miercuri, iulie 24, 2024

Academicianul Răzvan Theodorescu – apologet al crimei, al criminalilor și al Securității

Am citit, m-am frecat la ochi, am reluat lectura și am realizat încă o dată cât de mare este ticăloșia d-lui acad.prof.univ. Răzvan Theodorescu, astăzi vicepreședinte al Academiei Române. Și nu doar în declarațiile făcute pentru publicația Newsweek România, declarații date publicității vinerea trecută.
Adică exact în ziua în care s-a anunțat decizia trimiterii în judecată, printre alții, a d-lor Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu. Acuzați că au pe conștiință câteva sute de victime înregistrate după ora 12 a zilei de 22 decembrie 1989.
D-lui academician Răzvan Theodorescu i se pare cum nu se poate mai firească, mai în logica revoluției, moartea a mai bine de 600 de persoane. Semnul profund al autenticității acesteia. Indiciul că ceea ce s-a petrecut în România nu a fost ceva de operetă. D-lui vicepreședinte al Academiei îi plac cadavrele care legitimează minciuna sponsorilor și idolilor lui politici. În frunte cu numitul Iliescu Ion.
Carevasăzică, traducând într-un limbaj încă și mai cinic declarațiile insului cu numele de Răzvan Theodorescu, căruia nu-i va ajunge toate apa care va mai curge pe Dâmbovița începând de astăzi și până în ziua în care își va da obștescul sfârșit spre a-și spăla mizeria faptelor comise din februarie 1990 și până la mijlocul anului 1992, adică în perioada în care a condus Televiziunea Română pe care a subordonat-o în totalitate intereselor politice ale lui Ion Iliescu și ale creației politice a acestuia, FSN-ul, transformat în partid politic și participant la alegeri, în pofida promisiunilor ferme din seara zilei de 22 decembrie, am avut nevoie de morți, tovarăși, spre a fi crezuți și pentru ca poporul să nu observe că idealurile Revoluției au fost furate de rangul al doilea al nomenclaturii comuniste. De conivență cu șefii Securității, îndeosebi cu șeful acesteia, generalul Iulian Vlad. Căruia dl. Răzvan Theodorescu îi aduce elogii postume. Vicepreședintele Academiei Române descalificându-se moral și profesional și aliniindu-se astfel printre aceia care au comis mârșăvia de a-l declara mare patriot pe securistul-șef care a trecut în lumea de dincolo fără a-și fi ispășit vina de a fi îndeplinit întocmai ordinele Dictatorului Nicolae Ceaușescu. Iulian Vlad a scăpat fiindcă a știut să facă aranjamente cu Iliescu, Roman, Brucan, Voican-Voiculescu care i-au cumpărat astfel tăcerea. Așa se face că Iulian Vlad a murit în patul propriu. După moarte a fost elogiat pe la Realitatea tv, iar acum de numărul 2 din ierarhia Academiei Române.
Dl. Theodorescu merge cu argumentația lui impardonabilă, pusă în slujba înălbirii lui Iliescu și Voiculescu încă și mai departe. Susține că și mineriadele, la desăvârșirea și împlinirea scopurilor cărora a fost parte pe vremea în care își dădea aere de mare boss și specialist în mass-media de la etajul al XI lea al Televiziunii Române, slujind FSN de conivență cu securistul dovedit care a fost Emanuel Valeriu, se inseriază procesului istoric al Revoluției. Și că și victimele acestora ar fi cum nu se poate mai justificate. Mai în logica faptelor. Desigur, a acelor fapte plănuite și ordonate de Iliescu Ion al cărui avocat din oficiu se dovedește și astăzi insul care prin spusele sale mai dă o palmă credibilității oricum precare a Academiei Române. Sub cupola căreia joacă farsa pseudo-științei foști agenți ai Securității în frunte ca numitul Bălăceanu-Stolnici Constantin. Acum sub aceeași cupolă pierde vremea și toacă banii un apologet al Securității. Un lăudător al crimei.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

16 COMENTARII

 1. Asa arata un comunist al zielelor noastre. Macar a spus ce gandeste, nu ca altii care se prefac.

  Dar de ce platim din impozitele noastre o asemenea „Academie”?!

  Vorba unui personaj din filmele lui Sergiu Nicolaescu: „De ce nu va gasiti si voi ceva de munca?”

  • „Dar de ce platim din impozitele noastre o asemenea “Academie”?!”

   Motivația înființării Academiei (Societății Literare) o găsiți în diverse documente istorice, sau pe site-ul propriu http://www.acad.ro/academia2002/acadrom/pag_ist.htm .
   Argumentarea pentru situația actuală se găsește în legislația în baza căreia funcționează respectiva instituție http://www.romania-actualitati.ro/files/LegeaAcademieiRomane.pdf .
   Modificarea legii propusă de puterea actuală explică mai bine, poate, de ce este nevoie de Academia Română. https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L427FS.pdf

   Așadar este nevoie de Academie, iar membrii săi reflectă în bună măsură societatea românească. În plus, chiar dacă se poate pune în discuție calitatea morală a unor membri ai Academiei Române, toți „au de lucru”. Sunt persoane care au calități profesionale recunoscute, dl Teodorescu fiind un reputat istoric, profesor, cu lucrări remarcabile în domeniul istoriei artei. Dar asta nu implică deloc o calitate morală ridicată.

   Apoi, dl Teodorescu, la fel ca tovarășii săi de drum, nu este comunist din convingere, ceea ce mă face să cred că probabil nici nu a fost vreodată. Guvernările cleptocrate nu au ideologii politice de dreapta, ori de stânga, ci obiectivul lor fundamental este drenarea în mod constant și fraudulos a unei părți din resursele publice în propietatea privată a oligarhilor și a apropiaților lor.

   Ba, mai mult, dacă avem în vedere oragnizarea și forma de proprietate ca elemente definitorii pentru tipul de economie, marxist, sau de piață, bazată pe propiretatea privată, cleptocrațiile preferă economiile capitaliste, deschise, de piață, în locul celor comuniste, autarhice. Aceasta se explică prin faptul ca oligarhii doresc ca economiile să fie funcționale, să creeze valoare adăugată din care să sustragă o parte cât mai consistentă. Economiile planificate de tip comunist sunt prin definiție ineficiente, falimentare, iar resursele disponibile pentru a fi jefuite sunt limitate în volum și în timp.

   În consecință, nu pot decât să remarc textul d-lui M Morariu, în care spune despre dl R Theodorescu că este un mare ticălos.

   • Ce s-ar intampla daca s-ar desfiinta Academia Romana? Sau cel putin daca s-ar reduce la 10% din membri si buget? Ar suferi cineva?

    Stiu cateva institute sub obladuierea aceasteia care se indeletnicesc cu ,,, nimic. Nu vreau sa dau exemple, sa nu fac rau. Dar sunt lucruri cunoscute.

    Din pacate, eu nu stiu vreun academician pe care mi-as dori sa il platesc din impozitele mele.

    Faceti acest exercitiu: luati unul dintre domniile lor si ganditi-va daca i-ati plati 1% din salariu din banii prorprii.

    Din gura sunt toti grozavi, dar cum se face ca Romania Educata a iesti in acest hal? Cum se face ca nu fac nimic cand invatamantul superior e in halul in care e?

    /////

    „Viziunea Academiei Romane asupra educatiei parentale: Specific national romanesc si familie traditionala, in loc de conceptiile moderniste ale ONG-urilor straine” (citat) si daca mai caut probabil ca mai gasesc.

  • Problema nu este existența Academiei, ci faptul că din bugetul statului membrii acesteia au parte de o rentă viageră substanțială. Și nu doar membrii Academiei Române, ci și membrii Academiei Oamenilor de Știință din România, a Academiei de Științe Agricole „Ionescu-Sisești”, a Academiei de Științe Medicale, a Academiei de Științe Tehnice, iar în cazul Academiei Române și a Academiei Oamenilor de Știință din România chiar și urmașii membrilor primesc indemnizații de la stat.
   Asemenea oameni valoroși ar trebui să cîștige o mulțime de bani din produsul muncii lor intelectuale de înaltă calitate, deci n-ar trebui să mai aibă nevoie de bani de la stat.

 2. Intelectualii publici , (de) formatorii de opinie si complicata realitate romaneasca

  „În curând şi noi vom pleca dintre voi. Şi voi să rămâneţi în urmă să spuneţi copiilor şi nepoţilor noştri istoria adevărată”

  Mariana Farcau
  https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/366824944121389/

  ” Mulți ( s.n.) dintre cei care au hotărât să plece în primele luni și în primii ani de după Decembrie 1989 au făcut-o speriați de mineriade, de autoritarismul de tip comunistoid de care deja făcea dovadă noua putere instalată chiar în ziua de 22 decembrie 1989 . Atunci când Ion Iliescu și-a făcut apariția din neant și s-a comportat de parcă nu mai era directorul Editurii Tehnice unde fusese exilat, „trimis la meserie” de Nicolae Ceaușescu, ci un veritabil șef de Stat învestit cu puteri depline.
  Însă majoritatea ( s.n. ) celor care au stat cu orele la ghișeele de pașapoarte și apoi la sediile ambasadelor pentru a obține vizele de intrare în țările occidentale și care, mai apoi, au luat decizia de a încerca să-și croiască un nou rost în viață în Franța, în Germania, în Spania, în Italia, au făcut-o din motive economice (s.n.).
  Îngrijorător (s.n.) e că astăzi mulți dintre tinerii, majoritatea având pregătire superioară, cu diplome obținute la Universități adevărate, care plănuiesc să își ia lumea în cap și să-și caute norocul și rostul în străinătate invpcă doar în al doilea rând (s.n.) motive economice. România li se pare(s.n.) o țară din ce în ce mai nesigură în privința viitorului ei democratic, al apartenenței la Uniunea Europeană și la valorile acesteia. Mulți dintre ei se întreabă ce le vor putea oferi ei familiilor lor, copiilor, nu doar fiindcă viața în România este din ce în ce mai scumpă, ci pentru că plutește în aer o amenințare(s.n.) de recădere în autoritarism. Vopsit în haină naționalistă.”

  Mircea Morariu – Avem ce sărbători la 29 de ani de la Revoluție?
  http://www.contributors.ro/editorial/avem-ce-sarbatori-la-29-de-ani-de-la-revolu%c8%9bie/

  ” Am citit, m-am frecat la ochi, am reluat lectura și am realizat încă o dată cât de mare este ticăloșia d-lui acad.prof.univ. Răzvan Theodorescu, astăzi vicepreședinte al Academiei Române. Și nu doar în declarațiile făcute pentru publicația Newsweek România, declarații date publicității vinerea trecută.
  Adică exact în ziua în care s-a anunțat decizia trimiterii în judecată, printre alții, a d-lor Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu. Acuzați că au pe conștiință câteva sute de victime înregistrate după ora 12 a zilei de 22 decembrie 1989.”
  ” Dl. Theodorescu merge cu argumentația lui impardonabilă, pusă în slujba înălbirii lui Iliescu și Voiculescu încă și mai departe. Susține că și mineriadele, la desăvârșirea și împlinirea scopurilor cărora a fost parte pe vremea în care își dădea aere de mare boss și specialist în mass-media de la etajul al XI lea al Televiziunii Române, slujind FSN de conivență cu securistul dovedit care a fost Emanuel Valeriu, se inseriază procesului istoric al Revoluției. Și că și victimele acestora ar fi cum nu se poate mai justificate.”

  Mircea Morariu – Academicianul Răzvan Theodorescu – apologet al crimei, al criminalilor și al Securității
  http://www.contributors.ro/editorial/academicianul-razvan-theodorescu-%E2%80%93-apologet-al-crimei-al-criminalilor-%C8%99i-al-securita%C8%9Bii/

  ” Suntem în NATO și în UE. Acest stat de drept, real și încă fragil, se află acum sub asediu, este atacat de borfași, haimanale, otrepe și scelerați. Dacă vrem să onorăm memoria celor uciși, să apărăm statul de drept împotrivă nelegiuiților Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă, Teodorovici, Carmen Dan și alții/altele de teapa lor…”

  Vladimir Tismaneanu – Invincibila chemare a libertatii
  https://www.g4media.ro/invincibila-chemare-a-libertatii.html?fbclid=IwAR2p4UucIpHNKHtrSzzXnsQOFVjkmZrzJH_fVnhLjQsa7EQzRp0_L1wGuUs

  Aceasta ar fi pe scurt viziunea intelectualilor publici si formatorilor de opinie asupra celor trei decenii irosite deja de „autoritarism” ( comunistoid sau nu) pe care o putem pigmenta eventual cu alte doua contributii originale care privesc realitatea romaneasca printr-un ochean intors :
  Sorin Ionita – Iarna dictatorului de mucava (s.n.) Dragnea, cu copiuţe de la Chişinău şi Budapesta ( http://www.contributors.ro/reactie-rapida/iarna-dictatorului-mucava/ ) si neaparat cu antologica afirmatie facuta in direct la B1TV de catre Alina Mungiu Pippidi conform careia ” Liviu Dragnea este un democrat pentru ca a fost ales in mod democratic „(!).
  Problema este ca aceste filtre de privire si interpretare mediata a complicatei realitati romanesti nu sunt si nu pot fi identice cu ceea ce vad si traiesc de trei decenii cetatenii Romaniei care sunt pe cont propriu in fata brutalitatii ei, brutalitate neobservata de emitentii lor .
  Aceste filtre nu au sesizat niciodata perpetuarea si incurajarea unei mentalitati omniprezente incepand cu unii academicieni si terminand cu cea confirmata in secventele de mai jos in care un functionar bine hranit al statului a scapat fara teama porumbelul pentru ca urmeaza ” linia partidului”, UE e departe si nu pateste nimic .
  Aceasta este adevarata temperatura a climatului de la varful ierarhiei puterii politice actuale in care mentalitatea criminala de tip securist atat de specifica Ministerului de Interne , inainte si dupa 1990 , este promovata in sfarsit, in spatiul public in mod deschis, şi in toata ” splendoarea” ei :

  ” Si ce , au murit pentru noi ?!”

  http://www.epochtimes-romania.com/news/video-si-ce-au-murit-pentru-noi-politist-catre-rudele-eroilor-revolutiei–282311?fbclid=IwAR0xErED0thOuFhuwYJAbOFJSpSLItO7fIQ2GdWsyyym-vbdBg2vlA3Szpg

  In schimb , o supravietuitoare de la Revolutie care crede in valorile umane si morale traditionale si in normalitatea romaneasca si europeana, risipește in cateva minute ceața și fumul cu care timp de 30 de ani puterea politica si mass-media au intoxicat societatea.
  Cine mai are curajul sa viseze , isi poate imagina cum ar fi aratat Romania si unde ar fi ajuns astazi daca oameni cu o astfel de mentalitate ar fi ajuns politicieni si nu cei de acum :

  https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/366824944121389/
  http://www.epochtimes-romania.com/news/29-de-ani-de-la-revolutie-supravietuitoare-au-ars-cadavrele-le-au-incarcat-in-tomberoane-si-le-au-dus–282328

  Altfel spus , dincolo de indignarile si infierarile de complezenta si de reactiile tardive de surpriza , pentru intelectualii publici, (de) formatorii de opinie si liderii societatii civile aceste probleme nu exista probabil pentru ca privesc in alta parte iar prioritatile lor sunt diferite de cele ale simplilor cetateni.

 3. De ce trebuie sa ne mai punem astfel de intrebari. Majoritatrea celor care au implinit varsta de 55 de ani, inclusiv V.V.Dancila, si-au desavarsir studiile, cel putin liceale, sub regimul lui Ceausescu. Au fost imbibati cu materialism istoric, materialism dialectic si socialism stiintific. Persoana despre care se scrie in articol, este unul dintre cei care s-au alatutat, cu arme si bagaje, in sustinerea ,, marelui revolutionar” Ion Ilici Iliescu. Am spus, cu alte ocazii: ,, Din coada de caine nu se face sita de matase,”iar dintr-un comunist convins nu se poate face un democrat nici macar original. Altte comentarii sunt de prisos.
  Se vede cu ochiul liber. Astazi, dupa 29 de ani, cei care pretind a fi social democrati, mimeaza ca sunt cei care vor ,, binele si fericirea poporului,” ca Ceausescu, au intrat in politica spre binele lor acumuland averi ,,din munca cinstita” si se straduiesc sa-i salvze pe cei asemenea lor indiferent de culoarea politica. Iata avantaje unui regim democratic original.

 4. E-adevărat ce spune ipochimenul: sângele dă legitimitate și sperie turma. Însă povestea cu legitimitatea este nevalabilă pentru revoluțiile-vodevil. Ca istoric se descalifică: istoria nu are o logică și o curgere obiectiv-necesară. (Ca fanariot-marxist-ioniliescist, își confirmă însă statutul.)
  În rest, nu cred că are rost să mai scrieți despre numeroasele academii din România: absența lor, absența membrilor lor din discuțiile care privesc breslele lor, lipsa vocilor și a șirelor de spinare le dau măsura. Sinecuriștii de genul ăstuia și artiștii sunt curvele oricărui regim, în toate vremile și sub toate latitudinile.

 5. O punere la punct tartiva,dar binevenita!Asemenea jigodii din lumea intelectuala,poluiaza si astazi societatea,buna,rea,asa cum este ea,E de mirare cum s-au cuibarit in Academia Romana,o serie de intrusi,pe care practic nimeni nu indrazneste sa-i ia la intrebari,Acest articol poate este un inceput de analiza critica si,dece nu,de demascare a unor neaveniti in cultura noastra,Oare nu se intorc in mormintele lor un Nicolae Iorga,un Octavian Goga,un Caragiale ori Eminescu,cand pe lista celor plecati in vesnicie,acesti titani ai culturii noastre apar in rand cu ,,ademiciana ” Elena Ceausecu. !….Ar fi cazul ca o ,,curatenie” in randul academicienilor,in viata sau ,,plecati”,sa se faca chiar de catre academicienii de buna credinta.Si daca,din varii motive nu se gasesti nimeni dintre ei sa ,,radieze” impostorii atat post mortem cat si in viata,atunci oare nu este cazul ca organele de stat sa faca o curatenie in Institutia care reprezinta/ sau ar trebui sa reprezinte,´Forul Stiintific al tarii?

 6. Daca Razvan Teodorescu traia pe timpul lui Vlad Tepes, era un apologet al tragerii in teapa. Daca traia pe timpul lui Caragea, era un apologet al ciumei. Daca traia pe timpul cand Mackensen ocupa Capitala Romaniei, era un apologet al ocupantilor germani. Dar pentru ca pronia i-a harazit sa traiasca pe timpul lui Ceausescu si Iliescu, nu i-a ramas decat sa fie un apologet al Securitatii.

 7. numitul i.iliescu RANJET este albit doar (la podoaba capilara) de trecerea anilor .in rest este si va disparea ROSU aprins.

 8. Cariera post ’89 a lui Rhazvan Theodorescu e doar una din dovezile faptului ca in Romania nu a avut loc o revolutie.

  La aproape 30 de ani de atunci, mii de alte dovezi similare (inca vii si cu pensii nesimtite) se plimba cu miinile la spate prin parcuri si isi trimit nepotii la studii in Elvetia, UK sau America, apoi ii angajeaza in masinaria birocratica bruxelleza ca sa impinga hirtii pentru mii de euro lunar, sau ii plaseaza in citeva consilii de administratie pentru inca si mai multi bani.

  Dar dovada incontestabila ca totul a fost doar un circ singeros televizat, pus in scena ca sa ascunda lovitura de stat, e ca atunci, in decembrie 1989, nu au murit decit 2 asupritori (si inca vreo 5-6 s-au sinucis ca prostii, de frica), restul victimelor, pina la o mie, fiind inocenti care credeau ce li se spunea la TVRL si au iesit in strada ca sa aiba lunetistii in cine sa traga.

  De la razboi incoace in Romania nu au existat si nu exista decit doua feluri de oameni: cei care aveau/au arme (securisti, politruci, militieni) si restul, care munceau/muncesc ca sclavii pentru ca parazitilor care au arme sa le fie bine. Eu asa imi explic fuga din Romania a milioane de oameni satui de sclavie in ultimele decenii.

 9. Domnule Mircea Morariu,

  Este „formidabil” ceea ce scrieți !
  DAR despre ceilalți Celebri intelectuali care au jucat în cur-tea FSN-ului
  deja din decembrie 1989 cînd morții cădeau pe capete pe cînd „ceaușescu” încă nu era „împușcat”,
  și nu și-au dat demisia din guvernului FSN al Tovului Iliescu nici măcar cînd minerii au devastat Bucureștiul în iunie 1990 și nici cu alte ocazii abominabile, dar în schimb au acceptat cadourile primite pe gratis de la puterea post-Comunistă ex-Securistă, jucînd jocul complice al acestor SATRAPI-Criminali, cauționînd astfel, FALSUL și noua DICTATURĂ,
  nu spuneți absolut nimic ?!!!?
  Să nu realizați că Problema nu este „cazul eR. Theodorecu”, ci ÎNTREGUL GRUP de intelectuali CELEBRI care au jucat jocul „revoluționar/post-revoluționar” cu o Nerușinare cvasi-„criminală” ?
  Ce Ciudat !
  NIMIC nu mai este Ciudat în „România” de cel puțin 70 de ani !

 10. Ce sa zic? Sa mai zic o data ca academia e o cloaca de ceausisti batrini? Ca e plina de nulitati si ar trebui desfiintata, nu finantata? Cine sa auda?
  in rest n-are rost sa discutam ce a bolborosit gogomanul de mare cultura. Cuvintul e liber si daca insul n-ar vorbi s-ar sti mai greu ca dovleacu-i e pustiu.

 11. Prea multă lălăială! Fiecare cetățean are dreptul la propria opinie. Nu putem adopta cu toții poziția de dinainte de 1989 ori de după, împărțită în partizanate politice ori sociale. Unitatea în diversitate este mai pertinentă. Prea multe personalități sunt bălăcărite. Oare cei care bălăcăresc sunt mai pertinenți? Mi se pare, din contră că sunt mai iesmeni, adică la modă. își schimbă opinia în funcție de oportunități ori partizanat politic. Cel mai bine ar fi să fim mai toleranți și mai maleabili. Cei educați înainte de 1989, îi critică pe cei de după și invers. Uită cu toții că încă trăim, muncim, folosim bunurile create mai bune ori mai rele, înainte de 1989. Cei de după sunt mai mult, guriști, adică fără înfăptuiri consistente.

 12. L-am ruga pe dl.Morariu sa dea detalii mai multe despre Balaceanu Stolnici pe care l-a citat pe al doilea loc dupa Razvan Theodorescu, atribuindu-i probabil merite deosebite in inalta institutie culturala, care ar trebui cunoscute .. Nimic mai util decat ” faptele care vorbeste de la sine” vorba lui nenea Iancu Caragiale….
  Academia franceza a fost infiintata la propunerea cardinalului Richelieu catre regele sau, cu argumentul sa-i abata de la preocupari politicesi sa se dea o activitate utila ilustrilor savanti din timpul sau. Ei au redactat dictionarul Limbii franceze si azi ldupa 250 ani isi continua sactivitatea largita in diverse domenii stiintifice ………

  • Balaceanu-Stolnici a furnizat contra-cost si contra alte avantaje Securității planul casei lui Vlad Georgescu, directorul Europei Libere. Numele lui de cod a fost Laurențiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro