marți, iunie 22, 2021

Câte zile mai are guvernul condus de doamna V.V. Dăncilă?

Dacă punem la o parte Sputnik și încă vreo alte câteva site-uri plătite spre a face auzită vocea Moscovei și jocurile geo-politice ale Rusiei lui Putin, presa internațională a reflectat corect violențele extreme de vineri seara de la București.
Concluziile articolelor nu sunt deloc flatante nici pentru Jandarmeria Română, a cărei rușinoasă subordonare politică este, pe bună dreptate, pusă la zid, nici pentru guvernul de la București, nici pentru coaliția PSD-ALDE. Desigur, nici pentru România care s-a întors în timp cu 28 de ani de urmă.
Țara are exact aceeași imagine proastă pe care o avea îndată după mineriada din 13-15 iunie 1990. Autorii dezastrului sunt riguros aceiași. Nimeni alții decât social-democrații români, conducerea lor anti-europeană, iresponsabilă, agramată, semi-analfabetă, adică FSN-ul care astăzi se cheamă PSD și care nici nu s-a civilizat, nici nu s-a europenizat deloc, în ciuda acțiunilor pretins salvatoare cu care se laudă cui are timp s-o asculte doamna Alina Mungiu-Pippidi. Doamna în cauză reprezentând un caz clinic, de manual, de degradare morală, politică și umană.
În aceeași barcă a vinovaților ușor identificabili se află complicii PSD, adică ALDE, un partid minuscul prezidat de tot mai puțin frecventabilul Călin Popescu-Tăriceanu, și UDMR-ul condus numai de formă de dl. Kelemen Hunor, ghidat în realitate de dl. Viktor Orbán de la Budapesta care ar dori să vadă România luând-o tot mai decis pe calea iliberalismului. Cale pe care și-o doresc, de altfel, și dl. Tăriceanu, și dl. Liviu Dragnea.
România nu stă foarte bine nu numai în pagini de gazetă ori în programele de știri ale marilor televiziuni occidentale. Este din ce în ce mai prost văzută la Bruxelles, de organismele de conducere ale Uniunii Europene. Încă de luni dimineață decidenții de acolo se întreabă cu voce tare dacă nu ar fi cazul de a se lua decizia radicală ca România să fie sărită de la preluarea președinției UE, fapt care ar trebui să se întâmple de la 1 ianuarie 2019. Totul se suprapune pe întrebările care au existat încă din 2007, atunci când toată lumea știe că țării noastre i s-a făcut favoarea aderării, în pofida faptului că mulți știau că nu suntem pregătiți pentru aceasta. La Bruxelles se cunosc multe despre cât de limitate sunt capacitățile intelectuale ale premierului român, doamna Viorica Vasilica Dăncilă, dar și ale multor altor miniștri din Cabinetul pe care aceasta îl conduce având drept prioritate absolută îndeplinirea ordinelor lui Liviu Nicolae Dragnea și scăparea acestuia de perspectiva închisorii. De altminteri, începând de sâmbătă dimineața atât doamna Dăncilă cât și ministrul de Externe, atât de palidul domn Teodor Meleșcanu, nu mai prea au acces în marile cancelarii occidentale. Ce mai, România este în carantină cam tot la fel cum era în vara anului 1990.
Îi îngrijorează oare cu adevărat toate acestea pe domnii Dragnea și Tăriceanu? Nici vorbă! Ei sunt demult vădit anti-europeni. Se simt prost, sunt deranjați văzându-se monitorizați de organismele de control ale UE, rigorile Bruxelles-ului îi enervează fiindcă le cenzurează faptele, afacerile, îmbogățirea prin mijloace vădit ilicite. Dragnea și Tăricanu au reactivat aria independenței, exact aceeași de pe vremea politicii externe a lui Nicolae Ceaușescu cu ajutorul nemijlocit al d-lui Meleșcanu care deține vaste stagii în domeniu. Cu toate acestea, respectivii nu s-ar simți deloc bine dacă organismele de conducere ale UE ar lua decizia rdicală despre care vorbeam la începutul editorialului. Și aceasta fiindcă se tem de o reacție cu totul negativă din partea a milioane de români. Felul în care mulți dintre aceștia s-au manifestat public chiar și după violențele comandate politic de vinerea trecută le-au arătat domnilor Dragnea și Tăriceanu că încă nu sunt stăpânii absoluți ai României. Poate că, în disperare de cauză, vor face apel la un exercițiu de imagine. Sacrificarea doamnei Dăncilă și a Cabinetului-marionetă condus de respectiva insă. S-ar putea ca lucrurile acestea să se întâmple până la începutul lunii octombrie.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

 1. „Câte zile mai are guvernul condus de doamna V.V. Dăncilă?”

  Probabil că are atâtea zile câte dorește dl. Dragnea. Eventual, după ce se sfătuiește cu dl Vâlcov și consilierii israelieni (după ce se întorc din vacanță).

  Dar, de fapt, de ce m-ar interesa câte zile guvernează Grindeanu, Tudose, Dăncilă cu tudoreii și Iordachii lor susținuți de PSD-ALDE-UDMR șamd. atât timp cât ei sunt marionete ale cleptocrației?! După guvernul condus de d-na Dăncilă va veni unul la fel. Mă interesează ca cetățean plătitor de taxe când se va opri jaful din averea publică!

  Sunt interesat ca Justiția să fie independentă iar statul de drept să funcționeze! Pentru asta sunt interesat ca în Parlament să acceadă un grup de politicieni care să promoveze revizuirea Constituției în sensul întăririi și precizării mecanismelor „checks and balances”.

 2. In aceeasi banca de complicitate se afla si grupul de partide europene liberal respectiv social-democrat la care sunt afiliate aceste partide malefice din Romania (si Ungaria, Polonia).

 3. Fie-va tastatura aurita!
  In popor se spune ca Sfinta Marie aduce schimbarea vremii; poate aduce si schimbarea vremurilor :P

 4. As prefera sa ramina guvenul Danicla pina la alegerile urmatoare asta ca sa faca praf PSD-ul si eventual sa nu intre nici in Parlament.
  Caderea guvernului nu face decit sa ii ajute pe PSD-isti sa cistige viitoarelel alegeri, pentru ca romanul uita repede si ii alege tot pe ei.

  De acee cred ca guvernarea PSD trebuie sa ramina in ideea capoate face PSD implozie si scapam de ei.

 5. Nu stiu daca e vorba de degradare in cazul Alinei Mungiu-Pippidi. E pur si simplu o continuare. La ea tot timpul lucrurile au fost amestecate într-un fel de ghiveci greu digerabil.

 6. Sa speram ca mascarada va face ca Bruxellul sa nu acorde Romaniei conducerea UE pe sase luni pentru ca rusinea Romaniei s-ar extinde devenind rusinea Europei. De necrezut ce se traieste azi in Romania, Carajale ar muri de ras. Depaseste tot ce a scris el. Si pana cand oameni deconectati de realitate ca cei de la conducere vor putea rezista.

 7. Cite zile mai are Dragnea psd-ul sub ascultare, dar sper ca nu mai departe de alegerile parlamentare viitoare, atit mai are si tanti Dancila. Mai sint doua posibilitati de demitere: o actiune a organelor statului impotriva partidului Moscovei sau o actiune de forta a strazii, ambele extrem de improbabile pentru ca ar fi nevoie de curaj intr-un caz si de violenta in al doilea. Ori curaj nema, iar violenta „fara”.

 8. Acuma, nu ca nu s-au vazut fracturi logice mai mari la astia, dar chiar si asa, dupa tot focul si para pe Klaus cel Incitator, dupa tot dansul cu jandarmeria (si implicit guvernul) care si-a facut sfantuta datoriuta fata de tara, glie, brazda etc., sa o intoarca si s-o dea jos pe Draperie pe tema asta ar fi un mesaj cam contraproductiv pentru ei. Plus ca onorabila ofera garantia deciuplinei de partid fara intrebari si derapaje, un alt Grindeanu sau Dodose vor reprezenta un risc oarecare. Cu Pristinoaza, orice OUG trebe, se da, hehe. E logistic dificil sa fii socru mare de la mititica, si suna a contradictie in termeni, nu e momentul sa-si asume riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

Iata o carte cu un subiect in aparenta simplu: o familie de romani cu un copil mic se muta in strainatate si invata incet-incet sa depaseasca o serie de neajunsuri si sa se impace cu altele. Mihai e scriitor (adica veniturile lui sint subtirele), sotia lui are un job nou de care e foarte multumita… vezi aici continuarea

 

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Claudiu Iordache, înlocuit cu Gelu Voican Voiculescu la conducerea Institutului Revoluției

Ieri 30 martie 2018, membrii Colegiului Național al Institutului Revoluției Române l-au destituit pe Claudiu Iordache din fruntea acestui institut, numindu-l în...

Roexit prin decizia CCR 390/8 iunie 2021?

Curtea Constituțională a publicat motivarea Deciziei 390/8 iunie 2021 prin care confirma legalitatea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Nimic din raționamentul CCR...

Despre legea Goodhart și efectele ei perverse

Există o deosebire esențială între a măsura proprietăți fizice în laborator și a măsura activități umane în societate. Când...

Primele concluzii după întâlnirea Joe Biden – Vladimir Putin din Geneva, 16 iunie 2021

În articolul anterior, dedicat întâlnirii Biden – Putin, am trecut în revistă o serie de informații legate de contextul inițial de la...

Căderea în trecut: Partidul Comunist Chinez la 100 de ani

Regimul de la Beijing sărbătoreşte în luna iulie centenarul comunismului chinez. Fastul pregătirilor şi intensitatea propagandei sunt fără precedent, doar că exact...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro