sâmbătă, septembrie 25, 2021

Așteptăm poziția AFDPR

Vinerea trecută a fost ziua în care PSD și-a dat, mai mult, mai mizer și mai lăbărțat ca niciodată, măsura ticăloșiei sale.
S-a putut vedea cu ochiul liber că partidul creat la începutul anului 1990 de criminalul Ion Iliescu spre a-i servi drept vehicul electoral și punerea în aplicare a planurilor bazate pe ordinele de la Kremlin vizând păstrarea României în cadrele glasnost-ului și ale perestroikăi este acum în totalitate subordonat dorinței de a scăpa de la pedeapsa cu închisoarea a inculpatului de rang înalt, numitul Dragnea Nicolae Liviu.
După ce a anunțat că la consultările de la Cotroceni cu președintele Iohannis îi va trimite pe plagiatorii dovediți Florin Iordache și Șerban Nicolae, dar și pe Eugen Nicolicea, traseistul politic care a devenit licențiat în Drept grație serviciilor contra-cost ale Universității “Spiru Haret”, PSD a schimbat pe neașteptate componența delegației. L-a menținut drept conducător al acesteia pe dl. Nicolicea, unul dintre cei mai performanți pesediști la capitolul Mitocănie, și i-a adăugat pe doi foști deținuți politici pe nume Ion Muntean și Marin Iancu. Manipulându-le malefic suferința, transformându-i într-o cumplită rotiță în consistentul mecanism de mistificare a adevărului, de inducere a ideii că s-ar putea vreodată pune semnul egalității între suferința celor care au plătit pentru îndrăzneala de a se opune fărădelegilor comunismului și de a-i spune “nu” lui Nicolae Ceaușescu și cei care au avut și au probleme cu justiția după 1989. Printre ei la loc de frunte situându-se chiar lașii Dragnea Nicolae Liviu și Popescu-Tăriceanu. Inșii care conduc azi sfidător cele două Camere ale Parlamentului României.
Și pentru că ofensa adusă însăși ideii de rezistență anti-comunistă să fie desăvârșită, PSD a mers încă și mai departe. I-a dus seara pe cei doi bătrâni marcați de ani, de suferințe și de boli în studiourile Antenei 3, Televiziune al cărei patron, fie și prin intermediari, continuă să rămână securistul Felix Voiculescu. Toată acest complex de operațiuni descalificante găsându-și lăudătorul în jurnalistul contra cost Cornel Nistorescu care a adus ode manipulării pesediste într-un jegos editorial din ilizibillul Cotidianul.
Programul zilei de vineri a fost completat de pretinsul mega-miting PSD organizat la Craiova de d-na Lia Olguța Vasilescu, formată la școala politică pestilențialo-securistă a între timp repauzatului Corneliu Vadim Tudor, și de prințul consort Claudiu Manda. Acolo numitul Dragnea Nicolae Liviu a făcut ba glumițe, ba anunțuri matrimoniale, ba a trecut la amenințări pe față fie la adresa justiției, fie vizându-i pe cei care nu i se vor supune lui și PSD. Transformat de el și de cei care compun actuala conducere a partidului într-o organizație politică cu un cert, indubitabil caracter terorist.
M-am uitat doar din când în când la ceea ce transmiteau televiziunile de știri din rspectivul mega-miting de la Craiova. Eram ocupat cu citirea unei cărți senzaționale, recent reapărută la editura bucureșteană Humanitas. E vorba despre La început a fost sfârșitul a extraordinarei, fabuloasei Adriana Georgescu. O primă parte a cărții reface imaginea Bucureștiului, dar și a țării în primele luni de după 23 august. Din vremea guvernării generalului Rădescu. Avem de-a face cu o prețioasă mărturie despre operațiunea de comunizare a țării care a început la ordinele și cu sprijinul lui Stalin chiar din ziua de 24 august.
Comparația cu ceea ce se întâmplă astăzi, cu operațiunile de forță ale PSD este mai mult decât izbitoare. Cred că dacă ar citi cartea cei doi foști deținuți politici deveniți ostateci ai PSD își vor da seama ce cauționează.
Oare ce gândește despre toate acestea conducerea AFDPR?
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. „Oare ce gândește despre toate acestea conducerea AFDPR?”

  Nu știu…
  Dar cred cu tărie că AFDPR ar fi trebuit deja să reacționeze după ce în presă au apărut mai multe relatări despre cei doi reprezentanți PSD la consultările cu Președintele Republicii. S-a scris depre domniile-lor că unul ar fi fost ofițer de Securitate intrat la un moment dat în conflict de interese (nu ideologice) cu superiorii, iar celălalt, a fost condamnat pentru tâlhărie și deținere fără drept de armament și muniție.

  Pentru trollii PSD spun că habar n-am dacă e așa, dar dacă este, AFDPR ar trebui să explice cum au ajuns cei doi membri. Prin urmare, aștept și eu să aflu „Oare ce gândește despre toate acestea conducerea AFDPR”.

  • Nu sint troll PSD, dar formularea ta le da munitie sa te ingroape: „Pentru trollii PSD spun că habar n-am dacă e așa”.
   Dle, daca nu ai habar nu poti acuza!
   NB,
   tu crezi ca detinutii politici erau sfinti? aveau si ei greseli omenesti. Tatei i s-a gasit un motiv pentru a fi inchis ca dusman al poporului (banuit ca ar fi aruncat in vara niste manifeste prin sat): a facut tuica si la cazanul propriu pentru a nu da toata productia statului.
   Ba, ti se inventau motive. Cine avea curajul sa demonteze inventiile Organelor Statului?
   Asa ca, daca nu ai habar, nu arunca acuze. Asta o faceau Organili :P

  • Cu putina stradanie cred ca i se paote gasi cate ceva pe constiinta si lu Marieș de
   la Asociația 21 Decembrie care si-a permis sa fie lipsit de respect
   față de Procurorul General.
   De fapt nu m-ar mira sa iasa la iveala si ACOPERIREA sub care a actionat deținutului Iulius Filip – nu ca sustinotr al Solidatitatii lui Lech Walesa ci ca agent de nfluență al dictatorului polonez Jaruzelski.
   Iar daca unul dintre cei doi iubitori de PSD autointitulati ”detinuti politici” e de fapt SECURIST RASPOPIT lovitura pusa la cale de ”Antena 3 and friends” li se intoace fix
   in cap deoarece persecutarea individului pe timpul detentiei de catre Augusti Lazar
   devine un act de dizidență
   Sper ca anuntul privind o iminenta premiere a domnului Lazar de actre Grupul de Dialog Social sa nu fie doar un simplu zvon ca sa putem sa le strigam in fata pesedeilor MAI DISPERSATI , BAIETI !

   • Asta da descoperire, Iulius Filip „agent de nfluență al dictatorului polonez Jaruzelski.”
    Dar mai ales, asa se duce orice discutie in derizoriu.

 2. Ieşirea la rampă cu „meritele” celor doi bătrânei conţine din ştart o minciună enormă, care putea fi sesizată de oricine, dar iată că, în brambureala perfect şi conştient provocată de asaltul anti-Lazăr, ea a trecut la fel de perfect neobservată.
  Cică unul dintre ei (închis fiind) i-ar fi făcut o plângere pentru abuzuri lui Augustin Lazăr care l-ar fi pedepsit cu etc.etc. Câteva observaţii preliminare :
  1.) în ce formă fizică i-ar fi făcut această plângere?
  2.) de unde a avut hârtie, creion sau ceva de scris?
  3.) supraveghiaţi fiind de gardieni, cum a ajuns plângerea la…Augustin Lazăr?
  4.) prin ce hotărâre a decis Augustin Lazăr să-l pedepsească. când doar directorul închisorii putea face asta?
  Aşadar în penitenciarul Aiud – cine era oare director atunci ?, nu cumva chiar Crăciun cel condamnat pentru rele tratamente şi care a „scăpat” murind ?- nu exista decât procurorul A.Lazăr, pe post de gardian, de director, şi de procuror, şi care dădea voie deţinuţilor să scrie plângeri împotriva lui, pe care le citea şi apoi îl pedepsa pe îndrăzneţ.
  Cine a mai auzit de o astfel de situaţie ?
  Cineva îşi bate joc de ei, de noi şi de toată suferinţa reală a celor curajoşi şi noi/voi puneţi botul?
  Felicitări dle Morariu că aţi deschis problema.

 3. AFDPR a devenit irelevant in momentul de fata. Nu o sa aiba nici o reactie, asa cum nu a avut nici dupa represiunea din 10 august anul trecut. PNTcd la randul lui a devenit la fel de irelevant. Totul a fost confiscat de cleptocratia neocomunisto-mafiota din PSD-ALDE.

 4. AFDPR este de multă vreme în barca PSD.
  Președintele AFDPR, Octav Bjoza, este subsecretar de stat în guvernul PSD (la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist, fost Secretariat de Stat pentru Revoluționari), încă de pe vremea guvernării Ponta (care Ponta a dublat indemnizațiile foștilor deținuți politici, motiv de dragoste PSD – AFDPR).
  Care domn Bjoza și-a exprimat de altfel părerea în problemele recente din justiție
  https://evz.ro/octav-bjoza-demisie-lazar.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Dl Iohannis recomandă golful

"Criza guvernamentală in Romania? Nu știu despre ce vorbiti. Guvernul iși face treaba." Nu fac decat să parafrazez o replică recentă a...

Când oamenii mici lasă umbre mari înseamnă că soarele e la asfințit

                                                 Una din acele istorii care se vor adevărate, deşi nimeni nu ştie cât sunt de exacte,...

Stigmatizarea USR PLUS. Cum o campanie ipocrită ia mințile oamenilor

Un studiu din luna august 2021 indica următoarele intenții de vot la eventuale  alegeri:...

“Efectul Nataşa” şi isterizarea cu agendă în Republica Moldova

Dacă întrebi lumea la Chişinău zilele astea “tu ai ştiut, sau n-ai ştiut?” nimeni nu va avea dubii la ce te referi...

… cum moare intelepciunea?

… iar aceasta intrebare ar trebui sa-i linisteasca pe cei care-mi reproseaza ca-n ultima vreme m-as fi catarat in turnul de fildes...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.