marți, iunie 25, 2024

Cum boicotează Guvernul credibilitatea Referendumului CpF

Referendumul pentru modificarea art 48 din Consitituţiei se află pe ultima sută de metri, iar Guvernul României face tot ce poate pentru a arunca în aer credibilitatea organizării sale.

Scriam acum peste o săptămână pe Facebook că Autoritatea Electorală Permanentă nu are baza legală pentru a folosi sistemul de depistare a votului multiplu (SIMPV). Este acel sistem folosit cu succes de două ori în timpul guvernării tehnocrate (pentru alegerile locale și parlamentare). Reiau aici răspunsul dat de către AEP senatoarei Florina Presadă într-o interpelare[1]:

SIMPV este reglementat exclusiv în cadrul Legii nr. 208/2015 și în cadrul Legii nr. 115/2015, prin urmare acesta poate fi utilizat, în prezent, doar în cazul alegerilor parlamentare și locale.

Iată ce face acest sistem, conform Autorităţii Electorale Permanente[2].

SIMPV are un rol instrumental în asigurarea integrității procesului electoral și are următoarele funcționalități:

a) facilitează verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege pentru exercitarea dreptului de vot;

b) semnalează tentativele de vot ilegal;

c) facilitează exercitarea dreptului de vot;

d) asigură unicitatea înscrierii în listele electorale;

e) agregă date statistice privind prezența alegătorilor la vot.

Aşadar, vom şti mult mai greu (sau nu vom şti) dacă o persoană sosită în secţia de votare are sau nu drept de vot. Sigur, pe buletin se poate observa vârsta, dar sunt şi alte condiţii care pot să ducă la pierderea dreptului de vot. SIMPV (de fapt ADV, dar să nu intrăm în detalii prea tehnice) poate verifica toate aceste condiţii şi informează deîndată operatorul.

Lipsa acestui sistem va duce la permiterea votării celor care de fapt nu au drept de vot.

Tentativele de vot ilegal nu vor mai fi semnalizate. Un autobuz care va face o deplasare prin toată ţara va putea opri la fiecare secţie de votare de pe drum. Turiştii se vor înscrie pe liste suplimentare (pe hârtie) şi pot vota în fiecare secţie. Pentru a depista votul multiplu, cineva trebuie să confrunte listele de hârtie din secţiile pe unde a trecut autobuzul.

Nu va mai fi asigurată unicitatea înscrierii în listele electorale (!!!).

Dacă o persoană apare pe mai multe liste electorale (fie prin metoda “autobuzul”, de mai sus, fie pentru că, de exemplu, are şi domiciliu şi reşedinţă pe buletin), el va putea vota de 2 ori, fără a fi depistat

Prezenţa nu va mai fi agregată electronic de către acest sistem, ci prin vechile metode.

Iar vechile metode permiteau metoda ”autobuzul”, descrisă mai sus. Singura ”consolare”, dacă poate fi vorba de așa ceva, era că toate partidele foloseau această metodă, drept urmare rezultatele erau oarecum asemănătoare.

Cât de mare este, în acest caz încrederea noastră că rezultatele referendumului sunt corecte?

Ca fapt divers, nici pentru europarlamentare și nici pentru prezidențiale nu există încă bază legală de folosire a SIMPV. Așa cum scrie în răspunsul AEP, există bază legală de folosire doar pentru locale și parlamentare.

Nu cumva PSD își testează acum funcționarea mașinii de fraudare a voturilor pentru alegerile ce vor veni, și ele nereglementate pentru folosirea SIMPV?

NOTE________________

[1] https://www.senat.ro/PDFIntrebari/PRESADA%201496%20C.pdf

[2] http://www.roaep.ro/instruire/operatori-de-calculator-sectii-votare/

Distribuie acest articol

9 COMENTARII

 1. Chiar are cineva impresia ca va fi un rezultat atat de strans incat sa se apeleze la fraude? Sau orice metoda de a discredita referendumul e considerata acceptabila azi?

  • ”4 Dar nu se culcaseră încă, şi oamenii din cetate, bărbaţii din Sodoma, tineri şi bătrâni, au înconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colţurile.
   5 Au chemat pe Lot şi i-au zis: „Unde sunt oamenii care au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi, ca să ne împreunăm cu ei.”
   6 Lot a ieşit afară la ei la uşă, a încuiat uşa după el
   7 şi a zis: „Fraţilor, vă rog, nu faceţi o asemenea răutate!
   8 Iată că am două fete care nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară şi le veţi face ce vă va plăcea. Numai nu faceţi nimic acestor oameni, fiindcă au venit sub umbra acoperişului casei mele.”
   9 Ei au strigat: „Pleacă!” Şi au zis: „Omul acesta a venit să locuiască aici ca un străin şi acum vrea să facă pe judecătorul. Ei bine, O SĂ-ŢI FACEM MAI RĂU DECÂT LOR”. Şi, împingând pe Lot cu sila, s-au apropiat să spargă uşa.
   10 Dar bărbaţii aceia au întins mâna, au tras pe Lot înăuntru la ei în casă şi au încuiat uşa.
   11 Iar pe oamenii care erau la uşa casei i-au lovit cu orbire, de la cel mai mic până la cel mai mare, aşa că DEGEABA SE TRUDEAU să găsească uşa.” Geneza 19:4-11

   Ce-au făcut sodomiții după ce au fost loviți, în mod miraculos, cu orbire? S-au oprit cumva?! Nicidecum! Deși efortul lor era zădarnic (”degeaba se trudeau să găsească ușa”), totuși aceștia nu s-au oprit din pornirile lor perverse.

   S-au scurs mii de ani de atunci. Însă – vorba lui Solomon – nu este nimic nou sub soare! Sodomiții de azi – și susținătorii lor aprigi – sunt la fel de orbi, la fel de neînduplecați, la fel de neoprit. Orice nu ai face – oricât de multe milioane de semnături nu ai strânge, orice asigurări nu le-ai da – aceștia totuna nu vor fi mulțumiți și nu se vor opri. De ce? Pentru că perverșii acceptă o singură soluție:

   Capitularea Necondiționată a Românilor În Fața Sodomiților și Transformarea României Într-o Colonie Sodomită de la Pereferia GayRopei!

   ”Vegheaţi, fiţi tari în credinţă, fiţi bărbați, întăriţi-vă!” 1 Corinteni 16:13

   1. Vegheați!
   Fiți foare atenți, căci exact atunci când ți-ai pierdut atenția, chiar atunci ești lovit.

   2. Fiți tari în credință!
   Nu vă vindeți credința pentru 30 de arginți cum a făcut Iuda Iscarioteanul.

   3. Fiți bărbați!
   Un bărbat adevărat este puternic, înțelept și plin de curaj. Priviți cu atenție – cu foarte mare atenție! – la ceea ce stă scris în Apocalipsa:

   ”Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.” Apocalipsa 21:8

   Cine stau în capul listei acelora care vor fi arși în iad?! Fricoșii! Pentru un bărbat este mai onorabil să moară cu sabia în mână (Cuvântul lui Dumnezeu – ”Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.” Evrei 4:12) decât să traiască pe genunchi, cu coada între picioare (și cu sodomiții, în picioare, în spatele lui, învățându-l cum se întemeiază o familie, cum se educă copiii, ce este normal și ce nu este).

   4. Întăriți-vă!
   Și după ce v-ați întărit mergeți la luptă, nu stați să vă uitați la următoarea paradă de modă defilată la tembelizor. Luptați pentru copiii voștri. Luptați pentru familia voastră. Luptați pentru neamul vostru!

   Așa să ne ajute Dumnezeu!!!

 2. Exista cateva directii de atac contra referendumului din 6-7 octombrie sau a oamenilor care au semnat pt. el:

  – asocierea cu PSD
  – acuzatii de fraudare a votului
  – costurile referendumului (cate scoli sau spitale s-ar putea face cu banii aia)
  – „noi nu avem bani de autostrazi si facem referendumuri”
  – asocierea cu Biserica Ortodoxa corupta
  – asocierea cu babele habotnice
  – asocierea cu taranii inapoiati
  – asocierea cu coruptia din Romania, in general
  – calea de atac ce vorbeste despre violenta in familie, cat de betivi si batausi sunt barbatii din Romania, cat de multe familii cu probleme exista; pe de alta parte, apar povesti cu dragostea adevarata intre doi barbati sau doua femei, in antiteza cu cea falsa dintre un barbat si o femeie
  – calea de atac despre inutilitatea referendumului
  – calea de atac despre cum se incalca drepturile homosexualilor
  – calea de atac care spune ca in Vest deja exista familii homosexuale
  – calea de atac care spune ca referendumul este inutil – ca in Codul Familiei deja scrie ce inseamna familia; ca homosexualii oricum n-au dreptul sa se casatoreasca si sa adopte copii
  – calea de atac care vorbeste despre schimbarea legala de sex
  – calea de atac care explica de ce trebuie boicotat referendumul
  – calea de atac care spune cat de nedemocratic este (autocratic)
  – calea de atac care compara referendumul din 6-7 octombrie cu alegerea lui Hitler

  Cred ca am ratat multe alte asemenea argumente extrem de solide…

  • Nu am inteles ce reprezinta lista. Pozitia dvs? Sau insiruirea motivelor antireferendum, nu neaparat in legatura cu convingerile dvs?

 3. Credibilitatea referendumului?! Haida-deh!
  Referendumul e deja o rușine pentru că a fost inițiat. Cpf a strâns cele mai multe semnături după slujba religioasă, cu părintele alături. Un referendum ar trebui să aleagă între două soluții perfect legitime, nu să aibă ca rezultat final o discriminare a unei minorități. Mai ales când propunerea Cpf se depărtează de formularea din Declarația universală a drepturilor omului.
  De ce nu inițiați și un referendum pentru interzicerea limbii maghiare sau a plăcuțelor bilingve?! Doar e „democratic” ca majoritatea să decidă cum are dreptul să trăiască o minoritate, nu?!
  Hai, că deja s-a vorbit prea mult despre asta.

  • @Hantzy- să mori tu că în 1948 Declarația Universală a Drepturilor Omului a avut intenția să includă căsătoria între persoane de același sex?

 4. Tare îmi pare că dacă se va frauda cu siguranță se va frauda în sensul batjocoririi referendumului.
  Ia gândiți-vă nițel. Prim ministra în parlamentul european a susținut mereu politicile pro-homosexualitate. Avem 2 zile de alegeri , care zic unii că se pot frauda ușor. Avem o imensă caracatiță mediatică anti -referendum.
  Luați în considerare situația când rezultatele spun că nu este valid din lipsă de număr de voturi saaau sunt mai mulți de nu decât de da. Imaginați-vă ce se va spune … ați avut 2 zile să votați și nu ați reușit. sunteți puțîni și proști, biserica nu are adepți, cele 3 milioane de semnături sunt furate etc etc. Vă dați seama ce ipocrizie s-ar isca ce tâmpenii s-ar zice ? Și evident că omul care a votat va fi înclinat să le creadă.
  În sprijinul a ceea ce zic vine și faptul că în 2 din satele unde am rude (primarii sunt de la psd) nu se știe încă unde se va vota și dacă. Asta în contextul în care la celelalte alegeri/referendumuri treaba se știa cu muuult timp înainte. Or mai fi sate de genul ăstora ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Radu Mihaiu
Radu Mihaiu
A terminat facultatea de Matematică, specializarea Informatică, în anul 2000. Antreprenor, din 2000 până în 2018, cu o scurtă pauză în 2016 când am făcut parte din Guvernul Cioloş. În 2016 a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, ocupându-se de transparentizare, simplificare, open data şi sisteme IT Din 2018, co-coordonator al Comisiei de Tăiat Hârtii 2, împreună cu Cristian Ghinea.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro