miercuri, aprilie 14, 2021

Campanie electorală în care COVID-ul va fi folosit pe post de ghioagă?

Cele două incidente cărora le-a căzut victimă dl. Nicușor Dan, candidatul oficial și comun al PNL și al USR la Primăria Capitalei, mi se par mai mult decât îngrijorătoare. E implicat în ele până în gât PSD care și-a mai dovedit o dată natura comunistoidă. Faptul că, precum PMR în anii 1945-1946, nu se poate despărți de ghioagă.
Sigur, figurile sunt altele. Unele mai din topor, mai mizere, mai „proletare”, așa cum stau lucrurile în cazul viceprimarului Aurelian Bădulescu care, orice ar face, nu depășește stadiul de individ proaspăt absolvent al școlii de alfabetizare, pus de partid șef de post sau gardian la nu știu care închisoare și căruia nu îi este la îndemână decât să bată. Altele, ceva mai rafinate. Îl am în vedere când scriu asta pe primarul Sectorului 5, Daniel Florea. Moțatul care a auzit că pe lumea asta există pixuri marca Montegrappa.Cu care a încercat să cumpere, desigur, pe banii contribuabililor, la finele anului trecut, conștiința și – de ce nu?- și voturile profesorilor de la școlile din Sector. Între timp, dl. Daniel Florea a evoluat. A făcut apel la serviciile unei firme de salubritate. Că doar gunoaiele la gunoaie trag.
Sunt destule indicii că foarte curând până și boala, adică infectările cu COVID, vor fi folosite mai abitir drept elemente de propagandă. În acest scop vor fi amplificate și diversificate serviciile unor televiziuni arondate PSD. De la România tv la Antena 3, de la TVR 1, cu pestilențiala România 9, girată de Ionuț Cristache și de Doina Gradea, la nou inventatele Mediafax live, prin Marius Tucă Șhow, de la caraghioasa cristoiutv (dl. Coroiu s-a și dezlănțuit vineri seara) la nu știu ce altă oficină de propagandă. La România tv, de pildă, se va spune că infectarea e o prostie anume inventată de PNL în vederea terorizării conștiinței populației, în vreme ce la Antena 3, al cărei patron vrea locuri eligibile pe listele PSD pentru nou veniții fantomaticul său partid, se va vorbi despre manipularea cifrelor și a numărului infectaților. Care, din păcate, este în creștere. Și asta fiindcă nici Mihai Gâdea, nici Mircea Badea nu vor mai putea susține (ar fi prea de tot) că virusul nu există de vreme ce acesta tocmai a făcut ravagii cu ocazia filmărilor pentru emisiunea Te cunosc de undeva. Respectivul binom va spune însă mai mult ca sigur că cifrele sunt exagerate, umflate din pix, guvernul, PNL-ul urmărind să înspăimânte astfel populația. Să o terorizeze.
Vor fi mobilizate în scop electoral tot felul de forțe. Se va recurge pe scară largă la manipulare. Precum a fost, zilele trecute, apelul celor 1000 și mai bine de așa-zise personalități ale lumii teatrale, apel care- ce să vezi?- a apărut taman la două zile după ce d-na Gabriela Firea a anunțat, cu de la sine putere, redeschiderea Teatrelor din subordine. Contrazisă de guvern, primărița generală a Capitalei a cerut să fie ajutată. Respectivul Apel, creația unui corigent la Limba română, a fost confecționat în interiorul Primăriei Capitalei, vârât pe gât directorilor de Teatre din subordinea Primăriei generale care s-au dovedit a avea spinări de gelatină, indivizi gata să îndeplinească orice ordin, asemenea postacilor despre care vorbește d-na Ana Birchall. Respectivii au primit sarcina precisă- se adoptă și se semnează. Zis și făcut. S-a semnat în devălmășie.
Când am dezvăluit (în comentariul publicat vinerea trecută pe adevărul.ro) mizerabila operațiune, s-a dezlănțuit asupra mea furia manageriței Teatrului Sputnik, perpetuată în post prin reexaminare și mărire de notă date exact de doamna Firea. Manageriță care prin tot ceea ce făcut, asociată fiind cu no name-uri de aceeași teapă, inclusiv ambuscata așa-zisă reprezentantă legală, înfiptă de PSD în fruntea Teatrului Regina Maria din Oradea, dar și cu un pretins coleg celebru prin nimicuri, a confirmat că a transformat Teatrul pe care îl conduce spre dezastru în filială a Antenei 3. În focar de antenită.
Tot ceea ce am enumerat mai sus nu reprezintă decât uvertura. PSD nu se lasă. De lăsat nu se va lăsa nici d-na Gabriela Firea. Noua Ana Pauker. Mai mult ca sigur zilele și săptămânile viitoare vor fi din ce în ce nu mai interesante, ci mai primejdioase. PSD e angajat în lupta pentru supraviețuire. Urnele pot să îi pecetluaiască, în anul 2020, decesul. Deocamdată, totul se petrece precum în Starea de asediu din Camus. Să sperăm că și finalul va fi tot ca acolo.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. Cine oare nu stie sfirsitul balaurului cu -sapte capete- din poveste .31 de ani au trebuit sa treaca ca lucrurile sa inceapa sa se intimple . Si totusi – calul troian- inca exista si greu va fi de scos din cetate .Priam inca se amageste ca poate – Troia- cea nicicind cucerita va rezista .Pandemia a mutat decisiv ,mai peste tot in lume . In Franta , cei care ,politicieni fiind, au probleme penale sunt scosi in afara jocului . In America noul -maidan ucrainean -este parte a vietii cotidiene .Jocul cu cubul Rubik este din ce in ce mai greu de dezlegat de multa lume -Unui -vice afroamerican – i se sufla cu putere in pinze – In Romania – noul premier – chiar face si nici nu tace . Primarul Bucurestilor isi taie zilnic , ca un facut , crenguta dupa crenguta ,cu ajutorul altora . Incet ,incet , presedintele ii aduce pe toti pe- calea cea dreapta- si inghesuiala va fi mare , nu peste putina vreme in alegerile parlamentare .Pacala , aflat si el la – fundul sacului – inca cere – cu glas tare – banii raspopitului . Sexul devine istorie si doar propria noastra intelegere – este adevarul absolut -nestiut decit de noi si nu de catre altii . La teatre ba ,dar la pacanele da ,este slagarul ultimilor zile . Justitia , mai ceva ca – baba oarba – din poveste, nici nu vrea sa auda de micsorarea pensiilor . Super pensionarii tarii voteaza cu naduf impozitarea pensiilor si pensionarul absolut , numit al poporului , contesta vehement – risipa in favoarea altora – tocmai la cei ce isi indestuleaza buzunarele – din lipsa legii – ce chiar daunazi – le-a fost data spre judecare .Si cum cu totii ne-am cam plictisit de atita politichie ,asteptam cu nerabdare alegerile – ca singura unealta – de prasire – a unei lumi ce deja nu mai exista .

 2. Acum chestia este ca Covid chiar este o ghioaca si asta o confirma faptul ca azi numarul de inbolnaviri a crescut foarte mult, fiind peste 50 la 1000 de teste in timp ce in ultimele zile indicatorul s-a invartit in jurul cifrei de 30 dupa ce acum peste 10 zile era chiar cca 20 .adica chiar s-a peste dublat . Nasol!

 3. 1.
  Gabriela Firea a cerut undeva o aprobare (obligatorie !) ca să facă testare COVID 9 pe STADION.
  A cerut aprobare privind LOCUL, nicidecum aprobare pentru efectuarea testării.

  2.
  Nu a primit aprobarea.
  3.
  Fără aprobare, Gabriela Firea nu a putut să facă testarea PE STADION. Un om normal caută un alt loc, în care să fie permis actul medical.
  Gabriela Firea se plânge pe la televiziuni că a fost împiedicată SA FACA TESTAREA!
  După ce a enunțat ipoteza falsă, urmează concluzii tot false :
  – a fost împiedicată să-și exercite grija față de dragii de bucureșteni,
  – cineva a vrut să facă rău iubiților bucureșteni, dar și ei, etc, etc, etc….

 4. Așa cum am spus și cu alte prilejuri, ca locuitor al Bucureștiului sunt mai interesat decât ceilalți cetățeni ai României de soarta Capitalei.

  În acest context, după părerea mea, d-lui Nicușor Dan i se poate reproșa faptul că a susținut-o pe d-na G Firea în introducerea taxei aberante pe accesul autoturismelor în București.

  În cazul în care domnia-sa dorește cu adevărat reducerea noxelor din Capitală, atunci firesc este să solicite în primul rând înlăturarea principalelor surse de poluare, anume, arderea deșeurilor în preajma Bucureștiului, șantierele neacoperite de plase de protecție, din care sunt spulberate de vânt maldărele de pământ și nisip, arderea combustibililor fosili în centralele termice.

  În lumina recentelor evenimente, nu sunt sigur dacă nu cumva există o înțelegere între d-na G Firea și dl N Dan, pentru a se valida reciproc drept adversari, din „bătălia mediatică” ieșind victorioasă de fapt d-na Firea. Ar fi tare trist să asistăm la un nou „blat” PNL-PSD, așa cum s-a întâmplat la alegerile precedente.

 5. „Urnele pot să îi pecetluaiască, în anul 2020, decesul”
  Poftim?
  Practic, prolifica știristă a Varanului a câștigat deja, detasat, alegerile!
  1.Testarea de Covid nu s-a facut din cauza nemernicilor de liberali si a lui Ciolannis, dar Gabița a VRUT sa ne testeze geratuit, si scos din buzunar o gramada de bani pentru asta!
  2. Cele doua demonstratii de forță împotriva lui Nicușor Dan dau foarte bine la electorat, care nu se da în vânt dupa legalitate, ci apreciază mult descurcăreala și un Primar PUTERNIC!
  3. De o săptămâna, la noi în bulevardul MIhalache nu este apă caldă. Pe cine credetți ca înjură de zor lumea? Pe guvernu liberal și pe Ciolannis!
  Nici mpcar nu mai era nevoie de povestea cu teatrele, Gabița a câștigat deja, detașat, algerile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro

Top articole

Cum produce scoala tampiti

I.  Învăţământul preuniversitar Pentru a nu pune la încercare răbdarea potenţialilor cititori, o spun de la început: şcoala românească produce tâmpiţi industrial şi cu metodă....

Ucraina. Alinieri ideologice toxice la narațiuni (post-)sovietice

Un “amănunt” picant și toxic a tulburat grav liniștea comemorării împlinirii a 80 de ani de la masacrul din poiana Varniței, de...

U.S. and E.U. shoulder to shoulder

"Parte din strategia lui Donald Trump ținea de rezolvarea problemelor prin escaladare. Acum rezolvăm problemele coborând temperatura, prin de-escaladare, căutând un...

Invitarea Ucrainei în NATO – marea lovitură strategică a SUA în Estul Europei şi scenariul care dă fiori regimului Putin

Agitaţie mare în estul Ucrainei, de ambele părţi ale frontierei cu Rusia. Informaţii contradictorii, acuzaţii reciproce de escaladare a conflictului, masarea trupelor...

Despre protestele antivaccin, anxietatea tehnologică și tehnofobia. De ce ne este teamă de cipare (I)

Privim îngroziți la cei din jur care îmbrățișează teorii conspirative, le susțin impetuos pe rețelele de socializare, ți le aruncă în față...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.