duminică, octombrie 24, 2021

Cum boicotează Guvernul credibilitatea Referendumului CpF

Referendumul pentru modificarea art 48 din Consitituţiei se află pe ultima sută de metri, iar Guvernul României face tot ce poate pentru a arunca în aer credibilitatea organizării sale.

Scriam acum peste o săptămână pe Facebook că Autoritatea Electorală Permanentă nu are baza legală pentru a folosi sistemul de depistare a votului multiplu (SIMPV). Este acel sistem folosit cu succes de două ori în timpul guvernării tehnocrate (pentru alegerile locale și parlamentare). Reiau aici răspunsul dat de către AEP senatoarei Florina Presadă într-o interpelare[1]:

SIMPV este reglementat exclusiv în cadrul Legii nr. 208/2015 și în cadrul Legii nr. 115/2015, prin urmare acesta poate fi utilizat, în prezent, doar în cazul alegerilor parlamentare și locale.

Iată ce face acest sistem, conform Autorităţii Electorale Permanente[2].

SIMPV are un rol instrumental în asigurarea integrității procesului electoral și are următoarele funcționalități:

a) facilitează verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege pentru exercitarea dreptului de vot;

b) semnalează tentativele de vot ilegal;

c) facilitează exercitarea dreptului de vot;

d) asigură unicitatea înscrierii în listele electorale;

e) agregă date statistice privind prezența alegătorilor la vot.

Aşadar, vom şti mult mai greu (sau nu vom şti) dacă o persoană sosită în secţia de votare are sau nu drept de vot. Sigur, pe buletin se poate observa vârsta, dar sunt şi alte condiţii care pot să ducă la pierderea dreptului de vot. SIMPV (de fapt ADV, dar să nu intrăm în detalii prea tehnice) poate verifica toate aceste condiţii şi informează deîndată operatorul.

Lipsa acestui sistem va duce la permiterea votării celor care de fapt nu au drept de vot.

Tentativele de vot ilegal nu vor mai fi semnalizate. Un autobuz care va face o deplasare prin toată ţara va putea opri la fiecare secţie de votare de pe drum. Turiştii se vor înscrie pe liste suplimentare (pe hârtie) şi pot vota în fiecare secţie. Pentru a depista votul multiplu, cineva trebuie să confrunte listele de hârtie din secţiile pe unde a trecut autobuzul.

Nu va mai fi asigurată unicitatea înscrierii în listele electorale (!!!).

Dacă o persoană apare pe mai multe liste electorale (fie prin metoda “autobuzul”, de mai sus, fie pentru că, de exemplu, are şi domiciliu şi reşedinţă pe buletin), el va putea vota de 2 ori, fără a fi depistat

Prezenţa nu va mai fi agregată electronic de către acest sistem, ci prin vechile metode.

Iar vechile metode permiteau metoda ”autobuzul”, descrisă mai sus. Singura ”consolare”, dacă poate fi vorba de așa ceva, era că toate partidele foloseau această metodă, drept urmare rezultatele erau oarecum asemănătoare.

Cât de mare este, în acest caz încrederea noastră că rezultatele referendumului sunt corecte?

Ca fapt divers, nici pentru europarlamentare și nici pentru prezidențiale nu există încă bază legală de folosire a SIMPV. Așa cum scrie în răspunsul AEP, există bază legală de folosire doar pentru locale și parlamentare.

Nu cumva PSD își testează acum funcționarea mașinii de fraudare a voturilor pentru alegerile ce vor veni, și ele nereglementate pentru folosirea SIMPV?

NOTE________________

[1] https://www.senat.ro/PDFIntrebari/PRESADA%201496%20C.pdf

[2] http://www.roaep.ro/instruire/operatori-de-calculator-sectii-votare/

Distribuie acest articol

9 COMENTARII

 1. Chiar are cineva impresia ca va fi un rezultat atat de strans incat sa se apeleze la fraude? Sau orice metoda de a discredita referendumul e considerata acceptabila azi?

  • ”4 Dar nu se culcaseră încă, şi oamenii din cetate, bărbaţii din Sodoma, tineri şi bătrâni, au înconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colţurile.
   5 Au chemat pe Lot şi i-au zis: „Unde sunt oamenii care au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi, ca să ne împreunăm cu ei.”
   6 Lot a ieşit afară la ei la uşă, a încuiat uşa după el
   7 şi a zis: „Fraţilor, vă rog, nu faceţi o asemenea răutate!
   8 Iată că am două fete care nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară şi le veţi face ce vă va plăcea. Numai nu faceţi nimic acestor oameni, fiindcă au venit sub umbra acoperişului casei mele.”
   9 Ei au strigat: „Pleacă!” Şi au zis: „Omul acesta a venit să locuiască aici ca un străin şi acum vrea să facă pe judecătorul. Ei bine, O SĂ-ŢI FACEM MAI RĂU DECÂT LOR”. Şi, împingând pe Lot cu sila, s-au apropiat să spargă uşa.
   10 Dar bărbaţii aceia au întins mâna, au tras pe Lot înăuntru la ei în casă şi au încuiat uşa.
   11 Iar pe oamenii care erau la uşa casei i-au lovit cu orbire, de la cel mai mic până la cel mai mare, aşa că DEGEABA SE TRUDEAU să găsească uşa.” Geneza 19:4-11

   Ce-au făcut sodomiții după ce au fost loviți, în mod miraculos, cu orbire? S-au oprit cumva?! Nicidecum! Deși efortul lor era zădarnic (”degeaba se trudeau să găsească ușa”), totuși aceștia nu s-au oprit din pornirile lor perverse.

   S-au scurs mii de ani de atunci. Însă – vorba lui Solomon – nu este nimic nou sub soare! Sodomiții de azi – și susținătorii lor aprigi – sunt la fel de orbi, la fel de neînduplecați, la fel de neoprit. Orice nu ai face – oricât de multe milioane de semnături nu ai strânge, orice asigurări nu le-ai da – aceștia totuna nu vor fi mulțumiți și nu se vor opri. De ce? Pentru că perverșii acceptă o singură soluție:

   Capitularea Necondiționată a Românilor În Fața Sodomiților și Transformarea României Într-o Colonie Sodomită de la Pereferia GayRopei!

   ”Vegheaţi, fiţi tari în credinţă, fiţi bărbați, întăriţi-vă!” 1 Corinteni 16:13

   1. Vegheați!
   Fiți foare atenți, căci exact atunci când ți-ai pierdut atenția, chiar atunci ești lovit.

   2. Fiți tari în credință!
   Nu vă vindeți credința pentru 30 de arginți cum a făcut Iuda Iscarioteanul.

   3. Fiți bărbați!
   Un bărbat adevărat este puternic, înțelept și plin de curaj. Priviți cu atenție – cu foarte mare atenție! – la ceea ce stă scris în Apocalipsa:

   ”Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.” Apocalipsa 21:8

   Cine stau în capul listei acelora care vor fi arși în iad?! Fricoșii! Pentru un bărbat este mai onorabil să moară cu sabia în mână (Cuvântul lui Dumnezeu – ”Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.” Evrei 4:12) decât să traiască pe genunchi, cu coada între picioare (și cu sodomiții, în picioare, în spatele lui, învățându-l cum se întemeiază o familie, cum se educă copiii, ce este normal și ce nu este).

   4. Întăriți-vă!
   Și după ce v-ați întărit mergeți la luptă, nu stați să vă uitați la următoarea paradă de modă defilată la tembelizor. Luptați pentru copiii voștri. Luptați pentru familia voastră. Luptați pentru neamul vostru!

   Așa să ne ajute Dumnezeu!!!

 2. Exista cateva directii de atac contra referendumului din 6-7 octombrie sau a oamenilor care au semnat pt. el:

  – asocierea cu PSD
  – acuzatii de fraudare a votului
  – costurile referendumului (cate scoli sau spitale s-ar putea face cu banii aia)
  – „noi nu avem bani de autostrazi si facem referendumuri”
  – asocierea cu Biserica Ortodoxa corupta
  – asocierea cu babele habotnice
  – asocierea cu taranii inapoiati
  – asocierea cu coruptia din Romania, in general
  – calea de atac ce vorbeste despre violenta in familie, cat de betivi si batausi sunt barbatii din Romania, cat de multe familii cu probleme exista; pe de alta parte, apar povesti cu dragostea adevarata intre doi barbati sau doua femei, in antiteza cu cea falsa dintre un barbat si o femeie
  – calea de atac despre inutilitatea referendumului
  – calea de atac despre cum se incalca drepturile homosexualilor
  – calea de atac care spune ca in Vest deja exista familii homosexuale
  – calea de atac care spune ca referendumul este inutil – ca in Codul Familiei deja scrie ce inseamna familia; ca homosexualii oricum n-au dreptul sa se casatoreasca si sa adopte copii
  – calea de atac care vorbeste despre schimbarea legala de sex
  – calea de atac care explica de ce trebuie boicotat referendumul
  – calea de atac care spune cat de nedemocratic este (autocratic)
  – calea de atac care compara referendumul din 6-7 octombrie cu alegerea lui Hitler

  Cred ca am ratat multe alte asemenea argumente extrem de solide…

  • Nu am inteles ce reprezinta lista. Pozitia dvs? Sau insiruirea motivelor antireferendum, nu neaparat in legatura cu convingerile dvs?

 3. Credibilitatea referendumului?! Haida-deh!
  Referendumul e deja o rușine pentru că a fost inițiat. Cpf a strâns cele mai multe semnături după slujba religioasă, cu părintele alături. Un referendum ar trebui să aleagă între două soluții perfect legitime, nu să aibă ca rezultat final o discriminare a unei minorități. Mai ales când propunerea Cpf se depărtează de formularea din Declarația universală a drepturilor omului.
  De ce nu inițiați și un referendum pentru interzicerea limbii maghiare sau a plăcuțelor bilingve?! Doar e „democratic” ca majoritatea să decidă cum are dreptul să trăiască o minoritate, nu?!
  Hai, că deja s-a vorbit prea mult despre asta.

  • @Hantzy- să mori tu că în 1948 Declarația Universală a Drepturilor Omului a avut intenția să includă căsătoria între persoane de același sex?

 4. Tare îmi pare că dacă se va frauda cu siguranță se va frauda în sensul batjocoririi referendumului.
  Ia gândiți-vă nițel. Prim ministra în parlamentul european a susținut mereu politicile pro-homosexualitate. Avem 2 zile de alegeri , care zic unii că se pot frauda ușor. Avem o imensă caracatiță mediatică anti -referendum.
  Luați în considerare situația când rezultatele spun că nu este valid din lipsă de număr de voturi saaau sunt mai mulți de nu decât de da. Imaginați-vă ce se va spune … ați avut 2 zile să votați și nu ați reușit. sunteți puțîni și proști, biserica nu are adepți, cele 3 milioane de semnături sunt furate etc etc. Vă dați seama ce ipocrizie s-ar isca ce tâmpenii s-ar zice ? Și evident că omul care a votat va fi înclinat să le creadă.
  În sprijinul a ceea ce zic vine și faptul că în 2 din satele unde am rude (primarii sunt de la psd) nu se știe încă unde se va vota și dacă. Asta în contextul în care la celelalte alegeri/referendumuri treaba se știa cu muuult timp înainte. Or mai fi sate de genul ăstora ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Radu Mihaiu
A terminat facultatea de Matematică, specializarea Informatică, în anul 2000. Antreprenor, din 2000 până în 2018, cu o scurtă pauză în 2016 când am făcut parte din Guvernul Cioloş. În 2016 a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, ocupându-se de transparentizare, simplificare, open data şi sisteme IT Din 2018, co-coordonator al Comisiei de Tăiat Hârtii 2, împreună cu Cristian Ghinea.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Să amânăm o vreme arderea pe rug a Angelei Gheorghiu!

Am cumpărat cartea O viață pentru artă în care marea soprană Angela Gheorghiu își spune povestea, fiind stimulată de întrebările bine țintite...

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Ce s-a întâmplat în Liban?

Săptămâna trecută, capitala Libanului a fost martora unui episod violent, cel mai intens incident armat din 2008 până în prezent. Ce s-a...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.