miercuri, noiembrie 29, 2023

Antena 3 spurcă UE pe un grant al Parlamentului European

Dezbaterea de săptămâna trecută despre justiție și democrație în România de la Bruxelles a mobilizat toate resursele PSD-ALDE pentru a răstălmăci adevărul celor întâmplate acolo. Au fost puse în flanc televiziunile afiliate puterii politice – Antena 3, RTV, B1 TV și TVR cu unele emisiuni, publicațiile fidele, gata de atac – Cotidianul, DCNews, Jurnalul național, Evenimentul zilei, stiripesurse.ro etc., plus o seamă de site-uri harnice în producția zilnică de fake-news și jurnalism de pubelă. Pe rețelele sociale este mare efervescență, s-au activat o seamă de ”patrioți” care îi bălăcăresc pe participanții de la Bruxelles ai mișcării #rezist, pe Gabriel Liiceanu și pe Monica Macovei. Mass-media angajate în aceste atacuri omit fără excepție că dezbaterea despre păcătoasa OUG 13 în Comisia LIBE a fost inițiată de PSD cu gândul de a-i aburi pe europeni cu povești de adormit copiii. Deci nu de Monica Macovei și nu de Gabriel Liiceanu. Mai omit să arate că reprezentantul Guvernului, ministrul justiției Tudorel Toader a avut timp suplimentar alocat pentru a-și susține punctul de vedere, anume că adoptarea OUG 13 a fost doar ”o inabilitate” ce ține de ora târzie a adoptării. Că nu a convins, asta e altă treabă. Eșecul prestației sale mediocre este acum acoperit de numerosele zgomote făcute de presa anti-justiție, care îi acuză pe Monica Macovei, pe Gabriel Liiceanu și pe”cățeii cu tricolor în frunte” (Cotidianul) de trădare de țară.

O privire peste titluri este deja edificatoare. Cotidianul, unul dintre cele mai agresive și părtinitoare apariții din publicistica actuală, își susține atacurile triviale cu editorialul lui Nistorescu, Niște europeni gogonați și cu o fantasmagorie apărută sub titlul Exclusiv! Declarația explicită a lui Liiceanu despre Kövesi. DCNews al vasalului perfect, Chireac, ține subiectul citându-l in extenso pe Dragnea și croșetând titluri lungi și săltărețe fără grija că ele ar conține intoxicări: Liiceanu, Bruxelles.Atac dur:a scuipat pe țară în străinătate, apoi Dezbatere LIBE Dragnea-Liiceanu:Meci dur. Așa or fi învățat la Soros, sau citatul reiterat ”Circ la Bruxelles, bălăcăreală isterică”. În fine, cu satisfacția lucrului bine manipulat, o știre: Dragnea îl dă în judecată pe Liiceanu. Și Evenimentul zilei citează din Dragnea ca din Scriptură și îl folosește catapultă pe Cristoiu căruia, o dată cu vanitatea, îi crește și numărul de semne din titluri:Pentru o zi, șatra românească s-a mutat, cu năravuri proaste cu tot, în incinta Parlamentului European, iată un exemplu pentru tinerii jurnaliști despre cum nu trebuie să se facă presă. Lui Cristoiu, disperat să fie în atenție, îi aparține și descrierea din 2013 ”Raportul MCV, o bucată de hârtie igienică”. Ceea ce unește publicațiile și televiziunile amintite, este interesul patronatului lor, certat cu legea, aflat în pucărie sau în urmărire, de a lovi sistemul anticorupție pentru a susține sistemul mafiot care le finanțează, precum și anti-europenismul/antiamericanismul.

Antieuropenismul afișat zilnic de Antena 3 nu a împiedicat canalul să aplice și să ia bani din granturi europene. Pe site-ul Antenei 3 este menționat un astfel de grant, obținut de la Parlamentul European pentru susținerea principiilor care ghidează Europa unită. Vezi link:

https://www.antena3.ro/be-eu/cateva-statistici-interesante-ale-uniunii-europene-405614.html

Ce obține UE finanțând Antena 3? Picioare în fund, seară de seară, adică propagandă antieuropeană, dezinformarea publicului despre rostul MCV, denigrarea politicienilor români care susțin UE și difuzare de informații măsluite. Printre emisiunile mizerabile cu scopul de a supune disprețului public tineri care au participat la manifestațiile din Piața Victoriei este ediția din 23 martie a Sintezei zilei, dedicate lui Florin Bădiță, inițiatorul rezistenței bucureștene, batjocorit de toți cei din platou în mod josnic, de la Gâdea, Ciuvică, Dana Grecu până la Alistar și deputatul PSD, Pleșoianu. B1 TV a glăsuit prin goarna lui Mănăstire despre ”pârâcioșii de serviciu”, despre ”ridicare de poale în cap” și ”scandalul taberelor”, iar RTV l-a ținut pe Liiceanu în colimator și pe Dragnea în vitrină, activându-l și pe Adrian Severin din pușcărie să explice el cum e cu victimele DNA, după ce a demonstrat la Bruxelles cum e cu șpaga la (europarlamentarul) român. Pe Facebook postarea unor fotografii făcute pe furiș la dezbaterea de la Bruxelles a ocazionat revirimentul de primăvară al postacilor, dar și al prostacilor cu limbaj de mahala, care se închină la PSD și sunt analfabeți la democrație.

Articol apărut în revista ”22”

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. De acord, in general, cu tot ce spuneti, cu exceptia ultimului paragraf.
  Ce pretentii ati fi avut?
  Sa inalte osanale pentru UE fiindca ca i-au finantat?
  Ajunge ca o faceau aproape fara pauza de respiratie pentru Voiculescu. (Acum doar imprastie cu mizerii in dusmani)
  Putina deontologie nu le strica, nici lor nu?

  • „Sa inalte osanale pentru UE fiindca ca i-au finantat?”. Aveti dreptate, sigur ca nu !
   De asta se ocupa copios doamna autoare (si cei de-o seama cu dansa).
   E pacat ca mediile incriminate fac atat risipa de energie criticand UE exact
   pentru unul din (foarte) putinele puncte in care are si ea un efect pozitiv.

 2. Să ne bucurăm de scandalurile publice actuale. Ne-au lipsit atîția ani, au lipsit atîta timp în vidul din spațiul public naționalcomunist ceaușist.

  Libertatea cuvîntului, libertate expresiei este un principiu suprem. Să ne bucurăm cît mai mult de această libertate dobîndită 1989. Indiferent de conținutul pe drept criticat de doamna B. A. Să facă „ei” gălăgie și zgomot cît poftesc. Fake news original dîmbovițene….

  Curat murdar, original I.L.C.

  … „… Dezbaterea de săptămâna trecută despre justiție și democrație în România de la Bruxelles a mobilizat toate resursele PSD-ALDE pentru a răstălmăci adevărul celor întâmplate acolo. Au fost puse în flanc televiziunile afiliate puterii politice – Antena 3, RTV, B1 TV și TVR cu unele emisiuni, publicațiile fidele, gata de atac – Cotidianul, DCNews, Jurnalul național, Evenimentul zilei, stiripesurse.ro etc.,… „…..

  Check, re-check, double-ckeck

  e valabil pentru publicația contributors și multe altele în spațiul public românesc liber ( revista22, dilema veche, observatorul cultural, ziarele serioase, etc) de azi.
  Parlamentul UE27 e forumul unde conflictele de interese se discută necensurat. Prezentare lui G.L. în Parlamentul UE27 e limba română vorbită de unii.
  Alții… au primit note de restanțieri în textul de față pentru incorectitudinea jurnalistică și profesională în publicistica lor 2017.

  Vorbele UKIP 2016 în Parlamentul UE28 au fost urîte?

  Doamna cancelar A. Merkel a fost interpretată 2016/2017 destul de aiurea în publicistica din țară și la alții în UE28. In Der Spiegel domnul Amoz Oz explică într-un interviu recent de ce a scris o scrisoare doamnei cancelar A.M. după vizita lui Netanjahu/Israel la D.Trump/SUA. Amoz Oz a fost ofițer, a luptat în războiele cu arabii, azi e scriitor. A.O e acum de orientare pacifistă și sustine politica cu două state, Israel si Palestina. Acest om de litere vede în cancelara A. M. leaderul lumii libere 2017. Amoz Oz are 2017 motive să fie ingrijorat, mai mult decît cetățenii români, apărati de NATO. E vorba de a fi sau de a muri, pentru unii în lumea multipolară 2017.

  Cu totul altceva e de citit despre A.M. în publicația contributors la unele comentarii (… of Rusia …… A.M. cunoaște limba rusă, Putin cunoaște germana din timpul lui de KGBist la Dresden..) ale cititorilor. Așa e libertatea cuvîntului, libertatea presei. Pluralitate, diversitate.

  Prezentare de fată e o imagine a dezbaterilor românești din privințe profesionale de publicsitică. Minunat.

  Sunt și alte voci. Să fie…. … libere, necensurate.. … azi.

  • „Sunt și alte voci.” Atunci cand sunt vocile celor care sunt platiti din banii furati de la mine pentru a ma injura ca indraznesc sa spun ca nu mai pot indura jaful si batjocura din partea lor, ma astept macar la compasxiune…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Brindusa Armanca
Jurnalistă, profesor universitar, a făcut parte din redacţiile prestigioase de la Radio Europa liberă, Expres sau Ziua şi a condus mai mulţi ani studioul regional de la Timişoara al TVR. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, este autoarea mai multor volume de jurnalism ca „Televiziunea regională în România” (2002), ”Media culpa” (2006), ”Învaţă să învingi” (2006) şi „Istoria recentă în mass-media. Frontieriştii” (2009), tradusă şi în maghiară în 2011, cărţi de comunicare cum este „Ghid de comunicare pentru jurnalişti şi purtători de cuvânt” (2002), sau de istorie literară ca „Mesajul lui Crypto. Comunicare, cod, metaforă magică în poezia românească modernă” (2005). Filmele de televiziune i-au fost premiate la festivaluri naţionale şi în competiţii internaţionale, iar activitatea sa a fost recompensată cu Distincţia Culturală a Academiei Române.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro