miercuri, octombrie 27, 2021

Când scuipi împotriva vîntului, te scuipi de fapt pe tine

Da, domnule preşedinte Iohannis, asta aţi făcut miercuri, 17 februarie, o zi de care vă veţi aminti cu fiecare like pe care îl pierdeţi pe facebook. Stiţi, “patidul” ăla care v-a sprijinit. I-aţi scuipat tocmai pe acei oameni datorită cărora  aţi fost ales în acel noiembrie 2014. Numai că, aşa cum poate observaţi chiar de la înălţimea funcţiei de preşedinte, aţi făcut-o împotriva vîntului.

Ce să înţeleagă milioanele de oameni care au îndurat ore şi ore frigul, ploaia şi administraţia ostilă pentru a împiedica un descreierat să ajungă la Cotroceni? Că frăţia intereselor e transpartinică.

Vă simţiţi confortabil, acolo în turnul de fildeş, văzînd cum instituţiile statului sînt rînd pe rînd umilite de un puşcăriaş şi acoliţii lui? Speraţi că pînă în 2019, la următoarele alegeri prezidenţiale, lumea va uita.

Am înţeles, cred, mulţi dintre noi, cei care am scris în 2014 despre Victor Ponta ca despre pericolul real pentru democraţie şi pentru stat de drept , că singura miza pentru dumneavoastră acum e un nou mandat de preşedinte. Confortabilă opţiune. Numai că în schimbul ei sacrificaţi cam mult.

Înlocuiţi ceea ce aţi spus la dezbaterea societăţii civile (ce ironie, tema dezbaterii – „Dialog pentru România. Primăvara politică a societăţii civile”) – decizie judecatoreasca definitivă egal „banal motiv administrativ„, cu proprietatea e un moft, rostită de Ion Iliescu- şi veţi vedea unde aţi aruncat speranţele noastre. Pentru liniştea şi confortul prezidenţiale, aţi devenit apăratorul celor care nu dau doi bani pe stat de drept, pe democraţie. Potenţialul de indignare e însă mare. Ar trebui să vă daţi seama de asta numai din diferenţa de peste un million dintre voturile dumneavoastră şi cele pe care le-a primit Victor Ponta. Mult mai mare decît schimbul pe care l-aţi făcut,  “partidul facebook” lăsat pentru cel al antenelor.

Primul însă e sincer şi nu poate fi cumpărat. Despre cel de-al doilea, n-aş băga mîna în foc.

Distribuie acest articol

13 COMENTARII

 1. Ba, omul cred ca a intentionat sa scuipe in directia vantului. Doar ca a ales vantul gresit.

  Avand in vedere ca l-am votat de nevoie si nu din convingere, nu am asteptari prea mari, de la presedinte. Dar consider ca atat domnul Iohannis cat si domnul Ciolos au ratat ocazia de a se dovedi barbati de stat.

  Partea plina a paharului, dupa ziua de miercuri, ar fi confirmarea fara echivoc a banuielii ca intreaga clasa politica sufera grav, indiferent de cum se numeste un partid sau altul. Confirmarea banuielii ca toti sunt la fel. Ca mai presus de U.S.L., exista Uni.Pa.Pa. Uniunea Partidelor Parlamentare. Sa luam aminte si sa votam in consecinta! La locale, la parlamentare, la prezidentiale…

  • Buna ziua,
   Ciolos nu este deloc asa cum considerati dvs. Iohannis categoric da, insa Ciolos nu este nici las, nici un om care face compromisuri. Vom vedea in zilele urmatoare ce va face.

   In legatura cu vorbitul in public:
   „Inainte de a o spune public le-am spus-o si lor. Presedintele anaf a recunoscut azi ca poate nu a fost modul cel mai bun de intervenție. Nu aș fi spus-o public fara sa le-o spun lor, pentru ca le respect cu adevărat munca făcută in interesul cetățeanului.”

   „Nu am facut niciun compromis. Am aparat legea in fata celor care au vrut doar spectacol si am incercat sa am un punct de vedere echilibrat, sustinand faptul ca ANAF a aplicat legea dar regretand ca a fost si o tendinta de intimidare care din pacate a fost speculata apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus. Caut sa nu pierd energia reformista transmisa de cei care vor o Românie mai onestă, mai curată, mai tolerantă cu semenii.” (Dacian Ciolos)

    • Nu fac reclama vreunui partid. Eu stiu cu cine voi vota. E o alegere personala, pe care trebuie sa o faca fiecare.
     Consider ca trebuie sa fugim, ca dracul de tamaile, de partidele cu state vechi. La locale, la parlamentare, cu orice ocazie. Atati cati suntem, putem fi un inceput.

 2. Frica de a intra in gura Antenei 3!!
  Asta se vede la toti politicienii, toti se fac pres in fata lui Gadea & comp…
  Rusine, dle KWJ, rusine dle Ciolos!

  L-am crriticat mult pe Basescu, dar incep sa ma gandesc ca-l voi regreta… se poate si mai rau, la nivel de Presedinte de Romanie….

  • Cum se zice? mintea romanului de pe urma a ajuns si la @ lili:

   „lili [anonim]
   In lupta cu penalii din PSD, eu cred ca Johannis nu e omul potrivit..
   Pentru asta recunosc sincer ca numai T Basescu putea face fata !!
   Are T Basescu muuulte bube, dar la a-i pune la punct pe penalii lui Ponta nu-l batea nimeni!”
   Mai bine mai tirziu, decit niciodata, tot expresie mioritica :P

 3. Inainte de a evacua chiriasul, ANAF trebuie sa il intrebe daca vrea sa cumpere si sa ii comunice rezultatul evaluarii imobilului.
  Daca intr-adevar la chiriasi nu au ajuns nici rezultatele evaluarii, nici notificarea de care se vorbeste mai jos, s-a incalcat procedura.
  Bunurile imobile intrate în proprietatea privată a statului, pentru care la data intrării în proprietatea privată a statului exista un contract de închiriere în vigoare, pot fi valorificate prin vânzarea directă către chiriaşi, dacă oferă cel puţin preţul stabilit de comisia de evaluare pe baza raportului de expertiză tehnică sau de evaluare, în termen de 30 de zile de la data notificării în acest sens de către organele de valorificare, şi achită integral suma în termen de 60 de zile de la data depunerii ofertei de cumpărare (HG 731/2007 actualizata, art.22 alin.8, M.O. 254/2009).

  • Sunt convins ca avocatii antenelor vor ataca din toate pozitiile, daca au legea de partea lor. Inteleg ca si domnul Ciorbea s-a trezit din letargie si apara televiziunile poporului al carui avocat este. :) Cinste lui! :)

   Vedeti ca e miting de sustinere, astazi, pentru antene!… :)

 4. ANAF nu-s nici ei ușă de biserică, poate au dat acum special cu stângu-n dreptul ca să ofere A3 ocazia să se victimizeze. Asta însă nu-i iartă pe Johi și Ciolo, care au sărit imediat să sărute un dos proaspăt și frumos mirositor. Nu puteau tăcea mai bine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Dragos Ghitulete
Jurnalist, a realizat de emisiuni la RFI Romania si Radio Romania. Talk-show-urile gazduite de el au fost premiate in 2007 de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, iar in 2008 de Clubul Roman de Presa. "Gluma ruseasca" este ultima sa carte, publicata la Cartea Romaneasca.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Agenda ,,verde”, Europa și gazul rusesc: cronica unei crize energetice anunțate

            Dacă la sfârșitul verii s-a vorbit despre o situație tensionată, acum se vorbește deschis despre o criză energetică. Prețurile la petrol,...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.