joi, ianuarie 20, 2022

Ce înseamnă pentru PSD-ul de astăzi patriotismul, românismul și normalitatea?

Simptomatic pentru ce înseamnă astăzi PSD, mi s-a părut momentul sosirii la ședința de lunea trecută a CexN a președintelui partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea.
Fostul președinte PD al Consiliului Județean Teleorman, transferat în PSD pe vremea lui Adrian Năstase și a lui Cozmin Gușă, a venit sprijinit de brațul puternic peremist al gureșului domn Codrin Ștefănescu. Secretar general al partidului și singura ființă umană îndrituită să emită buletine medicale despre starea de sănătate, falsificată din motive de justiție și de contestații cu schepsis și dedicație la CCR, ori reală, cine mai știe, a d-lui Liviu Nicolae Dragnea.
Poza sosirii s-a regăsit aievea în lista votată, aprobată și mai apoi făcută publică a candidaților partidului la alegerile pentru Parlamentul European. Cu toții „patrioți în fiecare celulă a corpului”, curajoși, buni vorbitori și apărători ai interesului național, cunoscători a cel puțin unei limbi străine, cunoscători a ceea ce se întâmplă în instituțiile europene, respectabili, buni negociatori și capabili să atragă fonduri europene, adică inși care să respecte criteriile de eligibilitate expuse chiar de dl. Liviu Nicolae Dragnea. Numai că dintre aceștia foarte puțini mai sunt pesediști de viță veche.
Pe primele 11 locuri unanim considerate eligibile figurează extrem de puțini social-democrați dacă nu autentici, măcar cu vechime în partidul creat în 1990 de Ion Iliescu și ceata lui de furi ai Revoluției. E vorba despre paukerița Rovana Plumb, despre stăpânul absolut și principalul responsabil pentru sărăcia de astăzi a Galațiului, Dan Nica și încă vreo câțiva, precum incerții Dragoș Benea și Andi Cristea, extrem de ștearsa și cvasi-invizibila Natalia Intotero, care în calitate de ministru nu a făcut nimic palpabil pentru românii din străinătate în afară de faptul de a-i îndepărta și mai mult de România ori fostul ministru Victor Negrescu. Acesta din urmă fiind singurul pesedist despre care se poate spune că ar avea măcar un pic de habar despre ceea ce se întâmplă cu adevărat la Bruxelles și Strasbourg. Eliminarea de pe listă a vechiului pesedist Ioan Mircea Pașcu care s-a străfocat să facă politica guvernului de la București în Parlamentul European spune și ea multe despre cât de străină față de vechiul PSD conducerea PSD-ului de astăzi.
Fostul PRM este reprezentat viguros- cum altfel?- de Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu, în vreme ce ex-jurnalista Carmen Avram care, după propriile spuse “a prins drag de PSD” poate și fiindcă îi e drag de Ursu, dar și fiindcă așa i-a ordonat Văranul, dovedind astfel că prostituția politică este nemărginită, preotul greco- catolic Cristian Terheș, amic la toartă cu urât mirositorul Mihai Gâdea, analfabeta funcțional Maria Grapini ori medicul-televizor Tudor Ciuhodaru înseamnă prețul pe care PSD îl plătește serviciilor de dezinformare publică și spălare de creiere ale populației reprezentate de Antenele voiculesciene.
Lista aceasta care nu are aproape nimic în comun cu competența (tare aș vrea să văd și să aud ce limbă străină știe și vorbește etern caraghioasa umanistă Maria Grapini!) nu face decât să confirme că PSD -ul de astăzi nu mai are aproape nimic în comun cu acela din vremea lui Iliescu, Năstase, Geoană, poate nici cu cel din vremurile lui Victor Ponta. În afară, desigur, de cultura corupției a cărei exegetă competentă s-a dovedit a fi doamna prim-ministru Viorica Dăncilă. Ori de aceea a furtului, a păcălirii și mințirii populației.
Cu o zi înainte de CexN-ul care a stabilit lista celor ce vor încerca să obțină pe 26 mai votul românilor, a avut loc la Brașov o ședință al cărei rost a fost acela de a alege conducerea organizației județene a partidului. Respectiva ședință a prilejuit nu doar un desant al câtorva lideri de la Centru ai partidului, ci și o seamă de declarații numai bune de pus într-o viitoare carte care să adune panseuri pesediste à la Gâgă.
Dacă dl. Eugen Teodorovici a edictat că PSD ar fi singurul partid de pe actualul eșichier politic ai cărui reprezentanți nu denigrează România, adăugând „sunt # insist. Voi insista cât voi trăi ca această țară să fie unde vrem cu toții”, dl. Codrin Ștefănescu a invocat românismul și normalitatea partidului. Atâta doar că pesediștii, inclusiv cei ce figurează pe lista de candidați pentru europaralmentare își probează românitatea prin stâlcirea cotidiană a limbii și normalitatea prin decizii și declarații care mai de care mai ciudate. Mai de competența unui medic psihiatru.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. „Ce înseamnă pentru PSD-ul de astăzi patriotismul, românismul și normalitatea?”

    Nimic…Nici măcar cât vorbele în sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

România se joacă de-a școala

Școala ar trebui să fie piatra de temelie a vieții. Rolul școlii nu este doar de a livra informație semestru după semestru...

Povestea unui om leneș

«Întrebarea esențială e alta: Sunteți sau nu pe aceeași pagină cu conu’ Leonida? Dacă susțineți că statul ar trebui să răsplătească morții...

Monitorizarea PNRR – examen de maturitate?

Autori: Dragoș Pîslaru și Tana Foarfă La vârsta de 15 ani începi să vezi lumea...

Vreau să dezleg două enigme

Scrisoare deschisă către concetățenii mei Dragi prieteni,            Ați observat,...

Don’t Look Up: Este schimbarea climei ca o cometă sau ca un diabet?

Difuzat pe 24 decembrie 2021, Don’t Look Up a devenit rapid o alegorie pentru situația curentă a dezbaterilor polarizate despre riscurile existențiale...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro