vineri, aprilie 12, 2024

Cazul „Cuc’’

Nu mai cred demult că în PSD ar exista şi o, deocamdată, invizibilă parte bună, adică lideri şi membri simpli care, dacă ar avea posibilitatea, ar putea să opereze o reformare din temelii a partidului.
Faptul că mai nimeni din PSD nu a luat cinstit și categoric poziție, fără gânduri ascunse, fără a aștepta cine știe ce dregătorii la schimb, fără gânduri de mărire, față de fărădelegile comise de Liviu Dragnea și de șleahta lui și, mai apoi, de Viorica Dăncilă&co, care nici ei nu s-au dovedit cu mult mai buni, m-a făcut să îmi pierd demult iluziile.
Nu fac parte dintre comentatorii care recurg la strategii retorice, la jalnice abordări „prin învăluire” menite să mimeze echidistanța sau să mângâie orgoliile membrilor PSD. Ori să oblojească rănile celor ce au comis greșeala de a crede în falșii social-democrați români și de a le da în decembrie 2016 votul.
Nu dau nici măcar o para chioară pe scâncetele scrise ale fostului ministru de Externe și pușcăriaș pe nume Adrian Severin ori pe revoltele false ale unui individ cam cu același trecut și de aceeași factură, așa cum este dl. Adrian Năstase. Cred că pentru sănătatea societății și a democrației românești PSD, nefiind reformabil, trebuie să dispară, lăsând astfel locul ivirii unui alt partid de stânga, obligatoriu cinstit. Care, în nici un caz, nu poate fi partidul Pro România al d-lui Victor Viorel Ponta.
Incredibilele informații referitoare la abuzul comis de încă ministrul Transporturilor din guvernul Dăncilă, un ins pe nume Cuc Răzvan, care a făcut uz de funcție spre a încerca oprirea sosirii la București a parlamentarilor Opoziției și, implicit, votarea moțiunii de cenzură arată încă o dată care este adevărata față a PSD. A întregului PSD, nu doar a vârfurilor sale. Asta dacă platul, inodorul, fonfăitul cetățean pe numele de Cuc Răzvan are dreptul de a fi numit vârf. Individul este, de fapt, un oarecare, un Neica Nimeni, un prost școlit, un submediocru, un mincinos, un parvenit în funcție. Un adept al spectacolelor ieftine, precum acela în care a încercat să ne arate, însoțit, fotografiat, filmat de falșii jurnaliști arondați Puterii, cât de bine, repede și confortabil se călătorește cu trenul pe ruta București-Constanța.
Tot numitul Cuc Răzvan s-a făcut că inaugurează șosele inventate, existente doar în imaginația lui de pesedist, drumuri inexistente ori care, în cel mai bun caz, au fost închise chiar a doua zi fie fiindcă erau neterminate, fie pentru că plezneau la propriu de nenumărate lucrări de proastă calitate. Individul acesta, concediat cândva pentru incapacitate crasă de fostul premier Mihai Tudose a fost reevaluat și luat de bun de inenarabila succesoare a d-lui Tudose, atât de hazlia doamnă V V. Dăncilă.
Drept pentru care numitul Cuc Răzvan a vrut să își arate recunoștința, prelungindu-i și ei, și lui, și celorlaltor membri ai guvernului- fantomă șederea ilegală la palatul Victoria.
Pentru aceasta, cetățeanul Cuc Răzvan i-ar fi cerut directoarei Tarom, doamna Mădălina Mezei, probabil și ea tot din PSD ori favorită a acestuia, ca în ziua votării moțiunii de cenzură să blocheze la sol avioane, invocând în argumentarea deciziei imaginare probleme tehnice. Cum doamna Mezei a refuzat, dl. Cuc ar fi pus la cale demiterea ei din funcție. Așa că doamna Mezei a făcut totul public. Indiscutabil, doar ca să se răzbune.
Pentru toate aceste abuzuri, numitul Cuc Răzvan trebuia demis instantaneu din funcție. Cercetat, verificat, anchetat în vederea stabilirii adevărului. Deocamdată sâsâitul ins este cercetat de DNA. Nu știu de ce, dar cred că pe dl. Răzvan Cuc îl așteaptă ani grei de pușcărie. Îi merită cu prisosință.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Mi se pare important pentru sanatatea pe termen lung a statului roman ca asemenea exemple de abuz grav sa fie cercetate si condamnate in justitie.

  Politicianul poate spune orice, dar cei din aparatul de stat care si-au incalcat fisa postului la comanda politica (cum ar fi sefii jandarmilor de la 10 august, sau dl. Cuc care se interesa de drumurile unor persoane private) trebuie tinuti in procese, pentru ca sunt deosebit de toxici.

  Cea mai eficienta cale de a opri matrapazlacurile prin interpusi este ca interpusii sa inteleaga ca daca semneaza tot felul de mizerii pentru X si Y (care pesemne i-au angajat) sansele sa faca temnita grea la un moment dat sunt destul de mari.

 2. Madama Mezei are cistig clar in justitie daca va intreba cum de vineri consiliul de administratie i-a prelungit mandatul cu 2 luni iar, dupa weekend, luni, in unanimitate(!), au inlocuit-o prezentind o lista lunga de motive evident profesionale? Pai cu trei zile inainte nu avea aceleasi probleme? Au aparut doar peste weekend?
  E interesant de vazut cum arata acel consiliu de administratie, plin de sinecuristi, urechisti si parasutati politic.

  Compania Tarom n-a mai facut profit de mai mult de 10 ani. Cum de este inca in business? Consiliul de administratie ce a facut pentru a intoarce pe profit compania?

 3. Formidabil ce deziluzionati de PSD sunt toti cei care, oricum, nu au votat
  niciodata cu PSD ul !
  Si planurile de REFORMARE A PSD ului tot de la astfel de persoane vin.
  Iar REFORMAREA de care spun duce intotdeauna (spus de-a dreptul ca in articol,
  sau doar prin oferirea de mere otravite ori cai troieni) la desfiintarea mentionatului partid.
  Nu zic nu – dupa isprava SI-NIS-TRA Cuc/Mezei/Tarom – PSD ul ar merita o sanctiune radicala,mergand chiar pana la totala ignorare a lui DE CATRE VOTANTI.
  Doar că un segment important al corpului electoral roman este indragostit
  fix de politicienii – gen Cuc – care imping tupeul pana dincolo de orice masura …cum
  altfel s-ar putea explica supravietuirea politica CUM LAUDE a lui Traian Basescu ,
  promovarea lui in calitate de Petrov la Parlamentul European si revenirea in arena luptei
  politice a fiicei sale, Eba Tomată ?
  Tocmai de aceea, pentru ca exista un puternic potential de revenire electorala a PSD ului
  prin vot , dupa diminurea afectului adormitor sorosian pompat cu sarg de toti cetepii si guranii
  ultimilor ani – reformistii sugereaza insistent solutia profund nondemocratica dar eficienta
  a desfiintarii partidului iliescian prin forță.
  Si inlocuirea lui cu un alt partid DE STANGA CINSTIT – stiut fiind ca un partid de stanga
  e cinstit doar atunci cand isi ia angajamentul sa NU castige vreo alegere (e destul de clar ca
  Ponta a semnat pe undeva un angajament in acest sens care probabil va f recompensat de catre integrul Johannis prin desemnarea integrei Daciana comisar european)
  Eu cred ca odata dat un decret de desfiintare administrativa a PSD ului el se va aplica
  si PNL ului care e de-o faptura si de-o seama.
  Adica sa se faca loc si unui partid DE DREPTA CINSTIT.
  Poate chiar USR ului de indata ce se va elibera de
  domnul Barna care in zilele urmatoare isi va incrucisa pasii cu Cuc si Mezei pe
  culoarele DNA ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro