joi, ianuarie 26, 2023

Cazul „Cuc’’

Nu mai cred demult că în PSD ar exista şi o, deocamdată, invizibilă parte bună, adică lideri şi membri simpli care, dacă ar avea posibilitatea, ar putea să opereze o reformare din temelii a partidului.
Faptul că mai nimeni din PSD nu a luat cinstit și categoric poziție, fără gânduri ascunse, fără a aștepta cine știe ce dregătorii la schimb, fără gânduri de mărire, față de fărădelegile comise de Liviu Dragnea și de șleahta lui și, mai apoi, de Viorica Dăncilă&co, care nici ei nu s-au dovedit cu mult mai buni, m-a făcut să îmi pierd demult iluziile.
Nu fac parte dintre comentatorii care recurg la strategii retorice, la jalnice abordări „prin învăluire” menite să mimeze echidistanța sau să mângâie orgoliile membrilor PSD. Ori să oblojească rănile celor ce au comis greșeala de a crede în falșii social-democrați români și de a le da în decembrie 2016 votul.
Nu dau nici măcar o para chioară pe scâncetele scrise ale fostului ministru de Externe și pușcăriaș pe nume Adrian Severin ori pe revoltele false ale unui individ cam cu același trecut și de aceeași factură, așa cum este dl. Adrian Năstase. Cred că pentru sănătatea societății și a democrației românești PSD, nefiind reformabil, trebuie să dispară, lăsând astfel locul ivirii unui alt partid de stânga, obligatoriu cinstit. Care, în nici un caz, nu poate fi partidul Pro România al d-lui Victor Viorel Ponta.
Incredibilele informații referitoare la abuzul comis de încă ministrul Transporturilor din guvernul Dăncilă, un ins pe nume Cuc Răzvan, care a făcut uz de funcție spre a încerca oprirea sosirii la București a parlamentarilor Opoziției și, implicit, votarea moțiunii de cenzură arată încă o dată care este adevărata față a PSD. A întregului PSD, nu doar a vârfurilor sale. Asta dacă platul, inodorul, fonfăitul cetățean pe numele de Cuc Răzvan are dreptul de a fi numit vârf. Individul este, de fapt, un oarecare, un Neica Nimeni, un prost școlit, un submediocru, un mincinos, un parvenit în funcție. Un adept al spectacolelor ieftine, precum acela în care a încercat să ne arate, însoțit, fotografiat, filmat de falșii jurnaliști arondați Puterii, cât de bine, repede și confortabil se călătorește cu trenul pe ruta București-Constanța.
Tot numitul Cuc Răzvan s-a făcut că inaugurează șosele inventate, existente doar în imaginația lui de pesedist, drumuri inexistente ori care, în cel mai bun caz, au fost închise chiar a doua zi fie fiindcă erau neterminate, fie pentru că plezneau la propriu de nenumărate lucrări de proastă calitate. Individul acesta, concediat cândva pentru incapacitate crasă de fostul premier Mihai Tudose a fost reevaluat și luat de bun de inenarabila succesoare a d-lui Tudose, atât de hazlia doamnă V V. Dăncilă.
Drept pentru care numitul Cuc Răzvan a vrut să își arate recunoștința, prelungindu-i și ei, și lui, și celorlaltor membri ai guvernului- fantomă șederea ilegală la palatul Victoria.
Pentru aceasta, cetățeanul Cuc Răzvan i-ar fi cerut directoarei Tarom, doamna Mădălina Mezei, probabil și ea tot din PSD ori favorită a acestuia, ca în ziua votării moțiunii de cenzură să blocheze la sol avioane, invocând în argumentarea deciziei imaginare probleme tehnice. Cum doamna Mezei a refuzat, dl. Cuc ar fi pus la cale demiterea ei din funcție. Așa că doamna Mezei a făcut totul public. Indiscutabil, doar ca să se răzbune.
Pentru toate aceste abuzuri, numitul Cuc Răzvan trebuia demis instantaneu din funcție. Cercetat, verificat, anchetat în vederea stabilirii adevărului. Deocamdată sâsâitul ins este cercetat de DNA. Nu știu de ce, dar cred că pe dl. Răzvan Cuc îl așteaptă ani grei de pușcărie. Îi merită cu prisosință.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Mi se pare important pentru sanatatea pe termen lung a statului roman ca asemenea exemple de abuz grav sa fie cercetate si condamnate in justitie.

  Politicianul poate spune orice, dar cei din aparatul de stat care si-au incalcat fisa postului la comanda politica (cum ar fi sefii jandarmilor de la 10 august, sau dl. Cuc care se interesa de drumurile unor persoane private) trebuie tinuti in procese, pentru ca sunt deosebit de toxici.

  Cea mai eficienta cale de a opri matrapazlacurile prin interpusi este ca interpusii sa inteleaga ca daca semneaza tot felul de mizerii pentru X si Y (care pesemne i-au angajat) sansele sa faca temnita grea la un moment dat sunt destul de mari.

 2. Madama Mezei are cistig clar in justitie daca va intreba cum de vineri consiliul de administratie i-a prelungit mandatul cu 2 luni iar, dupa weekend, luni, in unanimitate(!), au inlocuit-o prezentind o lista lunga de motive evident profesionale? Pai cu trei zile inainte nu avea aceleasi probleme? Au aparut doar peste weekend?
  E interesant de vazut cum arata acel consiliu de administratie, plin de sinecuristi, urechisti si parasutati politic.

  Compania Tarom n-a mai facut profit de mai mult de 10 ani. Cum de este inca in business? Consiliul de administratie ce a facut pentru a intoarce pe profit compania?

 3. Formidabil ce deziluzionati de PSD sunt toti cei care, oricum, nu au votat
  niciodata cu PSD ul !
  Si planurile de REFORMARE A PSD ului tot de la astfel de persoane vin.
  Iar REFORMAREA de care spun duce intotdeauna (spus de-a dreptul ca in articol,
  sau doar prin oferirea de mere otravite ori cai troieni) la desfiintarea mentionatului partid.
  Nu zic nu – dupa isprava SI-NIS-TRA Cuc/Mezei/Tarom – PSD ul ar merita o sanctiune radicala,mergand chiar pana la totala ignorare a lui DE CATRE VOTANTI.
  Doar că un segment important al corpului electoral roman este indragostit
  fix de politicienii – gen Cuc – care imping tupeul pana dincolo de orice masura …cum
  altfel s-ar putea explica supravietuirea politica CUM LAUDE a lui Traian Basescu ,
  promovarea lui in calitate de Petrov la Parlamentul European si revenirea in arena luptei
  politice a fiicei sale, Eba Tomată ?
  Tocmai de aceea, pentru ca exista un puternic potential de revenire electorala a PSD ului
  prin vot , dupa diminurea afectului adormitor sorosian pompat cu sarg de toti cetepii si guranii
  ultimilor ani – reformistii sugereaza insistent solutia profund nondemocratica dar eficienta
  a desfiintarii partidului iliescian prin forță.
  Si inlocuirea lui cu un alt partid DE STANGA CINSTIT – stiut fiind ca un partid de stanga
  e cinstit doar atunci cand isi ia angajamentul sa NU castige vreo alegere (e destul de clar ca
  Ponta a semnat pe undeva un angajament in acest sens care probabil va f recompensat de catre integrul Johannis prin desemnarea integrei Daciana comisar european)
  Eu cred ca odata dat un decret de desfiintare administrativa a PSD ului el se va aplica
  si PNL ului care e de-o faptura si de-o seama.
  Adica sa se faca loc si unui partid DE DREPTA CINSTIT.
  Poate chiar USR ului de indata ce se va elibera de
  domnul Barna care in zilele urmatoare isi va incrucisa pasii cu Cuc si Mezei pe
  culoarele DNA ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro