duminică, octombrie 1, 2023

Atunci când hoțul strigă „hoții !”

Așa cum nici un analist politic cât de cât serios nu s-a încumetat să garanteze învestirea lunea trecută a noului guvern monocolor condus de dl. Ludovic Orban, cred că nimeni nu poate spune cu precizie cât timp va rămâne acesta la putere.
Va rezista el până după alegerile la termen care ar trebuie să aibă loc la finele anului viitor, poate cu unele schimbări de personal care încă de acum se dovedesc a fi strict necesare_ Va prefera dl. Orban soluția alegerilor anticipate care, după părerea mea, îi este cum nu se poate mai avantajoasă? Va fi doborât guvernul de o moțiune de cenzură care oricând are șanse să treacă având în vedere fragila majoritatea parlamentară, dar va continua totuși să guverneze, ca soluție interimară, așa cum a guvernat echipa slabă, descompletată, aflată sub conducerea d-nei Viorica Dăncilă?
Indiferent care va fi situația, guvernul Orban, cu toate plusurile și minusurile sale, adică cu destoinicul domn Bogdan Aurescu la Externe dar și cu mai mult decât îndoielnicul domn Ion Ștefan la Dezvoltare, va trebui să dea dovadă de bună credință. Nimeni, nici măcar un singur român dintre cei mulți care au dorit grabnica evacuare a echipei de agramați, de hoți, de cumpărători de titluri și diplome universitare, de plagiatori și mincinoși având-o în frunte pe d-na Dăncilă, nu se așteaptă la cine știe ce minuni din partea echipei Orban. Românii vor doar cinste, bună credință, responsabilitate. Adică exact ceea ce a lipsit șleahtei de la PSD și ALDE.
Numai că oricât de mult ar vrea să facă bine noii miniștri, este mai mult ca sigur că nu o vor putea face dacă nu vor scăpa în regim de maximă urgență de pilele, amantele, iubitele, fiii și fiicele, cumetrele, nașii, fie ei sau nu din Teleorman, plantați în posturi-cheie, bine plătite de Dragnea, Dăncilă &co.
Să nu uităm că doamna Dăncilă dar și miniștrii din directa ei subordine nu s-au mulțumit cu câți oameni de nimic, cu câți nebleznici au plasat în posturi de mare răspundere din ianuarie 2017 și până la data de 10 octombrie 2019, atunci când guvernul lor peticit, șchiop, coclit a fost demis prin votul democratic al Parlamentului. Doamna Dăncila și ceata, de la infractorul Cuc Răzvan la Păcăliciul în fustă Pintea Sorina, cetățeana care a înșelat pe multă lume pozând în Sfântă Fecioară suplinitoare, au profitat de interimat spre a mai căpătui niște incapabili. Pe care i-au numit ba secretari de stat, ba șefi de direcții și de deconcentrate, ba directori și inspectori generali, ba manageri de spitale și șefi de institute de cercetare, ba chiar i-au trimis în misiuni diplomatice parazitând o dată în plus ambasadele, consulatele și oficiile diplomatice.
Iar acum, când dl. Ludovic Orban a anunțat clar că vor urma verificări, evaluări, restructurări, goarnele extrem de puternice și de nerușinate ale PSD, în frunte cu insipidul domn Mihai Fifor, vorbesc, denunță în gura mare concedieri și epurări, acuză maziliri pe criterii eminamente politice.
Trebuie să fii cel puțin neobrăzat, așa cum știam demult că este bibliotecarul craiovean Mihai Fifor, ca tu, pesedist dedat la tot felul de numiri pe pile, cunoștințe, relații, chiar mai ceva decât pe vremea PCR, să vorbești despre epurări. Doar un doctor docent în minciuni și aranjamente așa cum știm că este dl. Fifor, care nu s-a remarcat decât prin ușurința cu care a trecut din postul de lăudător necondiționat al banditului Liviu Nicolae Dragnea la postura de adulator al insei din Videle-Teleorman, poate să aibă nerușinarea de a vorbi despre epurări.
În numele cinstei, a bunei-credințe, a responsabilității pe care le doresc românii de la noul guvern Orban curățarea de putregaiuri este o operațiune ce trebuie făcută în regim de maximă urgență. Indiferent de agitația făcută de hoții cu funcții mari în PSD care strigă hoții!!!

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

  1. „Trebuie să fii cel puțin neobrăzat […], să vorbești despre epurări”

    Dap! Dar, trebuie să fiu de acord cu experimentatul jurnalist I Cristoiu, în ciuda îndoielilor privind moralitatea domniei-sale, și să admit că cei concediați vor contesta în instanță deciziile de eliberare din funcții și unii au șanse să câștige.

    Schimbările pot avea loc în urma unor concursuri LEGALE și transparente etc., sau prin restructurarea instituției, ori în urma unor hotărâri judecătorești, altfel se pot petrece abuzuri. Indiferent cum au ajuns persoanele acelea în funcții.

  2. Și ce-o să spuneți când membri ai șlehtei ALDE vor primi posturi mai mici, fără prea mare vedere la public, în recompensă pentru ruperea rândurilor? Pentru că, n-ați uitat, la rădăcina schimbării nu sunt fapte de cinste, cu atât mai puțin de eroism, ci o banală trădare a unui mic fanariot cu pretenții de mare domn.

    • Pe termen scurt, cel putin, PNL va trebui sa joace „cartea integritatii”. Nicio promisiune nu va fi indeplinita? Cu atat mai bine!
      Poporul a iesit in strada cu anumite revendicari, iar politicienii s-au repliat, printre altele si de frica sa nu-si piarda scaunele de parlamentari. E de vazut cati vor miza pe ne-sprijinirea guvernului cu riscul de a se trezi cu alegeri anticipate. Indiferent de cum vor explica.
      Guvernul acum poate juca dur, avand convingerea ca la anticipate ar scoate un scor mai bun decat cel din 2016.
      Asa ca poate risca punerea pe masa a unor probleme cerute de strada de doi ani; fie ca parlamentul accepta scrasnind si maraind dar orice, ca sa ramana in configuratia de acum pana la toamna viitoare, fie tranteste guvernul asta si apoi foarte simplu, pe urmatorul, si apoi de forma inca un vot deci … alegeri anticipate organizate de un guvern Orban, cazut eroic in lupta cu psd-alde-udmr… Un capital politic mai bun pentru alegerle urmatoare decat daca ar guverna in stil Ciolos.
      Oricum presedintele nou (re)ales nu va mai solicita altui partid (din vechea coalitie) sa faca guvern si va merge tot pe varianta pnl .

  3. Ma important este sa lase DNA sa functioneze din nou, sa desfiinteze Sectia Speciala, sa ii dea in judecata pe cei responsabili de 10 august, sa epureze jandarmeria de miile de jandarmi analfabeti, angajati pe pile si sa treaca dotarile si arsenalul lor ultramodern la Armata .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro