marți, iulie 27, 2021

Antena 3 dezvăluie planurile PSD-ALDE. DCNews confirmă

Ediția specială” a lui Gâdea din 24 iunie, o duminică a protestelor pașnice în mai multe orașe din țară, a avut un refren bizar, repetat în diverse forme de-a lungul celor două ore de emisie:„Violențe fără precedent în România!”. Burtiere furioase și montaje trucate au încercat să acrediteze imaginea unui război civil deja pornit, iar garnitura de lătrăi nelipsiți la A3 a dat în vileag, intenționat sau fără voie, planurile Puterii, pe cât de mârșave, pe atât de periculoase. Nicio vorbă despre agresiunea jandarmilor asupra protestatarilor din serile trecute, niciun cuvânt despre insultele de la vârful politicii aduse cetățenilor, nimic despre „șobolanii” lui Dragnea și nici despre umilirea mizerabilă a unei mari campioane prin întoarcerea pe dos a adevărului. De fapt, adevărul nu există pentru această oficină mediocră de propagandă a „Varanului”, apărată cu obstinație de CNA, deși sesizările pentru manipulare, pentru denigrare și alte derapaje grave curg cu zecile. Instrumentalizarea mass-media rămâne o celulă canceroasă a tranziției românești.

Așadar, emisiunea a prezis că săptămâna viitoare va fi una a violențelor de stradă, fiindcă președintele incită la violență (Gâdea, Ciuvică, Badea, Savaliuc), fiindcă mișcarea #Rezist și societatea civilă, care ies în stradă pentru „idealurile lu’ pește”(Badea), reprezintă „un mecanism represiv și odios”(Șerban Nicolae-PSD), fiindcă se pregătește un „asalt asupra guvernului și parlamentului”(Gâdea), iar Realitatea TV și PRO TV instigă printr-o „campanie de minciuni mizerabile”(burtieră, Badea, Gâdea). Chemată să își spună părerea de la înălțimea fotoliului de europarlamentar, Norica Nicolai de la ALDE a îngroșat viziunea, declarând că prevede„escaladarea violenței individuale în violență socială”și, mai mult, că săptămâna viitoare dă„șanse agresivității”. Toate acestea sună ca un semnal, ca un punctaj de la partid, mai ales că toți cei din platou au spus același lucru în forme diferite, fără să existe un temei real și nici argumente. Bălăcărirea lui Mihai Șora a fost bifată și în această emisiune. A fost accentuată posibilitatea atacării și incendierii sediilor PSD. Ca prin minune, s-a și realizat, la Satu-Mare, unde s-a reclamat prezența a două cocktailuri Molotov la intrarea în sediu. Modelul incendierii Reichstagului încă bântuie memoria rănită a Europei.

Antena 3, devenită canal oficial unde poposesc demnitarii puterii să dea semnale, pumni sau decrete, nu s-a dezmințit nici de data aceasta. A dat „din casă” arătând cam ce ar putea pune la cale Dragnea și grupul său infracțional:

– proteste zilnice la Cotroceni pentru demisia președintelui (Badea)

– sesizarea justiției și a altor instituții ale statului pentru difuzarea de „fake news” în legătură cu modificările aduse Codului de Procedură Penală (Șerban Nicolae, Badea)

– accelerarea adoptării modificărilor Legii ONG-urilor pentru a interzice organizațiile de tip fascist (id est: #Rezist)

– lovirea(„să-i ardă una în spate”) lui Mălin Bot care face „scandal monstru pe bani”(Ciuvică, Badea)

– Ordonanță de Urgență pentru adoptarea modificărilor CPP

– Ordonanță de Urgență pentru a-i „lustra” pe magistrații care au colaborat cu SRI (Savaliuc și Șerban Nicolae)

-încurajarea Jandarmeriei și a Poliției să intervină în forță împotriva protestatarilor și împotriva opoziției (Gâdea, Ciuvică etc.)

Imediat a doua zi, DCNews, publicația online fondată de Bogdan Chireac&Răzvan Dumitrescu, a confirmat una dintre măsuri în articolul Fake news.Mircea Badea, reacție după explicația ProTV: Dacă lucrurile vor rămâne așa și nimeni de acolo nu va păți nimic… mi se pare absolut odios. Toate prostiile alea cu camerele de supraveghere și cu violatorul sunt fake news. Informațiile erau fake news și în urmă cu șase luni, dar și acum. Propaganda folosește acele imagini pentru a scoate oameni în stradă”, a zis Mircea Badea. Realizatorul TV a făcut un apel către Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului”. Chireac, etichetat drept „comentator politic”, în fapt un propagandist PSD conectat cu afaceri la instituții ale statului, a confirmat strategiile suspendării președintelui, arătând că”este un avertisment pe care Liviu Dragnea îl adresează lui Klaus Iohannis, acest lucru nu înseamnă că se va întâmpla suspendarea. Din acest moment, lumea care este interesată să nu fie suspendat Klaus Iohannis va veni la Liviu Dragnea să negocieze. Din punct de vedere politic, este o mișcare interesantă. Avertismentul este clar: suspendarea nu este exclusă”. Un avertisment a dat și Olguța Vasilescu pe Facebook unde a postat o captură video de represalii a demonstrațiilor din Venezuela cu tunuri de apă.

Emisiunea lui Gâdea a oferit publicului turmentat un breaking news de pomină, o veritabilă „Cântare a lui Erdogan”, câștigător din primul tur al alegerilor din Turcia, plus concluzia  că Erdogan trebuie luat ca model pentru „patriotsmul” său și pentru „regimul ferm” necesar și în România. Asta e direcția (bună, din perspectiva A3) în care partidul condus de Dragnea și aliații vor să dirijeze corabia.

Articol apărut în revista „22”

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. „Jurnalistii” de curte ai PSD, la fel ca si politrucii pe care-i sprijina, n-au de ales: trebuie sa se muleze pe publicul-tinta pe care si l-au cultivat de-a lungul timpului. Trebuie sa vorbeasca pe limba acestui public si trebuie sa-i serveasca un soi de senzational, care sa-l pastreze nevricos, intolerant si agresiv.
  Daca, in viitorul mai apropiat sau mai indepartat, se va intampla (si cred ca se va intampla) sa se produca ciocniri violente intre publicul inveninat de A3 si alt public, ar trebui ca Justitia sa fie pe faza si sa actioneze. Impunitatea pe care si-o doresc mai marii PSD ii excita si pe „jurnalistii” A3 si RoTV, care, sub umbrela „libertatii de exprimare”, isi permit instigari de tot felul.
  Eu nu ma pot uita la A3, dar, cineva cu nervii mai tari, ar putea sa-i urmareasca si sa publice permanent pe un site firmele / brandurile care-si fac reclama pe acest post. Asa, spre informare…

 2. A3 = FOX News in versiune românească. Adică cu Ciuvică pe post de Hannity. Și Dragnea in rolul lui Trump. Diferență nu numai de scară, ăia joacă rolul vieții lor, ăștia ai noștri o fac pentru bani. Similitudine perfecta: 40% electorat captiv, indiferent ce tâmpenii ar face sau zice.

  • 45% (votanti pro-PSD) din 40% (prezenta la vot) inseamna doar 18% din electorat…

   Poate ca aceasta guvernare „de succes” a PSD va mai trezi o parte din electoratul pasiv…

   • Sondajele de opinie arată că rezultatul alegerilor ar fi același, chiar și în condițiile unei participări mai mari la vot. Deși neplăcut, nu cred că este util să ne amăgim. Cei mai mulți dintre români sunt mulțumiți de guvernarea actualei coaliții și de rezultatele politicilor sale, prin urmare, doresc aplicarea lor în continuare. Efectele negative se vor manifesta pe termen mediu și lung. Iar pentru o reacție populară împotriva actualei guvernări este necesară o depreciere accentuată și bruscă a nivelului de trai.

    Altfel, românii s-au obișnuit să fie cei mai săraci din UE (nu bulgarii), pe de o parte, iar pe de alta, deciziile lor au o puternică determinare emoțională (și mai puțin rațională), ceea ce face posibilă oricând instaurarea, în contextul existenței cleptocrației, actuale a unui regim autoritar precum cele din Rusia, ori Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Brindusa Armanca
Jurnalistă, profesor universitar, a făcut parte din redacţiile prestigioase de la Radio Europa liberă, Expres sau Ziua şi a condus mai mulţi ani studioul regional de la Timişoara al TVR. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, este autoarea mai multor volume de jurnalism ca „Televiziunea regională în România” (2002), ”Media culpa” (2006), ”Învaţă să învingi” (2006) şi „Istoria recentă în mass-media. Frontieriştii” (2009), tradusă şi în maghiară în 2011, cărţi de comunicare cum este „Ghid de comunicare pentru jurnalişti şi purtători de cuvânt” (2002), sau de istorie literară ca „Mesajul lui Crypto. Comunicare, cod, metaforă magică în poezia românească modernă” (2005). Filmele de televiziune i-au fost premiate la festivaluri naţionale şi în competiţii internaţionale, iar activitatea sa a fost recompensată cu Distincţia Culturală a Academiei Române.

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii.  Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea...

Nikita Hruşciov dixit: „În România socialismul nu poate fi construit fără mămăligă”

Într-o şedinţă desfăşurată la Moscova, la 8 iulie 1953 – în cursul căreia câţiva politicieni sovietici au discutat despre un plan de...

O întrebare pentru „colegii de la Academie”

Una dintre sculpturile prin care Christophe Gabriel Allegrain (1710-1795) a atras atenția (cea a lui Diderot e notabilă) și a devenit dezirabil...

Energie și Geopolitica – Pe unde este România în relațiile energetice cu Moldova și Ucraina?

În ultimile zile s-au petrecut două evenimente care ar putea influența situația energetică regională. Prima și cea mai importantă...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro