luni, mai 16, 2022

Cine sunt acuzatorii din presă ai d-lui Augustin Lazăr?

După cum lesne s-a putut observa de toți cei care îmi citesc în mod constant comentariile, am adoptat o atitudine rezervată în cazul procurorului general al României, dl. Augustin Lazăr și în privința dezvăluirile referitoare la ceea ce ar fi făcut domnia sa în tinerețe. Pe vremea când era tânăr procuror la Alba Iulia.
Nu cred că i se poate atribui calitatea de „securist” și nici aceea de „torționar”, așa cum încearcă să o facă puterea PSD-ALDE și servanții ei din presă fiindcă dl. Lazăr a refuzat să îi facă jocurile murdare, pe de altă parte, ca om care am trăit primii 31 de ani din viață în anii regimului comunist, știu foarte bine că trebuia să fii agreat atât de partid cât și de Securitate atunci când era vorba să încerci să ocupi anumite funcții. Postul de procuror ca și acela de judecător se numărau printre cele mai expuse, adesea arestările, anchetele și sentințele se hotărau de către diriguitorii politici și de cei ai serviciului secret, iar procurorul sau judecătorul nu făceau decât să execute niște ordine.
Nu am auzit, din 1990 încoace, pe nimeni care să fi pretins că ar fi cunoscut vreun procuror sau judecător activ în perioada comunistă care să fi încercat fie și cel mai mic act de disidență. Nu cred că dl. Augustin Lazăr a putut face excepție. Mă îndoiesc că dl. Lazăr ar fi fost chiar inocentul absolut, Alba ca Zăpadă, tot la fel cum am serioase dubii că ar fi fost întruchiparea răului, după cum încearcă să ne convingă d-na Lia Olguța Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, plagiatoarea care și-a făcut ucenicia politică în PRM-ul d-lui Corneliu Vadim Tudor, partid care mustea de securiști, ori prințul -consort Claudiu Manda. Sau dl. Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului și președintele ALDE, lașul care nu mai știe cum să scape de ridicarea imunității, încercând să ne convingă că ar dori cât mai rapida lămurire a afacerii în care este acuzat că ar fi luat indirect o mită consistentă.
Nu pot să nu observ că printre cei mai dârji acuzatori din presă ai d-lui Augustin Lazăr se află securistul dovedit Sorin Roșca-Stănescu, slubașii lui Felix Voiculescu de la Antena 3, trimisul acestuia la TVR 1, Ionuț Cristache, fostul etern șef din presa comunistă care se dă de ceasul morții să se prezinte drept tehnocrat, Ion Cristoiu, iar mai nou victimă fiindcă a fost, în fine, gonit de la Adevărul Holding, fostul strungar de la I.M. Cugir, Cornel Nistorescu, făcut de PCR ziarist comunist și trimis de Nicolae Ceaușescu însuși în decembrie 1989 să se închine la mormântul ayatolahului Khomeiny. Fostul poet și disident Mircea Dinescu, devenit circar de lux și ideologul șef al Cațavencilor furajați de PSD direct ori via Agenția de plăți a partidului cu sediul în TVR acolo unde casieră principală este încă vulgara doamnă Doina Gradea.
Plus “erinica” doamnă Lucia Hossu-Longin (am de plătit drepturi de autor domnului Gabriel Liiceanu) care încă speră că ne mai poate păcăli cu statutul ei fals de mare instanță morală, acum când se știu multe și despre trecutul ei în presa comunistă, și despre resorturile intime ale realizării Memorialului durerii, și despre mega-afacerea de familie reprezentată de Premiile APTR. Premii menținute artificial în viață doar spre a mai fi declarați laureați în principal falsificatorii adevărului de la Antena 3.
Așa după cum am arătat într-un editorial publicat la data de 14 august 2014 pe adevărul.ro, doamna Lucia Hossu-Longin se străduiește încă din ianuarie 1990 să își cosmetizeze binișor biografia. Doamnei Hossu-Longin nu îi prea place să se știe chiar de toată lumea că a fost secretar general de redacție la Scânteia tineretului, dar și că a scris articole în care îl omagia pe Nicolae Ceaușescu și indicațiile lui prețioase.
Degeaba s-a străfocat doamna Lucia Hossu-Longin să pună sub preș faptul că până la Memorialul durerii a fost redactor la emisiunea omagială Cântarea României. De pe marea scenă a țării pe micul ecran. Aceea a cărei realizare și filmare paraliza preț de o săptămână activitatea dintr-o capitală de județ, dar care era profitabilă și pentru trimișii TVR care plecau de la filmări cu consistente pachețele de drum. Consultați, stimați cititori, Wikipedia, și veți vedea cum își bate joc erinica doamnă Hossu de români, pretinzând că până în 1990 ar fi fost redactor doar la un singur spectacol de Teatru tv. Nu, doamna Lucia Hossu Longin a reprezentat la rându-i o rotiță în sistemul de propagandă comunistă, iar acum abuzează de eroii anti-comuniști, de suferința acestora, spre a-și ascunde partea deloc onorabilă din biografia personală. Ceea ce face doamna Longin seamănă teribil cu ticăloșia comisă de PSD care i-a trimis la discuțiile de ieri cu președintele Iohannis pe doi foști deținuți politici, instrumentalizându-le jalnic, incalificabil, hoțește suferința.
Doamna Lucia Hossu Longin nu are, așadar, dreptul să ne dea și să dea lecții de morală, nici la Antena 3, nici la TVR 1. Mult mai bine ar fi dacă și-ar vedea de pensie și de bătrânețe.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. „După cum lesne s-a putut observa de toți cei care îmi citesc în mod constant comentariile, am adoptat o atitudine rezervată…”

  Păi, așa ar trebui să și rămână după părerea mea…
  Nu cred că merită să atragem atenția asupra unei mizerii manipulatorii.

  Cum am mai spus…
  Dacă mâine PSD-ALDE-UDMR găsesc un medic, ori o femeie de serviciu șamd., care se pronunță public, sau acționează în vreun alt fel, împotriva cleptocrației, va spune că există cel puțin un fost deținut politic (vor fi numiți astfel și cei de drept comun, precum dl I Muntean, nu contează) care a fost „torturat” de cel care nu i-a asigurat condiții de igienă și tratament corespunzătoare în vremea dictaturii comuniste.

  Este o idioțenie căreia i se acordă prea multă atenție, așa cum doresc marionetele cleptocraților, iar noi le facem jocul, în vreme ce ne mai împrumutăm în numele nepoților noștri cu încă aproape 6 miliarde de euro. Care vor fi cheltuiți, nu investiți.

 2. Motto
  Petre Țuțea: „Dacă pâna la 30 de ani nu ești de stânga, n-ai inimă, dacă după 30 de ani mai mai ești de stânga și nu ești conservator, ești cretin”

  Poate ar trebui completat ca comunismul inseamna cea mai criminala stinga.

  Dar, sa ma fac avocatul diavolului, exista si cazuri d epersoane care au schimbat armele, care au devenit din comunisti, chiar anticomunisti. Pacepa ar fi un mare exemplu, dar si multi altii, unii chiar scriu articole si pe Contributors, nu dau nume ca as fi cu siguranta cenzurat, stim cu totii de cine e vorba, unii sunt chiar oamnei d ebine sau li se mai spune si elite. Si Monica Macovei a avut cam aceleasi functii ca Lazar.

  In principiu deci, departe de mine de a lua apararea procurorilor comunisti, mai degraba as zice ca ma umplu de scirba, dar daca gindim f pozitiv, putem presupune ca exista oameni care se schimba pe parcursul vietii. Oameni care au facut greseli in tinerete, dar cindva si-au dat seama de timpenia facuta si au incercat sa se schimbe. Fiecare are dreptul la o a doua sansa.

 3. Foarte pertinente observatiile autorului. In plus, atacul mediatic are loc in contextul alegerii noului sef al Ministerului Public si imediat dupa ce AL a marcat momentul trimiterii Dosarului Revolutiei in instanta.

 4. Nu conteaza cine il acuza ci ce functie a ocupat. Demisia de oanoare si la pensie ca tot iese cu peste 5000 de euro daca nu mai mult.

  Nici unul dintre cei care au dezvaluit nu beneficiaza de pensia si avantajele lui.

  Nu exista vreun procuror in toata tara care sa nu lucreze inainte de 1990? si eventual sa nu fie copilul vreunui securist demonstrat? Chiar nu se poate?

 5. „Nu exista vreun procuror in toata tara care sa nu lucreze inainte de 1990? si eventual sa nu fie copilul vreunui securist demonstrat? Chiar nu se poate?”
  Nu numai procuror general ! Orice decident ii indeparteaza pe cei care l-au inaltat si aduce in jurul lui persoane pe care sa le poata controla,” inclusiv prin scheletele din dulapurile lor” Trecutul nostru apropiat e plin de exemple de acest fel

 6. Încleştarea asta în jurul unui nume (AL) orbeşte multă lume. Lume de la care s-ar cere mai mult. Ce prilej mai minunat de a dărâma o parte din temelia neocomunismului de cumetrie PSD-ist decât cazul AL?
  Îşi mai aminteşte cineva pct 8 din proclamaţia de la Timoşoara? Ce susţin azi PSD-ştii şi cumetrii lor? Aplicarea punctului 8 în cazul AL. Să nu mai ocupe funcţii pentru că a fost ….. Corect, excepţional de corect. Numai că ar trebui să se aplice la toţi cei ce au avut funcţii în justiţie, PCR, miliţie, securitate, armată, biserică, guverne, administraţii locale… toate instituţiile din RSR. Mă rog, la toţi care mai sunt. Despre pensii speciale se poate face vorbire mai târziu, chiar cu clauze de recuperare.

  Deci odată cu AL ar trebui trecuţi în „rezervă” toţi cei conf punctului 8. Odată, adică nu după. Un pas mic pentru un om (AL) un pas uriaş pentru societatea românescă.

  • „Îşi mai aminteşte cineva pct 8 din Proclamaţia de la Timoşoara? ”

   Dap!
   M-au fugărit minerii prin Piața Universității [și] pentru ea!
   Cum aș putea s-o uit?!

   Și mă bucur că, iată, cineva o readuce în actualitate și cere condamnarea deîndată a fostului ministru și prim secretar județean de partid al PCR, Ion Iliescu. Vă susțin în acest demers, d-le Nic Cojocaru 3,5.

   De asemenea, susțin condamnarea tuturor torționarilor, așa cum am făcut-o în 28 ianuarie 1990, în 12 februarie 1990 și de aproape 30 de ani într-una. Prin urmare, sunt de acord cu dumneavoastră când cereți demiterea deîndată din funcția înaltă pe care o deține procurorul torționar comunist 2Dorel Toader și condamnarea sa pentru crimele înfăptuite față de deținuții politici.

   De fapt, pe acesta ar trebui să-l demită șefa guvernului pentru incompetență, iar dl Președinte Iohannis să semneze deîndată decretul de eliberare din funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

conferinte Humanitas

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este banner-contributors-614x1024.jpg

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice organizată la Ateneul Român de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA.  La fel ca în edițiile precedente, își propune să aducă în fața publicului teme actuale, abordate de personalități publice, specialiști și cercetători recunoscuți în domeniile lor și de comunitățile științifice din care fac parte. Vezi amănunte.

 

Carte recomandată

Anexarea, în 1812, a Moldovei cuprinse între Prut și Nistru a fost, argumentează cunoscutul istoric Armand Goșu, specializat în spațiul ex-sovietic, mai curând rezultatul contextului internațional decât al negocierilor dintre delegațiile otomană și rusă la conferințele de pace de la Giurgiu și de la București. Sprijinindu-și concluziile pe documente inedite, cele mai importante dintre acestea provenind din arhivele rusești, autorul ne dezvăluie culisele diplomatice ale unor evenimente cu consecințe majore din istoria diplomației europene, de la formarea celei de-a treia coaliții antinapoleoniene și negocierea alianței ruso-otomane din 1805 până la pacea de la București, cu anexarea Basarabiei și invazia lui Napoleon în Rusia. Agenți secreți francezi călătorind de la Paris la Stambul, Damasc și Teheran; ofițeri ruși purtând mesaje confidențiale la Londra sau la Înalta Poartă; dregători otomani corupți deveniți agenți de influență ai unor puteri străine; familiile fanariote aflate în competiție spre a intra în grațiile Rusiei și a ocupa tronurile de la București și Iași – o relatare captivantă despre vremurile agitate de la începutul secolului al XIX-lea, ce au modelat traiectoria unor state pentru totdeauna și au schimbat configurația frontierelor europene. Vezi pret

 

 

 

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro