vineri, ianuarie 27, 2023

Câinii mănâncă în continuare oameni în București

UPDATE: Avem confirmarea ca femeia a fost ucisă de câini. Detalii aici.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Oribil! Cainii fără stapân înca mănâcă oameni în Bucuresti! Nu știm încă dacă câinii au omorât-o, nu avem la acestă oră un rezultat al autopsiei, nu știm nici cine este. Dar știm că au mâncat-o, că este desfigurată. Acest lucru în sine este oribil.

Problema câinilor vagabonzi este la fel de mare ca în data de 2 septembrie 2013, atunci când Ionuț Anghel a fost devorat. Primarul este același, problema este tot acolo. Scandalul de după moartea lui Ionuț Anghel a trecut iar Primarul Sorin Oprescu a apelat la orice metode, mai putin la cele eficiente, pentru a ne scapa de câini. A umplut orașul cu afișe (a dat bani de la buget pentru asta) pentru adopție și a mizat pe adopții. Nu e nicio surpriză, nu a funționat. Am explicat repetat și am argumentat că nu va funcționa. Nu așa se rezolvă problema, cerându-le oamenilor să ia dulăi sălbatici, agresivi și murdari în casele lor!  Nu este acest lucru evident, ce e așa de greu de priceput la un așa lucru banal? Ceea ce era de demonstrat… încă o dată a fost demonstrat.

Citesc știrea pe Hotnews și aflu cum hingherii s-au grabit să ridice câinii de pe străzi, cum că iarăși e vorba de câini adoptați de organizații și iubitori iraționali de animale. Și cum iar autoritățile se ascund și speră ca și acest episod să treacă neobservat. Deja vu, nu-i așa? Suntem exact unde eram și acum 6 luni. Poate doar ASPA are buget mai mare…

Idea de a fi mâncat (chiar și postmortem, încă nu știm) de câini în spațiul urban este absurdă în sine. ORIBIL! Logică simplă: dacă nu există câini vagabonzi pe stradă, ei nu se hrănesc cu oameni. Nu mai intru iarăși în detalii despre cât de dăunătoare sunt aceste animale, despre cât de gravă este în continuare problema în București. Este una dintre cele mai documentate probleme urbane!

Același oraș murdar și nesigur, același primar odios și miștocar care nu a învățat nimic din moartea și suferința bucureștenilor!

NU MAI AVEM RĂBDARE!

Distribuie acest articol

62 COMENTARII

  • Sper ca livrati articolul in peisajul dvs evanghelic sub titlul unei simple curiozitati stiintifice , ‘cainii mananca oameni’. Altminteri, n-as putea spune ca ati dat in branci de atata citit biblia. Textul asta suna ca o chemare la omor (spuneti-i eutanasiere, daca va face sa va simtiti mai confortabil), functioneaza usor ca un cocktail-molotov.
   Sunt pur si simplu dezolat, un om moare, si tot ce ne doua noua prin cap tine exclusiv de natura instigarii. Ce tulburati suntem, ce putin ne-am schimbat! Scoala, biblie, carti etc –nicio diferenta, in materie de omoruri suntem toti un talmes-balmes
   Ce titlu, ‘cainii mananca oameni’! Unde s-o fi scolit dl Ciucu?
   PS V-am scris aici ptr ca pe blogul dvs comentariul meu s-a facut nevazut. Poate asa avem mai mult noroc

   • Stimabile,

    Eu sunt radicalizat pe tema asta. Deci aplelurile de genul acesta nu mai tin la mine. Am trecut, dupa momentul 2 septembrie 2013, de faza de argumente, apeluri, rugaminti.

    Argumentele, citarea studiilor de specialetate, orice demers normal si rational nu a functionat: iubitorii irationali de animale, sunt atat de irationali in iubirea lor irationala fata de acesti daunatori incat nu ai cu cine vorbi. Alti oameni din spatiu public (cu mici exceptii de genul Lucian Mandruta) evita subiectul, nu vor sa fie asociati subiectului, pentru a nu-si strica imaginea. Chiar daca si ei sunt afectati de problema. Autoritatile sunt indolente si ineficente si nu iau masurile care se impun.

    Cautati articolele rationale pe care le-am scris, sunt aici pe Contributors. Cum apelarea emotionala este singura care da ceva roade, pe ascesta o voi folosi. Nu am nici timp nici bugete si nici alte interese dacât sa traiesc intr-un oras mai sigur si mai curat, deci nu ma mai pierd in amanunte si demonstratii rationale. Cel putin atâta timp cat nu am cu cine si in timp ce iresponsabilii ma fac pe mine cu ou si otet.

    Daca vreti o dezbatere normala, initiati-o, vorbiti dvs. cu iubitorii irationali de animale si poate asa stati de vorba si cu mine si cu cei ca mine. Noi am incercat, nu a mers. Succes.

   • Citesc si ma enervez.

    ”Ce tulburati suntem, ce putin ne-am schimbat! Scoala, biblie, carti etc –nicio diferenta, in materie de omoruri suntem toti un talmes-balmes. Ce titlu, ‘cainii mananca oameni’! Unde s-o fi scolit dl Ciucu?”

    Dilemele si framantarile dvs existentiale va apartin, sunt subiective, hraniti-va sufletul cu ele. Pe mine nu ma intereseaza, le am pe ale mele. Daca vreti sa le extrapolati pentru a norma spatiul public va recomand sa o faceti pentru medii care nu afecteaza securitatea cetanilor: biserica, biblioteca, cinema.

    Am explicat (o evidenta simpla, dar nu am cui) ca umanitatea se subzista exploatand zilnic mii de specii de animale si miliarde de indivizi din acele specii pe care le planifica, proceseaza, consuma. Pentru dvs. si alti ca dvs. care va considerati superiori din punct de vedere moral, va recomand o alta temă pentru care sa militati sau sa militam impreuna: cum sunt afectate animalele din arealele lor naturale, ce sunt din ce in ce mai putine, specia noastra fiind una extrem de invaziva.

    Orasele sunt HABITATE UMANE, si trebuie tratate ca atare. Ce e in afara habitatelor umane (dimensiunea acestora iarasi trebuie sa fie subiect de dezbatere), aia trebuie sa protejam.

    Evident, educatia iarasi este un proces subiectiv, propriu fiecarui individ daca alege sa aiba vreun control asupra propriei educatii. Aluzia dvs. se vrea jignitoare.

    • Aveti indiscutabil o filosofie de habitat.
     Toate articolele dvs mai vechis sunt exceptionale in materie de rationalitate, de ex ‘nu mai support…’, ‘…pericolul pe care il reprezinta’ (acolo unde va ocupati de demolari am numarat un singur titlu, si ala generic si filosofic, ptr ca el nu demonstreaza ca eutanaiserea e solutia –nici macar din paragraful citat nu rezulta asta; ce sa zic, sar scantei din lecturile dvs), ‘ucisi de haite de caini’ etc. Nu, nu pot inghiti gogasa ratiunii dvs, e prea mare ptr mine.
     Iar faptul ca n-ati scris decat in preajma unor accidente ca astea, mi unul mi se pare extrem de relevant. E clar cel putin ca de subiect nu va puteti lega inainte de a vi se urca tot sangele la cap. Ce idee de ratiune! Si cu ce viziune ‘habituala’ va insotiti, evolutionism sau speciesism turbat, oricum asa ceva.
     Redau aici titlurile art dvs rationale, ca sa nu pierdeti contactul complet cu ratiunea:
     Ciucu C. (contributors):
     Nu mai suport sa traiesc intr-un oras cu copii sfasiati de caini. Imi e frica. Am niste idei
     Sa profesionalizam dezbaterea despre maidanezi si pericolul pe care-l reprezinta. Mituri de demolat
     Tu le spui ca oameni au fost ucisi de haite de caini, ei iti raspund ca

    • Update: e clar ca nu putem avea o discutie despre probl maidanezilor separat de noi si tulburarile cu care intampinam chestiunea. Nu poti sa spui despre ceva ca a fost mancat de caini, unde cu certitudine nu se poate spune nici macar daca a murit din cauza unor muscaturi, in afara unei stari de surescitare si exaltare cu cotul speciale
     ACTUALIZARE 15.40. Constatările preliminare ale autopsiei efectuate la data de 21 martie 2014 au arătat că, sub rezerva efectuării unor teste toxicologice, moartea persoanei de sex femeiesc, cu identitate necunoscută, s-a datorat intoxicaţiei etilice acute cu aspirat alimentar gastric.

   • Domnule Balasoiu,
    Deveniti extrem de enervant. Am incercat deunazi sa explic intr-un comentariu la articolul dvs. pe aceasta tema ca trebuie urgent facut orice, chiar eutanasiere daca nimic nu merge, pt. a evita orice alt eveniment Ionut, dar vad ca sunteti un fel de „cutu-cutu” in ingustimea gandirii. Este evident pt. orice fiinta umana, cu ratiune si percepere a realitatii si nu circumvolutionati cu ideologii de doi lei, ca singura solutie in Romania pt. a opri orice alt posibil deces este EUTANASIEREA in MASA a TUTUROR CAINILOR VAGABONZI. Ati priceput? Comentariul dvs. caracterizat de o bascalie ieftina de cartier este pur si simplu obscen avand in vedere ca un copil si cativa adulti au murit din cauza cainilor. Nu va cer sa va rusinati ca stiu ca nu cunoasteti aceasta stare sufleteasca ci va cer sa taceti o clipa si sa ne scutiti cu tembelismele astea animaliere.

  • cutomania este o tulburare patologica.cutomania este un instinct matern

   deviat la fel cum pedofilia este un instinct sexual deviat.combinata cu

   ura de sine si ura de oameni duce la manifestari psihopatice

   extreme.singurii tolerati sunt doar cei care impartasesc aceeasi

   obsesie patologica pentru maidanezi,totul devenind o secta sinistra de

   inchinatori la fiinte cu creierul subdezvoltat.daca alti sectanti se

   inchina la ceva superior lor(zei,dumnezei,extraterestrii) astia se

   inchina la ceva mult inferior lor.cutomania este cea mai decazuta

   ideologie care a existat vreodata,punand in centru adorarea regresului.
   de asemenea aceasta secta a facut si cele mai multe victime ,mai multe

   decat toate celelalte secte si mafii la un loc.

 1. Trebuie inițiată procedura de demitere a primarului. Este nevoie de semnăturile a 25% din bucureștenii cu drept de vot. Este extrem de greu, dar merită început măcar o campanie. Au început să moară oameni.

 2. Inevitabilul s-a produs… câinii mănâncă oamenii într-o capitală europeană. O să-l vedeți pe Oprescu ce conferință de presă va ține, ce lacrimi, ce văicăreli… va plânge cu spasme, o să îi tremure haina pe el, se va tăvăli prin praf prin fața ziariștilor… și pulimea îl va crede din nou! Nu va face nimic, va spune că nu e buget, că e legat de mâini și de picioare. Deh, doar a fost medaliat de Casa Regală, e un primar „de excepție”, un pedigree veritabil în ale administrației.

  • Şi ne mai minte niţel privind cadrul legal, care şi înainte de tragedia cu Ionuţ Anghel nu doar că permitea, dar chiar obliga la eutanasiere după un anumit termen de găzduire în adăposturi.
   Apropo de aplicarea legii, aţi auzit să fi fost cineva arestat în cazul Ionuţ Anghel?
   Totuşi a murit un copil. Cineva a declarat mincinos că ia în grija unul dintre câinii ucigaşi şi persoana respectivă este în libertate, nici acuzată nu ştiu dacă este. Persoana respectivă a declarat cu subiect şi predicat că n-are nicio apăsare şi va continua „munca”.
   Dacă nu sunt implicaţii politice, din partea corado-cătanelor noastre n-au decât să ne mănânce câinii. Sau mâţele blânde, şi alea lăsate să zburde libere prin şcoli.

   • @cineva – sincer, nu cred că Sorin Oprescu ar mai avea tupeul să declare că nu există cadrul legal… pentru că acea problemă a fost rezolvată după tragedia lui Ionuț. În ceea ce privește lipsa vinovatului în acel caz… nu putem discuta despre așa ceva cât nu există nicio acuză în instanță despre acea situație. Treburile s-au mușamalizat în stil tipic oriental.

  • Cainii din Bucuresti, ca si coruptia din Romania, au un specific: cu cât incerci mai eficace sa-i combati, cu atat devine plaga mai mare.

   • Da și nu… este nevoie de administratori responsabili și de curaj. Există cadrul legislativ combaterii acestui fenomen ce nenorocește orașele României de mai bine de 30 de ani. Ca să parafrazez pe dl. Ciucu și eu mi-am radicalizat poziția în legătura cu această problemă. Nu s-a făcut ce trebuia la vremea potrivită, acum trebuie să se intervină în forță… evident, nu este plăcut pentru multă lume dar nu este de ales.

 3. Ciucu: „Problema câinilor vagabonzi este la fel de mare ca în data de 2 septembrie 2013, atunci când Ionuț Anghel a fost devorat. Primarul este același, problema este tot acolo. ”

  O mica corectie: problema e la fel de mare ca în 2006 cand un om a murit muscat de un Caine. Doar ca primarul era altul, dar, si aici aveti dreptate, problema e tot acolo.

 4. PS Mare pacat ca trebuie sa discutam de asta doar cand mor oameni. Chestiile astea ar trebuie sa le abordam in alte conditii si altfel, nu cu texte din astea, nu ca niste descreierati ca in toamna trecuta, eventual inspaimantati de ceea ce i s-ar putea intampla speciei umane.

  • Pentru o discutie civilizata „despre asta”,trebuie sa evite semnul EGAL intre OM si animal,altfel imprastie aer de decadenta..O zi buna dumneavoastra si dealtfel bunelor dumneavoastra intentii.Eutanasierea ciinilor este cea mai eficienta metoda ACUM.

   • Poate ne dezvaluiti si noua (eu cred ca acum e momentul oportun, chiar daca molotovul dlui Ciucu e de fapt o simpla fasaiala) de ce e eutanasierea asa de buna. Are ceva misterios in ea. Dupa experienta noastra din anii 2000 in materie eu as fi concluzionat exact pe dos. Se pare totusi ca nu sunteti la curent.
    Bun, inteleg ca va doriti o discutie de pe pozitii clare fata de animale si ca asta inseamna a te comporta civilizat. Dar ma uit la dl Ciucu, unde status-quo-ul uman e clar si perfect inalterabil, si vad ca rezultatul e de fapt omor generalizat si fara discutii. Sa-mi spuneti si mie unde vedeti civilizatie aici, ca mie imi suna a turbare (macar de-am manca toti cainii astia)

    • Va pot dezvalui „ca momentu-i oportun”,extremismul dumneavoastra este inacceptabil,fiecare comentariu pro eutanasiere este vinat cu mare grija de dumneavoastra dupa cum se vede,domnul Ciucu se ocupa de” lansarea unui molotov si acela fisiit” cum afirmati .Pe deasupra „evanghelizarea” este pentru dumneavoastra ceva murdar dupa cum folositi cuvintul in context. Ca raspuns :toate celelalte metode pe care le reclamati au fost probate,incercate si nu functioneaza,asa ca eutanasierea este cea mai CIVILIZATA metoda,caci a sta sa privesti ciini salbaticiti ,purtatori de boli care raspindesc teama si moartea printre locuitorii oraselor nu se poate numi civilizatie.Va rog nu ma mai agresati cu raspunsurile dumneavoastra ,imi repugna va spun sincer.

    • @balasoiu
     „Poate ne dezvaluiti si noua (eu cred ca acum e momentul oportun, chiar daca molotovul dlui Ciucu e de fapt o simpla fasaiala) de ce e eutanasierea asa de buna. Are ceva misterios in ea. Dupa experienta noastra din anii 2000 in materie eu as fi concluzionat exact pe dos. Se pare totusi ca nu sunteti la curent.”
     ////
     De ce e eutanasierea asa de buna ? Pentru ca e singura solutie . Cand ai o problema , si vrei sa o rezolvi , primul lucru pe care il faci e sa vezi cum au rezolvat altii problema asta . In Marea Britanie , in Irlanda , Olanda , Germania , etc nu sunt caini pe strazi. De ce ? Pentru ca acolo (si in toate tarile civilizate ), cainii sunt luati de pe strada , tinuti in adapost o perioada ( 7-14 zile) si, daca nu sunt adoptati , sunt eutanasiati .
     Daca aveti dvs alta solutie, veniti cu un exemplu : in tara X , cainii nu au fost si nu sunt eutanasiati si totusi nu exista caini pe strada pentru ca au facut asta. Aveti cumva un exemplu de genul asta ? Eu sunt convins ca nu .
     Si inca ceva : daca eutanasierea cainilor e asa o mare crima , cum de tarile respective fac in continuare acelasi lucru ?
     ” vad ca rezultatul e de fapt omor generalizat si fara discutii. Sa-mi spuneti si mie unde vedeti civilizatie aici”
     Da , exact asta este in toate tarile care nu au caini pe strada : „omor generalizat si fara discutii”. Respectand legea , evident , dar fara discutii , Au 10 caini care au stat perioada respectiva in adapost ? 10 caini eutanasiaza . Au 100 ? 100 eutanasiaza . E complicat ?

     • Nu cunosc cazurile Olandei si Irlandei, dar cunosc situatia din UK si Germania. In UK eutanasierea n-a functionat, desi o practica din 1906, iar in Germania e pur si simplu interzisa.
      Noi in schimb suntem dovada vie ca eutanasierea nu functioneaza: am omorat in intre 2001-2008 peste 140 000 in Bucuresti. Monstruos si inutil in acelasi timp.
      Ca sa nu mai discutati doar din auzite, va las aici niste linkuri
      http://www.contributors.ro/fara-categorie/din-prea-multa-dragoste/
      http://www.contributors.ro/dezbatere/%E2%80%98inima-de-caine%E2%80%99-in-cheie-urbana/

      • Deci, daca in Uk, care practica eutanasierea, nu mai vezi caini pe strada – inseamna ca n-a functionat.
       In Romania, care a practicat sterilizarea si returnarea din 2008 – probabil ca dvs credeti ca a functionat.
       Faptul ca a murit un copil in parc, ca s-au inmultit cainii constant – le trecem la daune colaterale.
       Cred ca o parte din absurdul acestor dezbateri vine din insasi faptul ca nu este definita prea clar „problema”.
       Pentru mine, si altii ca mine – problema o reprezinta cainii de pe strada, iar solutia este strangerea lor, si dupa aceea ori se eutanasiaza, ori se adopta, ori se tin in adaposturi – in functie de ce resurse disponibile avem.
       Pentru dumneavoastra care e problema si care e solutia, domnule Balasoiu?

      • @Dan: Romania a practicat sterilizarea si returnarea din 2008. Pana atunci a practicat eutanasierea. Daca eutanasierea functiona, sterilizarea era inutila. Acum repetam aceeasi strategie. Strangerea in masa de pe strada nu e o solutie, vrei nu vrei impune omorarea. Omorarea nu e o solutie, nici principial, nici practic. O strategie combinata ar putea da rezultate. Care e asta? Simplu: limitezi eutanasirea la exemplarele agresive si foarte bolnave, iar in rest te comporti dupa formula: neuter and return. Incurajezi cat poti adoptiile, sprijini sterilizarea in privat (cine da 160 de lei pe una? E putin cam deplasat), descurajezi abandonul, introduci un sistem de evidenta (microciparea de ex), duci politici de responsabilizare (astia de la ASPA dimpotriva duc lupte cu ONG-urile si iubitorii de animale). La Oradea si Lugoj formula asta a dat rezultate in cativa ani. Situatia din UK si alte cateva tari am discutat-o, aveti niste linkuri la mai sus.
       Toate cele bune

 5. DAR
  Ce
  Nu
  Mănîncă
  Cîinii
  În
  România
  ?
  Dar
  Ce
  Mănîncă
  Oamenii
  În
  România ?
  DAR
  Ce mănîncă
  EX-comunist-securiştii
  În
  româniaD’AZI
  de ieri
  de mîine
  din totdeauna
  de
  după
  ’48 (’900 !)
  ?
  CE
  NU
  ?

 6. Solutia?
  Parerea mea:
  Legi corecte aplicate corect de oameni corecti.
  Dar asta e alta discutie.

  Revenind, prima oara, daca in cazul sfasietor al copilasului nu s-a intamplat nimic, ce credeti ca se va intampla acum.
  Revenind, a doua oara, in articolul anterior vorbeam de punctele forte si slabe ale Listei Lor si Lista Mea. Unul dintre punctele slabe ale listei lor era legatura stransa intre actorii corecti si incorecti de pe piata.
  Pe cine ati suparat cu lista dumneavoastra? Ritmul anterior de publicare a unui articol era de minim 6 zile cu o valoare medie de 2 saptamani. Acum ati publicat un nou articol in 24 ore
  Important? Da, pentru ca nici un autor nu are doua articole pe prima pagina. Apare unul, dispare celalalt.

  Cu respect
  Om Normal (vigilent)

 7. Pt. informarea a lui Ciprian Ciucu:
  12.31 – Tiberiu Nitu despre femeia gasita moarta intr-un parc din sectorul 2 al capitalei: Nu sunt date ca decesul s-ar datora muscaturilor de caine

  • Nu va suparati, dar Tiberiu Nitu nu este cel mai bun exemplu de dat (nici ca procuror, nici ca om; pentru asta e suficient sa consultati internetul si sa studiati activitatea „distinsului”)…

 8. Scrieți „UPDATE: Avem confirmarea ca femeia a fost ucisă de câini. Detalii aici”, dar cînd deschid lincul indicat, citesc:
  „ACTUALIZARE 15.40. Constatările preliminare ale autopsiei efectuate la data de 21 martie 2014 au arătat că, sub rezerva efectuării unor teste toxicologice, moartea persoanei de sex femeiesc, cu identitate necunoscută, s-a datorat intoxicaţiei etilice acute cu aspirat alimentar gastric”.

  • Bine, bine. Trebuie sa-l credem pe Tiberiu Nupu si sa ne imaginam ca, inainte de a-i pune capat intoxicatia etilica, s-a muscat singura de antebrate si de obraji.

   • Pai, luati dvs ancheta in maini si faceti-o asa cum trebuie, poate mai salvati ceva. Personal nu cred ca aveti sanse. Acolo e o intoxicatie foarte puternica cu alcool. Asta e. Aveti mai multe sanse in schimb asupra lexicului, incercati aici: dl Ciucu i-a dat deja o lovitura in maniera domniei sale i/rationala si pot sa declar ca i-a reusit: daca pana mai ieri una ar fi fost sa dispari mancat, alta doar muscat si cu totul altceva intoxicat, ei bine, astea pur si simplu nu mai conteaza azi. Si nimeni n-are o probl cu asta, asa rezulta cel putin din ce scrieti pe aici, inclusiv dvs

 9. Cred ca m-am grabit cu vigilenta mea.
  Dupa ce am citit mai multe comentarii, am mers in articole publicate si am vazut ca ati publicat mult pe aceasta tema.

  Imi cer scuze

 10. De fapt, dupa ce am auzit la un post ca femeia era iubitoare de ciini si aparent unul din ei ii apartinea (?), cred ca bietii ciini au observat ca ea avea probleme si au incercat sa o resusciteze cum s-au priceput si ei.

 11. Ce primari (post 89) de calitate am avut domnule???????// Nu am nicio simpatie deosebita pentru actualul primar, insa nu este corect sa fie nici „oaia neagra” sau „tapul ispasitor”. Nu avem suficient discernamant cand alegem, asta este.

 12. La cati iubitori de caini am vazut in ultimul timp… si cate certuri pe tema asta… cred ca un referendum ar fi fost cu adevarat binevenit.

 13. Oprescu poate ar fi putut face mai mult pentru rezolvarea acestei probleme, dar Bucurestiul are o gramada de probleme, nu una singura. Cred ca a cazut cumva la mijloc, intr-o situatie in care cel mai la indemana e sa dai vina pe autoritatile locale. Eu cred ca este un primar bun sau cel putin mai bun decat ceilalti primari pe care i-a avut Bucurestiul.

 14. ipocrizia romanesca e mai multa decat China, sa vad eu acum cati iubitori de animale vor raspunde la oferta lui Sorin Oprescu!

 15. @C. Balasoiu si toti cei ce s-au linistit ca femeia a murit intoxicata cu alcool.
  Aflasem despre cauzele decesului inainte de a face prima postare. Nu are absolut nici o importanta ca femeia a murit din cauza alcoolului ci ca avea muscaturi de caine in mai multe locuri. Dar pt. mintile inguste este o victorie ca femeia a murit din alte cauze ignorand complet muscaturile. Ce nu vor acesti spalati pe creier sa priceapa, sau nu pot sa priceapa, este ca daca nu vom scapa de acesti caini nu va trece mult timp si vom mai avea un mort pe constiinta; pe constiinta noastra ca cei de care vorbesc se pare ca n-au.

  • Stiu ca punctati, nu gluma. Dar e ca intre pereti. Va spun oamenii ca intre decesul acestei nefericite si muscaturile cainilor nu exista nicio legatura, iar dvs o dati inainte ca nu conteaza. Pe cuvant ca nu inteleg de ce va excludeti dintre cei spalati pe creier de care vorbiti. Altminteri e o victorie acolo, dar nu in directia pe care o indicati dvs. Daca nu era clar pana acum, ei bine acum e: avem de-a face nu doar cu o chestiune maidaneza, acolo e si o teribila isterie anti-maidaneza. Or nu putem lasa lucrurile asa in nicio parte, mai ales ca ultima e ca molima, are nevoie de un sobolan.

   • Stimate domn, imi cer scuze ca ma bag.
    Doar o observatie.
    Citez contributors:
    Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
    Contact: editor (presupun ca aceste reguli se aplica si semnaturilor vechi)

    In afara de aceste reguli, sangele dumneavoastra albastru (fondul albastru), obliga la raspunsuri decente, chiar daca sunt lipsite de argumente.
    Cu respect (indiferent de culoare)
    om normal

    • Imi vorbiti de decenta dar ma ironizati? Nu gasiti ca e cam sucit?
     Apoi e putin ciudat: intr-un loc unde toata lumea urla ‘sange’, chiar daca e vorba de sange de caine, dvs gasiti ca e de bun augur sa-mi vorbiti de sangele meu. Ce sa zic, imi vine sa intru la banuieli, atmosfera e cam furibunda pe aici :)
     Toate cele bune

   • @C. Balasoiu
    Domnule, uite care e chestia: atunci cand ai de-a face cu oameni ca dumneata, indarjiti in campanii stupide si monocircumvolutionati in aceasta directie, argumentele nu mai functioneaza. E ca si cum ai incerca sa-l convingi pe Ponta ca democratia e mai buna decat furatul in gasca. Normalul nu mai functioneaza pt. ca ratiunea e canalizata pe altceva. Asa si in cazul dumitale. Nu vrei sa intelegi ca o fiinta umana e mai presus de orice atunci nu-mi ramane decat o sugestie: asociaza-te frate cu Mircea Solcanu ca tot e deprimat, cica, si faceti sau intemeiati o ganditoare ca veti avea succes…in Crimea sau Transnistria unde se pare ca astfel de „sclipiri” mintale sunt la mare pret.

    NOTA: Observati ca nu am facut absolut nici un fel de acuzatie sau chiar presupunere privind un eventual interes material ce va indeamna sa i-rationati in acest fel. Consider din start ca sunteti un om onest insa orb rational datorita indoctrinarii.

 16. În primul rând: http://www.smbc-comics.com/?id=2939

  În al doilea rând, cu naiba noi ca societate ne enervăm pe cuțofili, maidanezofili și alte apelative; dar ASPA și Primăria nu au nici o vină niciodată. Avem orbul găinii?

  2 câini erau ai Primăriei, pentru ei răspund tot cuțofilii? De unde venerația asta irațională pentru autorități și ura față de ONG-uri? La momentul actual legislația este cu eutanasiere. Nu mai există nici o scuză. De ce în continuare considerăm că autoritățile nu au nici o vină? NU e dublu standard?

  • Asta-i declaratia Primariei ” „Este vorba despre şapte animale. Imediat au fost citite crotaliile acestora, operaţiune în urma căreia s-a constatat că unul dintre câini era adoptat de o persoană fizică, două erau în responsabilitatea Asociaţiei Cuţu-Cuţu, trei câini erau microcipaţi de Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2, iar unul dintre câini, aparent bolnav si orb, nu figurează în nicio evidenţă” si pe care o puteti gasi in articolul de la acest link http://www.evz.ro/detalii/stiri/1088545.html

 17. Din pacate , exista doar 2 solutii
  1 – emigrarea intr-o tara civilizata
  2 – fiecare pentru el , pana mai mor cativa oameni . A murit Ionut , s-a dat legea cu eutanasierea . Pe de o parte , e un pas mare (teoretic), pe de alta parte , e mult prea putin. O sa mai moara un copil , o sa mai facem un pas si tot asa .
  Pana atunci , stau la maxim 1 metru distanta de fetita mea ( 9 ani ) , si daca un maidanez se apropie de ea la mai putin de 2 metri , maidanezul primeste ori un bolovan , ori un sut. Deja cainii din zona au inceput sa ma ocoleasca si babele sa ma blesteme .

 18. NU cainii mananca oameni, ci PROSTIA, IPOCRIZIA, EGOIDMUL si URA !
  Asociertea acestor „calitati” (incompatibile cu un crestin, naste BESTII cu chip de om, NU de caine (sau orice animal).
  OAMENII sunt vinovati pentru TOT! Pentru DISTRUGEREA planetei!
  OAMENII NU sunt capabili sa-si asume responsabilitati si…dau vina pe caini, pe pisi ci, pe porumbei, pe…etc.
  Daca ati fi un popor CRESTIN, ati fi precum CHRISTOS (crestin= adept al lui Christos).
  NU SUNTETI!
  Un om dupa placul lui Dzeu ARE GRIJA de TOATE fapturile pe care Dzeu i le-a dat in stapanire (adica in grija, dpdv BIBLIC). – si are „o inima milostiva’:

  —„Ce este o inimă milostivă? Este o inimă care arde de iubire pentru întreaga
  creaţie, pentru oameni, păsări, animale, pentru toate creaturile. Cel care are o astfel
  de inimă nu poate vedea şi nici nu-şi poate aduce aminte de o vietate fără ca ochii
  săi să nu fie plini de lacrimi datorită milei nesfârşite care îi pune stapânire pe inimă,
  o inimă care este înduioşată şi care nu mai poate suporta să vadă sau să audă de la
  alţii de vreo suferinţă, chiar şi de cea mai mică durere care a fost pricinuită vreunei
  creaturi. De aceea, un astfel de om nu încetează niciodată să se roage pentru
  animale, pentru duşmanii adevărului, şi pentru cei ce-i fac rău, pentru ca aceştia să
  fie apăraţi şi purificaţi. Unul ca acesta se va ruga chiar şi pentru reptile, mişcat de
  nemăsurata milă care domneşte în inimile acelora care au ajuns una cu Dumnezeu”.
  (Sf. Isaac al Ninivei, op. Cit., p.238)

  ……………………………………………………………………………………………………..

  „ O inimă milostivă, scrie înţeleptul Avvă Isaac Sirul, arde de dragoste pentru toată
  zidirea, pentru oameni, pentru păsări,pentru dobitoace, pentru draci şi pentru toată
  făptura. Iar prin aducere aminte şi vederea lor, ochii celui milostiv varsă o mulţime
  de lacrimi din puternica şi neclintita milă care-i strânge inima şi din marea sa
  compasiune inima este smerită şi nu poate suferi să audă sau să vadă vreo
  vătămare, sau vreo întristare cât de mică, ivită în vreo zidire.” —-
  fragmente din cartea „Oamenii şi animalele în lumina sfinţeniei”
  de Joanne Stefanatos
  ……………………………….
  NU mai vorbiti de…”iubuire rationala”….Sunteti rai si egoisti, TOTI cei carte sunteti de acord cu TAOATA MANIPULAREA CARE SE FACEA…CGIAR ACUM…pentru a fi ucisi niste caini NEVINOVATI!
  DREPTATEA lui DUMNEZEU sa va ajunga!

 19. Domnule Bălășoiu, vă mulțumesc pentru răbdarea de a polemiza și argumenta rațional față în față cu oameni atât de „radicalizați”, ca acest domn de la CRPE (l-am citat chiar pe dânsul, fiindcă și-a descris excelent poziția și discursul public). Subscriu celor spuse de dumneavoastră și vă asigur de tot respectul meu.

 20. Cel mai trist este ca in acest secol mai exista „oameni” care se pretind a fi educati, dar care si-au pierdut umanitatea, demnitatea si tot ce ar trebui sa insemne civilizatie in secolul 21. Este trist sa vezi cum ei mai spera inca sa trateze cancerul cu un piramidon. Da, exact!…problema maidanezului este complexa ca si o boala grea…pana nu ii vindeci cauza, efectul te va manca de viu. Nu maidanezul mananca oameni…oamenii se mananca intre ei…pentru profit! Maidanezul este doar scuza!

  Sa va fie rusine sa va mai numiti oameni…atat vreme cat v-ati pierdut umanitatea si dreapta judecata!

 21. Ba, esti post?… (e o expresie, in nici un caz intrebare indreptata spre stimabilul blogger-as)
  Deschizi pagina si primul rand sub titlu zice: „UPDATE: Avem confirmarea ca femeia a fost ucisă de câini. Detalii aici.” Dai click pe „aici” si, ghici ce, scrie mare titlu: „Procurori: Moartea femeii găsite într-un parc din Sectorul 2 a fost cauzată de alcool”. De rasul curcilor… Recunosc ca n-am avut rabdarea sa citesc si continutul articolului, am citit destule de acest gen ca sa trag concluzia ca mai nici unul din cei ce militeaza nu numai pentru strangerea cainilor, dar si pentru moartea lor, nu au toti boii acasa, iar argumentele lor sunt pe cat de subiective, pe atat de irationale si lipsite de moralitate. „Succesuri” in continuare si cu placere pt trafic ;)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ciprian Ciucuhttp://www.crpe.ro
Consilier in Consiliul General al Municipiului București / Fost președinte al Consiliului Național de Integritate (2015-2016) / Membru fondator al Centrului Roman de Politici Europene

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro