin ascensiunea regimurilor autoritare, cât și din interior, prin revizionism politic și radicalizarea discursului public.” Prof. Corneliu Bjola, Universitatea Oxford

Volumul poate fi cumpărat de aici

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro