duminică, octombrie 17, 2021

Cazul „Cuc’’

Nu mai cred demult că în PSD ar exista şi o, deocamdată, invizibilă parte bună, adică lideri şi membri simpli care, dacă ar avea posibilitatea, ar putea să opereze o reformare din temelii a partidului.
Faptul că mai nimeni din PSD nu a luat cinstit și categoric poziție, fără gânduri ascunse, fără a aștepta cine știe ce dregătorii la schimb, fără gânduri de mărire, față de fărădelegile comise de Liviu Dragnea și de șleahta lui și, mai apoi, de Viorica Dăncilă&co, care nici ei nu s-au dovedit cu mult mai buni, m-a făcut să îmi pierd demult iluziile.
Nu fac parte dintre comentatorii care recurg la strategii retorice, la jalnice abordări „prin învăluire” menite să mimeze echidistanța sau să mângâie orgoliile membrilor PSD. Ori să oblojească rănile celor ce au comis greșeala de a crede în falșii social-democrați români și de a le da în decembrie 2016 votul.
Nu dau nici măcar o para chioară pe scâncetele scrise ale fostului ministru de Externe și pușcăriaș pe nume Adrian Severin ori pe revoltele false ale unui individ cam cu același trecut și de aceeași factură, așa cum este dl. Adrian Năstase. Cred că pentru sănătatea societății și a democrației românești PSD, nefiind reformabil, trebuie să dispară, lăsând astfel locul ivirii unui alt partid de stânga, obligatoriu cinstit. Care, în nici un caz, nu poate fi partidul Pro România al d-lui Victor Viorel Ponta.
Incredibilele informații referitoare la abuzul comis de încă ministrul Transporturilor din guvernul Dăncilă, un ins pe nume Cuc Răzvan, care a făcut uz de funcție spre a încerca oprirea sosirii la București a parlamentarilor Opoziției și, implicit, votarea moțiunii de cenzură arată încă o dată care este adevărata față a PSD. A întregului PSD, nu doar a vârfurilor sale. Asta dacă platul, inodorul, fonfăitul cetățean pe numele de Cuc Răzvan are dreptul de a fi numit vârf. Individul este, de fapt, un oarecare, un Neica Nimeni, un prost școlit, un submediocru, un mincinos, un parvenit în funcție. Un adept al spectacolelor ieftine, precum acela în care a încercat să ne arate, însoțit, fotografiat, filmat de falșii jurnaliști arondați Puterii, cât de bine, repede și confortabil se călătorește cu trenul pe ruta București-Constanța.
Tot numitul Cuc Răzvan s-a făcut că inaugurează șosele inventate, existente doar în imaginația lui de pesedist, drumuri inexistente ori care, în cel mai bun caz, au fost închise chiar a doua zi fie fiindcă erau neterminate, fie pentru că plezneau la propriu de nenumărate lucrări de proastă calitate. Individul acesta, concediat cândva pentru incapacitate crasă de fostul premier Mihai Tudose a fost reevaluat și luat de bun de inenarabila succesoare a d-lui Tudose, atât de hazlia doamnă V V. Dăncilă.
Drept pentru care numitul Cuc Răzvan a vrut să își arate recunoștința, prelungindu-i și ei, și lui, și celorlaltor membri ai guvernului- fantomă șederea ilegală la palatul Victoria.
Pentru aceasta, cetățeanul Cuc Răzvan i-ar fi cerut directoarei Tarom, doamna Mădălina Mezei, probabil și ea tot din PSD ori favorită a acestuia, ca în ziua votării moțiunii de cenzură să blocheze la sol avioane, invocând în argumentarea deciziei imaginare probleme tehnice. Cum doamna Mezei a refuzat, dl. Cuc ar fi pus la cale demiterea ei din funcție. Așa că doamna Mezei a făcut totul public. Indiscutabil, doar ca să se răzbune.
Pentru toate aceste abuzuri, numitul Cuc Răzvan trebuia demis instantaneu din funcție. Cercetat, verificat, anchetat în vederea stabilirii adevărului. Deocamdată sâsâitul ins este cercetat de DNA. Nu știu de ce, dar cred că pe dl. Răzvan Cuc îl așteaptă ani grei de pușcărie. Îi merită cu prisosință.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Mi se pare important pentru sanatatea pe termen lung a statului roman ca asemenea exemple de abuz grav sa fie cercetate si condamnate in justitie.

  Politicianul poate spune orice, dar cei din aparatul de stat care si-au incalcat fisa postului la comanda politica (cum ar fi sefii jandarmilor de la 10 august, sau dl. Cuc care se interesa de drumurile unor persoane private) trebuie tinuti in procese, pentru ca sunt deosebit de toxici.

  Cea mai eficienta cale de a opri matrapazlacurile prin interpusi este ca interpusii sa inteleaga ca daca semneaza tot felul de mizerii pentru X si Y (care pesemne i-au angajat) sansele sa faca temnita grea la un moment dat sunt destul de mari.

 2. Madama Mezei are cistig clar in justitie daca va intreba cum de vineri consiliul de administratie i-a prelungit mandatul cu 2 luni iar, dupa weekend, luni, in unanimitate(!), au inlocuit-o prezentind o lista lunga de motive evident profesionale? Pai cu trei zile inainte nu avea aceleasi probleme? Au aparut doar peste weekend?
  E interesant de vazut cum arata acel consiliu de administratie, plin de sinecuristi, urechisti si parasutati politic.

  Compania Tarom n-a mai facut profit de mai mult de 10 ani. Cum de este inca in business? Consiliul de administratie ce a facut pentru a intoarce pe profit compania?

 3. Formidabil ce deziluzionati de PSD sunt toti cei care, oricum, nu au votat
  niciodata cu PSD ul !
  Si planurile de REFORMARE A PSD ului tot de la astfel de persoane vin.
  Iar REFORMAREA de care spun duce intotdeauna (spus de-a dreptul ca in articol,
  sau doar prin oferirea de mere otravite ori cai troieni) la desfiintarea mentionatului partid.
  Nu zic nu – dupa isprava SI-NIS-TRA Cuc/Mezei/Tarom – PSD ul ar merita o sanctiune radicala,mergand chiar pana la totala ignorare a lui DE CATRE VOTANTI.
  Doar că un segment important al corpului electoral roman este indragostit
  fix de politicienii – gen Cuc – care imping tupeul pana dincolo de orice masura …cum
  altfel s-ar putea explica supravietuirea politica CUM LAUDE a lui Traian Basescu ,
  promovarea lui in calitate de Petrov la Parlamentul European si revenirea in arena luptei
  politice a fiicei sale, Eba Tomată ?
  Tocmai de aceea, pentru ca exista un puternic potential de revenire electorala a PSD ului
  prin vot , dupa diminurea afectului adormitor sorosian pompat cu sarg de toti cetepii si guranii
  ultimilor ani – reformistii sugereaza insistent solutia profund nondemocratica dar eficienta
  a desfiintarii partidului iliescian prin forță.
  Si inlocuirea lui cu un alt partid DE STANGA CINSTIT – stiut fiind ca un partid de stanga
  e cinstit doar atunci cand isi ia angajamentul sa NU castige vreo alegere (e destul de clar ca
  Ponta a semnat pe undeva un angajament in acest sens care probabil va f recompensat de catre integrul Johannis prin desemnarea integrei Daciana comisar european)
  Eu cred ca odata dat un decret de desfiintare administrativa a PSD ului el se va aplica
  si PNL ului care e de-o faptura si de-o seama.
  Adica sa se faca loc si unui partid DE DREPTA CINSTIT.
  Poate chiar USR ului de indata ce se va elibera de
  domnul Barna care in zilele urmatoare isi va incrucisa pasii cu Cuc si Mezei pe
  culoarele DNA ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Va ieși sau nu Polonia din Uniunea Europeană? Ultima decizie a Tribunalul Constituțional din Polonia reanimă această dezbatere

,,Nu există o tiranie mai crudă decât cea care se exercită la umbra legilor și cu culorile dreptății” Montesquieu

Cum tac universitățile din România despre vaccinare

Vaccinarea anti-COVID reduce de ~5 ori riscul de a transmite boala și de ~10 ori riscul de simptome grave sau de deces....

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

România, octombrie 2021 : eşec statal şi paralizie politică

Eşecul statal şi paralizia politică sunt semnele sub care stă România zilelor acestea.   Statul român se înfăţişează cetăţenilor acestei ţări  astfel cum...

Ce înseamnă AUKUS?

Pentru a înţelege contextul semnării pactului AUKUS, este necesar a înţelege contextul relaţiilor dintre Australia şi China. În 2020 relaţiile dintre cele...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.