sâmbătă, decembrie 2, 2023

Cât de respectați au ajuns să fie penalii, fugarii, inculpații, foștii și viitorii pușcăriași în România!

Premise.Să recapitulăm la început câteva fapte.
1. Patru posturi de televiziune, printre care și Televiziunea națională, se dau de ceasul morții să transmită ceea ce ni se anunță a fi nu știu ce mare interviu-eveniment cu fugarul Sebastian Ghiță.
După primele două episoade, mai peste tot se decide sistarea difuzării. O continuă doar România tv pentru simplul motiv că fugarul Ghiță este patronul postului. Sistarea intervine nu fiindcă și-ar fi făcut prezența cine știe ce odioasă operațiune de cenzură (la TVR nu s-a manifestat nici măcar o singură urmă de profesionalism sau de decență), ci fiindcă pretinsa mega-operațiune jurnalistică ticluită de coridianul Evenimentul zilei și pusă în operă de mega-jurnaliștii Ion Cristoiu și Dan Andronic este departe de a fi nucleara promisă. Ghiță repetă cam aceleași lucruri spuse mai an la România tv cu scopul clar de a le arăta celor interesați că știe multe și că nu ar fi tocmai bine pentru ei să fie extrădat din Serbia.
2. Același Ghiță solicită cât de obraznic poate să nu fie făcut pachet si trimis din Serbia acasă fiindcă extrădarea s-ar baza pe probe false, ticluite. Sunt inși din România care nu au ce face și bagă în seamă vorbele celui care nu vrea să dea seama pentru faptele sale în fața instanțelor din România. Drepturile oamenilor cu condicuță trebuie respectate.
3. Ministrul Justiției, dl. Tudorel Toader, se deplasează la Belgrad spre a purta discuții pe tema extrădării lui Sebastian Ghiță cu omologul lui din Serbia. Sebastian Ghiță are tupeul de a-i cere o întrevedere d-lui Tudorel Toader. Slavă Domnului, dl. ministru o refuză.
4. O lume întreagă stă și ascultă vorbele îndrugate de tânăra odraslă a clanului Cosma din Prahova, un anume Vlad, iar duduia Andreea, deputat din partea PSD, fiindcă așa a decis din pix penalul Liviu Dragnea, face dezvăluiri pretins senzaționale de la tribuna Parlamentului. Seara, pe la televiziunile arondate PSD-ALDE, inclusiv Televiziunea națională, se alocă timpi de emisie întoarcerii pe toată fețele a pretinselor dezvăluiri ale tinerilor membri ai clanului Cosma. Tineret penal, mândria țării!
5. Ministrul Tudorel Toader face anunțul potrivit căruia cei care au stat în așa –zise condiții improprii în închisori și penitenciare ar urma să primească despăgubiri în bani. Cum nu se poate mai consistente. Nu are guvernul condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă bani pentru spitale și medicamente, același guvern și coaliția de guvernare încalcă, face uitată fără explicații Legea 85/2016 privind achitarea unor drepturi salariale către profesori iar insignifiantul, agramatul ministru Valentin Popa-Pamblică tace, însă foarte curând, din câte se pare, vor fi alimentate cu bani de la buget conturile foștilor pușcăriași. În România începe să fie o afacere profitabilă să stai la mititica.Infinit mai rentabilă decât aceea de fi profesor.
E mai avantajos să faci cine știe ce faptă rea, să stai apoi doi-trei ani la închisoare și mai apoi să fii despăgubit pentru aceasta și decât a fi actor în România. Cu atât mai mult actor la vreun Teatru Național. Acolo ești pândit de șomaj tehnic. Suntem de abia la început de aprilie și, deja, directorii anunță că nu mai au bani pentru producție. Ministrul George Ivașcu, cu sau fără părul vâlvoi, tace asemenea ministrului Popa- Pamblică. E fericit că a dat un milion de euro pentru Cerbul de Aur. Poate că se va inventa și o secțiune de concurs dedicată celor care au stat în penitenciare. Cu gândul de a le facilita reabilitarea prin muzica ușoară (Of, inimioară!) și. mai apoi, inserția în societate.
6. Fugara Elena Udrea îi dă dispoziție tocmai din Costa Rica „maestrului” Ion Cristoiu să îi recitească Jurnalul și să publice cu maximă urgență notațiile ei referitoare la fugarul Ghiță. Mega-jurnalistul ia poziție de drepți și execută ordinul. Bombăne el nițel că așa îi este firea, dar important e că și-a îndeplinit misiunea.
7. PSD îl desemnează membru în CNSAS pe dl. Cazimir Ionescu. Nu îl uită nici pe dl. Gelu Voican Voiculescu și îi găsește și acestuia o sinecură.Îl numește directorul Institutului Revoluției Române. Și unul, și celălalt sunt cercetați penal în Dosarul Mineriadei.
Nu putem tage decât o singură concluzie. Cât de respectați au ajuns să fie penalii, fugarii, inculpații, foștii și viitorii pușcăriași în România! Încă un punct dus la îndeplinire din magnificul program de guvernare PSD-ALDE.
Text publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

 1. Când prea mult e destul?

  Cu un buletin meteo „politic” zilnic al autorului societatea civică e atentionață cu date precise într-un stil care ar trebui practicat, trăit în parlament.
  Când personalități ca autorul vor reprezenta „suveranul” la București și la Bruessel /UE în loc de penalii, jecmănitorii, hoții, tâlharii, ticăloșii de azi?

  … „… cât de respectați au ajuns să fie penalii, fugarii, inculpații, foștii și viitorii pușcăriași în România! Încă un punct dus la îndeplinire din magnificul program de guvernare PSD-ALDE…. „

  Publicația contributors e o davadă credibilă, demonstrează faptul că puterea a patra în stat, opinia publică din medii, e vie, își indeplinește azi onorabil sarcinile de separare a puterilor în democrație. Cât de puternic e cuvântul azi?

  România are de ales.
  The Freedom to be free

 2. Spaţiul lăsat liber prin nepromovarea vieţilor şi exemplelor de înaltă moralitate a foştilor deţinuţi politici este umplut cu orduri …O lege a fizicii

 3. ma tem ca nu e doar o tendinta romaneasca; si in Occident, localnicii saraci sunt dati afara din case pentru a le face loc asiaticilor si africanilor, libertatea cuvantului e deja restransa dramatic pentru orice nu sustine linia „progresista”, violentele comise de insii cu pielea inchisa la culoare sunt pedepsite simbolic sau deloc, dar se interzice aducerea lor la cunostinta publicului, etc; normalitatea si bunul simt au devenit infractiuni

 4. Un exemplu: citind site-ul Gazetei sporturilor ai impresia ca Becali e patron.
  Orice scoate pe gura e demn sa fie citat si comentat.
  Nu e departe nici canalul tv Digi sport; mai ales cind modereaza dl „îhî”, pardon, Radu Naum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro