sâmbătă, octombrie 5, 2024

Altul dat disparut: Vasile Blaga. Apel

Apropos de disparitii misterioase si disparuti notorii, o chestie tare care vad ca trece neobservata: Mai stie cineva ceva despre domnul acela cu nume de poet si filosof si prenume de teolog bizantin care ultima data cand a fost reperat public era Seful Principalului Partid de Opozitie? Blaga. Vasile. Vasile Blaga pe nume si prenume.

Mai traieste? E sanatos-bine? Se mai ocupa cu politica? Pe cine si ce mai organizeaza domnia sa? Daca-l vede cineva sa-i aduca aminte ca s-a ales sef la Opozitia din Romania si ca e bine ca din cand din cand sa dea un semn ca exista – cel putin ca persoana fizica. Ca suntem ingrijorati.

Noi l-am avertizat ca una e sa faci smenuri, blaturi si non-combaturi in culise de pe pozitia de opozitie interna in propriul partid si alta e sa fii sef de partid cu responsabilitati nationale de lider al opozitiei si al dreptei. Una e sa subminezi cresterea si reformarea propriului partid din interior de pe pozitia de “baiat bun si rezonabil si om de contact” si alta e sa subminezi si combati Puterea corupta si anti-occidentala de pe pozitii ferme si fara compromisuri.

I-am spus. Dar nu si nu: Sa fie sef de partid. Uite ca e. Dar unde e? Ca nu se vede nicaieri. Sa te pui ditamai sef de Opozitie ca apoi sa dispari in culise pentru ca palaria pe care ai apucat-o e prea mare si grea pentru tine, e ceva. E o premiera.

Noroc ca vad ca nimeni nu-i duce lipsa. A uitat lumea de mult de dl Blaga. Nimeni nu are nici cea mai mica asteptare. Se intampla tot felul de chestii prin tara, vad ca nimeni nu-i simte nici lipsa, nici nu are interes in dumnealui. Banuiesc ca in mintea sa e o situatie perfecta: I-a bagat pe fraierii astia la inaintare sa dea cu gura si pitit prin culise face ce stie sa faca mai bine: organizeaza.

Am sa uit si eu de d-lui. Am intrebat acum asa, doar din ingrijorare: Sper sa fie omul sanatos, cu spor in afaceri si noroc in amor pe unde umbla el ca persoana privata. Ca in calitate de persoana publica si lider politic ne-am lamurit.

PS
Acum serios: Nu e nevoie sa ne rupem pe aici in analize si diagnoze sofisticate ca sa ajungem sa ne intrebam ce face seful principalului partid al opozitiei parlamentara in circumstantele actuale.
Ce gandeste? Cum vede lucrurile? Cum se pozitioneaza? Ce planuieste?

E chiar atat de deplasat sa avem anumite asteptari de comunicare strategica si planificare de la liderul opozitiei parlamentare? Sau ma rog, de comunicare elementara. Se intampla niste chestii majore in tara asta cu coruptia, cu justitia, cu presa libera, cu schimbarea tacita de regim politic, cu parteneriatele strategice… E prea mult daca asteptam ceva lumina si leadership de la seful principalului partid de opozitie?! Intrebam si noi, nu dam cu parul.

Distribuie acest articol

39 COMENTARII

  1. Am scris un comentariu la art. trecut in legatura cu incapacitatea (era sa zic impotenta) liderilor PDL in a realiza o masina mediatica de dimensiunea A3, pentru contracararea efectelor acesteia.
    Realitatea e ca si daca ar fi avut-o, dupa cum vedeti, n-au ce zice, Cit timp ii merge banu’ de ce sa se bage?

    Intre timp, ati gasit cei 50 de indivizi? S-a anuntat cineva?

    • Mai ca mi-ati luat gandurile distinse autor si mi le-ati impartasit aici. Aceleasi probleme mi le puneam si eu de ceva vreme despre Blaga!!! Chiar ma incerca o mare ingrijorare despre soarta si binele lui, dar nimeni nu ne ajuta din cate vad! PDL nu mai exista, bate vantul si la org Bucuresti si in Modrogan. Nu-i nici Predoiu- de parca ar conta- toti s-au evaporat dar nu intamplator si nevinovat. Blatul iese la suprafata ca uleiul!
      Oricum, daca cineva afla ceva de Blaga sa dea de stire, sa ne linistim deoarece suntem preocupati de el de sanatatea, de afacerile lui ….de binele bardidului care este el bardid pe persoana fizica ( asa crede el) condus de vamesul facut sef prin fraude masive de-a zguduit lumea politicul dambovitean!!!! Nici la PSD nu s-a furat ca in PDL!!!
      Deci,asteptam vesti, iar daca PDL s-a desfiintat ar fi bine de anuntat, sa stim si noi !!!!

      • D-le Aligica, voi fi mai scurt decat ar trebui sa fiu si pornesc de la intrebarile dvs. de funal de text…1-Ce gandeste ? 2-Cum vede lucrurile ? 3-Cum se pozitioneaza ? 4- Ce planuieste ?
        S-o luam pe rand …1- Balega Vasile, NU GANDESTE 2- Nu vede lucrurile in niciun fel : EL ARE PERMANENT mintea tulbure de la alcoolul ingurgitat zilnic ( daca n-as sti, n-as afrima asta ) 3- Se pozitioneaza in pozitia sezand cu sticlele in fata, ragaie, flatuleaza si injura ( daca n-as sti, n-as afrima ) 4- Planuieste o bauta pe cinste cu Cezar Preda, Flutur, Stolo si alti purtatori de pantaloni de sex mascilin…evident fiecare cu cate o fufa pe genunchi : Vass, Turcan, Saftoiu, Boagiu, Muma Padurii Macovei…Asta e opozitia d-le Aligica, trai neneaca !

  2. Ați observat ca totul in viata de zi cu zi se mișca extrem, extrem de încet?
    Sa vedeți ca vor sa întinda de anul acesta , zi dupa zi, sa nu se intample nimic, ca sa ajungă la prezidențiale si-apoi vor sti ei ce sa facă cu viața lor. Sunt convins ca acest plan exista si încet încet, in ritmul acesta va fi dus la indeplinire si cum bine scrie in articol, fără nicio rezistența.
    O sa vina vara, vacanța judecătorească, vacanța parlamentara….si gata.

    Rusine domnule Blaga, si încă de trei ori! Măcar faceți tot ce tine de dvs. ca sa puteți trai împăcat in caz ca n-o sa iasă bine!

    • Daca ar fi castigat Elena Udrea ( a castigat dar fraudele au invins) asa ceva nu se intampla si, am fi auzit de PDL zilnic. La cata energie are femeiea asta si cata putere de munca, nimeni n-ar fi lancezit prin vacante cu saptamanile.
      Mult a pierdut PDL din cauza ca s-a lasat intimidat si santajat de un vames stupid, depasit, plictisit care a folosit partidul numai in interese personale.
      Afacerile familiei lui sunt tot mai prospere. Anul trecut fiica si ginerele lui au avut contracte cu statul de milioane de euro, normal ca Blaga trebuie sa taca, sa dispara……
      Elena Udrea ar trebui sa-l deconspire, gata cu domnia si menajamentele!!! De ce sa sufere un partid intreg pentru Blaga si gasca lui?

  3. Atunci când eu repet în neștire că în România ”dreapta” e doar o glumă proastă, Vasile Blaga e unul dintre exemplele mele favorite :)

    Haideți să fim serioși, cum vă imaginați că unul cu un background ca al lui Vasile Blaga ar putea fi de dreapta? (de data asta fără ghilimele).

    Pe de altă parte, e cam prea devreme ca ”dreapta” să obțină un număr semnificativ de voturi în România. Poate că opoziția low-profile făcută de Vasile Blaga e soluția rezonabilă la momentul de față, unele lucruri au neapărată nevoie de trecerea timpului pentru a deveni mai difuze în mintea electoratului.

    • Ca domnul Blaga nu este de dreapta este clar. Dar vreun nume de politician cu idei de dreapta imi puteti da? Eu ma tot uit de vreo 20 de ani si nu prea vad nici unul. Cate o idee de dreapta la cei care se numesc de dreapta, nu pot sa spun ca nu as fi auzit.

      Ma refer la cei care ar intra intr-un top 10 al increderii opiniei publice.

      • Pentru cei care cred ca dreapta este solutia exista patru optiuni:
        1. Forta Civica
        2. Noua Republica
        3. Miscarea Polpulara
        4. Alt patrid/alte organizatii care va/vor fi infiintate
        Forta Civica si Miscarea Populara contin numerosi si mai ales importanti politicieni din clasa politica mult si pe merit contestata, dizidenti PDL, PNL, PPDD, sa.
        Noua Republica este formata din oameni care nu au cariera politica in CV, cu un cod de integritate care nu permite traseismul.
        Miscarea Populara nu este inregistrata ca partid, conform actualelor prevederi legale nu va avea dreprul de a participa la alegerile din acest an (pt. Parlamentul European si prezidentiale) sub nume/cu candidati proprii. Acest criteriu se aplica si celei de-a patra optiuni.
        Primele trei si mai au inca putini membri, aderarea in numar semnificativ la oricare prezinta avantajul posibilitatii de influentare a politicilor si a pozitiei pe scena politica. Au si pagini pe net, ca rol informativ este suficient.
        Implicarea este necesara, nu si suficienta, resurse avem, oamenii curati si capabili exista, de-asemenea electorat, daca asteptam sa vina Mesia, Preacurata Fecioara, sau chiar americanii… , sa fim realisti si pragmatici, sa renuntam la statutul de simpli comentatori din spatele tastaturii si sa facem ceva pentru noi si pentru copiii nostri!
        PS: ne consumam blamandu-i, pe buna dreptate pe cei care de aproape un sfert de veac ne tradeaza, despre posibile alternative prea putin/aproape deloc, nu-i de mirare ca intregul spectru politic pare a fi negru.

        • Daca cei care se considera de dreapta acum si sunt in fata, nu sunt de dreapta atunci trebuie sa gasim (votam) alte nume. Daca tot s-a inceput discutia asta atunci putem incepe in a propune nume pe domenii. Daca gasim mai intai 10 nume putem extinde lista de 50.
          De exemplu:

          – Economie: as vota pentru d. Lucian Croitoru.
          – Justitie: as vota pentru d. Monica Macovei
          – Educatie m-as gandit la d. Funeriu din 2009 nu la cel din 2011. In 2009 d. Funeriu credea ca parintii stiu ce este cel mai bine pentru copiii lor, iar in 2011 d. Funeriu credea ca ministrul poate organiza „optim” de la Bucuresti sistemul de invatamant.

          Alte nume?

  4. D-le Aligica,
    Deunazi,cand am auzit ca ar fi cazul sa se adauge ceva in protocolul USL care nu prea este respectat local,m-am gandit ca cel mai simplu de rezolvat ar fi sa se adauge PDL..!Ca sa n-o mai dam cotita!Cu stima,intotdeauna.

  5. Tocmai au scos elitele ilegitime de la Antena3 peste 100000 de semnaturi impotriva „justitiei lui Basescu”. Pe bune, nu va dati seama ce ridicol e sa ti-i imaginezi pe Plesu, Liiceanu si altii umpland Piata Victoriei cu amarasteni indignati impotriva Pontei si a lui Voiculescu?

  6. Inteleg ca doriti o schimbare politica in Romania. Toti o dorim. Dar o schimbare nu se poate face la un semn. Orice schimbare are o determinare sociala. Nemultumirile chiar daca sint, nu au un purtator de cuvint acum. Manifestarile de strada formeaza acei lideri de care avem nevoie. Acesta este inceputul unui proces de durata pe care trebuie sa-l incurajam, sa-l protejam si sa-l directionam catre interesele societatii. Participarea in strada este esentiala pentru ca un purtator de cuvint asa de impetuos ca dumneata trebuie sa fie cunoscut. Oamenii urmeaza acele personalitati cu taria opiniilor dar ele sa aiba si curajul de a le asuma „pe scena”. Succes dl Aligica.

  7. PDL este un partid care a avut o cota mult peste cea reala atata timp cat a beneficiat de sprijinul direct (pe fata) sau indirect al Presedintelui. Dupa ce s-a rostit celebra fraza „Adio PDL” , partidul a revenit la stadiul de la care l-a preluat Traian Basescu, adica sub 10 %. Probabil ca daca ar fi fost aleasa doamna Elena astazi s-ar fi vazut mai mult, dar n-a fost sa fie si a ajuns acolo unde se situeaza orice constructie cu un grad ridicat de artificialitate.

    • Elena Udrea e o „liability” și pentru ea însăși, nu numai pentru PDL. E vulgară chiar și atunci când încearcă să fie sexy, plus că e destul de needucată. O femeie implicată în politică trebuie să știe să fie decentă ca aspect, cam cum era Mona Muscă.

    • Hmm… doamna Elena…, doamna Elena vrea sa faca politica la nivel inalt dar habar nu are de ‘dress code’: se ‘sparge in figuri’ permanent cu Vuittoanele, cu Gucciurile si cu ce mai inghesuie dansa prin debara, ca tzaranca care (!) mananca icre negre la fiecare mic dejun, ca ‘am cu ce, ma!’, da’ vrea sa fie o Frau Merkel. Din pacate, si dl.Basescu este fooaarte impresionabil la aceste talente si ii gaseste virtuti de mare politiciana.
      Dar doamna Elena nu este singurica la partid, doamna Anca ce cusur are? Ca si dansa a fost descoperita ca mare politicianca (ghici, de cine?) dintr-o simpla receptionista dactilografa. Da’ mos Toader (ca sa nu fim sexisti), n-ati vazut ce combativ este. Sau domnu’ Tinel? Nu este de mirare ca golaniile dela Antena 3 nu au vreo sansa cu asemenea combatanti (scuze, am uitat-o pe doamna Sulfina…)
      Adevarul este ca, din pacate pentru noi toti, pedeleul este o adunatura de ciurucuri oportuniste, un echipaj de stransura cu ce a mai gasit prin porturi Capitanu’, si nu o echipa.

    • doamna Elena ar fi dus PDL-ul si mai jos. Macar acum traieste din gloria trecutului. doamna Elena i-ar fi „fugarit” jumatate din electoratul PDL-ului.

  8. Da, aveti dreptate :D , PCR de dreapta si PCR de stinga. PCR-ul de stinga e la putere, ala de dreapta e in opozitie. Pina acum citiva ani a fost invers. PDL a cistigat nemeritat voturile multora care, din lipsa de optiuni, au ales sa inghita broasca si sa-i voteze pe Videanu si pe alti banditi portocalii. Ei bine, nu se va mai repeta.

    Si, in loc sa ma doara ce face Vasile Blaga sau alt comunist, m-ar interesa mai mult sa aflu daca e doar un zvon ca Nicusor Dan isi face partid.

  9. Domnule Aligica, se pare ca esti cu chiria sau curentul(electric) in urma, asa pare scris acest „articol”, doar pentru a incasa ceva bani…Totusi, despre acest blaga am si eu o curiozitate, , CINE ESTE BLAGA?, pentru ca la biografia sa , totul incepe in 1989, desi este nascut in 1956, ce va fi facand acest domn atata amar de ani?(vorba „cioranului”, despre romani)…Nu pot sa nu remarc, ca la sindrofia kinigetica a lui tziriac au fost demonstratii( 20 participanti!!!), si chiar in fata palatului (la vizita Victoriei N.) inca 20(!!!), ce ne face cu restul de 99 de mii +++? Asta doar pentru a sublinia ca schmbarea despre care bate toba toata lumea, NU SE VA MAI FACE CU MASELE, CI DOAR PRIN INTERVENTIA UNEI FORTE SERIOASE SI DISCIPLINATE, cea amintita la articolul trecut.

    • cum ce a facut inainte de 89? pai dumneata nu shtii ca asha au fost vremurili !? important e ca din trecut se trage din decebal si traian ! in 89 a avut loc o schimbare ! noi totzi am inceput o viatza noua.pina cind ne mai suparatzi cu astfel de intrebari?doar in Regatul Unit mai shtiu aia din cine se trag.
      pe copilashii lui, cind va fi sa l inlocuiasca ,tot asha ii vetzi intreba?

  10. oare chiar atit de naiv sintetzi? pai tovarasul blaga e un bun comunist;ca vames nu stiu ce a facut,ca membru in Marele Partid facea poate ca si azi opozitie constructiva !
    sau credetzi ca atunci nu exista opozitie ?

  11. acei comunisti care ne-au condus si vor sa ne conduca prin tot felul de tertipuri in continuare…
    nu exista putere si opozitie in romanica tiganizata
    exista doar smecheri hoti si prostimea credula
    daca va inchipuiti ca astia se lupta pentru voi va inselati amarnic
    se lupta pentru furaciunile lor si sa nu fie trasi la raspu ndere
    stia ceasca de ce ii tine la respect…..!!

  12. Foarte ciudat si iritant Blaga asta. Intr-adevar s-a dat la fund cu totul ca doar articolul asta mi-a mai adus aminte de existenta sa. Mai bine o lasa pe Udrea sa conduca partidul ca aia cu siguranta avea tupeu la facut ceva opozitie.

  13. Este foarte bine punctat …
    Dupa parerea mea articolul putea avea loc gol in dreptul numelui lui Vasile Blaga pentru a putea fi completat cu multe alte nume aflate in aceiasi situatie.
    Am vrut sa comentez la articolul anterior… cu „care elite legitime?”
    Apropo de articolul d-lui Tismaneanu despre Corneliu Coposu… poate face cineva o propozitie decenta in care alaturi de numele lui Corneliu Coposu sa poata figura decent o astfel de „elita legitima”
    Eu nu am putut demonstra nici pentru demisia guvernului anterior (desi aveam motive serioase) nici pentru a celui prezent (unde motivele sunt evidente)… tocmai pentru ca nu exista alternative. Doar nu ia cineva in serios plevusca aia oportunista. (Mai tineti minte filmele acelea documentare, acele imagini cu pestisori mici care isi duc toata viata pe langa un peste daca nu chiar o balena. Asa si ei… inoata linistiti pe langa dl. Basescu.) Sincofanti nu altceva.
    Problema, asa cum o vad eu, e reprezentata de lipsa unui spatiu public in care societatea sa se dezvolte, in care sa prinda radacini respectul social fata de niste oamenu care sa devina „elite legitime”. Daca oamenii se vor injura mai departe dupa cate vor intelege de la niste televiziuni tendentioase si neprincipiale nu vom ajunge prea departe. Dupa cateva schimbari de alianta… deja toata lumea a injurat pe toata lumea. Lipsa principiilor si valorilor impartasite de societate este flagranta. Iar fara ele… nu avem nici argumente, nici elite, nici miscari care sa poata schimba ceva semnificativ…. avem doar o apocalipsa vesela si tot mai multi emigranti.
    Tara asta era falimentata din vremea cand plecau capsunarii… prin 2007. O tara din care pleaca oamenii este o tara falimentara. O tara in care vin oamenii este o tara prospera. De atunci trebuia sa intelegem ca e de rau. De atunci trebuia facut ceva. Dar… „elitele” noastre preferau sa speculeze momentul. Nici nu aveau altceva de facut pentru ele nu erau elite ci personaje de telenovela propulsate pe sticla de interesele unor afaceristi verosi. Uimitor… ca in Matrux… poporul roman a luat pastila albastra si nu a fost interesat de realitate ci de cum sa isi ostoiasca mai bine pofta de consum, cum sa speculeze mai bine, cum sa traiasca fara sa faca ceva.
    Jde’mii de vile si de piscine pentru oameni care nu au facut nimic… dar chiar nimic. Daca ar fi facut ceva in viata lor as fi fost primul care ca ma bat pentru bunastarea lor dar acestia sunt niste amarati de speculanti care au traficat si parazitat institutiile statului. Ei nu pot reprezenta o forta civica pentru ca depind de stat, de buget. Cu ei nu se poate face o schimbare profunda… ei toti s’au dat la fund asemeni vamesului nostru. (Cine o fi fost imbecilul care i’a spus buldog?)

  14. Blaga a disparut din momentul in care s-a incheiat referendumul. A reaparut putin in momentul alegerilor din PDL si a disparut din nou.
    Mana lui se vede ini diversele aliante locale cu PNL-ul. Parerea mea de parerolog specialist asta este: se ocupa cu mici afaceri la nivel local. Este un fel de Dragnea cu viziune micro.

  15. Domnule Aligica, va multumesc ca ati ridicat aceasta intrebare! Eu sunt sincer in a spune ca uitasem total de domnul Blaga, numit cindva si „Bulldog”-ul politicii romanesti. Se vede treaba ca dl Blaga era bulldog cu angajatii ministerului de interne, vorba aceea, cind esti sef e usor sa fii bulldog.

    Dar ca sa nu fim nedrepti cu dl Blaga, oare unde or fi domnii Oltean si Cezar Preda, ambii foarte vocali in a-si ataca disidentele din interior si tacuti ca pestii de cind au pierdut puterea? Dar domnii Negoita si Flutur?

    Mai apar doamnele Barbu si Vass, asta ca sa vedeti cine sunt „barbatii” partidului si cine sunt „muierile”…

  16. 1.Nu numai ca dreapta nu exista in Romania, dar sub aspect ,,tehnic”, adica fara ,,idei si proiecte de dreapta”, ea nici nu se poate naste si exista.Dreapta este asemeni unui elicopter, caruia daca nu i se invirteste elicea, din lipsa de ,,carburant” (politic si viziune/programatica economica) nu este aparat politic, ci un amalgam de vocali si profitori.
    ,,Veniti cu noi, sintem dreapta”, cheama de 25 de ani PNL, care in momentul cind devenise ,,rau”(pentru ,,cineva”), trebuia rupt si inlocuit cu un PDL bun, dar la fel de inert ca viziune si proiecte de constructie economica, de dreapta!
    Daca stinga inseamna protectie sociala si distributie a ceeace n-a realizat ,,dreapta” in economie, este vizibil ca stinga este majora,puternica iar dreapta…inexistenta.Stinga actuala, nu poate fi adusa la realitate, decit de o dreapta activa, puternica, care trebuie construita!
    2.Blaga nu poate ataca stinga si guvernarea, fiindca la Guvernare, PDL a fost la fel de incapabil de viziune si solutii, iar ,,critica orbului pentru lipsa de viziune si proiecte de dezvoltare”, este de natura sa huiduie pe orbul PDL si Blaga, iar nu pe cei din USL!
    Dreapta nu poate exista fara proiecte si clasa mijlocie, iar asa cum scrie ,,Uranus”, ,,cine este Blaga” fara ele, decit un oarecare, de la care nu-I nimic de asteptat.
    3.Paradoxul este, ca in septembrie 2013, la TG.Jiu, i-am oferit proiectul cu care va ,,asediez”, dar omul si consilierul sau economic, sint inafara de orice cultura politica si economica institutionala, ca si celelalte ,,mesii” politice din PNL sau PDL, de la care asteptam mantuirea economica, de 25 de ani.
    In lipsa clasei mijlocii si a unei drepte reale, oare cei ,,50” nu ar trebui cautati in rindul marilor antreprenori si oameni de afaceri private, care in mod ORGANIZAT si avind un proiect economic (ca instrument ,,obiectiv, tehnic”), ar putea impune Guvernului un alt mod de administrare a economiei – adica unul profesionist, stiintific?Nu cumva ei, iar nu esuatii si avortonii politici de azi, pot fi nucleul miscarii ,,programatice-economice”, de reconstructie a tarii?
    4.In orice directie cautam sa identificam cel mai mic semn de potentiala cristalizare a unui nucleu de initiativa, in jurul caruia sa se adune si activeze, toata acea 90 la suta din populatia nemultumita si avida de schimbare, se pare ca inafara clasei antreprenoriale, nu exista…
    In Romania politrucilor, tatucilor, baronilor, profitorilor politici, o miscare reformista ,,de sus in jos”, nu se poate naste! Ea poate fi impusa numai si numai de catre ,,clasa antreprenoriala”, manageriata politic/stiintific de intelectualii reformisti si sprijinita de UE, cit si SUA, prin activul politic si economic al ambasadelor.Daca de la partidele politice n-a venit asa ceva de 25 de ani, nici in urmatorii 25 nu-I de asteptat ceva de la ele!
    Pentru un astfel de demers, insasi intelectualii ,,reformisti” si cei de dreapta trebuie sa se ,,organizeze”, dar inafara unui partid politic – care este deschis in mod absolut – doar oportunismului si interesului personal.
    Intrebarea – marea intrebare, este citi dintre marii intelectuali, isi asuma (voluntar) un astfel de PROIECT NATIONAL?

  17. Activul PDL a gresit. A ales varianta care parea cea mai convenabila pe termen scurt. Pe termen lung tare imi este ca PDL-ul o sa sa ajunga la un moment dat sa se roage sa intre in parlament, cu cenusiul Blaga la conducere.

    CU Macovei partidul ar fi fost mult mai combativ. Si ar fi avut si o directie clara. Si ar fi putut sa creasca.

    • Nu am inteles niciodata de ce M. Macovei nu a fost simpatizata de PDL… si nici de ce e cumva dependenta de aceasta grupare politica politica. Si nimeni din „elitele legitime” nu ne explica si noua muritorilor de rand… cum sta treaba. Bine, stiu ca un partid se bazeaza pe oameni precum Dragnea… dar ei trebuie sa fie servitorii nu conducatorii directiei politice a acelui partid.

  18. Aveti mare dreptate, dar eu mai am o nelamurire: Mihai Razvan Ungureanu unde este? In general, unde este opozitia din Romania?

  19. Dacă nu iasă mai repede în faţă Vasile Blaga să critice acuala guvernare dezastruoasă înseamnă că Dl. Preşedinte Băsescu a avut dreptate când a spus că se dă cu comuniştii din PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Dragos Paul Aligica
Dragos Paul Aligica
Dragos Paul Aligica este publicist al Revistei 22, cerceteaza si preda sisteme economice comparate si analiza institutionala la George Mason University si este membru fondator al Centrului de Analiza si Dezvoltare Institutionala din Bucuresti.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro