miercuri, februarie 8, 2023

Ce jocuri face dl. Mihai Fifor?

Anul trecut, în după-amiaza zilei de 10 august, Jandarmeria Română și-a dat, în văzul lumii și în cel mai lamentabil chip cu putință, cinstea pe rușine.
Uniformele angajaților unei instituții de forță, pe care aud că prea-inteligentul Mihai Fifor ar vrea să o remilitarizeze așa cum ar vrea să facă și cu Poliția, au fost mânjite în decurs de doar câteva ore din cauza supușeniei fără minte. A subordonării complet iresponsabile, în total dispreț față de lege și de onoarea militară, a comandanților dar și a executanților în raport cu interesele și ordinele unei puteri politice care nu mai era și nu mai este agreată de o bună parte a românilor. O putere politică ce încă de atunci își dovedise impotența, analfabetismul, aroganța.
Românii, fie ei din țară și din străinătate, s-au adunat în ceea ce a fost numit “Mitingul Diasporei” spre a-și exprima protestul la adresa unor conducători care credeau și, din păcate, continuă să creadă că totul se poate cumpăra. Că totul este de vânzare. Că dacă, vorba îngâmfatului fost ministru al Culturii cu numele de Lucian Romașcanu, „li se mai dă ceva românilor” (dl. Romașcanu nu le-a dat românilor decât măsura incompetenței crase a domniei-sale), o putere politică discreditată își poate îngădui să disprețuiască populația, să o trateze ca pe o masă amorfă.
Pe 10 august 2018, românii le-au spus celor din guvernarea PSD-ALDE “aiasta nu se poate, Maiestate !”. Iar insii care compun respectiva putere, indivizi cu minte și școală puțină, cu facultăți făcute cu termen redus, cu diplome universitare neacoperite în știință de carte, cu doctorate plagiate, câteva luni mai târziu au murdărit, în frunte cu agramata Viorica Vasilica Dăncilă, prin prezența lor chiar Sala Tronului pe care au transformat-o în sală de mese, au decis să îi gazeze, cu ajutorul forțelor Jandarmeriei, pe cei ieșiti în stradă.
E adevărat, au existat și violențe din partea unora dintre demonstranți. Sau falși demonstrați. Violențe parcă anume stimulate de cei aflați în solda puterii. Iar puterea a profitat de ele nu doar pentru a se comporta așa cum, în principal, reprezentanții aceluiași partid politic care poartă în ADN-ul său doctrina comunistă au făcut-o la mineriade. Atunci, în vremea mineriadelor, Ion Iliescu ajutat de istoricul Răzvan Theodorescu, azi vicepreședinte octogenar al Academiei Române, a inventat povestea unor pretinse acțiuni de tip legionar. În august 2018, puterea PSD-ALDE a născocit o altă poveste. Pe care nu a crezut-o nimeni. Aceea a loviturii de stat. Caraghioslâc repetat cu foarte puțină vreme în urmă de d-na V. V. Dăncilă. Că atât poate ea săraca, cu mintiuca ei de ingineră deghizată, până în 1989, în profesor de Discipline tehnologice la un sărman liceu industrial din Videle. Ajunsă, grație azi pușcăriașului Dragnea Nicolae Liviu, europarlamentar și, mai apoi, chiar prim-ministru.
În urmă cu doar câteva zile, ministrul interimar de Interne, dl. Mihai Fifor, l-a renumit la conducerea Jandarmeriei Capitalei pe un anume domn Sebastian Cucoș. Care conducea aceeași structură și în ziua de 10 august 2018. Aceasta după ce doar cu o zi înainte același domn Mihai Fifor l-a cocoțat în funcția de șef al Jandarmeriei Române pe dl. Constantin Florea, un conjudețean al domniei-sale despre care se spune că ar fi cum nu se poate mai apropiat de famiglia Lia Olguța Vasilescu. Numai că nici fostul șef al Jandarmeriei Capitalei, dl. Șindile, nu rămâne fără coledzi. A primit și el o sinecură, adică rămâne tot în solda PSD, soldă plătită din taxele și impozitele noastre.
Cum oare ar putea fi calificate deciziile aproape incredibile ale d-lui Fifor? Inconștiență? Provocare? Sfidare a oricărei urme de bun simț politic sau chiar de bun simț tout court? Bătaie de joc la adresa populației? Avertisment că lucrurile se vor întâmpla tot la fel de violent ca anul trecut și anul acesta, cu ocazia unui miting care va avea loc tot în ziua de 10 august? Dovada clară că PSD, că autoritatea, că guvernul nu au învățat nimic din rezultatul alegerilor europarlamentare? Acesta va fi modul în care dl. Mihai Fifor își imaginează că se va putea recâștiga încrederea românilor în instituțiile Statului, recâștigare despre care domnul cu pricina a făcut vorbire joi seară? Pe cine crede că păcălește dl. ministru? Ori se păcălește pe sine însuși? La fel cum se păcălește toată conducerea PSD.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. „Violențe parcă anume stimulate de cei aflați în solda puterii. Iar puterea a profitat de ele […] la mineriade.”

  Deosebit de grav este că așa cum nu au fost pedepsiți cei care au profitat de violențele de la mineriade nu sunt și nu vor fi pedepsiți cei care au comandat și au profitat de violențele de la 10 august. Și este grav pentru că asta confirmă faptul că România este un stat captiv și Justiția nu funcționează.

  Afirmațiile apropiaților celor care au capturat statul și care spun pentru liniștirea vigilenței cetățenilor că Justiția este independentă și funcțională în România, iar corupția între magistrați reprezintă un fenomen minor, se dovedesc false. Chiar dacă presupunem că majoritatea cauzelor sunt judecate onest, dosarele importante pentru destinul țării sunt soluționate în favoarea infractorilor, nu a victimelor.

  Iar dacă azi d-na Dăncilă va spune că a avut loc o nouă tentativă de lovitură de stat, alți manifestanți vor fi uciși de jandarmi, precum bătrânul gazat în Piața Victoriei, iar cercetarea pentru pretinsa lovitură de stat va fi făcută tocmai împotriva celor care manifestează pentru independența Justiției. Și vor fi condamnați. Este un paradox, nu-i așa?!

  • Domnu Constantin , nu-i asa ca asta e durerea, ca NU A FOST NICI UN MORT IN 10 AUGUST ANUL TRECUT ?
   Trebuia sa ii contabilizeze cineva pe cei calcati de masina ca au trecut pe rosu in Drumul Taberei – ca ”martirii” de la Minerida .
   Insa e bine sa utilizam in continuare verbul ”a gaza” – suna horor pentru cei careb nu stiu ce e aia, ca si pentru cei cu mintea microscopica care au auzit despre lagarele naziste si sunt incapabili sa faca diferența .
   Trebuie sa staruim pentru ca poate pe 10 august 2020 sau pe 10 august 2024 vom scapa de Madam Dancila.

   • Nu, durerea este ca institutiile care ar trebui sa vegheze la linistea publica ii bat si ii „trateaza” cu gaze lacrimogene, care nu sunt asa inofensive cum cred unii, pe oamenii care protesteaza pasnic si pe trecatorii aflati intamplator in zona unui astfel de miting, in timp ce retelele criminale opereaza linistite printre noi, nederanjate, poate chiar protejate de unii reprezentanti ai autoritatilor de stat, rapind oameni, copii, violandu-i/maltratandu-i, abuzandu-i in cel mai ingrozitor mod cu putinta. Nimeni nu si-a dorit un mort la mitingul din Piata Victoriei, poate anumite forte externe care nu vad cu ochi buni integrarea Romaniei in spatiul euro-atlantic. Ne doare ca nu avem un stat de drept si nu avem siguranta noastra si a copiilor nostri. Ce s-a intamplat la Caracal s-a intamplat aici langa noi, printre noi si poate abuzuri si crime ingrozitoare au loc in continuare, fara sa le vedem. Cat despre guvernul Dancila, am scapat deja de 50% din incarcatura de nocivitate a acestuia dupa alegerile din mai si incarcerarea lui Dragnea. Nici cealalta 50% nu va trece peste alegerile prezidentiale, asa ca nu ne mai vorbiti de perspectiva acestui regim in 2020-2024, in acei ani va fi doar o amintire urata. Asa cum au ramas mineriadele dn anii’90. Pentru cei care nu prea au avut timp studieze istoria, le pot spune ca aceasta merge inainte, iar cei care nu isi gasesc acest drum inainte, se cam pierd. Fascismul si comunismul au fost experimente odioase in istoria umanitatii, din care oamenii au invatat si chiar daca astfel de accidente se mai pot intampla la scara mica in unele colturi ale acestei lumi, acestea nu mai pot umbri viitorul umanitatii. Cine are copii sa se uita bine la ei, pentru ca ei ilustreaza poate cel mai bine incotro merge aceasta lume.

 2. Experienta ne invata pe noi toti ,sau ar trebui sa ne invete , sa facem cit mai mult cu putinta , pentru propria noastra fiinta ,in incercarea permaneanta de a ne modela comportamentul, de a maximiza propria putere de intelegere si nu in ultimul rind , de a invata din greselilie trecutului propriu si din trecutul istoriei popoarelor lumii . Din nefericire se constata o lipsa de perceptie si intelegere a toate acestea si o data ajunsi la putere , multi dintre politicienii mandatati de natiune ,se separa aproape instantaneu si isi construiesc o lume proprie , total in contradictie cu dorintele cetatenilor . Foarte multi dintre noi isi opresc voluntar sau inconstient , evolutia cunoasterii si intelegerii si raman agatati la un nivel oarecare al existentei lor . Mai pe romaneste ,raman la o anumita virsta biologica , fara speranta de a putea depasi si continua propria evolutie atit de necesara . Aceasta bariera transforma totul intr-o negatie continua , a ceea ce este nou ,a ceea ce omenirea traieste in toalitatea ei, fiecare in perioda de timp personala, traire ce poarta numele de EVOLUTIE.Imposibilitatea unora dintre cei ce au ajuns in virful piramidei , de a intelege prezentul si de a anticipa viitorul, face ca o intreaga natiune , sa ramana in stop cadru in timp si sa involueze . Aceasta involutie si stoparea evolutiei, produce pagube majore natiei si reactivarea procesului de evolutie, este foarte greu de realizat.Daca aceia , care produc involuntar sau premeditat aceste pagube majore ,nu realizeaza , ca in numele unui bine comun, este obligatoriu sa se retraga , atita timp cit natia in intregul ei permite o retragere non violenta si care depasesc prin atitudine si fapte, puterea de suportabilitate a cetatenilor , risca fara doar si poate o antagonizare, mereu aparuta de-a lungul istoriei popoarelor lumii , o antagonizare numita functie de amploarea ei , fie revolta populara , fie revolutie . Romania acestor vremuri, dupa revolta populara de acum 30 de ani , are in fata aceiasi provocare , o provocare ce in mod real trebuie sa asigure o noua etapa in evolutiva atit a cetatenilor tarii , cit si a sistemelor ce garanteaza existenta statului in general . Este evident pentru noi toti , ca modalitatea prin care statul Roman,prin reprezentatii ce asigura puterea , incearca sa gestioneze diversele situatii , unele provocate artificial (sau macar incercate ca provocare ) si altele scoase la lumina de factorii de incompetenta sau de nepasarea aproape totala a majoritatii celor care compun diversele institutii statale ,fac imposibila si pun statul in fata disolutiei .Aceasta incercare , de eliminare printr-un cadru legal nou ,a puterii statului roman si incercarea mutarii fortei de decizie, in mina unui numar mic de oameni ,ce ulterior au permis ocolirea legilor democratice, a facut posibil sau mai bine zis , a produs haosul ce cuprinde societatea zi de zi . Asteptam ca in urma demonstratiilor de azi din Piata Victoriei si din intreaga tara ,ca cei care gestioneaza treburile statului sa demisioneze si sa nu prelungeasca haosul deja instalat . Aceasta demonstratie cetateneasca de forta, ce va avea loc in Piata Victoriei ,trebuie sa aiba un obiectiv final . Sa vedem care va fi solicitarea afirmata verbal si concretizata in scris, ce va aparea cu siguranta , in urma acestei actiuni non violente .

 3. Mihai Fifor este descrierea perfecta a politrucului securisto-sereist post decembrist (impostor cu diplome parvenite si false: habarnistul bun la toate, care nu se pricepe la nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro