luni, iunie 21, 2021

Ce fel de țară a ajuns să fie România?

Probabil că pe un fel de scară Richter a ticăloșiei celor pe care guvernarea PSD-ALDE i-a infiltrat ca factori decizionali cu drepturi depline în aparatul de justiție, cu scopul de a-i face jocurile murdare și, mai apoi, în fine, să o îngenuncheze, doamna Adina Florea și-a depășit maestrul care e însuși ministrul Tudorel Toader.
La urma urmei, cum dl. Toader încă mai este și prof.univ.dr., ba chiar și rector (fie el și suspendat) al Universității “Alexandru Ioan Cuza’’ din Iaşi, faptul acesta poate chiar ar trebui să îl bucure pe superiorul doamnei Florea. Deşi cred că în cazul sus-numitei, şi-a spus cuvântul și educația primită în familie. Doamna Florea fiind fiică de membru PSD. Care și-a dat și el în public măsura propriei ticăloșii.
Cert e că dacă dl. Tudorel Toader se dă de ceasul morții doar-doar îi va mai putea amăgi pe șefii PSD tergiversând redactarea și adoptarea atât de doritelor OUG referitoare la modificarea codurilor penale în favoarea numitului Dragnea Liviu Nicolae și a haitei sale și doar s-a mulțumit să obțină demiterea d-nei Laura Codruța Kövesi de la șefia DNA (aici și-a spus cuvântul și lașitatea d-lui Iohannis, iar lucrul acesta nu vă va putea fi iertat, domnule președinte!), odioasa și sinistra doamnă Florea, sub-șef al Secției speciale, a mers nițeluș mai departe. A dispus punerea sub control judiciar a d-nei Kövesi, măsură care a fost anulată miercuri de ÎCCJ.
Carevasăzică, doamna Florea, cea pe care profesorul de două parale și rectorul fără demnitate din Iași voia să o vadă în locul d-nei Kövesi la șefia DNA, nu a mers chiar până acolo încât să recurgă la “soluția finală”. Aceea a arestării. A anchetat-o preț de șapte ore pe fosta șefă a DNA și, precum securiștii de odinioară, a ținut să se știe asta spre a-i intimida și pe alții, conform principiului cine face ca ea, ca ea să pățească. Apoi a dispus instituirea controlului judiciar. Aceasta însemnând că d-nei Kövesi i-a fost interzisă plecarea din țară, exercitarea profesiei, i-a fost blocat dreptul de a vorbi cu presa și a fost obligată să meargă la o circă de poliție spre a semna acolo condica săptămânală de prezență. Totul făcut cu gândul ca doamna Laura Codruța Kövesi să nu poată merge la Bruxelles spre a-și apăra ceea ce a mai rămas din șansele de a deveni procuror șef european.
S-a adăugat presiunea mediatică exercitată de presa aservită guvernării PSD-ALDE, adică de România tv, de Antena 3, de tot mai jalnica TVR 1, de decredibilizata Societate Română de Radiodifuziune (numitul Georgică Severin a distrus în doi ani ceea ce s-a construit acolo încă din vremea lui Eugen Preda), de Evenimentul zilei, de Chirieac, Cristoiu, Nistorescu, Ciuvică, Savaliuc, Curea și alte cozi de topor din jurnalismul românesc.
Miercuri ÎCCJ a infirmat măsura, abuzul calificat al grobienei Adina Florea. Care nu e exclus defel să își ia revanșa și să facă același lucru și în cazul unui alt dosar deschis pe numele d-nei Kövesi.
Firește, se cuvine salutat ceea ce a făcut ÎCCJ. Însă nu poți să nu te întrebi ce țară a devenit România în cei doi ani și mai bine de când e guvernată de PSD și ALDE, de inși lași, netrebnici și neterminați de genul unui Dragnea sau Tăriceanu când se ține cont de denunțurile unui fugar de teapa lui Ghiță căruia pentru serviciile făcute șleahtei i s-au retras acuzațiile și cererea de extrădare din Serbia. Țara minciunilor în floare și a iminenței reinstaurării dictaturii și fricii.
Țara în care Volga neagră poate să reintre oricând în funcțiune. Și să ne aștepte pe oricare dintre noi la scara blocului.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Cu toate acestea ziua de miercuri a fost una RECONFORTANTA datorita interventiei conceratate a celor 12 ambasadori desfasurata concomitent cu severe puneri la punct din partea mai multor lideri de la Bruxelles.
  S-a vazut ca nu suntem chiar de capul nostru si ca manevrele sovietoide ale PSD +ALDE sunt
  monitorizate cu atentia cuvenita.
  Joi spre seară a venit insa stirea impasului major la care s-a ajuns in negocierea pentru desemnarea Procurorului European, iar europarlamentarul Cristian PREDA a atras atentia ca exista riscul unei amanari de circa 10 luni pana la intrarea in functiune a viitorului Parlament European care va rezulta din alegerile de la 26 mai.
  Nu am de ce sa ma indoiesc de acuratetea acestei estimari deoarece dl Preda face parte din actualul Parlament European unde a ajuns fiind votat de popor pe lista PMP (pentru ca
  atunci era chiar membru PMP, eh-ei fotografiat pe plaja cu doamnelele Maria si Elena – nu
  un outsider al respectivului partid , cum a insinuat recent Basescu spre sfarsitul unei zile in care se simtea rau intrucat nu reusise sa plaseze nici o minciuna in spatiul public).

  Ar fi totusi o imensa dezamagire ca manevrele reptiliene de la Bucuresti
  sa influenteze atat de puternic procesele firesti de organizare interna a Europei Unite.
  Si o imensa nedreptate comisa fata de doamna Kovesi care si-a castigat pentru merite personale actuala vocatie europeana , iar acum este condamnata la o umilitoare asteptare.
  O situatie absolut deprimanta !

 2. O tara in care sistemul legislativ constitutional este plin de gauri.

  Daca era un sistem bine pus la punct si gandit sa se autoprotejeze, nu ajungeam aici. A da o lege ca e ilegal sa iti intre cineva in casa nu e de ajuns. Tot iti pui iala la usa (si o incui).

  Sistem de check-and-balance nu e facut pe ochi frumosi, ci pe controale concrete. Imaginati-va un sistem in care daca un ministru semneaza o OUG ilegala (si neavand toate semnaturile necesare) e instant dat in judecata. Imaginati-va ca organismul care trebuie sa il dea in judecata e la randul lui controlat „daca a stiut, de ce nu l-a dat in judecata”etc pana se inchide cercul.

  Orice spital e controlat de Inspectia Sanitara. Frate, dar inspectorul sanitar care semneaza ca totul e in regula cand spitalul pute de murdarie nu e luat de guler de Procuratura ca in orice stat normal?

  Coruptia se face din bani publici, exista contracte semnate, exista facturi si oridine de plata din conturi bancare ale unor entitati publice. Exista un corp de control care o data la xx luni vine si te controleaza.

  In Romania s-ar face curatenie in doi timp si trei miscari daca pe baza acestor acte (nu protocoale sau ascultari cu microfoane) daca ai baga la puscarie cativa din administratia publica semnatari de acte ilegale, achizitii si licitatii ilegale sau mers sus la Guvern sau CCR pe astfel de ilegalitati..

  Ia-l de guler pe controlor de ce nu si-a facut datoria. Ala de la ANAF care a dat ordin sa nu fie PSD-ul controlat a trasat un ordin intern ilegal. ARDE-L !

  Serios, ne invartim in jurul cozii in Romania si suntem ca alegatorul ala basarabean sentimental care se ruga la Dumnezeu sa le dea minte politicienilor sa nu mai fure.

  • „O tara in care sistemul legislativ constituțional este plin de găuri.”

   Iar cea mai mare groapă în logica democrației este chiar Curtea Constituțională. Motivul pentru care arhitectura instituțională a democrației originale românești arată astfel este în strânsă legătură cu Ion Iliescu și cleptocrația formată din membrii din rândul al doilea ai Securității și PCR, instaurată cu ajutorul său.

   Eu sper că textul dumneavoastră are drept scop doar trollingul. Altfel, mi-e greu să cred că există vizitatori ai acestei platforme care nu observă că despre asta se tot discută… că „organismul care trebuie să îl dea în judecată” pe magistrat este acum Secția Specială, un instrument politic pentru subordonarea justiției utilizat de către cleptocrație…

   Că dacă un director de spital care este infractor și pute spitalul pe care-l conduce, truchează examene la ocuparea posturilor, plagiază etc. poate fi controlat de mama comisiilor și tatăl inspecțiilor, dacă este membru PSD magistrații n-au voie să-l cerceteze ori să-l condamne, pentru că altfel ajung pe mâna celor de la Secția Specială. Iar dacă vreunul fură de la copiii instituționalizați, sau de la cetățenii teleormăneni care plătesc pentru deszăpezire și construirea de drumuri șamd., nu poate fi cercetat și condamnat pentru că magistrații ajung la Secția Specială etc. Haideți, vă rog, ziceți-mi că înțelegeți asta…

   Că altfel, dacă sunteți membru PSD, poate vă supărați pe mine și îmi altoiți două palme, iar eu nu pot depune plângere împotriva dumneavoastră…Pentru că d-na Cosma, ori dl Ghiță sau cine știe cine mai apare, ori chiar dumneavoastră, puteți depune plângere împotriva procurorului sau judecătorului care se ocupă de caz. Și în situația aceasta subordonații d-nei Adina Florea, fiica apropiată de PSD a nu-știu-cărui PSDist, îi vor cerceta. Și vor institui control judiciar asupra lor, le vor interzice să părăsească țara, ori să facă declarații etc. Iar eu acum parcă nu m-aș înscrie în PSD doar pentru a mă asigura că nu vor exista încălcări ale drepturilor mele din partea unor membri și apropiați PSD.

   Și mă mai gândesc…dacă pierde puterea PSD, că iată a ajuns sub PNL în preferințele electoratului?!…

   • Nea Constantine, cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Doar la partea cu troll-ul bati campii. Dac si eu sunt trol cand strig MxxUE PSD, dumneata incepi sa fii paranoia.

    Restul, vad ca repeti tot ce am spus si eu, dar cu alte cuvinte si un pic cam cu avant heiruoist revolutionar. PNL-ul e inca parte din USL si mimeaza opozitia. Daca suntem unde suntem cu un PSD PRM-izat, e clar vina USL-ului cu PNL lat si mare. Iar asta nu se uita. Voi merge la vot si voi vota cealalta alianta.

 3. Romania a ajuns exact dupa chipul si asemanarea celor care o mai populeaza. Fara complicitatea electoratului cu profunde sechele comuniste nu se ajungea aici.
  Mai tineti minte ce a spus Brucan ? Romania are nevoie de cel putin 30 de ani pana isi va putea reveni, s-a inselat batranul comunist, 50 de ani este minimul necesar daca nu si mai mult. Generatia zero cum ii numesc pe cei nascuti in 1990 imediat dupa revolutie acum undeva la 30 de ani inca nu sunt in pozitiile cheie ale societatii, multi dintre ei fiind „infectati” datorita educatiei parintilor cu virusii trecutului, Poate copiii lor , nascuti si nenascuti vor fi cei care vor putea produce o schimbare profunda a Romaniei.
  Romana se va afla in „tranzitie” inca multi ani de acum inainte, cei care au condus-o pana acum au avut grija s-o infunde cat se poate de bine.
  Guvernul care va urma , sper sa nu fie unul comunist, va avea in fata un munte de probleme rezultate din catastrofele ultimilor 30 de ani.
  Este nevoie de o munca sustinuta, asidua si fara compromis in a pune la punct cat de cat , tara.
  Se poate incepe direct cu constitutia, cea actuala scrisa de comunisti nemai fiind in masura dupa cum putea vedea zilnic, sa fie elementul stabilitatii.
  Este nevoie de refacerea intregii legislatii incepand cu cea penela , civla , economica si fiscala, actualmente multe legi fiind contradictorii si care produc haos.
  Baza tarii este subrezita, ” picioarele” au ajuns as fie de lut, picioare care vor ceda daca nu vor fi intarite.
  Dupa parera mea, numai un guven apolitic, technocrat, neafiliat nici unui partid poate fi in masura sa miste ceva. Acest guvern ar trebui sa functioneze cel putin o perioada legislativa si sa fie controlat doar de presedinte si justitie, atat. Nu este nevoie de nici un parlament, Romania inca nu este in masuara sa practice parlamentarismul occidental, nu exista traditie si nici vointa. Care poate fi modelul „provizoriu” ?
  Suntem in Europa, facem parte din NATO si CE, ce ne-am putea permite ca forma de guvernare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

Iata o carte cu un subiect in aparenta simplu: o familie de romani cu un copil mic se muta in strainatate si invata incet-incet sa depaseasca o serie de neajunsuri si sa se impace cu altele. Mihai e scriitor (adica veniturile lui sint subtirele), sotia lui are un job nou de care e foarte multumita… vezi aici continuarea

 

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Claudiu Iordache, înlocuit cu Gelu Voican Voiculescu la conducerea Institutului Revoluției

Ieri 30 martie 2018, membrii Colegiului Național al Institutului Revoluției Române l-au destituit pe Claudiu Iordache din fruntea acestui institut, numindu-l în...

Commento ergo sum

Progresul frustrează. Iată ideea principală a acestui articol și, la drept vorbind, singura; nu este nevoie de continuarea lecturii, în caz că...

Roexit prin decizia CCR 390/8 iunie 2021?

Curtea Constituțională a publicat motivarea Deciziei 390/8 iunie 2021 prin care confirma legalitatea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Nimic din raționamentul CCR...

In război cu Școala de Război

Pe 8 decembrie 1939, în prezența regelui Carol al II-lea și a membrilor guvernului, se inaugura la București noul sediu al Școlii...

Căderea în trecut: Partidul Comunist Chinez la 100 de ani

Regimul de la Beijing sărbătoreşte în luna iulie centenarul comunismului chinez. Fastul pregătirilor şi intensitatea propagandei sunt fără precedent, doar că exact...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro