marți, aprilie 22, 2025

Bun pentru o funcție doar fiindcă nu ești competent pentru nimic

Nu știu dacă doamna Mihaela Triculescu, pe care guvernul României a declarat-o mare specialistă în insolvență, posesoare a unei diplome amărâte de absolventă a Facultății de Științe Economice a Universității din Craiova. i-a fost recomandată d-lui Eugen Orlando Teodorovici drept soluția ideală pentru preluarea conducerii ANAF, de cuplul de amorezi Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda.
Nu știu nici dacă persoana în cauză „compătimește” cu dezgustătoarea persoană pe nume Darius Vâlcov.
Deşi dacă cineva ajunge să deţină o funcţie importantă numai şi numai fiindcă are funcţia de amantă este nu doar o problemă a atât de compromisului guvern al României, ci a întregii naţiuni pe care respectivul Executiv o duce vesel spre dezastru.
Nu știu nici dacă insul cu figură de gurist mai spălățel , de genul celor care cântau Delilah la mese înainte ca Tezele din iulie să îi oblige să-și schimbe repertoriul și să execute și să masacreze doar hăulite și romanțe, așa cum mi se pare a fi respectivul domn Teodorovici, a acceptat pretinsa sugestie a fostei primărițe a Craiovei doar spre a-i îndulci amarul acesteia, prilejuit de faptul că nu a fost acceptată de președintele Iohannis drept ministru al Transporturilor.
Știu doar că ceea ce pare a fi “cazul Triculescu”. adică falsificarea cv-ului unei contabile a Primăriei din Cârcea, județul Dolj, nu face decât să confirme ceea ce susțineam în editorialul publicat luni atât pe site-ul contributors.ro cât și pe blogurile adevărul.ro. Și anume că inșilor cocoțați ei însiși eminamente pe criteriul slugărniciei și apartenenței la grupul de factură peremisto-pedistă care a confiscat conducerea PSD puțin le pasă de criteriile de competență. De ceea ce înseamnă profesionalism, valoare, pricepere. Adică de ceea ce îndeobște se definește prin zicerea “omul potrivit la locul potrivit”.
Respectivii nu fac decât să repete procedura contraselecției sau a selecției inverse cu care suntem obișnuiți încă din vremea regimului lui Nicolae Ceaușescu. Și care, după trecerea undei de șoc a ceea ce a însemnat “dezordinea” din decembrie 1989, și-a reintrat perfect în drepturi.
În mai toate regimurile post-decembriste, indiferent că a fost vorba despre regimul Iliescu, de regimul Constantinescu ( ne reamintim cu toții cazul fiilor d-nei Zoe Petre, ambii implantați în posturi-cheie pentru care nu aveau nici pregătirea, nici priceperea necesară, ci doar un precar certificat de garanție venit din domnului care astăzi se prezintă drept președinte al unui institut de studii avansate în problemele Levantului), de cei zeci ani ai lui Traian Băsescu (cu Nuți Udrea ca ministru, dar și cu fostul jurist de CAP, Augustin Zegrean, făcut președinte al Curții Constituționale), carnetul de partid și încrengătura de pile, cunoștințe și relații au rezolvat totul.
Doamna Triculescu pare o pafaristă promovată de pafaristul Teodorovici, cu ani în urmă el însuși scos din jobenul pafaristului Victor Viorel Ponta. Dl. Teodorovici este ministru de finanțe al României într-o perioadă dificilă, în care la orizont se profilează o nouă criză de tipul celei care a lovit România în 2010, în pofida faptului că nu este finanțist, ci pretins specialist în comerț. Dl. Teodorovici își păstrează postul de ministru doar fiindcă spune “da, să trăiți!” atunci când prin față îi trece specialistul în tablouri dosite în morminte, cavouri și cimitire Vâlcov Darius. Umilit astfel, dl. Teodorovici ținea în ruptul capului să își afirme ego-ul frustrat și să umilească și el, la rându-i, pe pafaristul Ionuț Mișa. Care se pare că totuși a îndrăznit să își contrazică șeful. Guristul Teodorovici i-a cerut lui Dragnea să îl pună pe Ionuț Mișa pe liber, Dragnea a dat la rându-I ordinele cuvenite, urgent îndeplinite de premierul Dăncilă care a acceptat-o pe duduia Triculescu. Că doar nu o să facă uz de argumentul competenței tocmai ea, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, care nu e competentă în nimic. Lanțul slăbiciunilor, monșer. Ca în Caragiale.

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

Foarte rar mi-a fost dat sa citesc o carte atat de neinduratoare cu realitatea imediata, in acelasi timp atat de logica si de riguroasa in demonstratii. Da, Mihai Maci n-are solutii pentru impostura generalizata din sistemul universitar romanesc sau din cercetare; dar o vaneaza splendid si necrutator in toate cotloanele unde se ascunde si o fotografiaza impecabil, aratandu-i originile si semnificatia sociala. Da, recunoaste ca nu stie cum ar trebui recuplata cultura de invatamant, nu mai spera ca s-ar putea ingradi dezastrele produse limbii romane de utilizarea device-urilor digitale, nu poate decat consemna declinul ireversibil al culturii inalte, dar si al satului traditional si al „familiei traditionale”: dar cat de magistral si, mai ales, lipsit de complezenta sentimentala completeaza fisele sociologice ale principalelor mutatii sociale si culturale din ultimele decenii! Ce-i de facut, totusi? Atata (si e deja mult), crede el: sa privim drept in ochi dezastrul si sa-i punem interogatiile esentiale: „Inainte de-a da raspunsuri, se cuvine sa punem intrebarile”. – Andrei Cornea

Un nou volum semnat de Mihai Maci. Îl puteți achiziționa de aici

Carti

Cărți noi

Noțiunea de cumpănă, care dă titlul acestui volum, nu doar că surprinde natura momentului geopolitic internațional, dar sugerează și o posibilă soluție pentru România. Cumpăna nu este doar o etapă de tranziție, ci un punct critic în care direcțiile asumate astăzi vor determina ireversibil poziția țării în arhitectura globală a puterii. După trei decenii de integrare euro-atlantică, în care viitorul părea stabil și previzibil, realitățile internaționale s-au schimbat rapid, iar ordinea liberală care a definit ultimele decenii este acum contestată. Această contestare vine atât din exterior, prin ascensiunea regimurilor autoritare, cât și din interior, prin revizionism politic și radicalizarea discursului public.” Prof. Corneliu Bjola, Universitatea Oxford

Volumul poate fi cumpărat de aici

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro