vineri, mai 7, 2021

Care este misiunea celui de-al 4lea candidat PNL?

Am fost aseară la dezbaterea Grupului pentru Dialog Social (GDS) cu Nicușor Dan și al 4lea candidat PNL. Spun „cu” și nu „dintre”, pentru că, teoretic, se căuta o soluție pentru ca PSD să nu câștige iar Bucureștiul, după Oprescu, după #Colectiv. Din păcate a fost o întâlnire ratată, care nu a adus nimic nou.

Mai sunt 10 zile până la alegerile pentru București. Șansele ca al 4lea candidat PNL să câștige alegerile sunt minime. Ca să fim politicoși. Ca să nu spunem că sunt nule.

De ce? Pentru că PNL e blat cu PSD, inclusiv pe organizarea alegerilor într-un singur tur. Pentru că al 4lea candidat PNL a venit târziu în campanie, a ratat startul, nu a fost nici la primele dezbateri. Pentru că a venit după fantasticii Bușoi și Marian Munteanu. Pentru că oamenii PNL din sectorul 4 se țin de mână cu Piedone, cerșind popularitate de la acesta. La 6 luni de la #Colectiv. Pentru că PNL/USL acum 4 ani îl susținea pe Oprescu. Pentru că PNL a votat în Consiliul General București alături de PSD. Pentru că, vrea sau nu să accepte, ne place sau nu ne place, pur și simplu PNL nu poate și nici nu merită să câștige Bucureștiul în 2016.

Și atunci de ce el? De ce atunci când PNL a scos al 4lea iepure din pălărie, l-a scos pe el? Care este misiunea lui în această campanie, când e limpede că nu poate să câștige?

Când e întrebat, al 4lea candidat PNL îi tot dă înainte cu, citez din memorie, „Partidul și-a asumat un mare risc trimițând pe cineva cu alură prim-ministerială ca mine în această luptă”. Oare? „Partidul”, sau mai exact, găștile de acolo, sunt cu un picior în groapă. Și atunci, după Bușoi, după ce Procuratura l-a agățat pe Orban, după ce te faci de râsul curcilor cu Marian Munteanu, ce risc mai ai? Ce risc mai are cineva care e aproape terminat? Și încearcă să se spele. Cu el.

La ce mai poate spera PNL? Care e obiectivul lor în aceste alegeri? Un număr cât mai mare de consilieri și o onoare reperată. Și atunci ce fac? Bagă pe cineva cu imagine mai bună decât media partidului, care nu poate pierde cursa. Și cum nu o pierde când e clar că nu o poate câștiga? Există un singur răspuns: retrăgându-se. Când? Cât mai târziu. Ca să crească șansele să îi pună celui în favoarea căruia se retrage înfrângerea în brațe. Pe ideea: Poftim, am făcut ce ai vrut, m-am retras, și tot nu ai fost în stare să câștigi. Mai mult, „sacrificiul”, „jertfa de sine”, va fi însoțită de un apel să se voteze lista PNL „singurul partid responsabil”, „care nu mai poate să doarmă noaptea gândindu-se la bucureșteni”. Și în felul acesta al 4lea candidat PNL se spală pe mâini. Nici măcar pe lista de consilieri PNL nu este. O altă dovadă de respect maxim pentru bucureșteni, o altă dovadă de asumare.. Lista e deschisă de băiatul acela, Ciucu, parașutat acolo ca premiu că a lăsat cu ochii în soare M Zecele lui Macovei și a fugit la PNL „din dragoste pentru bucureșteni”.

Toată situația de ieri de la GDS mi-a adus aminte de un banc cu o barză care căra în cioc un moșuleț în scutece. Și moșulețul îi tot repeta, „haide barză, te rog, recunoaște că te-ai rătăcit”. Și barza nu și nu.

De ce nu? Probabil pentru că, pe fond, aceasta este misiunea celui de-al 4lea candidat. Să participe ca să dea o poleială de onorabilitate PNLului și să se retragă înainte de vot ca să nu rămână în istorie ca pierzător.

Este momentul ca PNL să înțeleagă că nu mai merge cu fofârlica. Dacă mai speră la un viitor, PNL trebuie să împiedice în mod real alegerea Gabrielei Firea la București, continuatoarea lui Oprescu. PNL trebuie să accepte să schimbe misiunea celui de-al 4lea candidat. Să îl lase să fie cine este de fapt, un om cu certe calități, un om respectat. Să nu îl termine. Iar cel de-al 4lea candidat, la rândul lui, are datoria față de noi, pe care spune că ne reprezintă și față de propria conștiință să nu participe la această șușă.

Retragerea lui nu trebuie să aibă loc în ultimele zile. Pentru că atunci îi face jocul lui Firea. Atunci va fi clar că al 4lea candidat PNL s-a retras în favoarea lui Nicușor Dan doar pentru a putea afirma după campanie că uite dom’le am făcut ce și-a dorit Dan și tot nimic. Nu. Și trebuie o scenă frumoasă, nu un comunicat sec. PNL are expertiză in house pentru asta. Domnul Stolojan le poate da și câteva indicații scenice. Trebuie ceva mai cu suflet, că și așa nici Nicușor Dan, nici al 4lea candidat PNL nu strârnesc prea mari emoții. Trebuie cu dragă Predo, cu corazón. Și trebuie cât mai repede. Fiecare zi care trece consolidează victoria lui Firea și consfințește blatul PNL-PSD.

Există o responsabilitate pentru #Colectiv. Și totuși astăzi cei din PNL se țin de mână, vopsiți pe față, cu Piedone. Poate ar fi timpul ca acest mod mincinos de a face politică să nu mai caracterizeze (și) PNL. Altfel pentru „național-liberali” este capăt de linie. Și pentru al 4lea candidat.

Distribuie acest articol

15 COMENTARII

 1. :) romania a fost pusa pe fagasul stinga / dreapta gen democrati / republicani pentru a mima democratia vivace. cind in fact stinga / dreapta este o susanea demna de cascadorii risului cu analfabeti si contopisti (din raposatul fsn si progeniturile lui), indivizi de nimic, care n toata viata lor singurele realizari au fost imbogatirea in functii cu dedicatie (bine remunerate) si furtul de la stat. probabil acest circ politic stinga / dreapta va functiona pina la un alt moment t0 (nu prea indepartat), similar anului 1989, dar din care romanii (asa putini cit au mai ramas) vor fi invatat ceva

 2. Nu reusesc sa inteleg de ce cvasitotalitatea articolelor din media pro-dreapta, incl. Contributors, privind localele, nu abordeaza aproape deloc problematica programelor si proiectelor candidatilor. Concret, in doua articole din Contributors din ACEEASI ZI, cel de mai sus si cel al lui Eugen Vasiliu (Opțiunea Predoiu – o tragedie antică), nu se vorbeste decat de ce si cum liberalii trebuie sa procedeze, strategic si tactic, ca sa elimine candidatul PSD la Primaria Bucuresti. La fel si in alte surse media mainstream, incl. Hotnews, Adevarul.ro etc. Rezultatul pare sa fie ultra-pervers: cota lui Firea este in crestere, in sondaje si…la casele de pariuri.

  Pot fi de acord ca aceste articole anti-Firea sunt (partial) gestionate de GDS si similari, dar nu pot pricepe fixatia excesiva a criticilor pe anti-Firea, candidat PSD/ad personam, fara macar o minima referire critica la adresa programului si proiectelor ei in calitate de candidat. Una macar!!

  (De fapt pricep, dar chiar mi-e jena de ce se intampla in 2016, cu asa-zisa „dreapta” din politica romaneasca…..)

  • Nu va suparati, alegerea primarului general al Bucurestiului e in primul rand o alegere de persoana. O persoana cu experienta, care sa inspire incredere, care sa aiba realizari concrete in viata legate de functia pentru care candideaza

   Ca altfel stim si noi cum e cu programele alea despre care suntem invitati repetat sa discutam. Imi aduca aminte ca intr-o vreme am discutat chiar si despre autostrada suspendata, pe vremea lui Oprescu. Daca sa o facem pe cerc sau pe diagonala.

   In fapt asta e tactica PSD-ului la aceste alegeri in Bucuresti: sa fim calmi sa discutam despre programe pana lesinam, sa nu discutam nimic politic. De altfel, Firea nici macar nu se afiseaza cu niciun lider politic al PSD-ului: Dragnea, Negoita si compania au disparut din peisaj.

   PSD-ul asta incearca sa faca: sa nu creeze cumva vreun val anti-PSD in Bucuresti, caci potential exista. Sa fie alegeri „linistite”, prezenta mica si voturile anti-PSD sa se imparta cat mai mult.

   De abia dupa alegeri o sa il vedem si pe domnul Dragnea si compania, anuntand victoria pe TV!

   P.S. Moral vorbind, PNL-ul ar trebui sa isi puna cenusa in cap si sa isi retraga rapid candidatul la Bucuresti. EI au fost cei care au votat cot la cot cu PSD-ul votul primarilor intr-un singur tur.

   Ar trebui sa isi ceara scuze pentru asta, sa anunte sustinerea pentru Nicusor Dan si sa anunte ca prima modificare legislativa dupa alegerile din toamna o sa fie revenirea la alegerea primarilor in doua tururi.

   Si nici nu ar fi chiar o miscare gresit calculat: la primaria oricum nu au sanse, ar pierde ceva locuri in Consiliul General in Bucuresti, dar ar castiga la vot politic in tara, fiind perceputi ca o opozitie reala la PSD. Nu mai vorbesc de castigul de imagine pentru alegerile din toamna.

   Nu ii vad capabil pe Blaga, Gorghiu si ceilalti de asa ceva. In fapt, se pare ca discutam doar de un blat trist PSD-PNL si eu bat campii, gandind la o opozitie reala fata de PSD.

  • Programel PSD / PNL sunt deja vizibile in capitala. Ambele partide au controlat succesiv CGMB si rezultatele le stim! Sa spui ca Firea sau Predoiu ar schimba cumva partidul din spatele lor nu mai este naivitate, ci reclama mincinoasa…

 3. “pentru PNL este capat de linie “… Wishful thinking… imi plac enorm basistii care au grija PNL-ului :))
  Predoiu cel putin a avut initiativa coalizarii impotriva PSD. Nicusor – se pare – prefera sa castige Firea decat sa faca un pas in spate, chiar si in situatia in care ar sta mai prost in sondaje ca Predoiu (ceea ce, sincer, nu cred, cel putin in acest moment).

  • Cel mai probabil, Nicusor se teme ca sondajul va fi facut cu „profesionalism” de o firma apropiata PNL. USB a facut deja un sondaj in care ND e pe locul 2, dar PNL contesta acest sondaj. De ce nu ar avea dreptul sa conteste si ND un sondaj facut de PNL?

  • „Predoiu cel putin a avut initiativa coalizarii impotriva PSD”

   Basme de adormit copii: in 5 zile trebuiau facute sondaje de opinie. Cine facea sondajul? PNL ar fi scos din caciula un sondaj in care Predoiu avea 40%. Ce se intampla atunci?

   Evident ca Nicusor Dan nu ar fi recunoscut sondajul, Dupa 2-3 zile, se rupea jucaria si fiecare candida ca si pana acum. Doar ca PNL-ul mai puncta cu „noi am vrut, dar Nicusor, nu”

   Initiativa (daca era reala) nu se facea la televizor. Se intalneau intre ei si discutau. Ajungeau la consens cu sondajele in brate, bine. Nu ajungeau, mergeau fiecare pe drumul lui.

   Anuntul facut la TV, fara discutii prealabile, e doar o manevra electorala ieftina

   Si zic iar: e moral sa se retraga Nicusor Dan sau Predoiu? Cine e de vina pentru situatia asta?

   Si nu ma refer strict la Predoiu, ca pare o persoana decenta, prinsa la mijloc in porcaria asta. De vina e PNL-ul, care a votat cot la cot cu PSD-ul alegerea primarului intr-un singur tur. Ei cand isi asuma greseala asta?

 4. Nu pot intelege ce le mai trebuie unora ca sa faca PNL-ul pentru ca sa fie convinsi de ticalosia aproape a tuturor liderilor liberali de dupa `90.
  Ce se poate astepta de la Alina Gorghiu, pina mai ieri aliata PSD-ului in banda numita GIO USL?
  Tara numita Romania are ca presedinte un om care a obtinut o casa cu acte false. Si nu o spun eu, ci 3 (trei) instante.
  Tara care are un presedinte de Senat urmarit penal pentru marturie mincinoasa (oare numai la DNA a mintit?)
  Tara care are un partid (cel mai mare) cu presedinte condamnat penal la 2 ani de inchisoare (e drept, cu suspendare, dar tot condamnare se numeste), si care ameninta: pe presedinte nu il suspendam, dar guvernul sa se teama.
  Ei bine, toti cei amintiti mai sus au facut parte din GIO USL.
  Multumim ICCJ-ului ca l-a lasat liber pe cel ce stie sa trezeasca mortii pentru vot.

 5. Asta e bascalia anului „om cu certe calitati,un om respectat” ? Care calitati,de cine respectat ? Ha,ha, tzin tza fie,tzin tza fie ?

 6. Fiindca autorul acestui fir a participat la discutia de la GDS sper sa fie interesat de comentariul meu pe care de altfel l-am facut si pe celalat fir cu tema localelor din Bucuresti incercand sa indic si o ultima solutie posibila si fiindca vad ca dl Iliescu care a facut o precizare foarte necesara pe acel fir nu a mai repetat-o si aici reiau cele scrise si acolo.

  In general sunt de acord atat cu cele doua articole scrise simultan pe acesta tema cat si cu majoritatea comentatorilor printre care gasesc putini psdsti mascati si greu de depistat in actuala confuzie.
  Remarc doar ca un singur comentator, dl Valentin Iliescu pe celalat fir incearca sa infirme teza memoriei scurte a romanilor explicand intr-o fraza tot foarte scurta, excelent de sintetica, dar avand in spate o memorie politica remarcabila, ce a facut PDL(cu Basescu langa el si din pacate este poate una din erorile capitale ale lui Basescu care i-au creat si riscul de a fi decapitat de USL-ul ce abia apoi si din aceasta cauza s-a dezvoltat ca un cancer ) in mai 2011 modificand uninominalul in doua tururi, intr-unul cu un singur tur, cand inca se credeau pe cai mari(ratiune tipic politicianista, dar noi altceva decat politruci nu am avut in politica) avand in spate rauflarea fierbinte a psd pe care nu-l credeau in stare sa se uneasca total cu liberalii(desi dovedise cum poate s-o faca in 2010, chiar inainte de formarea USL in alegerea lui Radu Stroe in parlament in colegiul sectorului 1, cand psd l-a facut palamentar pe Radu Stroe), cum practc a facuta ulterior in USLul pe atunci abia format(februarie 2011 cu Crin Antonescu in fruntea PNL)) cedand mule in fata liberallor (inteligenta politica iliesciana) tocmai pentru a castiga in fata PDL, atat liberali cat si psdisti, dar cei mai bine clasati in turul unu si deasemeni cat sa si dea in cazul caderii guvernului Boc un PM aliinduse in parlament. Aceste rationamente politicianiste din pacate sunt impuse de sistemul de vot, la care insa cel in in doua tururi ramane mai corect, mai democratic in sensul in care vorbeste despre democratie Winston Churchill, permitand aliante intre tururi, dar macar raul cel mai mare poate fi evitat. De altfel atunci Tariceanu a spus imediat ca aceasta modificare la care el s-a opus pe atunci si asta, trebuie sa o recunoastem din motive politice de partiotism pnlist, caci a inteles ca asa PNL va fi zvarlit in bratele PSD, lucru pe care l-a spus in clar cand a afirmat ca PNL trebuie sa reconsidere alianta USL proaspat formata, adica era clar pentru cei care (putini la numar) inteleg influenta sistemelor de vot pentru configuratia patidelor ca PNL sunt obligari la asa ceva si Antonescu cu sperantele lui personale desarte a comis-o cu drag.
  PSD -ului de altfel mai inteligent i-a convenit miscarea si a sustinut-o in parlament ori numai de blat cu pdl nu puteai acuza psd , atunci in 2011.
  PDL a crezut atunci ca pacaleste pSD dar pacalitul a fost el.
  De ce anul trecut tot in primavara Noul PNL la Iohannis a renuntat la intentia de a trece la doua tururi? Desigur ca a fost probabil ca dobitocii cu Iohannis in cap, se credeau ei pe cai mari si li se parea ca un singur tur ii va avantaja. Scuzele cu votul pentru diaspora sunt o prostie, caci diaspora nu conteaza la locale si nici cine stie ce la parlamentare rolul ei fiind covarsitor la prezidentialele in doua tururi, ca daca si alea ajung intr-un singur tur, nici acolo nu mai conteaza cine stie ce,
  Si acum ajungand la zi nu pot spune decat ca este greu de decis cine face blatul cu Firea, caci si Nicusor Dan o sprijina implicit, fiind o iluzie sa crezi ca ce s-a intamplat in 2014 cu Iohannis se poate intampla acum in Bucuresti cu feisbucul etc . Adica sa faci bucurestenii sa inteleaga singuri ca trebuie neaparat sa voteze cu tine care sabotez ideea de unitate, ca si cum deja ai ajuns cu Firea in turul doi. Asta macar a spus-o corect Predoiu(chiar daca poate cu interese politicianiste si el ) cum s-au si aratat posibilitati de acest fel in comentariile celor doua fire aici dechise pe tema localelor din Bucurest si a discutiei despre de la GDS.
  Nu spun cum voi vota caci nu stiu si totul depinde de ce vor mai face candidaii antiFirea din care singurul care cred ca chiar nu face blatul este Turcescu (adica Basescu). Probabil ca voi sanctiona PNL votand cu PMP la consilieri si la primarul de sector caci fata de cloaca politica de la noi doar in Basescu mai imi pun o minima speranta, dar nu in el pentru viitor ci in el ca poate chiar va sti sa gasesca un om in care sa merite sa investim, ceea ce nici Coposu sau Ratiu nu au reusit sa faca(pe Campenu nu merita sa-l pomenesc ) si nici Basescu in 10 ani de mandat desi a ncercat cu Boc dar i-a distrus sansele cand s-a last antrenat in diversinea kgbita numita Arafat.
  Asa ca sa speram in mintea cea de pe urma a romanilor pe care unii o purtam in permanenta la noi, dar suntem mereu intr-o infioratoare minoritate, pana cand un miracol pe care noi nu-l mai asteptam, se produce.
  Miracolul ar fi ca propunerea lui Predoiu oricat de politicianist va fi fost si ea facuta sa fie luata in serios de un GDS care sa mai coboare din turn si sa organizeze repede acel sondaj cu case de sondaj acceptate de cei trei competitori care conteaza ca numar de voturi adica N.D. , C.P. si R.T. si acestia imediat ce se da rezultatul, intr-o zi doua sa faca prin mijloacele mediatice disponibile si azi sunt destule campania necesara ca bucurestenii care nu o vor pe Firea sa inteleaga ce se intampla si ce lucru maret au facut ei tocmai in interesul acestora.
  Personal nu pot face mai mult decat sa va spun toate acestea care sper sa apara.

 7. Toate analizele şi intervenţiile dovedesc o lipsă de viziune îngrozitoare şi mai ales iresponsabilitate.
  Miza este a celor care visează precum doamna Mungiu Pippidi este de a transforma USB într-un mare partid naţional.
  Mi-e foarte greu să cred asta, pentru că în politică partidele cu şanse se nasc greu, în lipsa unor lideri carismatici, iar Nicuşor Dan este un tip onest şi atât.
  Ce este mai grav habar nu are de politică, politica înseamnă compromis altfel mori cu dreptatea în mână.
  Deocamdată doar PNL este partidul capabil să ţină piept molohului PSD, s-a mai curăţat de uscători, nu complet, dar oricum se luptă în Parlament pentru statul de drept.
  Dacă sondajul PNL indică faptul că Dan ar avea şanse, probabil se va da semnalul susţinerii lui Nicuşor Dan.
  Problema este dacă şi cu susţinerea PNL Nicuşor Dan nu are şanse şi se face pârtie pentru victoria doamnei Firea?
  Atunci domnilor ce ne facem?
  Ţuţărim?

  • Exact, ţuţăreşti pe linga „PNL este partidul capabil să ţină piept molohului PSD”.
   Iar cind nu-i mai tine „piept” refac un GIO USL.

   • Problema este mult prea serioasă încât viespi -trolli ai forumului să trimită discuţia asta în derizoriu.
    Trebuie realizată solidaritatea în jurul celor cu şanse renunţând la tot felul de wishful thinking fără relevanţă în realitatea politică , astfel ca să se blocheze accesul PSD
    După cum se comportă politic PSD, acest partid este un pericol pentru stabilitatea României.
    Trebuie să ne trezim şi să judecăm astfel ca inamicii democraţiei să nu aibă şanse!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mihai Cusuta
Mihai Cusuta
Mihai Cusuta, MBA.

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Voi, treziți-vă!

Cezar Victor Năstase este convins că: ”Dacă s-ar reintroduce pedeapsa capitală aceasta ar trebui aplicată în primul rând cozilor de topor și...

PNRR: Eșecul din spatele unui succes cosmetizat

Pe măsură ce se devoalează noi informații din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se poate observa că acest plan este...

Și în România este confirmat începutul declinului pandemiei Covid-19 (Actualizat)

După o așteptare nu agreabilă, evoluțiile de după 20 aprilie au început să devină pozitive și la nivelul ratelor de mortalitate iar cele două curbe și-au armonizat mișcările descendente. Armonizarea nu a survenit după două săptămâni, cum era de așteptat din evoluțiile anterioare şi din alte ţări, ci după trei săptămâni, cea de a treia consemnând o surprinzătoare recrudescență a mortalității.

Cum produce scoala tampiti

I.  Învăţământul preuniversitar Pentru a nu pune la încercare răbdarea potenţialilor cititori, o spun de la început: şcoala românească produce tâmpiţi industrial şi cu metodă....

Paștele – Anul II al pandemiei

          După suferința Vinerii Mari, înfricoșați de chinul și moartea lui Isus, apostolii au căzut sub povara descurajării și a fricii. Timp...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro