sâmbătă, ianuarie 23, 2021

Adevărurile despre violențele de vineri, 10 august

Televiziunile de știri încă nesupuse puterii politice PSD-ALDE au redifuzat cu consecvență, pe toată durata week-endului și în zilele imediat următoare, imaginile care suprind acțiunile violente demente comise vineri de angajații Jandarmeriei Române, nu doar împotriva ultrașilor, ci îndeosebi asupra populației care și-a exercitat dreptul de a protesta pașnic.
Acestor imagini li s-au alăturat alte nenumărate mărturii audio, video, verbale ale celor care au fost victimele acestor violențe. O seamă dintre aceste victime, peste 200, au dat deja curs apelurilor venite atât din partea Procuraturii Generale cât și din aceea a Poliției Române de a depune mărturie, eventual chiar plângeri penale, în cazul în care se consideră a fi fost agresate în chip nejustificat de angajații aceleiași instituții de forță care s-a dovedit profund viciată politic.
Presa de investigație a intrat în posesia unor detalii care nu sunt deloc nici în favoarea Jandarmeriei în anasamblu, nici în aceea a conducerii acesteia, nici în sprijinul neadevărurilor în cascadă ori a explicațiilor penibile furnizate de domnii Marius Militaru și Georgian Enache și nici în acela al vârfurilor politice ale coaliției PSD-ALDE. Începând cu Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, continuând cu Carmen Dan, cu complet iresponsabilul Codrin Ștefănescu, cu din ce în ce mai jalnicul Varujan Vosganian, cu comunicatorii celor două partide, dar și cu liderii politici din teritoriu care nu fac decât să repete, atunci când sunt în stare și nu li se împleticește limba din cauza stării avansate de ebrietate (cazul Dumitru Buzatu de la Vaslui) indicațiile tembele venite de la Centru.
În răstimpul care s-a scurs de vineri, 10 august până astăzi a devenit de domeniul evidenței premeditarea acțiunilor violente ale Jandarmeriei. Faptul că planul pus la cale de Carmen Dan în complicitate cu conducerea Jandarmeriei și care a fost pus în aplicare slugarnic de un anume Cătălin -Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale Vlad Țepeș, despre a căruia carieră se spune că și-ar afla originile în Securitatea ceaușistă, de prefectul Capitalei, o anume cetățeană pe care o cheamă Cliseru Speranța, avea în vedere escaladarea violenței și instrumentalizarea ei în folosul puterii politice de la București.
Aceasta, în frunte cu Liviu Dragnea, inspirată de modelul mineriadelor, model patentat de FSN, strămoșul PSD-ului de astăzi, miza pe faptul că acțiunile în forță vor descuraja populația, că demonstrațiile vor fi lichidate încă de vineri noaptea și că astfel se va întări puterea personală a liderului social-democraților români. Marea greșeală de planificare comisă de conducerea PSD în complicitate cu putregaiul care a condus și care conduce și astăzi Jandarmeria Română (un putregai care nu doar că trebuie înlăturat, ci și cercetat cu maximă celeritate și, în cazul în care sunt suficiente probe care să-i ateste vinovăția, trimis urgent în fața Tribunalului militar) e că nu a realizat că suntem în anul 2018 și nu în iunie 1990 și nici în septembrie 1991. De aici și minciunile ridicole ale unor zise doamne precum Viorica Dăncilă, care a dezinformat organismele europene sau fosta procuroare comunistă Norica Nicolai, dar și plagiatorul dovedit Liviu Marian Pop. Îngrijorător e că din acest cor al mincinoșilor fac parte și oameni foarte tineri. Tot felul de Coriolan Drăgănescu cu mai mult sau mai puțin talent. De la pesedistul Manole la aldistul orădean Corcheș, un fel de Sfarmă-Piatră al cuvintelor, dar și la colegul său de partid Tudor-Tim Ionescu pe care l-am văzut aseară și înfoiat, și plin de sine,dar și de o obrăznicie fără seamăn la Digi 24.
Din 1990 au trecut 28 de ani. Și, în pofida faptului că eșafodajul democratic clădit de atunci încoace în România nu este tocmai impecabil, cetățenii țării au înțeles că au drepturi. Că nu sunt nici supușii, nici sclavii efemerilor conducători politici, dar nici ai instituțiilor de forță în fața cărora ar fi obligați să stea smirnă, fără să crâcnească, așa cum erau siliți să o facă în fața organelor de Miliției și de Securitate de dinainte de Decembrie 1989.
Atacurile continue date de puterea PSD-ALDE din ianuarie 2017 încoace împotriva justiției, a Președinției, a presei independente sunt departe de a-și fi atins scopurile. Oricâte ticăloșii le-ar putea trece prin minte unor indivizi de teapa lui Dragnea, Tăriceanu, Paul Stănescu, Carmen Dan, Ștefănescu Codrin, Claudiu Manda, Lia Olguța Vasilescu, Dumitru Buzatu, oricât de fără coloană vertebrală ar fi rândașii lor mediatici precum Cristoiu, Gâdea, Badea, Ciutacu, Cristache de la TVR, Andronic, Chirieac, Pieleanu, acestea se izbesc de faptul că România este  țară NATO și UE.
Organismele europene și alianței militare nord-atlantice monitorizează cu maximă atenție ceea ce se întâmplă azi n România. Uniunea Europeană o face cu interes maxim având în vedere faptul că începând din ianuarie 2019 România ar urma să preia președinția Consiliului European. La Bruxelles deja sunt semne de întrebare dacă țara noastră este pregătită să își exercite, așa cum se cuvine, mandatul. Un eșec la acest capitol va cădea exclusiv în sarcina coaliției PSD-ALDE. Numai că decontul final va fi simțit de toți românii.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Care violente? Ale doctorului batranel care dupa ce a incercat sa loveasca cu pumnii jandarmii s-a plans de ce l-au atins?

  Ati observat ca de ceva timp protestele au fost aproape monopolizate de batranei? Deabia mai zaresti corporatistii printre pensionari.

  Din cauza asta cred ca tinerii corporatisti au inceput sa aprecieze prezenta ultrasilor printre ei, macar au ceva in comun, si ultrasii sunt tot tineri.

  Sloganul #muiepsd va fi considerat intotdeauna o expresie a anarhiei nu a protestului legitim, de altfel, am si vazut cum protestele s-au stins in cateva zile. Intelectualii de buna credinta nu pot rezona cu asa ceva.

  Multa lumea acuza puterea de conspiratie, sa nu uitam ca puterea este expresia executivului, din executiv fac parte atat guvernul cat si presedentia, astfel teoriile conspiratiilor psdiste au tot atata adevar cat au cele ale opozitiei.

  Din pacate asta e rezultatul impartirii puterii, majoritatea e la putere prin guvern iar opozitia e la putere prin presedinte. Vazand ca toti fiind la putere intr-un fel sau altul cetateanul e ori resemnat ori #muietuturor

  • „Care violențe? ”

   Eu știu?! Probabil vă poate oferi lămuriri d-na Dăncilă despre ce violențe i-a scris domnlui Frans Timmermans în încercarea dmniei-sale de a-l învăța limba română pe acesta.

   În orice caz, încă înainte ca organizația criminală numită Jandarmeria română care funcționează pe structura de tip mafiot a Băncii de Comerț Corcodel să snopească în bătaie (fără vreo violență, desigur) oamenii aflați pe trotuare cu mâinile ridicate în 10 august, dl Frans Timmermans a spus cât se poate de clar că nu va fi ridicat MCV. Adică, cu alte cuvinte, România nu îndeplinește Criteriile de la Copenhaga. Inclusiv din pricina javrelor căre-i slujesc pe porci (a se vedea G Orwell) și a blândeții cu care i-au schingiuit pe demonstranții care au ajuns la Spitalul de Urgență. 452 (patrusutecincizecișidouă) de persoane.

 2. Pentru comentariul de la punctul 1: când ai argumente – fii concret, când nu – fii evaziv. Doar atât ați înțeles din tot ce s-a întâmplat din 10 august si pana acum!? Credeam ca atunci cand tragem niște concluzii nu ne bazăm doar pe un exemplu, si acela firav… oricum , zarurile au fost aruncate!

 3. Slugoii Kremlinului. Acestia sunt Dragnea and Co. Romania este o tara atacata de doi ani incoace. Este ca un cancer care se răspândește repede in lumea democratica si o paralizează. Este si cazul Romaniei. Singura voce auzită din lumea democratica europeana este șefa partidului Verzilor din PE, care vrea sa elimine PSD-ALDE din PE. Tipa nu are puteri prea mari si nu este luata in serios de nimeni in PE. In rest, nimeni nu acționează concret pentru a salva Romania din ghearele acestui regim stalinist cate s-a instaurat in Romania de doi ani de zile. Oamenii sunt batuti pe străzi, presa democrata si libera este demonizata, presedintele este infierat si amenintat ca ultimul om. In ce tara traim?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

Navalnîi a fost judecat în secția de poliție. Doar pe vremea lui Stalin se mai putea întâmpla așa ceva. Interviu cu analistul Armand Goșu

Duminică seara, la revenirea în Rusia, Aleksei Navalnîi a fost arestat, la punctul de control al pașapoartelor, din...

Transgenderii, „Dezastru al unor oameni fără Dzeu”?

Îi mai țineți minte pe CpFeii ăia cu mîna pe cruce și familia-n gură care puseseră de-un referendum acum vreo doi ani...

Democrația este pentru zei. Nu trebuie să ne surprindă faptul că oamenii nu o pot menține

„De ce eșuează democrațiile?” Am auzit această întrebare de multe ori în ultimii ani, în cărți, în paginile de...

O variantă modernă a poveștii cu vulpea bearcă: „Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a calculat că mai avem circa 60 de...

Dacă ați fi participat în iulie 2015 la lucrările Conferinței dedicate Anului Internațional al Solurilor, desfășurate în Colorado sub auspiciile Organizației pentru...

Radiografia dezastrului industriei energetice românești în 10 ani

Cifrele nu mint, sunt luate din site-ul Transelectrica și puse în tabele și grafice pentru a trage concluziile. Am extras datele SEN...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.