luni, septembrie 21, 2020

Cum face PSD sumarul unor publicații și posturi de televiziune

PSD are mari probleme financiare în pofida subvenției astronomice pe care și-a acordat-o singur grație pixurilor generoase și partinice ale doamnei Dăncilă și ale domnului Orlando Teodorovici.
Numai că în bugetul partidului a dat iama preacinstitul fost trezorier Mircea Drăghici deja trimis în judecată, iar pagubelor făcute de acesta li s-au adăugat acelea comise cu ocazia alegerilor prezidențiale rușinos pierdute de fosta întâia femeie prim-ministru. Insa cu care se laudă și când o critică dl. Ionuț Vulpescu în simulacrul de Raport în care mimează că PSD ar fi capabil să își recunoască greșelile ( a se citi ticăloșiile) și să se reformeze.
Lucrurile sunt atât de grave încât social-democrații români s-au văzut în incapacitatea de a le plăti la timp salariile angajaților și să ia în calcul concedieri masive. Cum să nu te amuze atunci pretenția PSD de a reveni la conducerea țării când e dovedit că el nu este în stare să țină ordine în ograda proprie?
Acestor detalii cărora conducerea PSD le-a dat liber acces în spațiul public se mai adaugă și acelea referitoare la sumele imense pe care PSD le-a plătit conducerilor, recte patronilor unor organe de presă cu scopul ca acestea să îi fie favorabile. Zilele trecute, zisul consultant politic Cozmin Gusă a dezvăluit faptul au fost plătiți bani chiar cu rostul de a fi discreditați prin articole de presă unii dintre membrii incomozi ai partidului sau simpatizanți ai acestuia, printre care- ce să vezi?- chiar și miticul domn Vasile Dîncu. A cărui revenire în PSD ar echivala, pesemne, cu reîntoarcerea pe Pământ a lui Isus.
Nu știu dacă ceea ce a spus dl. Gusă are sau nu acoperire în fapte. Știu doar că pușculița PSD nu va mai fi la fel de darnică nici cu dcnews, site-ul compromis al Morsei competente, alias Bogdan Chirieac, nici cu Cațavencii d-lui Doru Bușcu. Vor scădea masiv și plățile pe care le va face PSD către anumite posturi de televiziune, dar și către alte câteva pretinse organe de presă care anul trecut au fost intens alimentate din banii partidului. În cazul trustului Intact se contează pe bunăvoința și mizerele interese ale d-lui Dan Voiculescu, în privința României tv încă se mai speră în ajutorul preacinstitului Sebastian Ghiță, iar la TVR lucrurile vor fi încă sub control atâta vreme cât pedegistă va rămâne doamna Doina Gradea care va executa orbește tot ceea ce îi va ordona „prietena” ei, d-na Gabriela Firea.
Deocamdată, lucrurile par a fi ok. O dovedesc două întâmplări recente. Am în vedere mai întâi modul în care felurite organe de presă anexate PSD apără ticăloasa inițiativă a traseistului politic Valeriu Steriu ca jurnaliștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. Simptomatice în acest sens mi se par editorialul lacrimogen publicat la data de 13 februarie în Evenimentul zilei de patronul publicației, dl. Dan Andronic, intervenția furibundă de la b1tv a veșnic dependentului de Rudotel, Radu Banciu și luarea de cuvânt sfătoasă a d-lui Cozmin Gușă care a subordonat cvasi-complet politica editorială a postului pe care îl patronează intereselor PSD. Ajunge să îți pierzi vremea urmărind emisiunile d-lui Octavian Hoandră care nu este departe de momentul în care, din slugărnicie, va bate în direct mătănii și va înălța la cer rugăciuni pentru sănătatea patronului. Încă un motiv ca Realitatea tv să fie premiată de A.P.T.R.-ul familiei Longin – Necșulea.
Ni se vorbește de grija pe care pesediștii o arată ziariștilor. Care se confruntă cu mari probleme financiare. Cu mari probleme se confruntă în primul rând presa. Ele se cuvin soluționate primele, Odată lucrurile acestea rezolvate, vor crește, firesc, și lefurile gazetarilor . Care nu au ce căuta în categoria celor cu privilegii și legi speciale.
În al doilea rând, mă gândesc la felul în care se încearcă scoaterea basma curată a chirurgului de partid Mircea Beuran. La TVR-ul controlat de PSD, cum spuneam, prin intermediul doamnei Gabriela Firea, domnii Mircea Dinescu și Doru Bușcu ne-au dat încredințări că o mită de 10.000 de euro nu înseamnă, de fapt, nimic și nu aș zice că nu au dreptate știind câți bani i-a vârât în conturi PSD domnului Bușcu. Toate organele de presă felixiene, de la Antena 3 la publicațiile unde scrie cu scopul deliberat de a prosti lumea d-na Adina Anghelescu-Stancu, își fac conștiincios datoria. Mint, defăimează, pun în circulație neadevăruri. S-a aliniat cuminte în pluton și dl. Ion Cristoiu printr-un editorial scris pe cristoiublog publicat și de Evenimentul zilei. Al cărui patron a combătut în favoarea plagiatorului cu multe bube Beuran la Realitatea tv, citind un mesaj al fostului ambasador comunist Ioan Donca, un ins cu multe stele pe umeri. Mesaj la auzirea căruia mai că nu a plâns inenarabilul domn Hoandră. Și-a făcut auzită stridenta voce până și Sorina Matei, până mai ieri era vajnică susținătoare a fostului președinte Traian Băsescu. Ce mare spirit de reorientare, câtă versatilitate!
Toți aceștia și ceilalți ca ei urmăresc deturnarea atenției de la mizerabilele fapte comise de dl. Beuran căruia, iată, i-a dedicat un omagiu până și Bombonel, adică nepoțelul mătușii Tamara care s-a făcut că moare cam tot la fel cum au mimat doctorii Brădișteanu și Beuran salvarea. Penibil. Așa că fie că pun tunurile pe denunțătoare, fie că îl atacă pe ministrul liberal Victor Costache.
O fac sperând că le va reuși operațiunea, Aceea de salvare de la dezastrul electoral a mânjitului, coruptului până în măduva oaselor PSD.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

 1. „Care nu au ce căuta în categoria celor cu privilegii și legi speciale”

  Așa cred și eu.

  Doar că, spre deosebire de cetățeni și de 13 jurnaliști (probabil singurii jurnaliști care au rămas în România), toți slujitorii cleptocrației care lucrează în mass-media și se pretind ziariști strigă din toți bojocii că vor scutire de impozit.

  Mă aștept ca în curând, slugile cleptocrației care lucrează în presă, manifestându-se ca niște paraziți sociali, să ceară și pensionare anticipată. Și, PSD este gata să le ofere, cooptându-i în casta privilegiată, pentru a banaficia în continuare de serviciile lor josnice în manipularea cetățenilor.

  Foarte probabil, toți cei care vor să scape de impozite și să se pensioneze anticipat vor deschide un blog, un site online, și se vor declara ziariști.

  Este încă o mizerie, în țara UE cu cei mai săraci cetățeni. Sculele cleptocrației primesc privilegii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

CV de parlamentar. De la greață la oroare

Mi-am luat inima în dinți și am citit pe pagina de Facebook a lui Valeriu Nicolae toate postările despre CV-urile parlamentarilor români....

Soluție: Trenuri la Aeroportul Otopeni la cadență de 10′

Un proaspăt comunicat al CFR Călători ne spune că în urma analizei graficelor de circulație împreună cu CFR Infrastructură s-a ajuns la...

Cuvintele care ucid şi zidurile din noi

“Şcoala noastră e o şcoală unilaterală intelectualistă, iar nu o şcoală educativă, în sens larg. Ea nu ţine seama nici de...

Modernizarea societății românești și formele fără fond: Academia Română, Curtea Constituțională și altele

Incompatibilitatea dintre formele de import și fondul românesc. Teoria formelor fără fond ”Inainte de a avea o umbră...

Isus al meu: o cronică şi două scrisori

Am citit cu interes şi multă curiozitate intelectuală volumul Isus al meu al lui Gabriel Liiceanu şi pentru că sunt un cititor...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.