joi, ianuarie 20, 2022

Cine vom mai fi de luni încolo? Vom sta și vom muri?

Vom merge pe stradă căutînd pe fețele oamenilor dovada că au votat?  Ne vom sfîșia între noi pentru a afla cu cine a votat aproapele?
Mi-e teamă că de luni încolo, ruptura dintre România care vrea să continue alături de UE și SUA, care vrea să respecte statul de drept, și România care a fost dată pe tavă acestor ticăloși penali de la PSD va deveni definitivă și cu urmări grave. Iar unul dintre principali vinovați este această presă captivă, această presa din care au dispărut cu totul bunul simț și corectitudinea jurnalistică. Un alt mare vinovat este Biserica Ortodoxă Română, care și-a schimbat menirea și misiunea și a devenit organ de propagandă pentru candidatul social-democrat. Ceea ce face o bună parte a clerului ortodox în aceste momente este strigător la cer. Un cer care este și el rupt în două, definitiv. Se numește ură împotriva celor care sînt de altă confesiune.
Victor Ponta e în stare de orice pentru a răspunde comenzilor baronilor penali și acest orice capătă accente tragice și trimite la încălcarea Constituției. Pentru că trebuie să ajungă președinte, pentru că toata puterea trebuie să ajungă în mîinile PSD. La gramadă, oameni din administrația publică, primari, președinți de Consilii Județene, preoți vînduți pe mulți arginți, duc o luptă cumplită pentru ca actualul premier să ajungă în fruntea țării. Nu contează ca acea țară va fi mai dezbinată ca în anii „90. În caz contrar, „scapă cine poate„. El a spus-o.  E înconjurat de indivizi care așteaptă cu sufletul la gură victoria lui pentru că de ea depinde libertatea lor. De ea depinde dacă vor putea fura în continuare.  Pentru ei, un alt rezultat este inacceptabil. Șeful organizației PSD Satu Mare, Mircea Govor, a sintetizat cît se poate de clar ce se întîmplă cu cei care nu vor vota cu Ponta: ” Cei care nu veți avea rezultate în turul doi, cît sunt eu în Consiliul Județean și cît am posibilitate, nu o să primiți niciun cinci bani. Cînd se repartizează bugetul – zero și garantez că niciunul nu mai primește nimic. Stați și muriți, asta e viața”.
Din mîinile lor trebuie să ne luăm pe 16 noiembrie țara înapoi.

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. acesta este un scenariu.

  alt scenariu este ca prezenta la vot este extraordinara in randul tinerilor si a diasporei (in ciuda obstructiilor), iar majoritatea nehotaritilor isi dau seama ca totusi s-au trecut niste linii rosii, KI castiga la limita si apoi PSD se dezintegreaza sub loviturile, una cate una, a justitiei independente sustinuta in independenta ei de presedintele Iohannis, SUA si UE.

  nu este loc pentru demobilizare, si orice mesaj de acest fel ar trebui sa nu apara acum. sa nu cadem in sindromul Stockholm.

  • Daca guvernul nou nu se apuca imediat de treaba si daca justitia nu-si inzeceste eforturile cu om recolta mai mare … NOI – ENERGETICIENII care stim sa punem economia in picioare NU DEVENIM ACTIVI

 2. Abia aștept tăcerea de mormânt care se va lasa pe tot ce înseamnă PSD. Le va îngheța sângele in vine, li se va prăbuși toata aceasta construcție megalomanica, cu tot ceea ce reprezintă ea in oameni, fapte si structuri împletite intrun contorsionism ce va umple cărțile de istorie.
  DAR, sa nu uitam ca asa cum vaca umple găleata de lapte si apoi da cu copita si o răstoarnă, asa s-a comportat si……….De ce s-a încăpățânat sa nu-l pună premier pe Iohannis si ar fi evitat suspendarea, iar DNA își vedea de treaba? De ce s-a facut dreapta mii si fărâme? De ce nu exista unul sau chiar zece urmasi care sa-i ducă viziunea mai departe? Ați ghicit probabil, o vina foarte mare ii aparține lui TB.
  Si revenind, ceea ce trebuie sa se întâmple se va intampla! Daca o fi sa scăpam, ne-om învața minte, ca libertatea se plătește cu milioane de tinereți pierdute, ne-om învața sa lăsam țâfna prosteasca la o parte si multe alte deprinderi meschine ce le-am căpătat in acești ani. Daca nu, înseamnă ca încă n-am facut totul, înseamnă ca încă mai avem de plătit pentru ceea ce am tolerat prosteste de-a lungul timpului si înseamnă ca am fost niște ignoranți. Imi cer scuze daca unii au facut ceva mai mult. Si eu încă mi-am spart capul tot făcând scrisori, sesizări, luând atitudine de ani si ani încoace.Se pare ca nu a fost destul. Fata de răul pe care l-am lăsat sa crească langa noi, acțiunile noastre au fost nimic. Vom vedea!
  Daca castiga leprele astea, intr-adevăr începând cu ziua de apoi, lupta va fi la baioneta. Eu unul cel puțin, indiferent cate urechi se vor zgâria citind, nu mai iert pe nimeni. Mi-a greșit, m-a înșelat, a încercat sa ma fraierească, fulgii sar din el. Adică le fu* muma lor de nemernici! Si pe aia din administratie si pe nesimțitul care imi calcă prăvălia si imi zvârle banii, ca sa-i lustruiesc pantofii fiindcă vezi doamne mi-e client. Nu m-am născut pe lume ca sa lustruiesc pantofii cuiva si nici ca sa plimb vaca de lanț. Am învățat carte, mi-am înființat o firma pe care o duc in spate de aproape 23 de ani si prestez servicii cum ma pricep mai bine. Daca asa nu e bine, nu-mi pasa, oricum nu mai am ce pierde, dar nici zile nu le mai las! Asta se va intampla de luni încolo! Si pe copii i-am invatat sa nu mai ierte! Sa fie drepți, dar nu toleranți.

 3. De putin s-a terminat dezbaterea dintre candidati si dupa ce am citit mai multe comentarii se desprinde nepregatirea stafului lui KJ si intrarea in gura lupului la Realitatea care parea echidistanta-daca nu mai aproape de neamt cu doua zile inainte si care i-a intins o capcana mizerabila tocmai acum.I Cristoiu ii avertizase de ieri dar degeaba si daca se merge asa lumea va iesi la vot mai mult impotriva plagiatorului decat cu speranta unui viitor presedinte puternic .Puternic trebuie sa fie ca are de dus mai departe lupta cu coruptia .Deja cred ca incepem sa regretam pe cineva…Johanis nu e acel cineva ,are alte calitati dar ii lipseste cel putin una care e cea mai importanta arta oratoriei.Sa speram ca nu va conta prea mult!

 4. Ce sa mai spunem. Oricine va fi presedinte, anul viitor va fi groaznic. Insa cu extraordinarul, nemaipomenitul, galacticul victor viorel ponta mai avem o sansa. Cand vor controla ei toate parghiile puterii si vor elimina toti basistii din sistem atunci ei toti vor trai mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Dragos Ghitulete
Jurnalist, a realizat de emisiuni la RFI Romania si Radio Romania. Talk-show-urile gazduite de el au fost premiate in 2007 de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, iar in 2008 de Clubul Roman de Presa. "Gluma ruseasca" este ultima sa carte, publicata la Cartea Romaneasca.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Vreau să dezleg două enigme

Scrisoare deschisă către concetățenii mei Dragi prieteni,            Ați observat,...

România se joacă de-a școala

Școala ar trebui să fie piatra de temelie a vieții. Rolul școlii nu este doar de a livra informație semestru după semestru...

Povestea unui om leneș

«Întrebarea esențială e alta: Sunteți sau nu pe aceeași pagină cu conu’ Leonida? Dacă susțineți că statul ar trebui să răsplătească morții...

Monitorizarea PNRR – examen de maturitate?

Autori: Dragoș Pîslaru și Tana Foarfă La vârsta de 15 ani începi să vezi lumea...

Ce știm sigur despre planurile lui Putin privind Ucraina, între atâtea incertitudini

Există un număr considerabil de încercări de a găsi un răspuns la întrebarea dacă armata rusă va ataca...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro