luni, octombrie 2, 2023

Cât de gingaș și tandru a devenit peste noapte dl. Orlando!

Într-un comentariu publicat pe site-ul contributors. ro la data de 13 august 2019, comentariu în care încercam să deslușesc ițele destul de încurcate ale întâmplărilor din CExN al PSD care a avut loc cu doar o zi înainte, atrăgeam atenția asupra unor lucruri mai mult decât bizare ce au început să i se întâmple d-lui Eugen Orlando Teodorovici.
Președinte executiv al partidului și ministru de Finanțe, dar și ins cu aspirații neîmplinite de prezidențiabil..
Porneam în analiză de la informația potrivit căreia cu doar câteva zile înainte, când în guvern s-a discutat o primă formă a proiectului de rectificare bugetară, d-na Viorica Dăncilă, șefa d-lui Teodorovici atât pe linie guvernamentală cât și politic, i-a respins acestuia, fără prea multe vorbe, întreg proiectul. Luni, dl. Teodorovici s-a prezentat la nouă ședință de guvern cu temele refăcute, numai că nici de data aceasta nu a obținut calificative maxime. A fost silit să uite de majorările de taxe, de creșterea accizei la tutun cât și de impozitarea pensiilor speciale. Unde mai pui că în săptămânile din urmă aceeași doamnă premier este însoțită cu predilecție doar de dl. Mihai Fifor, e adevărat, vicepremier, însă doar numărul 3 în ierarhia partidului.
Iată că acum, nu mai departe decât în ziua de 14 august, dl. Teodorovici s-a transformat într-un fel de avocat din oficiu al d-lui Liviu Dragnea. Mișcare mai mult decât interesantă, Dl. Teodorovici, altminteri om al cifrelor, a devenit dintr-o dată tandru, dulceag, lacrimogen, măcinat de grija pentru soarta aproapelui. Argumentând pe un ton lacrimogen că nu ar fi deloc justificate relele tratamente, indiferența, debarasarea, punerea la zid, excomunicarea din istoria PSD de care ar avea parte dl. Dragnea. Care a greșit, dar cine nu greșește?, însă care a făcut și fapte bune, care e asemenea unui copil ce mai comite din când în când și o boroboață, mai sparge câte o farfurie, câte o ceșcuță de cafea, însă pentru toate acestea nimănui nu îi trece prin minte să îl dea afară din familie.
Las la o parte umorul involuntar, poate chiar cinismul pe care l-a probat în zicerile sale dl. Teodorovici. Care s-a prefăcut a fi uitat că fostul șef al PSD se află acum la închisoare tocmai din cauza matrapazlâcurilor comise în detrimentul copiilor asistați social din Alexandria, Teleorman. Trecem și peste minciunica în conformitate cu care el, dl.Eugen Orlando Teodorovici, nu s-ar fi aflat în termeni tocmai buni cu vechiul El Lider Máximo. Cine să dea crezare fantasmagoriilor și rescrierilor de fapte la care se dedă sistematic dl. Orlando.
Nu pot însă trece peste întrebarea privind felul în care s-o fi simțit doamna Dăncilă la auzul vorbelor care, la urma urmei, au drept scop reabilitarea predecesorului său în funcție. Cel de care s-a dezis la doar câteva ore după punerea în executare a sentinței de condamnare și care câteva săptămâni mai încolo a deschis o acțiune juridică prin care a contestat în instanță Congresul, de fapt toate procedurile în urma cărora PSD are acum o nouă conducere. Prin tot ceea ce a făcut din 27 mai și până astăzi în privința raporturile sale cu dl. Dragnea, doamna Dăncilă nu s-a abătut nici măcar cu o iotă de la specificul conduitei liderilor comuniști în privința predecesorilor. Rapida lor aruncare la coșul de gunoi. Și înlocuirea promptă a tuturor celor ce, într-un fel sau altul, ar dori să le eternizeze memoria. Ce soartă îl așteaptă pe dl. Teodorovici? Ne-am putea aștepta oare la trecerea lui pe linie moartă?


Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. „Cât de gingaș și tandru a devenit peste noapte dl. Orlando!”

  Este, după opinia mea, o mare obraznicie.

  Și nici cu textul articolului în sine nu mă simt foarte confoertabil. Să explic de ce…

  Dl Dragnea este un infractor. Punct.
  Ba, dacă ar mai fi ceva de spus, este că dl Dragnea este un infractor recidivist.

  Cum s-ar mai putea gândi cineva că ar putea ajunge administrator al averii publice vreodată?! Nici măcar mass-media NU ar trebui să mai acorde atenție unor astfel de aberații. Este de neimaginat în orice stat [normal]!

  Cum ar fi oare ca (scuzată fie-mi exagerarea) G Dincă să fie considerat de unii vecini și foști angajați băiat de treabă. Și după ispășirea pedepsei de 10-15 ani să fie propus director (sau măcar administrator) la un liceu de fete din Caracal?!

  Este că-i sinistru?!

  Păi, la fel de sinistru este după părerea mea să-și imagineze cineva și să ia serios în discuție posibilitatea ca dl Dragnea să revină în politică, eventual într-o funcție publică șamd.

  Mi se pare cumplită chiar ideea (demersul jurnalistic) de a fi puse în dezbatere astfel de mizerii, de a se obișnui cetățenii cu grozăvii inacceptabile în orice societate cu oameni normali la cap!

 2. Domnul Teodorovici dorește să aducă forțe noi în sistem, tineri absolvenți… Fără concurs, fără examen. Are rost să comentăm?

 3. Can-can ieftin de Miticstan, de-asta nu poate autorul dormi noaptea? Ce face discotecaru sef care poarta pantofi sport de cateva sute de euro si hainutze de firma? Se stie doar ca PSD nu e un partid, ci doar un grup infractional (dez)organizat. Un network bazat pe putere, influenta, si mai ales pe abonamnetul la banii publici. Lipitori de stat, sugand la tzatza bugetului nationale,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro