miercuri, august 12, 2020

Coaliția PSD-ALDE-UDMR- un balaur cu mai multe capete

Ceea ce se întâmplă în ultimele zile în Parlamentul României depășește orice limită. A bunului simț, a comportamentului democratic, a respectării voinței electoratului. Chiar și a votanților social-democraților. Coaliția PSD-ALDE înfrățită din interese josnice cu udemeriștii cărora e gata să le îndeplinească orice moft, orice cerință, să le plătească și maximul bir al sacrificării demnității naționale dă, în disprețul legalității, asaltul final împotriva legilor justiției.
Casa Poporului a fost transformată într-un veritabil câmp de lucru. Parlamentarii majorității și cei ai UDMR-ului sunt gata să facă și imposibilul doar spre a putea să întâmpline sărbătorile Crăciunului cu sentimentul datoriei împlinite. Adică cu bucuria că au operat toate modificările legislative menite să-i scape pe toți cei din “noua clasă” de iminența intrării la pușcărie.
Nu, nu este vorba numai de salvarea căpetenieiDragnea-Trei Dosare ori a manechinului Tăriceanu. Ci despre scăparea de la dreapta judecată și, eventual, de la pedeapsă a unei liote de indivizi de joasă speță, chiar dacă sunt profesori universitari, rectori ori academicieni de mâna a doua, membri ai pretinsei Academii a Oamenilor de Știință. Un grup infracțional ai cărui membri au acționat astfel încât au încăput pe listele electorale, mai mult, și-au cumpărat un loc eligibil numai bun să se le garanteze imunitatea parlamentară.
Inși respectivi nu s-au mulțumit cu atât. Investiția trebuie să le aducă profit maxim și să le ofere ceea ce ei cred că ar putea fi garanția pe viață.
Dau acum din coate, se iau la trântă, taie microfoane, încearcă să izoleze prin suprimarea comunicării prin Internet de restul țării plenul Senatului, numai și numai spre a-și îndeplini pofta. Trebuie dezincriminate toate infracțiunile pe care “aleșii națiunii” le au pe conștiință (deși mă îndoiesc că indivizii aceștia chiar mai știu ce sens are acest cuvânt, pentru fiecare dintre ei nemaicontând, ca și pentru Domn și Madam Ubu decât burdihanul) pentru a-și putea mânca în tihnă slănina, șoricul, caltaboșii.Și a-și savura privilegiile, indemnizațiile mărite, umflate, în disprețul oricărei elementare reguli a bunului simț.
Îndată după 30 octombrie , după tragedia de la # colectiv, politicienii au făcut un pas în spate. Au mimat vinovăția, remușcarea. Au promis că se reformeză. Principalele partide politice s-au întrecut în adoptarea unor pretinse coduri de integritate.
Se vede că le-a reușit manevra. Ne-au păcălit și, la adăpostul remușcărilor jucate, al lacrimilor de crocodil, au intrat pe liste cetățene precum Andreea Cosma (trăiască clanul!), Olguța, Steluța Gustica Cătăniciu, cetățeni asemenea lui Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Pleșoianu, Szabó Ödön, Rozsika, fosta viceprimărița a Oradiei, Márton Árpád, Bodog și lista e departe de a fi completă. Nici nu ne-am dezmeticit bine după victoria de proporții a PSD-lui din 13 decembrie 2016, victorie favorizată de rata mare a absenteismului, deci și de nepăsarea noastră, de revenirea în actualitate a acelui “merge și așa” despre care a scris cu zeci de ani în urmă o excelentă tabletă Ana Blandiana, și guvernul Grindeanu a trecut, la adăpostul nopții, la experimentul numit Ordonanța 13.
Respinsă în februarie prin voința populară, prin exemplara mobilizare a cetățenilor cu simț civic, a acelor oameni care știu și vor să își exercite ceea ce filosoful Gabriel Liiceanu a numit atât de inspirat meseria de cetățean, Ordonanța 13 a revenit în ultimele săptămâni sub forma unui balaur cu mai multe capete. Scopul său fiind să răpună însăși România.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Sunt ferm convins ca domnul Iohannis n-o sa ne dezamageasca si va rezolva situatia. Nu-i asa domnule presedinte?
    Eu l-am votat cu drag acum 2 ani dupa 8 ore de stat la coada la ambasada. Regele spunea in 1944 astfel: „Dacă lucrurile stau așa, atunci nu ne mai rămâne nimic de făcut!”. Stiu ca sunteti ca un neamt si va place sa respectati regulile (sincer, nici mie nu-mi place sa le respect), insa inchipuiti-va ca sunteti un rege care trebuie sa ia taurul de coarne. Situtia o cere…

  2. Ungurii nu au proverbul cu „lupul paznic la oi”:
    „Plenul Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, că parlamentarii, miniştrii, prefecţii şi primarii pot fi comercianţi persoane fizice, amendând în acest sens un proiect de lege depus de UDMR.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

Antifragil

de

Nassim Nicholas Taleb

recomandată de contributors.ro

 

Top articole

Gâlceavă pe Nil. Cum au ajuns Egiptul, Etiopia și Sudanul în prag de război

Un conflict major, implicând trei țări cu o populație însumată de peste 260 milioane de oameni - ceva mai mult de jumătate...

Scrisoare deschisă către Ministerul Educației și Cercetării, în sprijinul cercetătorului Livius Trache

66 de cercetători din toată lumea semnează o scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației și Cercetării și conducerii IFIN-HH în care își manifestă...

Studiul lui Andrei Ursu, Roland Thomasson și Mădălin Hodor despre Contrarevoluția Securității în decembrie 1989 ar fi trebuit să-i oprească pe mistificatori. Ei rămân...

Numărul din 24 iulie-28 august al Evenimentului Istoric semnalizează cu litere mari un articol din interior cu titlul: „Operațiunea GRU din decembrie...

Alegerile prezidențiale din Belarus: începutul sfârșitului pentru Lukașenko?

Duminică, 9 august, vor avea loc – într-o atmosferă extrem de tensionată - alegeri...

De ce să scriem despre lucrurile care dor

În preajma împlinirii unui secol de la semnarea tratatelor de la Trianon (care au sancţionat juridic dezmembrarea regatului maghiar la finele Primului...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.