miercuri, octombrie 27, 2021

Conducerea PSD are sânge pe mâini și pentru asta trebuie să plătească!

Încet-încet lucrurile se leagă. Capătă noimă. Elementele scenariului violențelor petrecute începând de vineri după-amiază în Capitală sunt din ce în ce mai clare, încep să fie tot mai lesne de intuit, chiar de identificat și autorii.
În clar, e vorba despre conducerea PSD, despre guvernul PSD-ALDE, despre Liviu Dragnea în complicitate cu ministrul Carmen Dan și cu prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, dar și cu posturile de televiziune și ziariștii de teapa unor Ion Cristoiu, Mihai Gâdea, Ionuț Cristache, Badea Mircea, Victor Ciutacu, Răzvan Savaliuc, Dan Andronic, etc. Lor alăturându-li-se așa- zișii ultrași și conducerea Jandarmeriei Române în rol de asociați.
Ce s-a petrecut de fapt? PSD s-a speriat la culme de perspectiva unui miting al Diasporei în Capitală. La început a vrut să nu-l autorizeze, cerându-le să facă asta primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, și viceprimarului Aurelian Bădulescu. A inventat și o asociație fantomă organizatoare condusă de un anume Cioacă, odinioară membru al partidului, Asociație care și-a negat extrem de vocal și în cel mai suspect mod cu putință implicarea cu numai două sau trei zile înaintea mitingului. În acest mod, s-a creat derută știut fiind că neasumarea poate avea efecte dintre cele mai nedorite, printre care exacerbarea violenței. Totodată vectorii de imagine ai partidului, ca și cei ai ALDE, s-au dat de ceasul morții pentru a acredita ideea că o fi dreptul de a protesta perfect justificat și garantat de mecanismele societății democratice, dar că, în cazul de față, nu prea ar fi motive reale de nemulțumire și pe urmă august e lună de concedii și nu de adunări populare. A fost așadar reactivată eterna poveste a lui nu e momentul importată de pesediști din arsenalul de gândire și de gândire primitivă al comunismului rezidual. Alina Mungiu- Pippidi, același nemăsurat nemernic Cristoiu, Pieleanu, fostul poet Mircea Dinescu (hélas!), astăzi o ruină a respectatului disident de odinoară, Cristache de la TVR, Chirieac, Gâdea, Ciutacu au primit misiunea de a-i discredita pe românii din străinătate care, prin faptul că prestează acolo munci necalificate ori că nu l-au citit în integralitatea lui pe Shakespeare ori din cauză că folosesc cursele low cost nu ar avea dreptul să își mai facă auzită vocea în țara din care au fost siliți să plece, în primul rând din cauza politicilor aberante ale guvernărilor succesive, dintre care cea mai frecventă a fost aceea social-democrată. FSN, PDSR, PSD nefiind decât aceeași Mărie cu altă pălărie. S-a mai indus ideea unui amestec al serviciilor secrete aflate în solda și la ordinul președintelui Klaus Iohannis, servicii care vor manipula în așa fel faptele încât să se creeze o situație critică de pe urma căreia guvernul PSD-ALDE să fie alungat samavolnic de la putere, iar în locul lui să fie instalat “guvernul meu 2”.
Ziua de vineri a început ba cu amenințări, ba cu avertismente belicoase. Emise când de Liviu Dragnea, când de aceeași iresponsabilă conducere a Jandarmeriei făcută preș la picioarele agramatei Dan Carmen. Odată protestele începute, Jandarmeria, având în frunte alter-egouri ale lui MIhai Chițac și Corneliu Diamandescu, a făcut exces de zel, a reacționat cu asupra de măsură, nici profesionist, nici moderat, așa cum mincinos pretinde purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Militaru, a creat ea însăși premisa unor riposte de o inadmisibilă violență venite în nici un caz din partea protestatarilor autentici. S-a depășit în mod evident măsură, iar îndată după ora 23, vineri, jandarmii au întreprins acțiuni complet necugetate, ordonate de superiori care mai mult ca sigur trebuie să-și deconteze zdravăn și supușenia, și prostia personală. Profesioniștii mediatici ai dezinformării- aceiași Cristoiu, Chirieac, Savaliuc- au indus ideea că în Piața Victoriei nu ar fi picior de diasporean, ci doar români care se află încă între fruntariile țării. Care ori ar trebui și ei alungați, ori umflați și duși la secție pentru că au îndrăznit să submineze o așa-zisă guvernare legitimă, ajunsă la putere ca urmare a votului democratic din 11 decembrie 2016. Desigur, nici o vorbă nici despre aberațiile puterii, nici despre aroganțele acesteia, nici despre siluirea legilor justiției comisă cu scopul de a fi făcut scăpat de pușcărie Liviu Dragnea, toate acestea contribuind evident la delegitimarea echipei inepte, proaste, inculte de la Palatul Victoria, dar și a majorității parlamentare la completare fărădelegilor căreia o contribuție deloc de neluat în calcul a avut UDMR.
Consecința? Începând de vineri, România s-a întors în timp în urmă cu 28 de ani. A revenit la vremea și la tipologia mineriadelor. Ca și în iunie 1990, ca și în septembrie 1991, conducerea social-democrată are sânge pe mâini. Și pentru asta se cuvine să plătească. Părăsirea rapidă a guvernării este insuficientă. Justiția trebuie să își facă datoria.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

15 COMENTARII

 1. Acum putem vedea si una din mizele indirecte ale modificarii definitiei abuzului in serviciu. A ordona abuziv represalii contra celor ce ti se opun nu produce beneficii materiale celui ce ordona sau rudelor sale directe, nu-i asa?

 2. Cine isi inchipuia ca dupa 30 de ani de la Revolutie cineva va mai putea sa faca asa ceva intr-o tara membra UE si NATO? A fost un fel de mineriada , insa nu cu mineri, ci cu jandarmi care au primit ordine de la Dragnea. Carmen Dan este doar unealta lui Dragnea, ea nefiind in stare sa gandeasca vreo strategie si sa coordoneze unitati de jandarmi. Sper ca justitia sa-si faca treaba si sa-i ancheteze pe liderii PSD.

  • pe ce lume esti, Mike??

   „Cine isi inchipuia ca dupa 30 de ani de la Revolutie cineva va mai putea sa faca asa ceva intr-o tara membra UE si NATO?”

   Intrebarea este buna, doar ca acum este mult prea tardiva: in Decembrie 2016, poprul l-a votat pe Daddy, deci a votat Romania AFARA din lumea civilixata, din domnia Legii, din UE si NATO!

   „asa ceva nu se poate intr-o tara europeana!” – sigur ca da, numai ca Teleormanistanul lui Dracnea nu este tara europeana, ci este democratia ORIGINALA a lui ion ilici, unde se poate orice!

   asa cum au spus chiar ei, „PENTRU CA PUTEM!”

 3. Mi-a luat 3 zile sa-mi dau seama de ce Antena3 a transmis video la o rezolutie foarte proasta (sub VGA) pe tot parcursul serii de 10 august (asta desi aveau un mare HD in coltul ecranului): sa nu se vada fețele huliganilor!
  Daca nu era situația neplanificata al atacului jandarmeriței (si calitatea buna a transmisiei live digi24) aproape ca nu am fi vazut nicio față de huligan.

  Mulți au sange pe maini si trebuie sa plateasca. Si vor plati.

 4. Ar trebui să auzim despre declaraţii ale organizaţiilor… Uniunea Scriitorilor, Academia… să ia model măcar de la BOR, care a anunţat că… se roagă.
  Cu excepţia USR, e neclar electoratului ce fac partidele de opoziţie. Iar preşedintele Iohannis, nesalutând Diaspora, a pierdut o mulţime de voturi.
  Acţiunile represive din stradă sunt cuplate din proiect cu propaganda de pe televizunile puterii şi cu cea a armatelor de postaci. În perspectivă, Doctrina Latrinei despre 10 august 2018, ar putea figura în manualul Unic de istorie ca adevăr unic pe meleag:
  https://www.dcnews.ro/protest-marius-pieleanu-imi-cer-scuze-ca-va-povestesc-asta_607395.html

  https://www.dcnews.ro/protest-diaspora-10-august-ciutacu-asta-i-nivelul_607328.html

 5. Da au revenit ciocoi din pepiniera lui Iliescu cu obiceiurile securiste din iunie 1990 ,diferența este că acuma sunt baroni (milionari de carton) și vor ca în Rusia lui Putin .
  Sângele de pe mâinile ciocoilor actuali …e culoarea partidului schimbată puțin (comunism-socialism european)

 6. Jandarmeria este doar o masă de manevră, ca si galeriile de ultrasi. Ce este mai util pentru inamic ( oricare ar fi el) decat să si atingă scopul de a ocupa un popor/ teritoriu cu costuri minime, adică un război hibrid , civil, români contra români? Oare de unde vine ploaia?

 7. Cred ca va faceti iluzii cu totii. Traim intr-un stat mafiot, punct. Nu se poate face nimic.

  Gandati-va totusi logic. In 89′, ponderea in populatie a celor care isi doreau o schimbare radicala catre o societate occidentala era mult mai mare ca acum, probabil undeva la 55-60%. Acum avem de a face cu cea imbatranita populatie a Romaniei din toate timpurile + cel putin 70% din populatie are mintea remodelata in laboratoarele Antenei 3.

  Vedeti vreo iesire din aceasta situatie? Eu nu vad niciuna. Nu uitati ca nici pana astazi nu a fost tras nimeni la raspundere pt. Mineriade, de ce credeti ca se va face acum lumina cand tocmai situatia e chiar mai rea.

 8. Actiunea violent represiva a Jandarmeriei din 10 august 2018 nu este deloc o supriza pentru cine cunoaste cu adevarat realitatile. In decembrie 1989 nu a cazut decat Ceausescu si clanul sau. Toate guvernarile din acesti 28 de ani, indiferent cum s-au numit si ce partide au reprezentat, au fost guvernari comuniste care au pretins ca sunt democratice. Cum altfel se poate explica faptul ca doar fiii, rudele, nepotii nomenclaturistilor, comunistilor, securistilor, informatorilor si colaborationistilor se afla in ministere, la guvern, in parlament, in politie, in armata, in magistratura si peste tot?

 9. draga domnule, multi au(avut) singe de roman pe miini si nu(au) patesc(patit) absolut nimic si nici nu vor pati. haideti sa nu ne mai imbatam cu apa rece, manifestarile au efecte cind ori sint jocuri ascunse si se folosesc de mase, ori cind sint oameni normali in pozitii care nu sint in pinza mafiotica de paianjen. noi ca natie nu am stiut nicioadata sa rezolvam problemele ori le-am evitat or mitigat cu orice risc ori ne-am sacrificat ca prostii. nu avem acea atitudine care sa ne ridice deasupra unui nivel deseori mediu iar neputinta vine din conservare si lipsa de perseverenta. clasele sociale sint intoarse cu fundul in sus. citeva gesturi observate in timpul manifestatiilor ale unor tinere curajoase imi dausperanta dar se vor pierde in oceanul lui ‘asta e’ ori vor merge pe alte tarimuri mai ‘frumoase’ dar unde va lipsi ceva. la noi e un sistem, neschimbat care e inhibat de analfabetism, infractiuni, tembelism si tradatori. nu avem nici o sansa. cum darimi un sistem pe care noi toti il suportam de la a plati taxe si impozite si pina la atitudine?

 10. Așa cum cunosc poporul român, nu si a dorit si nici nu isi doreste sa calareasca nici un tigru ( fie el si siberian) . Istoria este grea si in mare parte scrisă de învingători. Faptul că îmi doresc o Românie demnă și independenta nu înseamnă că uităm greșelile trecutului.

 11. Cu deosebit respect pentru semnatarul de la punctul 8. Cunoaște limba română profund, la nivel de metafora si comparatie metaforică. Sunt convins că este suficient loc pentru toți pe această planetă, indiferent daca suntem urangutani, tigru samd. Că prima opțiune, prefer să rămânem oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Agenda ,,verde”, Europa și gazul rusesc: cronica unei crize energetice anunțate

            Dacă la sfârșitul verii s-a vorbit despre o situație tensionată, acum se vorbește deschis despre o criză energetică. Prețurile la petrol,...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.