sâmbătă, martie 25, 2023

CNATDCU, inca o institutie incalecata politic

Dupa Consiliul National de Etica, „configurat” politic, pentru a-l absolvi pe Victor Ponta de plagiat, lucru realizat deja, a venit randul altei institutii importante din domeniul educatiei si cercetarii. Institutie care in anii trecuti a acordat titluri de doctor si prof. univ.,  fara numar, fara numar, si la cine trebuia, adica la oamenii puterii. Cum pe la putere s-au perindat cam toti, sunt rare cazurile de politicieni de varf care sa nu fie doctori si la fel de rare  tezele pe bune, neplagiate.

Este vorba de CNATDCU, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a carui componenta a fost decisa prin ordin de ministru de catre Ecaterina Andronescu. Care se plangea ca  „CNATDCU a fost constituit pe criterii politice, un lucru teribil de nefericit”, astfel ca s-a decis reconstituirea lui din propunerile universitatilor.  Cat de nepolitic este noul CNATDCU vom vedea in cele ce urmeaza.

Vechiul Consiliu s-a facut vinovat de  „lese-majeste”, cu ocazia deciziei de plagiat a doctoratului lui Victor Ponta. Desfiintarea  s-a si produs in conditii dramatice, cu ministrul Liviu Pop la usa, fluturand Monitorul Oficial in care aparuse decizia de „reconfigurare” a CNATDCU, drept pedeapsa ca nu face ce-i dicteaza Guvernul.  Care trebuia „sa aiba si puterea, nu doar guvernarea”-(Victor Ponta)

In varianta initiala a OM de constituire a CNATDCU se prevedea:

ART.5
„Membrii CNATDCU sunt personalitati de prestigiu academic si stiintific, cultural si moral, recunoscute pe plan international sau national in domenii cu specific national, numite prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului pentru un mandat de 4 ani.”

Adica nu la fiecare schimbare de ministru, acesta sa schimbe toate Consiliile academice dupa bunul sau plac politic, cu oameni credinciosi partidului aflat la putere. De aceasta prevedere europeana, menita sa consolideze institutiile statului, s-a ales praful. Ministrul Liviu Pop a schimbat aceasta prevedere, a schimbat Consilii, dna Andronescu la fel, urmatorul ministru o ia de la capat, si uite asa scapa de plagiat primii ministri ai tarii si alti demnitari plagiatori.

Prin acest ordin nu mai este construit politic, inclusiv prin cresterea de la 21 la 44 a numarului membrilor Consiliului de conducere al CNATDCU?  Sa vedem cat este de „apolitic” actualul Consiliu.

Faptul ca Marius Andruh, fostul presedinte,  a ramas in componenta CNATDCU, nu spune nimic. In prima sedinta acesta isi va alege noua conducere, formata din presedinte si vicepresedinti, in mod sigur alti sefi. De altfel, din cate stiu, dl Marius Andruh nici nu a fost consultat daca doreste sa-si continue, sau nu, activitatea in acest Consiliu. Sunt mentinuti, asa pentru vitrina, Mircea Dumitru – Universitatea Bucuresti, Ioan Aurel Pop – Academia Romana, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Ionel Haiduc, presedintele  Academiei Romane.

Cand s-au cerut la universitati propunerile, in adresa  scria clar ca nu pot fi propusi decat conducatori de doctorat sau persoane cu abilitare. O cerinta minimala, avand in vedere ca aceste comisii trebuie sa jurizeze si acordarea titlurilor de profesor universitar  si conducator de doctorat (abilitare). Daca nu indeplineste criteriile de abilitare, macar sa fie conducator de doctorat facut pe criteriile anterioare!  In lista finala sunt insa persoane  care sunt lectori, CS II sau conferentiari si altii care sunt profesori dar nu sunt conducatori de doctorat. Cum vor juriza ei dosarele celor ce aspira la o pozitie mai inalta decat a lor si, culmea ridicolului, ce vor face ei daca vor dori sa promoveze pe functii de profesori,  sau vor dori abilitare? Isi vor trimite dosarele spre jurizare comisiei din care fac si ei parte? Nu e conflict de interese? Nu e incompatibilitate? Si de ce au dat universitatile propuneri de acet gen din moment ce se cerea clar altceva in adresa de la MECTS?

In rest, pe cine gasim in acest Consiliu?

  • Eugen Simion – Academia Romana, vechi PSD-ist al Academiei,  acuzat de Carmen Musat prin 2003-2004 ca a plagiat un manual scolar;
  • Daniel Barbu – Universitatea Bucuresti, consilierul presedintelui interimar Crin Antonescu si prezenta zilnica la Antena 3
  • Gheorghe Vlad Nistor – Universitatea Bucuresti, prezenta permanenta la tv-uri anti Basescu si anti PDL.
  • Ioan Ianos, Universitatea Bucuresti, fost director in minister in timpul guvernarii Nastase
  • Nu mai putin de sapte membri, 16%, din Universitatea Politehnica Bucuresti, unde  dna Andronescu este presedinte de Senat;
  • Razvan Teodorescu – Academia Romana, membru de vaza PSD
  • Florian Popa – Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, senator PSD
  • Radu Damian – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, secretar de Stat in timpul lui Adrian Nastase
  • Valer Daniel Breaz – Universitatea „1 Decembrie” Alba Iulia, membru marcant al PSD, candidat PSD la europarlamentare
  • Alexandru Irimie – Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, membru de vaza al PSD Cluj;
  • Grigore Baciut – Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, membru de vaza al PSD Cluj;
  • Sef de comisie, Paul Serban Agachi, omul de casa al lui Andrei Marga, care a ajuns prof. univ. in conditii cel putin dubioase, eludand legile si regulamentele.
  • Alt sef de comisie, Gheorghita Mateut, avocatul familiei Nastase si autorul raportului care l-a scos basma curata pe Victor Ponta, din pocinogul cu plagiatul. Si-a primit rasplata, la fel cu Paul Dobrescu, uns si el sef la Consiliul National de Etica.
  • La Comisia de teologie, Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, acuzat de plagiat si fara doctorat recunoscut in teologie;
  • La comisia de filologie, doamna profesor Cristiana Nicola Teodorescu, de la Universitatea din Craiova, acuzata de plagiat, fara opera stiintifica.
  • In comisia de stiinte economice NICU MARCU, actualmente conferentiar universitar (!!!), venit prin transfer de la o universitate particulara, fara absolut nicio legatura cu mediul academic si cu conduita unui profesor. Nu a predat niciodata, este un binecunoscut om de afaceri, prieten apropiat al ministrului Daniel Chitoiu.
  • In comisia de stiinte juridice il regasim pe celebrul profesor Ion Dogaru, unchiul colonelului Mircea Dogaru, care face cate o revolutie in fiecare saptamana. Profesorul Ion Dogaru are 78 de ani. Desigur, nu are abilitare si nici nu se mai pune problema sa isi faca acum teza de abilitare. Cum va valida teze de abilitare?

In acelasi timp au fost eliminati Cristian Silvestri, membru corespondent al Academiei si Conf. Costel Sarbu, de la comisia de chimie, ambii au luat pozitie publica dezavuand plagiatul lui Victor Ponta, respectiv trecutul securistic al lui Andrei Marga. Si-au primit „pedeapsa”.

Tot epurate politic au fost numeresoase alte cadre didactice care au o singura ‚vina’: aceea de a avea o opera stiintifica comptatibila cu colegii lor din tarile UE

Exemplele pot continua, dar se lungeste prea mult articolul.

Un lucru este clar. Actuala putere incearca si, iata, reuseste, sa incalece cat mai multe institutii importante ale statului. In acest caz, institutia care acorda titluri doctorale si academice.

Sa fie aceasta explicatia faptului ca asa de putine voci din lumea universitara  s-au ridicat sa incrimineze rusinea nationala a plagiatului premierului tarii?

Asa de putini oameni verticali sunt in tara noastra?

Distribuie acest articol

66 COMENTARII

  1. Este revoltator! Credeam ca si-au insusit lectia si ca vor accepta sa joace dupa regulile bunului simt. Sunt se pare hotarati „sa-l spele” pe Ponta de rusinea cu rasunet international a plagiatului sau. Probabil ca si pe altii. Nu pot sa-mi reprim banuiala, ca cei care au acceptat sa fie in noua comisie subordonata USL-lui, ar putea fi ei insisi, la o cercetare mai atenta, vinovati de plagiarism…Asa vor ei sa ramana in istoria intelectualitatii romanesti? Drept cei care au sfidat evidenta si au acceptat un furt intelectual?

    • Era mai bun fostul CNATDCU facut de ministru fara studii,responsabil cu pixelul albastru si cu reclamatiile la „”Nature””.
      Ala era portocaliu pana in maduva oaselor si plin de nulitati agreate de parasutatul habarnist fost ministru condus de o fosta educatoare pe post de secretar de stat-sufleur..
      Plin de chimisti(specialisti in toate-drept, st.economie,literatura,medicina etc) cu fonduri primite de la MEC si pe POSDRU urmand a fi cercetati pt hotiile ce le-au facut,””baietii astia destepti”” din invatamantul universitar independent, varuit orange,buni executanti si plini de zel au uitat sa reactioneze si la alte plagiate mai micute si mai nevinovate gen blaga,nutzy udrea ,ridzi etc.

      • Baza de date ISI Thomson Reuters

        – Title: Enzyme family-specific and activity-based screening of chemical libraries using enzyme microarrays (vol 23, pg 622, 2005), Author: Funeriu, Source: CHEMBIOCHEM, Volume: 7, Issue: 7, Pages: 1004-1004, Published: JUL 2006
        – Title: Enzyme chip for measuring activity of enzymes e.g. cysteine protease, comprises different enzymes arranged separately, at different position on substrate, Patent Number(s): WO2005071099-A1; JP2005517207-X, Assignee: NAT INST ADVANCED IND SCI and TECHNOLOGY, Inventor: Funeriu D P
        – Title: Ubiquitin binding enzyme immobilized protein chip useful for screening ubiquitination pathway regulatory substance, comprises several different ubiquitin binding enzymes arranged at different positions on substrate individually, Patent Number(s): JP2005287463-A; WO2005097970-A1; JP4487056-B2, Assignee: DOKURITSU GYOSEI HOJIN SANGYO GIJUTSU SO; NAT INST ADVANCED IND SCI and TECHNOLOGY, Inventor: Funeriu D P
        – Title: A feast of supramolecular chemistry, Author(s): Funeriu, DP, Source: ANGEWANDTE CHEMIE-INTERNATIONAL EDITION, Volume: 44, Issue: 40, Pages: 6442-6444 Published: 2005
        – Title: Enzyme family-specific and activity-based screening of chemical libraries using enzyme microarrays, Author(s): Funeriu, DP, Source: NATURE BIOTECHNOLOGY, Volume: 23, Issue: 5, Pages: 622-627, Published: 2005, Times Cited: 37
        – Title: Thematic enzyme microarrays for inhibitor discovery, Author: Funeriu, DP, Conference Information: 229th National Meeting of the American-Chemical-Society, Date: MAR 13-17, 2005 San Diego CA, Source: ABSTRACTS OF PAPERS OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY Volume: 229 Pages: U190-U190 Published: 2005, Meeting Abstract: 073-BIOT
        – Title: Enzyme microarrays: On-chip determination of inhibition constants based on affinity-label defection of enzymatic activity, Author(s): Funeriu, DP, Source: ANGEWANDTE CHEMIE-INTERNATIONAL EDITION, Volume: 43, Issue: 29, Pages: 3806-3810, Published: 2004, Times Cited: 23
        – Title: Enzyme microarrays: On-chip determination of inhibition constants based on affinity-label detection of enzymatic activity (vol 43, pg 3806, 2004), Author: Funeriu, DP, Source: ANGEWANDTE CHEMIE-INTERNATIONAL EDITION Volume: 43, Issue: 34, Pages: 4389-4389, Published: 2004
        – Title: On-chip activity determination: A new tool for high-throughput screening., Author: Funeriu, DP, Conference Information: 227th National Meeting of the American-Chemical Society, Date: MAR 28-APR 01, 2004 Anaheim CA, Source: ABSTRACTS OF PAPERS OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY, Volume: 227, Pages: U1541-U1541, Published: 2004, Meeting Abstract: 869-INOR
        – Title: Immobilized culture of nonadherent cells on an oleyl poly(ethylene glycol) ether-modified surface, Author: Funeriu, DP, Source: BIOTECHNIQUES, Volume: 35, Issue: 5, Pages: 1014, Published: NOV 2003, Times Cited: 14
        – Title: Dominant/recessive behavior in the expression of molecular information: Self-assembly of inorganic macrocyclic architectures containing coordinatively unsaturated ligands, Author: Funeriu, DP, Source: PROCEEDINGS OF THE NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES OF THE USA, Volume: 98, Issue: 19, Pages: 10546-10551, Published: 2001, Times Cited: 20
        – Title: Multiple expression of molecular information: Enforced generation of different supramolecular inorganic architectures by processing of the same ligand information through specific coordination algorithms, Author: Funeriu, DP, Source: CHEMISTRY – EUROPEAN JOURNAL, Volume: 6 Issue: 12, Pages: 2103-2111, Published: 2000, Times Cited: 71
        – Title: Dynamic combinatorial chemistry: Substrate H-bonding directed assembly of receptors based on bipyridine-metal complexes, Author: Funeriu, DP, Source: EUROPEAN JOURNAL OF INORGANIC CHEMISTRY, Issue: 9, Pages: 1415-1420, Published: SEP 1999, Times Cited: 52
        – Title: Supramolecular catalysis of H/D exchange in pyruvate by macrocyclic polyamines involving a reactive iminium intermediate, Author: Funeriu, DP, Source: JOURNAL OF THE CHEMICAL SOCIETY-PERKIN TRANSACTIONS 2, Issue: 10, Pages: 2073-2081, Published: OCT 1997, Times Cited: 7
        – Title: Double subroutine self-assembly; Spontaneous generation of a nanocyclic dodecanuclear Cu-I inorganic architecture
        Author: Funeriu, DP, Source: CHEMISTRY-A EUROPEAN JOURNAL, Volume: 3, Issue: 1, Pages: 99-104, Published: JAN 1997, Times Cited: 117
        – Title: Synthesis and Cu(I) binding properties of two tris-bipyridine ligands. Self-assembly of homostrand and heterostrand trinuclear double helical complexes
        Author: Funeriu, DP, Source: BULLETIN DE LA SOCIETE CHIMIQUE DE FRANCE, Volume: 133, Issue: 7-8, Pages: 673-678, Published: 1996, Times Cited: 28

        • Este CV-ul mediu al unui cercetator cu doctorat si postdoctorat in universitati din afara. Pentru cei din Romania poate sa para extraordinar dar pentru cine cunoaste realitatea internationala nu e nimic extraordinar. Ca dovada, Funeriu nu a avut niciodata, dar niciodata, un post permanent intr-o universitate. Pentru asta trebuie ceva mai mult decat niste articole scrise cu fostul indrumator de doctorat.
          Dar, recunosc ca pentru Romania CV-ul lui impresioneaza.
          Oricum, fata de nulitatile care i-au urmat este foarte usor de vazut diferenta. Sa vedem totusi lucrurile la adevarata lor valoare: cred ca si Funeriu isi doreste sa fie comparat cu cei mai buni din Franta , Germania si Japonia, pe unde a fost, decat cu nulitatile care i-au succedat la minister.

          • Florian, esti total dezinformat. Probabil n-ai habar de valoarea revistelor stiintifice pentru ca n-ai publicat niciodata in reviste straine si deci n-ai de unde sa stii. Angewandte Chemie, si PNAS (Proceedings of the National Acad. of Science, USA) nu sunt in CV-uri medii in vest!!!!! Nici vorba! Sunt visul oricarui chimist, chiar si din vest!!!! Am si eu o lucrare in Angewandte Chemie si munca pentru ea a fost cat pentru 30 de tipul celor pe care le-am putea numi „medii”. Rezultate de PNAS insa n-am reusit niciodata sa obtin, oricat m-am straduit si am colegi in vest care se lupta pentru un PNAS ani in sir si nu reusesc. Deci habar n-ai despre ce vorbesti.

            • Cele mai multe sunt scrise in colaborare cu fostul indrumator. Apare el singur acolo ca asa a vrut persoana care a postat lista aia.

      • Ministru fara studii? Vai de capul tau Oscar. Cred ca neam de neamul tau nici macar n-a vazut pe viu un laureat cu Nobel dar sa-si mai fi dat si doctoratul cu el. Funeriu n-are studii? Dar de Mang ce zici? Are multe „studii”, asa-i? Doar ca nu-s ale lui…. Daca nu erau Stefan Vlaston si Edu-Cer acest Mang , dovedit plagiator de insisi confratii lui USListi din comisia nationala de etica, ERA MINISTRU AL EDUCATIEI ACUM!!!! PRICEPI ASTA??? Intreg guvernul USL in frunte cu Ponta ar fi trebuit sa demisioneze numai si pentru atat. Ca au numit un ministru pe care apoi au trebuit sa-l destituie si sa-l recunoasca oficial drept plagiator!!! SI VORBIM DE FUNERIU? Cu doctorat la nobelistul Lehn? De reclamatii la Nature? Du-te si tu si fa reclamatii la Nature sa vedem daca ti le publica!

        • Esti suporter portocaliu.
          Toate CV-urile sunt impanate cu fel de fel de articole ce trebuie publicate de cercetatori si cadrele didactice universitare in revistele de specialitate sau ale universitatilor
          De ce acest ministru habarnist nu si-a echivalat,pana acum studiile in Romania????? A avut CNATDCU in subordine.
          Iesirile publice ale lui funeriu au fost lamentabile.( asistat de activista de partid oana badea)
          De prin 2007 nu a mai publicat nimic. S-a apucat de politica s-au a cautat pixelul albastru???
          Reforma sa a produs haos in invatamantul romanesc si l-a facut total impopular in randul cadrelor didactice de la toate nivelurile..
          Cu reclamatii nu ma ocup.Il las pe vlaston,ca acest biet profesoras reclama inclusiv la Sf Petru si la Scaraotchi .
          In ultimi ani,si premiile Nobel s-au acordat de multe pe criterii politice sau de interes economic transnational.

          • ” superter portocaliu” rosu galben verde …..
            Injuria folosita pe post de argument crezi ca te califica ?
            Cat despre argumetele tale „beton”, No Comment ! Propaganda desantata !
            NU meriti replica !

  2. O mizerie, noul consiliu, sint de acord cu dumneavoastra ca a primat politicul in alegerea membrilor, cu citeva exceptii. Dar nu inteleg bine exemplele date, dintre cei din vechea comisie, dati afara: conf, inseamna conferentiar, nu?
    Ce cauta un conferentiar in vechiul consiliu? Doar, cum bine spuneti, e vorba de acordare de doctorate, abilitari si concursuri de profesori univ? Acuma, nu stiu, omul poate e bun in domeniul lui, dar or fi si altii la fel de buni si care nu au ajuns inca profi cu conducere de doctorat. Daca sinteti corect, nu aruncati bolovanul ca toti aia care nu sunt inca profesori cu conducere de doctorat sau abilitati nu merita sa fie in consiliu. Sau ne sustinem prietenii si de ceilalti nu ne intereaza?

      • Pai exact asta spuneam si eu: poti sa fii doar conferentiar sau lector si sa indeplinesti criteriile de profesor. Iar dv sustineti in articol
        „In lista finala sunt insa persoane care sunt lectori, CS II sau conferentiari si altii care sunt profesori dar nu sunt conducatori de doctorat.”
        De unde stiti ca unii dintre ei nu sunt profesori univ sau conducatori de doct. din cauza aranjamentelor si a mancatoriei din univ? Doar abilitarile abia au inceput. Trebuie sa fie luat fiecare nume la rind si vazut exact care indeplineste sau nu criteriile alea, nu asa, ca daca unul e conferentiar nu are ce cauta in lista finala. Va contraziceti singur si dati apa la moara detractorilor. Lista finala e o mizerie in ansamblu dar sint si nume OK si nu are rost sa faceti dumneavoastra afirmatii nefondate. Luati fiecare nume la rind , vedeti care e situatia si dupa aceea emiteti judecati.

          • Cum adica ” e prea complicat”? Credeam ca stiti exact din ne sunt formate comisiile daca va permiteti sa faceti afirmatii la adresa celor care le formeaza. Numele de politruci bagati cu forta sint evidente, dar ceilalti, sinteti sigur ca nu merita sa faca parte din comisii si ca sint toti subordonati ministrului si politicului?
            Asta se deduce din ce scrieti si nu inteleg care va este rationamentul. Sint sau nu buni si pe ce va abazati afirmatiile?
            Pe urma cind spuneti:

            „Cum vor juriza ei dosarele celor ce aspira la o pozitie mai inalta decat a lor si, culmea ridicolului, ce vor face ei daca vor dori sa promoveze pe functii de profesori, sau vor dori abilitare? Isi vor trimite dosarele spre jurizare comisiei din care fac si ei parte? Nu e conflict de interese? Nu e incompatibilitate?”
            Pai domnul conferentiar caruia ii amintiti numele in articol nu era si dinsul in incompatibilitate? Cum promova? cine ii juriza dosarul? prietenii din comisie?
            Nu e si asta o situatie care ar fi trebuit evitata? nu inteleg cum puteti lua parte altora si vorbi de altii cu atita usurinta, fara sa cunoasteti macar dosarele lor.
            Daca sint prea multi si va depaseste problema, atunci nu trebuia sa va hazardati sa faceti afirmatii. Sa-i bagati pe toti in aceeasi oala este dovada de superficialitate.

            • Domnule,
              Cind voi scrie un articol despre un subiect, o sa ma documentez intii asupra subiectului si pe urma voi face afirmatii. Dv faceti exact pe dos: faceti afirmatii si pe urma va documentati sau mai bine zis va documenteaza altii, prin comentariile lor.
              Este treaba dv ca autor responsabil sa stiti care sint oamenii din comisii si care le sunt cv urile inainte sa faceti afirmatii publice fara nici o distinctie.
              Pe de alta parte nu cred ca o persoana implicata politic cum sinteti dv poate fi obiectiva in afirmatii., mai ales ca se vede cum luati apararea cunoscutilor, desi si ei au fost in incompatibilitate, dar asta nu v-a deranjat. Unde va este obiectivitatea de care trebuie sa dati dovada intr-un asemenea subiect?

            • Diferenta dintre conferentiarul Costel Sirbu si conferentiarii din noua comisie e ca dl. Sirbu indeplineste de vreo 15 ani cu prisosinta conditiile de abilitare din absolut orice tara europeana pe cand cei din noua comisie nu indeplinesc nici macar criteriile de a obtine doctoratul. Fiti linistit: inainte de a se scrie acest articol si a se lansa afirmatii cu privire la calitatile lor, le-au fost verificate operele stiintifice!

            • Pentru @Alina:
              Domnul Vlaston tocmai a afirmat contrariul: ca sunt prea multi ca sa le verifice la toti Cv-urile. Deci cine le-a verificat, dumneavoastra? Sunteti seceretara?
              Vreti sa fiti mai explicita?
              Despre acest conferentiar Sarbu, nu stiu cine este, dar faptul ca acceptat sa faca parte din Comitet fiind doar conferentiar nu este o nota buna pentru dansul. Conflictul de interese este clar, chiar daca dansul ar intruni, cum spuneti, conditiile de abilitare, sau profesor.
              Sunt si altii care le intrunesc, dar nu s-au repezit la pozitii in comisiii, din bun simt si realism. Nu poti fi cu fundul in doua luntri si sa ai si pretentia de om corect. Este vorba de o pozitie morala, care tine mai mult de caracterul fiecaruia, nu de calitatile stiintifice.

            • Edu-Cer a verificat. Acelasi Edu-Cer care l-a verificat si pe Mang imediat ce a fost numit ministru si a declansat ostilitatile impotriva plagiatului acestuia. Si ca sa va improspatez memoria: Mang a fost recent declarat plagiator de insasi Comisia de Etica numita de actualul guvern, care actual guvern a desfiintat fostul CNADTCU ce avea mandat pe 4 ani si a numit si noul CNADTCU. Noul CNADTCU e numit de aceiasi care l-au numit si pe Mang!!! AM FOST DESTUL DE EXPLICITA?

            • Nu va suparati, cine sunt cei din Edu-cer?
              Am putea si noi sa stim ce au gasit in Cv-uri? Este foarte important ca domnul Vlaston i-a amintit numai pe unii, cei mai cunoscuti despre care s-a mai scris in ziare.
              PS Multumesc pentru raspuns, inteleg ca sunteti secretara educer-ului. Nu uitati sa-i spuneti si domnului Vlaston ca s-au verificat toate Cv-urile ca dansul nu e la curent., vedeti ce raspunde mai sus unui alt intervenant.

  3. Dupa DNA, CCR, CSM, SRI, CSAT, ANL, ICR, RAPPS, IICCMER, ANAF, TVR incalecate de populisti, incearca si socialistii sa recupereze si sa incalece ce le-a mai ramas.

  4. Nu inteleg dubla subliniere (bold si exclamatii) referitor la faptul ca un membru al comisiei este profesor universitar. E problema ca nu e profesor universitar? De ce?

      • „pe Victor Ponta de plagiat, lucru realizat deja, a venit randul altei institutii importante din domeniul educatiei si cercetarii”

        Serios ca e suficient? Daca aveti un raspuns de dat la intrebarea mea, va rog sa il prezentati direct.

        Nu insinuez nimic si nu spun ca persoana aceea e buna sau rea, dar nu vad in ce fel titlul de conferentiar universitar merita o bolduire si 3 semne ale exclamarii.

  5. Totusi ,am o nelamurire : in afara de unul-doua nume, puteti implica celorlalti altceva decat ca sunt membrii PSD? Incompetenta profesionala (de ex.In cazul lui Simion, Teodorescu, Aurel-POP,etc) sau descalificarea morala ? Ma astept mai mult de la dumneavoastra decat sa va panicati ca niste personalitati au alta optiune politica decat dumneavostra si sa echivalati acesta optiune cu o prezumtiva ticalosie.Va aliniati asftel celor din tabara politica opusa care-i incrimineaza pe Liiceanu, Plesu, Stanomir, Papahagi ,Patavievici ca nu sustin stanga si, ca atare, sunt niste oportunisti, sinecuristi si,prezumtiv, ticalosi . Din cate cunosc sarcina acestei comisii nu este de a da verdicte politice ci stiintifice, atunci ?: Regret dar ,am impresia ca, incetul cu incetul, alunecati spre talibanism…

      • Nu faptul de a nu sustine o anumita orientare politica mi se pare talibanism (curios, ce anume din postarea mea v-a dus la o asemena concluzie?) ci faptul de a demoniza, en-gros niste oameni tocmai pentru ca SUSTIN O ANUMITA OPINIE mi se pare talibanism, aici va rog sa-mi desfiintati opinia cu argumente (daca se poate) ,caci, din nefericire, asta faceti dumneavostra in articol.

          • Ba da!!!

            Simplu fapt ca fac parte din PSD sau PNL e descalificant.

            Pentru mine, in Timisoara, PSD = crimele din Decembrie ’89 + Iliescu+ minerii + securitatea care e-n toate si-n cele ce sunt si-n cele ce maine vor rade la soare, daca stiti poezia + jafurile gen OMV + toate mutrele foarte asemanatoare gen Andronescu si Ponta, ambii plagiatori

            Iar PNL = Dinu Patriciu, securistul care a furat PetroMidia + informatorii de securitate dovediti si care au recunoscut la Tv in direct ca au fost informatori, adica Dan Amedeo Lazarescu + Quintus + Balaceanu Stolnici + Romtelecom + turbinele defecte de la Portile de Fier ale lui Tariceanu, baiatul cu papillion.

            Asa ca, daca esti in USL, te-ai asociat cu borfasii, nu ai ce cauta in CNATDCU !!!!

            Idem gasca PDL, gasca Udrea + Cocos + Ostaficiuc de la Timis + Popovici etc., alta adunatura de hoti.

  6. @Stefan Vlaston spune:
    09/09/2012 la 11:04
    Scrieti dv, despre ceilalti, se pare ca-i cunoasteti, sunteti unul dintre [email protected]

    Domnule profesor, acesta nu e un raspuns politicos si nici argumentat. Tom are dreptate sa va intrebe cele de mai sus pentru ca din articolul dvs nu e clar ce va deranjeaza de fapt, atata vreme cat recunoasteti ca nu cunoasteti Cv-urile celor numiti in CNATDCU.
    Daca dati exemple de oameni care au fost indepartati pe nedrept, sustineti dv,, dar habar nu aveti cu cine au fost inlocuiti, e ceva in neregula. Poate ca toti din comisiile acelea sunt slabi si nu merita, dar trebuie sa spuneti de ce nu merita. Ati facut-o pentru unii, daca va place adevarul faceti-o pentru toti.
    Inainte sa vad acest schimb de comentarii, dupa ce am citit articolul, aveam si am aceeasi intrebare: de ce inainte nu era incompatibil un conferentiar si de ce acum este?

  7. Din moment ce oricand Guvernul sau Ministerul poate schimba componenta Consiliului dupa cum doreste (asa cum s-a dovedit deja), acesta nu are absolut nici o credibilitate, indiferent din cine este format.

    De fapt, nici nu este nevoie de un asemenea Consiliu. Plagiatul, principala problema pe care ar putea sa o analizeze, se refuza pur si simplu unei analize. Plagiatul poate fi identificat practic de catre oricine cu o minima pregatire in domeniul respectiv. Regulile citarii sunt clare si in SUA se invata inca de pe la 14-15 ani. De ce trebuie sa fie platiti atatia oameni care sa citeasca doua texte si sa le compare?!!

    Eu as propune desfiintarea Consiliului si introducerea raspunderii penale pentru indrumatorii de doctorate si a autorilor tezelor care se fac vinovati de plagiat.

    In paralel ar trebui renuntat la cerinta studiilor universitare pentru tot felul de posturi care de fapt nu necesita asa ceva. De exemplu, in administratia de stat s-a ajuns ca practic toti functionarii sa fie cu studi universitare. DE CE? Multi dintre ei nu fac nimic altceva decat sa organizeze sedinte, sa compare doua texte, sa scrie scrisori de inforamre si alte asemenea. Adica, o munca petnru care ar fi suficiente si 10 clase (nici macar bacalaureatul nu vad la ce trebuie ca sa dai niste telefoane sau sa scrii scrisori practic tip…..).

    Cererea de diplome universitare vine dinspre mediul de stat, nu dinspre cel privat.

    O alta cauza a acestei situatii este insuficienta prezentei in Ro a celor care termina univarsitati de prestigiu din strainatate. Astfel, ne scufundam incet-ncet in autosuficienta. Rezolvarea ar consta in instituirea unor burse de studiu in straiantate, eventual prin compeltarea programului Erasmus.

    In concluzie, nu controlul central va rezolva problema copy-paste generalizata in Romania, ci revizuirea legislataiei muncii si un program de finantare a studiilor in strainatate.

    Oricat am reteza efectele, ele vor reaparaea daca nu inlaturam cauzele.

    • Cum statul nu mai este principal angajator, ba chiar ii da afara si pe unii care sunt acum angajati, piata devine reglator de ultim instanta, care nu mai valorizeaza diplome si doctorate date aiurea. Inv. superior este in contractie evidenta, din lipsa de clienti.

  8. Abilitarea conducatorilor de doctorat a fost si probabil ca va ramane un mare prilej de torcuri murdare. Orice om cu doctorat poate numi cel putin 2 indrumatori din domeniul respectiv, de care intreaga lume stiintifica rade cu gura pana la urechi. Si ce folos?Acesti „indrumatori de doctorat” continua sa produca pe banda doctori asmenea lor, adica impostori.

    Problema este distrugerea prestigiului doctoratului. Eu cunosc persoane care au muncit ingrozitor si au obtinut rezultate notabile la doctorat, dar care au obtinut aceeasi diploma de doctor ca si persoane a caror efort s-a rezumat la a repovesti credibil niste truisme si bazaconii. Si cum multa lume stie asta, cum poate cineva sa aprecieze daca un doctorat a fost luat pe bune sau nu? Rezultatul final este ca pe nimeni nu mai intreseaza doctoratul, ca de altfel nici studiile universitare.

    Si atunci, de ce mai avem nevoie de „abilitarea indrumatorilor de doctorat”. Ce „abilitam” la ei? Cred ca este daor un nou prilej de coruptie, de targuri politice murdare si de distrugere structurala a sistemului de studii doctorale.

    As propune desfiintarea abilitarii la nivel central si inlocuirea sa cu un sistem de inregistrare si urmarire a activitatii doctoranzilor formati. Aceasta monitorizare stiintifica ar permite celor care doresc sa se inscrie la doctorat sa aprecieze daca un anumit indrumator se ocupa serios sau nu de doctoranzii sai. Astfel, s-ar produce o selectie naturala. indruamtorii de doctorat ar trebui nominalizatei de senatele Universitatilor si comunicati acestui Registru Central al Indruamtorilor de Doctorat.

    In acst moment este extrem de simplu de infiintat un asemenea sistem de inregistrare, cu ajutorul sistemelor IT extrem de sofisticate aflate la indemana tuturor cu costuri rizibile.

    Nu exista si nu poate exista un organism administrativ care sa confirme sau sa infirme valoare stiintifica.

    • Cei care nu indeplinesc conditiile de abilitare cauta orice motive sa se renunte la ea. Si sa fie inlocuita cu monitorizarea doctoranzilor!
      Hilar!
      Conduce zeci de doctoranzi degeaba pana se finalizeaza monitorizarea.
      Daca el nu a spus nimic relevant in stiinta cum ii poate face pe doctoranzii lui sa faca asa ceva?
      Daca ar fi asa de buni, ar trebui sa ii ia locul.

  9. Domnule Vlaston despre domnul Daniel Barbu, numit de USL in Consiliul CNATDCU, lucrurile sunt mult, mult mai grave.

    Domnul Daniel Barbu este anchetat de OLAF pentru grave incalcari ale eticii si regulilor juridice, impotriva caruia Facultatea de Stiinte Politce din UB a depus un memoriu din 2010, memoriu care nu a primit nicio solutionare. De ce oare? Memoriu facut chiar de facultatea unde e profesor il acuza de fapte grave inclusiv folosirea abuziva a institutiilor pe care le-a condus si a fondurilor aceastei institutii…

    Asa ca numirea sa este in logica PSD-PNL. Pune oameni santajabili in functie si vor juca asa cum le vei cinta.

  10. este tipic romanesc.
    dispretul fata de lege e sport national. legea e facuta cu picioarele si ca atare fiecare o interpreteaza in functie de muschii proprii.
    mai tineti minte pe vremea lui Ceausescu fraza : ” ca taica-meu il stie pe X ” ? se perpetueaza si nu o sa ne facem bine niciodata.
    atata timp cat cineva isi permite sa spuna „bai, eu sun al mai smecher si daca nu faci cum zic eu zbori” nu o sa ne fie bine.
    locuiesc in strainatate si incompetenti sunt si aici, poate mai multi ca in Romania, dar nu vezi sa se intample numiri pe grade de cumetrie. Numai daca se banuieste asa ceva sau cineva intervine chiar si pe ocolite pentru cineva si nu are autoritatea sa faca asta… e scandal.

  11. Domnule Vlaston,

    Este un vast program al USLasilor prin care incearca sa isi legitimeze oamenii sai din educatie.Asta dupa ce toate incercarile lor de „reshape” au dat gres.
    Vedeti inclusiv ofensiva unui tovaras care incearca sa apere „operele” maretului domn Ponta pe aceasta platforma.

    Pus la zid pentru prea multe nereguli, USL-ul incearca sa isi refaca masca si in acelasi timp sa isi invinga inamicul nevazut, fostul Ministru al Educatie, dl. Funeriu. Uitam cumva atacul murdar al unui post de televiziune aflat sub patronajul lui Felix care a incercat sa terfeleasca diploma de bacalaureat al fostului Ministrul al Educatiei???

    Nu au cum sa castige!
    Dar pentru a limita dezastrul si in invatamant, sau ca sa fiu mai clar, in principal in educatie, nici un efort nu este prea mare.

    Da, este utila o inventariere a fiecarei persoane admise in CNATDCU.
    Da, cele prezentate de Dvs. ridica semne de intrebare la adresa unora.
    Da, comisia aceasta pare sa nu aiba probitatea profesionala si morala pentru a decide!

    Da, este timpul ca NOUA COMISIE sa fie CONTESTATA PUBLIC!

    Da, este timpul schimbarilor in practicile „obisnuite” in RO, daca vrem ca sa avem un alt viitor, o alta educatie, alte valori.

  12. un mic comentariu legat de monsieur vlad nistor…domnul are sau a avut emisiune pe b1 post mai portocaliu decat ala a lu` pinalti :))

  13. Nu prea inteleg de ce mentionati ca d-na Carmen Musat l-ar fi acuzat pe E.Simion de plagiat. Pana la urma s-a dovedit sau nu acest plagiat? Caci intre timp, d-na amintita a revenit la sentimente muuult mai bune fata de plagiat, mai ales cand e vorba de primul ministru. Prin vara credea nici mai mult nici mai putin ca plagiatul ar fi chiar o arma de exterminare politica. Verificati mai bine, cine stie, poate intre timp si-a revizuit si parerile despre E. Simion???

    • Nu este adevarat ce spuneti referitor la Carmen Musat. A luat atitudine impotriva plagiatului lui Ponta in nemurate articole. Uitati ce scrie despre acest subiect: vi se pare ca ii tine partea lui Ponta?

      „Recunosc de la bun început că fraza potrivit căreia „teza de doctorat elaborată de domnul Victor Ponta şi susţinută public în anul 2003 respectă cerinţele academice din acea perioadă (s.m. C.M.) şi este comparabilă din punct de vedere al acestor cerinţe cu alte teze de doctorat susţinute în acea perioadă“, ce figurează în raportul Comisiei tehnice din Consiliul Naţional de Etică (aflat în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării) mi se pare jignitoare la adresa tuturor celor care, în acea perioadă, şi-au obţinut titluri de doctor, respectînd cerinţele academice valabile oricînd şi oriunde. O atare relativizare a normelor academice pune într-o lumină extrem de nefavorabilă întregul mediu universitar românesc şi pune sub semnul întrebării toate doctoratele acordate în acea perioadă. Refuz să cred că o comisie instituită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care, prin deciziile sale, ar trebui să garanteze profesionalismul şi onestitatea celor ce şi-au obţinut titlurile de doctor în România, îşi poate permite să decredibilizeze, printr-o decizie circumstanţială, întregul sistem academic românesc. „

      • D-na Musat ar trebui sa se hotarasca in ce ape se scalda. Atunci cand scrii articole in care la inceput sustii una, iar apoi in tot textul te chinui sa relativizezi ce-ai zis, fireste ca e simplu sa extragi fragmente pentru tot ce vrei. De aceea imi pastrez sugestia adresata d-lui Vlaston, sa verifice daca intre timp d-na Musat nu si-a schimbat parerea despre plagiatul lui E.Simion.

  14. Domnule Vaston, cu tot respectul, v-ati pripit si ati aruncat cu noroi la nimereala.
    Sunt absolventa a Facultatii de Litere din Craiova si,desi nu am fost studenta dnei Teodorescu, ii cunosc activitatea; de asemenea, cunosc „valoarea” publicatiei care a acuzat-o de plagiat pe doamna decan. Hai sa va explic, e ca si cum Libertatea ” l-ar acuza de plagiat pe dl Mihail Neamtu, ma intelegeti?
    Mai mult, asa-zisul plagiat este exemplificat suficient de concludent pentru a intelege orice om cu 10 clase ca e o duda. Cristiana Teodorescu e acuzata ca a plagiat niste pasaje in care… citeaza autorul-surs. Mariana Tutescu. Aveti aici articolul. Cred ca datorati cuiva niste scuze.

    http://expresul.ro/old/index.php?articole=1&rubrica=19&id=2048

    • Luminita, te vad foarte determinata in a-i lua apararea doamnei Cristiana Teodorescu. Spui ca ai fost studenta a doamnei Teodorescu. Ei bine, vreau sa iti spun ca si eu am fost studenta a celebrei doamne CT si vreau sa iti spun ca dintr-un an universitar, nu a venit NICIODATA la cursuri! Ai citit bine, da? NICIODATA! Interesant este ca o puteai vedea totusi pe coridoare, plimbandu-se intre birouri, sau, si mai grav, prin oras. Luminita, inca o intrebare? Tu ai citit comparativ cartile doamnei Teodorescu si cartile-sursa? Probabil ca pentru tine nici Ponta nu a plagiat, asa ca despre ce mai discutam. Te-ai uitat pe CV-ul profesoarei pe care o aperi? Spune-mi cate articole publicate in strainatate are, cate articole ISI are, ca tot este prorector cu relatiile internationale. O alta intrebare interesanta: ai auzit-o VREODATA vorbind in limba engleza? Iti spun eu, nu aveai cum, pentru ca nu stie. Asta in pofida faptului ca prin fisa postului este obligata sa comunice cu partenerii straini ai universitatii. Probabil va alege gestica sau translatorii adusi din afara universitatii. Cristiana Teodorescu ramane un exemplu clar de parvenitism, lucru dovedit in nenumarate randuri:

      http://expresul.ro/old/index.php?articole=1&rubrica=10&id=1480

      http://www.cvlpress.ro/20.03.2012/prorectorul-cu-probleme/

      http://expresul.ro/2012/05/09/universitatea-din-craiova-este-universitatea-plagiatorilor-care-conduc-doctorate/

      http://www.craiovaforum.ro/stiri/craiova-oltenia/prorectorul-cu%E2%80%A6-probleme.html

      http://expresul.ro/2012/04/11/din-seria-%E2%80%9Eun-plagiat-doi-plagiati/

      Spune-mi te rog O SINGURA realizare a domnei Cristiana Teodorescu in calitatea sa de decan al Facultatii de Litere et…chapeau!

      • Simona, esti prea furioasa pentru a fi rezonabila. Mai citeste o data comentariul meu, unde spun exact: „desi NU am fost studenta dnei Teodorescu”.
        In rest , e rusinea dumneai daca nu venea la cursuri, dar asta nu o face plagiatoare.

        • Ok Luminita, am inteles acum. Nu ai fost studenta doamnei Cristiana Nicola Teodorescu. Cat despre plagiat, in curand se va face lumina in mod oficial, pentru ca ceea ce tine de domeniul evidentei nu are cum sa nu fie vazut de toata lumea. In plus, daca stie ca nu a plagiat si ca a muncit din greu la cartile sale, de ce nu iese public sa se apere, sa dea o replica acuzelor, sa clarifice situatia? Nu cumva qui tacet consentire videtur? Este pacat insa pentru Facultatea din care face parte si pentru Universitate per ansamblu sa planeze astfel de dubii asupra cadrelor proprii. Am uitat sa iti spun: nu a venit nici la cursurile de licenta (din cei 3 ani), nici la master. Ii trimiteam pe email referate pe care sunt sigura ca nici macar nu se uita. Presupun insa ca si-a luat salariul integral de-a lungul anilor. Din cate am inteles, un profesor universitar plin are totusi un salariu frumusel. Ce ar fi daca mai multi studenti ar sesiza niste organe ale statului legat de modul in care doamna Cristiana Nicola Teodorescu si-a indeplinit obligatiile didactice in ultimii ani? Pot depune marturie ca nu am vazut-o la fata niciodata la cursuri, lucru iarasi extrem de grav pentru un profesor numit intr-o comisie CNATDCU a ministerului care evalueaza dosarele de concurs ale profesorilor universitari. Asadar, daca ea nu si-a facut cursurile niciodata, inseamna ca asa trebuie sa fie toti cei pe care ii va evalua? Cum poti fi arbitru cand tu insuti (insati) nu ai jucat niciodata cinstit?

          • 1. Pai nu stiu, de ce nu faceti respectiva sesizare? Poate semneaza si colegii dvs. By the way, de ce n-ati facut-o din studentie? Din timpul masteratului?
            Eu și colegii mei am facut plangere la conducerea facultatii cand un profesor si-a indeplinit defectuos obligatiile didactice (venind, totusi, la cursuri). Dar asta se intampla demult, pe cand studentii faceau greve de-o luna, aveau „tupeul” de a nu toci cursuri nici chiar cand li se impunea, iar la examene se pica daca nu invatai.
            Asa ca, ma scuzati, domnilor studenti si masteranzi, va cam meritati soarta.
            Stiu, sa te lupti cu sistemul nu este simplu. Sa te plangi insa este.
            2. Revenind la acuzatia de plagiat: ati citit articolul din Expresul de Sud?
            Cum sa fie plagiat cand femeia spune: ”Despre cutare chestie, Mariana Tutescu zice:…”
            Dupa articolul din Expresul de Sud, ceilalti asa-zisi jurnalisti nu au facut decat sa reia alegatia. Nu a demonstrat nimeni nimic.
            Nici nu incape comparatie cu cazul Ponta, amintit de Dvs. mai sus. Orice om care scrie o lucrare stiintifica e obligat sa se raporteze la opiniile celor care au abordat subiectul inainte. Posibilitatie de „raportare” sunt citatul sau parafraza. Nu poate fi plagiat mentionarea autorului inainte de paragraful citat sau parafrazat.

            • Astazi am vorbit cu mai multe foste colege si cu 2 profesoare de la Facultatea de Litere din Craiova. Vom sesiza Consiliul National de Etica in privinta doamnei Cristiana Nicola Teodorescu, membru in comisia de filologie CNATDCU

  15. Domnule Vlaston, va felicit pentru articol. Sunt surprins insa de cat de arsi se simt unii cand sunt atinsi de realitate. Va rog sa continuati demascarea magariilor fara numar din sistemul universitar romanesc. Sunt mult mai multe cazuri de personaje dubioase in comisiile de specialitate, ajunse te miri cum acolo. De exemplu, in comisia de filologie, in afara de Eugen Munteanu si Ion Simut…dezastru international. De ce? Pentru ca international ne vom face de ras cu astfel de incompetenti pusi sa valideze concursuri de doctorat, teze de abilitare, concursuri pe posturi universitare. Exista nenumarati tineri care, nedispusi la compromis si la mizeriile unei conduceri politice din facultati si universitati, sunt efectiv sfidati, umiliti, incoltiti, sicanati. Important este nu doar sa ne lamentam, ci sa facem ceva mai mult. Singura gura de oxigen ramane doar speranta unei reveniri la normalitate peste 2-3 luni… Am uitat ceva extrem de important: universitatile din Romania sunt acum in plin proces de evaluare internationala EUA, lucru despre care nimeni nu vorbeste nimic. Oare calificativele pe care le vor obtine universitatile vor tine cont de miile si miile de teze de doctorat care se scot anual, pe banda, in Romania, plagiate clare in cea mai mare parte a lor? Ce credibilitate vor avea actele prezentate de organisme precum CNATDCU, CNE, ARACIS, cand stim bine cine le compune si la ce comenzi raspund?

  16. PS
    Si nu pe Eugen Simion l-a acuzat dna Musat, ci pe colaboratoarea acestuia, dna Florina Rogalski. E drept ca dl Simion era coordonatorul manualului cu pricina si ca el si-a folosit pozitia de Presedinte al Academiei pentru a pune batista pe tambal, dar sa operam distinctiile necesare…

  17. Pai tocmai asta e cauza!!!!!

    Numarul foarte mic de universitari romani valorosi care au coloana vertebrala si carora le pasa!!!!

    Si din tara si din strainatate. De ce romanii cercetatori din Vest nu se solidarizeaza si sa ia atitudine, organizat??

    E dezastru in universitatile romanesti, numai pile si familii intregi.

    Si inca ceva, tot nu inteleg de ce nu va ocupati mai in detaliu de Abramburica? Ma refer la marturia de la Nasul tv a profesorului Toma !!

  18. Domnul Vlaston are dreptate; conf. dr. Costel Sarbu are un palmares stiintific remarcabil (in context romanesc).

    Nr. Journal Number of papers Impact factor
    1 Analytical Chemistry 2 5,214
    2 Journal of Chromatography A 6 4,101
    3 Journal of Chemical Information and Modeling 8 3,882
    4 Analytica Chimica Acta 2 3,757
    5 Analytical and Bioanalytical Chemistry 1 3,480
    6 Talanta 4 3,290
    7 Chemosphere 1 3,253
    8 MATCH-Communications in Mathematical and in Computer Chemistry 2 3,217
    9 Journal of Separation Science 3 2,551
    10 Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis 3 2,453
    11 Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems 2 2,111
    12 Chromatographia 3 1,098
    13 Analytical Letters 7 1,317
    14 Journal AOAC International 2 1,122
    15 Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies 4 0.998

    Citari inclusiv autocitari: 645; Indice Hirch 14

    • @ Stimate Domnule Profesor Manu, sunt convins că înţelegeţi bine gravitatea efectelor acestor malversaţiuni administrative (de fapt politice!) asupra comunităţii şi vieţii ştiinţifice româneşti, atât acum, pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung, dacă ele nu sunt contracarate prompt! Iată de ce îmi permit să vă sugerez, cu deplin respect, „obligaţia morală” (ghilimelele sunt pentru că vă citez din comentariul la articolul Dlui Profesor Tismăneanu, de pe Contributors), deci obligaţia morală a unei opţiuni fireşti la adresa de mai jos:
      http://civitas.dogaru.net/boicotarea-conferintei-diaspora-in-cercetarea-stiintifica/
      PS: Reproduc aici răspunsul meu la comentariul domniei voastre, din care v-am citat şi pe care l-am menţionat mai sus (textul meu aşteaptă acolo de multă vreme în moderare şi nici nu ştiu dacă va intra):

      09/09/2012 la 21:44

      Este jenant, Domnule Profesor Manu, extrem de jenant! Moralmente. Dar şi LOGIC vorbind: menţionaţi “obligaţia noastră morală”, adică vă asumaţi această obligaţie morală ONORANTĂ “de a contribui la reabilitarea prestigiului comunităţii ştiinţifice româneşti”, dar în condiţiile unui patronaj al conferinţei mai mult decât DEZONORANT! De ce dezonorant? Vă rog să vă răspundeţi singur la această întrebare – singur, singurel, cu oglinda în faţă; mai ales că invocaţi atât de înălţătoarea obligaţie morală…
      Apoi, mai e ceva, Distinse Domnule Profesor: De ce consideraţi că domniei voastre vă revine o bligaţie morală, dar unui şef de guvern nu? De ce profesorul Peter Manu trebuie să fie (şi este!) un caracter frumos şi puternic (onoare, altruism, cultul valorii), iar primul ministru al Guvernului României poate să fie (şi este!) un caracter jalnic (minciună, furt… – cultul minciunii)? De ce aceste criterii morale şi grilă diferite? Poporul român, pe care-l iubiţi (e dincolo de orice dubiu acest lucru), nu merită un prim ministru dacă nu model de moralitate, măcar normal dpdv moral? Nu credeţi că merită? De ce cauţionaţi cu numele şi prestigiul Dvs. un impostor? De ce, Domnule Profesor? Nu cred că aveţi altă obligaţie morală pe lumea asta decât faţă de Dumnezeu şi de propria Dvs. conştiinţă.
      A, şi mai e ceva, Domnule Profesor – à propos de minciună, furt… – dar mi-a scăpat când am scris: cunoaşteţi, sper, butada lui Hitchcock: “Nu comiteţi crime! Ele vă duc la furt şi vă pot împinge chiar până la minciună!” Gândiţi-vă bine şi la aceste cuvinte, nu doar la un simplu plagiat al unui găinar oarecare…

      @ Stimate Domnule Profesor Vlaston, este de la sine înţeles că vă sugerez şi domniei voastre, cu acelaşi respect, aceeaşi opţiune: http://civitas.dogaru.net/boicotarea-conferintei-diaspora-in-cercetarea-stiintifica/

  19. Toate persoanele din aceasta comisie trebuie sa-si piarda diplomele si titlurile stiintifice, daca au tupeul sa afirme, ca teza mega plagiatorului premier si articolele impostorului Mang, nu sunt plagiate ordinare, daca tergiverseaza luarea unei decizii fara echivoc, in ciuda tuturor evidentelor.
    Acelasi lucru trebuie sa se intimple cu toti juristii din parlament, care au afirmat ca aberatiile si gogomaniile prezentate ca argumente plenului, in sedinta de suspendare a Presedintelui, constituie incalcari ale constitutiei.
    Acelasi lucru trebuie sa se intimple si cu judecatorii corupti de la CCR, care nu au vazut ca Presedintele nu a incalcat constitutia, care nu au vazut deciziile si ordonantele ilegale si neconstitutionale, date de infractorii din parlament si din guvern, sau care au votat pentru validarea referendumului. In plus, acestia trebuie sa fie si arestati.
    Acelasi lucru trebuie sa se intimple cu toti judeactorii corupti care tergiverseaza dosarele marilor infractori, care au devalizat tara, care ii achita sau ii condamna, simbolic, cu suspendare. In plus, acesti judecatori corupti trebuie sa-si piarda dreptul la pensie, sa le fie confiscata averea, si sa fie arestati pentru complicitate si favorizarea infractorilor.

    • Cine sa ia astfel de decizii? Cine sa-l dea afara pe Mang daca Universitatea din Oradea a recomandat un alt membru reprezentativ pentru ea:liderul de sindicat Ionescu Gheorghe Constantin, inginer constructor de instalatii, membru in comisia de inginerie energetica panelul 2, fara articole ISI, cercetat penal pentru fals in declaratii in dosarul de promovare si cu sotia cu dosar penal pentru plagiat, in continuare cadru didactic la Oradea.

  20. Incalecare Romaniei de catre mafia uslinoasa continua. Noul CNATCDU e inca o dovada, dar inca are sansa declararii lui ponta ca plagiator ordinar, si atunci poate castiga in crdedibilitate. Pun insa pariu ca nu o va face.
    Cele mai mari porcarii sunt Daniel Barbu sef comisie sociologie (e drept ca e sef peste unul de teapa lui pieleanu) – abia astept sa o aud pe vajnica luptatoare pentru o universitate curata, Alina Mungiu, comentand aceasta numire (dar presimt ca va tacea in popusoi) si pupi nistor sef comisie….Istorie. Un caz tipic bahluian (adica mai rau decat dambovitzean) este un oarecare Hurduc, profesional decent, dar care din ura fatza de Andruh a trecut in ultimele luni la atacuri furioase impotriva lui Funeriu si in apararea lui Ponta pe un forum de mana cinspea pe care ajunsese „solist” principal prin retragerea in ultimii ani a mai tuturor comentatorilor de bun simtz.
    In fond, noul CNATCDU este perfect compatibil cu bacaloriatu’ doar cu buletinu’, un nou branci spre prapastie dat invatzamantului romanesc, deja ajuns in ultimul hal.

  21. In opinia mea ar trebui sesizate forurile europene pentru restauratia fara precedent produsa in Romania. Schimbarea CNE si acum a CNATDCU si numirea in proportie mare a unor oameni de casa ai PSD si chiar PNL duce la decredibilizarea invatamantului superior romanesc, promovarea nonvalorilor. Sunt convins ca urmeaza schimbarea criteriilor minimale de promovare, pentru a avea acces la posturi clientela politica.Criteriile actuale fiind imposibil de indeplinit de multi dintre membrii comisiilor CNATDCU proaspat numiti.
    Inlaturarea specialistilor romani din diaspora din comisiile CNATDCU este o alta lovitura, de a face procesul de evaluare a tezelor de doctorat si a promovarilor cat mai netransparenta.
    Cred ca ar trebui sesizate autoritatile europene, internationale pentru a face presiuni externe in vederea blocarii restauratiei in invatamantul superior romanesc

  22. Listele cred ca sunt pline de plagiatori si oameni de marca PSD. De ex. de la Targu Mures a intrat in comisia de medicina Copotoiu Constatin, care figureaza in ultimul articol Nature pe tema plagiatului in tara noastra (http://www.nature.com/news/romanian-scientists-fight-plagiarism-1.11170) si despre care (si altii de la Mures) Marius Echim, vicepresedintele consiliului de etica dizolvat declara tot pentru Nature: “identified clear plagiarism in all three cases and recommended that two of the three professors involved be dismissed from the university”. De altfel, desi este profesor, Copotoiu Constantin are un indice Hirsch de 1!!!
    Ar trebui ca cineva sa adune toate datele despre persoanele din lista, pentru ca evident nu putem cunoaste pe toata lumea.

  23. S-a dovedit inca odata ca nu se poate combate birocratia cu birocratie si cu comisii. Tot timpul va apare discutia: ai nostri contra ai vostri.

    Un sistem care sa apeleze concurenta si la cateva principii (de ex. se putea introduce in lege o conditie legata de numarul lucrarilor cotate ISI) are mult mai multe sanse sa indrepte lucrurile in directia buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro