vineri, septembrie 22, 2023

Coaliția PSD-ALDE-UDMR- un balaur cu mai multe capete

Ceea ce se întâmplă în ultimele zile în Parlamentul României depășește orice limită. A bunului simț, a comportamentului democratic, a respectării voinței electoratului. Chiar și a votanților social-democraților. Coaliția PSD-ALDE înfrățită din interese josnice cu udemeriștii cărora e gata să le îndeplinească orice moft, orice cerință, să le plătească și maximul bir al sacrificării demnității naționale dă, în disprețul legalității, asaltul final împotriva legilor justiției.
Casa Poporului a fost transformată într-un veritabil câmp de lucru. Parlamentarii majorității și cei ai UDMR-ului sunt gata să facă și imposibilul doar spre a putea să întâmpline sărbătorile Crăciunului cu sentimentul datoriei împlinite. Adică cu bucuria că au operat toate modificările legislative menite să-i scape pe toți cei din “noua clasă” de iminența intrării la pușcărie.
Nu, nu este vorba numai de salvarea căpetenieiDragnea-Trei Dosare ori a manechinului Tăriceanu. Ci despre scăparea de la dreapta judecată și, eventual, de la pedeapsă a unei liote de indivizi de joasă speță, chiar dacă sunt profesori universitari, rectori ori academicieni de mâna a doua, membri ai pretinsei Academii a Oamenilor de Știință. Un grup infracțional ai cărui membri au acționat astfel încât au încăput pe listele electorale, mai mult, și-au cumpărat un loc eligibil numai bun să se le garanteze imunitatea parlamentară.
Inși respectivi nu s-au mulțumit cu atât. Investiția trebuie să le aducă profit maxim și să le ofere ceea ce ei cred că ar putea fi garanția pe viață.
Dau acum din coate, se iau la trântă, taie microfoane, încearcă să izoleze prin suprimarea comunicării prin Internet de restul țării plenul Senatului, numai și numai spre a-și îndeplini pofta. Trebuie dezincriminate toate infracțiunile pe care “aleșii națiunii” le au pe conștiință (deși mă îndoiesc că indivizii aceștia chiar mai știu ce sens are acest cuvânt, pentru fiecare dintre ei nemaicontând, ca și pentru Domn și Madam Ubu decât burdihanul) pentru a-și putea mânca în tihnă slănina, șoricul, caltaboșii.Și a-și savura privilegiile, indemnizațiile mărite, umflate, în disprețul oricărei elementare reguli a bunului simț.
Îndată după 30 octombrie , după tragedia de la # colectiv, politicienii au făcut un pas în spate. Au mimat vinovăția, remușcarea. Au promis că se reformeză. Principalele partide politice s-au întrecut în adoptarea unor pretinse coduri de integritate.
Se vede că le-a reușit manevra. Ne-au păcălit și, la adăpostul remușcărilor jucate, al lacrimilor de crocodil, au intrat pe liste cetățene precum Andreea Cosma (trăiască clanul!), Olguța, Steluța Gustica Cătăniciu, cetățeni asemenea lui Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Pleșoianu, Szabó Ödön, Rozsika, fosta viceprimărița a Oradiei, Márton Árpád, Bodog și lista e departe de a fi completă. Nici nu ne-am dezmeticit bine după victoria de proporții a PSD-lui din 13 decembrie 2016, victorie favorizată de rata mare a absenteismului, deci și de nepăsarea noastră, de revenirea în actualitate a acelui “merge și așa” despre care a scris cu zeci de ani în urmă o excelentă tabletă Ana Blandiana, și guvernul Grindeanu a trecut, la adăpostul nopții, la experimentul numit Ordonanța 13.
Respinsă în februarie prin voința populară, prin exemplara mobilizare a cetățenilor cu simț civic, a acelor oameni care știu și vor să își exercite ceea ce filosoful Gabriel Liiceanu a numit atât de inspirat meseria de cetățean, Ordonanța 13 a revenit în ultimele săptămâni sub forma unui balaur cu mai multe capete. Scopul său fiind să răpună însăși România.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Sunt ferm convins ca domnul Iohannis n-o sa ne dezamageasca si va rezolva situatia. Nu-i asa domnule presedinte?
    Eu l-am votat cu drag acum 2 ani dupa 8 ore de stat la coada la ambasada. Regele spunea in 1944 astfel: „Dacă lucrurile stau așa, atunci nu ne mai rămâne nimic de făcut!”. Stiu ca sunteti ca un neamt si va place sa respectati regulile (sincer, nici mie nu-mi place sa le respect), insa inchipuiti-va ca sunteti un rege care trebuie sa ia taurul de coarne. Situtia o cere…

  2. Ungurii nu au proverbul cu „lupul paznic la oi”:
    „Plenul Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, că parlamentarii, miniştrii, prefecţii şi primarii pot fi comercianţi persoane fizice, amendând în acest sens un proiect de lege depus de UDMR.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro