miercuri, iunie 19, 2024

Coaliția PSD-ALDE împotriva României și a românilor

Reîntoarcerea din vacanță, vacanță petrecută în cel mai social-democrat cu putință, a lui Liviu Nicolae Dragnea și iminența începerii unei noi sesiuni parlamentare în care vrea-nu vrea guvernul se vede obligat să dea ochi cu Opoziția, dar și să prezinte proiectul de buget oricum întârziat pe anul 2019 explică de ce în săptămâna ce se încheie România a semănat cu o țară asediată.
O țară supusă unui asalt de vorbe mincinoase. Agresată de o propagandă agresivă, proastă, ineptă. Care nici nu putea să fie altfel având în vedere slaba calitate a celor pe care PSD-ALDE ni-i prezintă drept vectori de imagine. În fapt, o adunătură de persoane precar calificate, tupeiste care își închipuie că ar putea să ne mai prezinte la infinit negrul drept alb, minciuna drept adevăr, înfrângerile drept victorii.
A ieșit la înaintare din ce în ce mai jalnicul ministru al Justiției, insul pe numele Toader Tudorel, care în cei doi ani de când face parte din guvernul României a trimis în derizoriu nu doar Universitatea ieșeană, nu numai funcția de rector, ci chiar titlul de profesor universitar. Astfel de profesori vă doriți, doamnă Ecaterina Andronescu, cu astfel de indivizi la catedră credeți că veți puteți atrage studenți străini în universitățile din România, dumneavoastră însevă vă simțiti confortabil stând la ședințele de guvern alături de un specimen de care se dezic foștii studenți ai Universității ieșene? Doar spre a rămâne în grațiile lui Dragnea și ale pesedeilor, Tudorel Toader îl amenință pe președinte cu marioneta intens politizată numită Curte Constituțională și aceasta condusă de un alt personaj care nu știu cum se face că deține și el titlul de prof.univ.dr., dă înapoi și puțin îi pasă în fața ravagiilor comise de legea recursului compensatoriu, vrea să îl vadă demis, în numele unei vendete personale pe procurorul general Augustin Lazăr și înscăunată la șefia DNA pe o insă pe nume Adina Florea.
S-a evidențiat printr-o nouă și îngrijorătoare criză de furie insul pe nume Pleșoianu Liviu. Care s-a dat în stambă atunci când președintele României a dezvăluit natura fascistoidă a partidului din care respectivul face parte. Președintele Iohannis a avut dreptate luni seară când a spus că felul în care acționează PSD nu poate să nu amintească de tehnicile și strategiile de acumulare a puterii de care au uzat național-socialiștii germani.
L-am văzut în transă, debitând verzi și uscate, manifestându-se în ipostaze care îl situează clar în vecinătatea demenței, informându-ne sfidător că guvernanții nu au de gând să modifice o iotă din așa-numita Lege a lăcomiei pe condamnatul Vâlcov Darius. Care a declarat cu seninătate că nu deține conturi în bancă și nici card de salariu. Aceasta în pofida averii sale colosale dobândită prin hoție la drumul mare. Vâlcov nu face nici un secret din faptul că intenționează să devină guvernator al Băncii Naționale. Și totul doar pentru a-și băga brațele murdare adânc în banii țării, în rezerva valutară, spre a putea tipări monedă și a mai da o vreme iluzii populației că oficial ne merge bine și că viitorul țării ar fi asigurat. Când se vede cu ochiul liber că România se îndreaptă spre dezastru.
Încă din ianuarie 2017 când a preluat puterea coaliția PSD-ALDE nu a făcut nici un secret din faptul că puțin îi pasă de lege, de apartenența la UE a țării. Că va călca în picioare tot ceea ce înseamnă dreptate, onoare, ordine constituțională, respect pentru justiție, pentru stabilitatea economică a țării doar spre a-și duce la îndeplinire planul. Acela de a se perpetua la putere. Săptămâna pe cale să se încheie, una dintre cele mai agitate din lunile din urmă arată că guvernanții nu cedează. Că își continuă lupta împotriva României. Și a românilor.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

 1. Vinovatii principali sunt cei care iau ales si numarul foarte mare de romani care nu s-au prezentat la vot. La fel de vinovat este si Iliescu (presedinte de onoare al PSD, culmes) care a actionat cu toate puterile ca la conducerea Romaniei, in 1989, sa ramana tot comunistii, reprezentati prin esalonul doi al nomenclaturii comuniste. Intradevar, la conducerea tarii au fost puse persoane incompetente, lingai din nastere, singura lor dorinta fiind aceea de a se imbogati. Oare nemeritam soarta asta? De cine si de ce am fost blestemati ?

 2. Astfel de profesori vă doriți, doamnă Ecaterina Andronescu, cu astfel de indivizi la catedră credeți că veți puteți atrage studenți străini în universitățile din România, dumneavoastră înșivă vă simțiti confortabil stând la ședințele de guvern alături de un specimen de care se dezic foștii studenți ai Universității ieșene?

  Oare este corect „dumneavoastra insiva” ?

 3. Din pacate toti cei care ar putea si ar trebui sa faca ordine in mod legal au fost mituiti cu salarii, beneficii si pensii uriase, asa ca acum stau la caldurica. Gastile numite partide au acaparat totul si si-au asigurat protectia si bogatia, precum mafiotii. Din acest motiv oamenii normali continua sa taca sau sa plece, iar prostii devin tot mai prosti.

 4. Principiul actiunii si al reactiunii. :-)

  Orice partid bolsevic poarta in ADN gena fractionismului, care il si ucide in final. Am spus acest lucru inca de acum doi ani si se confirma.

  Daca nu exista opozitie reala externa, care sa uneasca fortele unui partid, opozitia apare in interiorul sau. Omul este o fiinta care cauta contradictia :-).

  ///

  Alta boala a bolsevismului este „taierea capetelor” celor care cracnesc in front- la figurat adesea, dar va aminitit de Pol Pot? Acest fenomen distruge competenta si contribuie la cadere.

  Mai sunt si altele. Dar este absolut imposibil – ne invata istoria – ca un partd totalitar sa supravietuiasca intr-o societate democratica. Singura sa sansa este transformarea societatii, in unele cazuri a reusit (Coreea de Nord).

  Unii spun ca pentru un conducator autoritar este necesara prezenta paranoiei, a nevrozelor obsesive etc. Este doar o ipoteza, dar inclin sa o cred. Astfel de boli mintale sunt dificil de identificat de catre nespecialisti iar conducatorii respectivi rar ajung la specialisti :-)).

  ///

  Eu mai cred si in impactul devastator al fricii.

  Oricat ai fi de tare, ti-e frica. Frica sapa incet, ca rugina.

  De aceea intr-un regim liberal de dreapa e bine sa permiti improspatarea conducerii. Stanga este insa atat de atasata persoanei, incat nu face asta. E o alta discutie, dar mi se pare interesanta.

  ///

  Atat timp cat alegerile vor fi libere, partidele bolsevice nu au nicio sansa. Dar aceasta conditie e destul de des greu de indeplinit :-(

 5. Stimate domnule Morariu, textul este un rezumat a celor petrecute si tocate pe la toate televiziunile, ceva nou nu pot citi. In schimb in Bucuresti au avut loc evenimente importante la nivel european, intalnirea ministrilor de externe, ale aparari. SUA si Rusia au rupt pactul care reglementeaza armamentul nuclear, rusii incovand instalarea scutului de la Deveselu ca motiv principal a renuntarii din partea lor. Polonezii doresc arme nucleare pe teritoruil lor iar la Paris state europene precum Germania , Marea Britanie si Franta au infiintat o instutie prin care se pot derula afaceri cu Iranul evitand embargoul impus de SUA.
  Ar fi teme destule cu impact direct asupra Romaniei insa coalitia PSD-ALDE ne consuma intreg „aerul” din spatiul public lasandu-i pe romani intr-o ceata totala si totusi PSD-ALDE coalitia national-sociala ar fi votata in continuare de o mare parte din electorat. Poate ar fi de analizat cum de este posibil ? si care ar fi argumentele sa votam alte partide, alternative exista.

 6. Stimate domnule Morariu,
  Încercați să priviți România de departe, de undeva din altă țară! Și veți remarca niște lucruri pe care cei din țară nu le văd fiind prea ”cuprinși” în ”profesia de român”.
  Liniile de comportament major (dincolo de majoritatea oamenilor cinstiți care muncesc în fel și chip pentru un trai normal) ale managentului politic și social:
  – lucrul clasei politice nu pentru majoritatea producătoare de bunuri și servicii ci, pentru minoritatea infractoare;
  – devalizarea României de orice valoare, pe orice cale;
  – străduința unui grup infracțional de a ajunge în posesia celei mai mari părți din rezerva de aur a României (60 de tone) păstrate la Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro